Üçüncü Ligden Premier Lig'e: Deniz Yılmaz

Nuri Şahin, Caner Erkin, Deniz Yılmaz... Bu üç oyuncu Avrupa şampiyonu olan, Peru'daki Dünya Kupası'nda yarı finalde Brezilya'ya kafa tutan 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın ön plana çıkan oyuncularıydı. Nuri, 17 yaşında Bundesliga sahnesine çıkarken, Caner, CSKA Moskova'ya transfer olurken Deniz Yılmaz, Bayern'in ikinci takımında kalmayı tercih etti...

Bu tercihten bu yana Deniz profesyonel sahneye hâlâ çıkmış değil. İkinci takımda beraber oynadığı Thomas Müller, Dünya Kupası Gol Krallığı'na uzanırken Alman devinin şişkin forvet rotasyonu ona A takım fırsatı tanımadı. 5 yıl boyunca üçüncü ligde, Bayern'in yedek takımında oynayan Deniz, artık profesyonel olma zamanının geldiğini açıkladı.

Ümit millilerin kaptanlığını da yapmış olan Deniz'in adı zaman zaman Türkiye'den takımlarla anıldı ama nedense her yerde fellik fellik kaliteli yerli arayan, bulduğu oyuncuya salça olan bizimkiler Deniz'i Bayern'den koparmak için aynı ilgiyi göstermedi. A takıma yükselememesi belki şüphe yaratmış olabilir ama Gerd Müller'in bile komple golcü dediği, her yaş kategorisinde Türkiye'de forma giymiş, göz önündeki Deniz'i buraya getirebilmek gerekti.

Elalem yedek takım falan dinlemiyor, kelepir ve yetenekli golcüyü görünce talibi Bağdat'tan değil ama İngiltere'den geliyor. 2011 yazında sözleşmesi sona erecek olan Deniz, resti çekince Bayern'de transfere izin vermiş ve 1 milyon avro bonservis bedeli belirlemiş. Talipliler Blackburn, Stoke, WBA, Blackpool ve Newcastle. Deniz'in tercihinin ne olacağı henüz kesin olmasa da Almanya Üçüncü Ligi'nden Premier Lig'e transfer yapan ilk oyuncu olacağı şimdiden kesin. İngiltere'de Türk temsilcimiz az diyorduk, şimdi ümit milli takımdan oyuncu gönderiyoruz. Hem transferin detaylarını, hem de Deniz'i takip etmeye devam edeceğiz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

silent lucidity dedi ki...

bize(gs) mükemmel bir yedek olur ama cepte akrep var 1m Euro vermeyiz biz bu adama.

onun yerine 3-4 sene sonra 5-6 milyona fb alır ingilterede fazla forma şansı bulamadığı için.

JEUNESTURCO dedi ki...

bence oyuncu gelişiminde takım çok önemli faktördür.keza kalli nin dediği gibi büyük takımlar genç oyuncularını pişsin diyerek küçük takımlara yollamaz.çünkü sen onu büyük takımda oynatacaksın (örn:t.müller,iniesta,giggs,de rossi...)5 yıl boyunca 3.ligde oynamış bi topçudan gs ye yarar gelmez.ben gs li değilim aksine fb liyim ama inanıyorum ki gs istesin alt yapısındanbugün 50 tane deniz çıkarır.

ve acı gerçek şu durki SEN TÜRKİYENİN ALT YAPI ANLAMINDA BARCELONASISIN AMA GİDİP REAL MADRİDE ÖZENİYOSUN.

O s c a r dedi ki...

Uğur konu genç oyunculardan açılmışken Adana Demirspor'dan 1993 doğumlu forvet İbrahim Selen'i aldık bir süre önce.

A2 takımıyla birlikte Hollanda'da kampa katılan İbrahim 3 maçta 3 gol atarak Galatasaray kariyerine güzel bir başlangıç yapmış.

Takip ediyor musun bu oyuncuyu? Senden İbrahim üzerine bir yazı okusak pek güzel olur:)

Related Posts with Thumbnails