Bordeaux-Galatasaray || Maç Öncesi

Yaklaşık 3 saat sonra başlayacak beklenen maç. Kuralar çekildiğinde Galatasaray formdaydı, herkes de oldukça memnundu kuradan. Zaman geçtikçe Gourcuff'un etkileyici performansları, Galatasaray'ın ligdeki kötü gidişatı eklenince kamuoyunda Bordeaux lehine bir hava oluşturmuş durumda ama iki görüşün de fazla uçlarda olduğu, bu turu geçeni maç dinamiklerinin belirleyeceği aşikar.

Üstte dediğimiz gibi Galatasaray formsuz bir dönem geçiriyor ama Bordeaux'nun da son haftalarda başarılı olduğunu söylemek zor. Son iki haftada 5 puan kaybettiler ve ligde 5. sıraya kadar gerilediler. Lider Lyon'un 6 puan arkasına düşmüş durumdalar, şampiyonluk sesleri eskisi kadar gür çıkmıyor. Teknik Direktör Laurent Blanc esas amacımız şampiyonluk dese de UEFA'da gelecek iyi bir dereceye hayır demeyecektir. Benzer şeyler Galatasaray için de geçerli. Liderden 5 puan uzakken alınacak kötü bir Bordeaux mağlubiyeti takımın ve hocanın güvenilirliğini ciddi derecede sorgulatabilir, hem taraftar hem yönetim nezdinde.

Galatasaray açısından maç dinamiklerini belirleyecek en önemli faktör Arda-Lincoln-Kewell üçlüsünün göstereceği performans. Galatasaray'a UEFA gruplarında alınan en iyi Türk takımı derecesini getiren deplasmanlarda rakibe açık vermemek ve bu üçlünün kurduğu pas trafiğiyle yapılan etkili hücumlar olmuştu. Bu üçlünün formda olduğu dönemde ligde de iyi bir seri yakalanmıştı. Kewell ve Lincoln'ün sakatlıkları, Arda'nın da formsuzluğu takımın işleyen düzenini bozmuş durumda. Bu üçlüden ikisi kendi standartlarına yakın bir performans göstermeli Galatasaray adına müspet bir maç sonucunu görmemiz için. Mehmet Demirkol, Bordeaux maçı özelinde Kewell'a ihtiyaç yok demiş ancak kesinlikle katılmıyorum bu görüşe. Hem sağ kanadın hücum anlamında işlerlik kazanabilmesi için hem de oyunun sola yığılıp Arda'nın sıkışmasını önlemek için ortalamanın üstünde bir Harry Kewell performansı şart Galatasaray'a.

Bir diğer önemli detay sol bekte kimin oynayacağı. Hakan Balta'nın yetişemeyecek olması yetmiyormuş gibi elimizde sol beke benzer son oyuncu olan Volkan Yaman'ın da kırılan parmağı sebebiyle oynaması zor. Skibbe'nin Alparslan Erdem ve Serkan Kurtuluş'u hiçbir şekilde rotasyonda düşünmediğini bildiğimizden Alparslan'lı bir 4lü defans beklemenin gerçekçi olmadığını düşünüyorum. Muhtemelen zaman zaman denediği kaydırmalı üçlü gibi bir sistem deneyecektir. Bu sistemlerin genelde iyi sonuç vermediğini düşünüyorum ama görünen o ki bu maçta da benzer bir dizilişle çıkacağız sahaya.

Son bir not da Arda Turan'la ilgili. Yeni 'Yeni Zidane' Gourcuff önünde göstereceği baskın bir performans Euro 2008 sonrası artan piyasasını yeniden canlandırmak adına önemli bir fırsat olabilir. O da Bordeaux maçına ayrıca önem verdiğini yaptığı açıklamalarla belli etmiş zaten. Onun için de özel bir gece olacak. Attığı kafayla değil, göstereceği performansla Zidane'ı hatırlatması dileğiyle...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Adsız dedi ki...

galatasaray bordeaux maç bileti yeni üst açık satılır ilgilenenler no:
0535 248 31 87
e-mail:
omer-akarsu@hotmail.com

Related Posts with Thumbnails