Andreas Isaksson & PSV

Geçen sezonun ortasından beri adı Galatasaray'la anılıyordu İsveçli kalecinin. Ha geldi, ha gelecek derken PSV Gomes'i Tottenham'a satıp yerine Isaksson'la doldurdu. Ancak işler hem onun için hem PSV için pek de beklendiği gibi gitmiyor.

Son 9 yılda 7 kere şampiyon olan PSV Eindhoven hanedanlığının son günlerini yaklaşıyor artık. Geçen sene ünvanını averaj farkıyla korumayı başaran PSV bu sene bunun oldukça uzağında. 21 haftası geride kalan ligde lider AZ Alkmaar'ın 15 puan gerisinde 4. sıradalar. Hollanda liginde bu sene Şampiyonlar ligi play-off'ları da oynanmayacak, bu da yıllardır Şampiyonlar liginde yer alan PSV'nin organizasyona katılma şansı elde edebilmesi için en azından ikinci olması gerektiği anlamına geliyor.

Problem sadece ligde değil, hatta ligden de önemlisi Avrupada. Yıllar sonra ilk defa Avrupada Şubat ayını göremediler, bu PSV'nin hem prestijini hem de oyuncu pazarlama stratejisini doğrudan etkileyecek bir gelişme. PSV'nin oyuncu pazarlamasında bir marka olmasının en önemli sebebi istikrarlı bir şekilde Avrupada yer alıp tur atlayabilecek kadrolar oluşturabilmesiydi. Şampiyonlar liginde göz önünde olmak isteyen oyuncular için PSV de bu yönüyle bir tercih sebebi oluyordu.

Isaksson da muhtemelen PSV'nin bu pazarlama gücüne güvenip, düzenli forma şansı bulduktan sonra tekrar sıçrama yapma peşindeydi ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Belki de Galatasaray onun için daha iyi bir seçenek olacaktı, bilinmez. Isaksson, Itandje derken Morgan De Sanctis koruyor şimdi Galatasaray'ın kalesini. Şu bonservis işi kafamızı kurcalasa da Galatasaray taraftarının büyük bir bölümü ondan memnun olsa gerek...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Uğur,

Blog başlığını kendim tasarlamak istiyorum ama bilmiyorum nasıl yapıldığını:-)

any help?:-)

pclion dedi ki...

Bana da arkadaş yardım etti, her temada farklı bir düzenleme gerekiyor sanırım. Ben yardımcı olamayacağım maalesef...

Adsız dedi ki...

saol Adaş

firat selcuk dedi ki...

football manager 2006'nın en iyi kalecisi.. bunun dısında psv kariyeri sayesinde galatasaray'a gelmedigine en fazla sevinilen kisi..

Related Posts with Thumbnails