Ayew-Khedira-Coentrao-Gyan

Dünya Kupası biraz da oyuncularının kısmetinin açıldığı bir sahne. Herkes oraya kendini göstermeye gidiyor. Gözler büyük yıldızlarda olabilir ama kendisini hatırlatan, bu adam kimdi dedirtmek isteyen adamlar çok daha fazla olur bu tip turnuvalarda. Bugün Mehmet Topal, başarısız bir sezonun ardından Valencia'ya geçiyorsa bunun sebebi Euro 2008 referansıdır aynı zamanda.

Bu turnuvanın sürpriz takımlarının başında Gana, dikkati çeken oyuncularının başında da Andre Ayew geliyor. 20 yaşındaki Ayew, kendini henüz Marsilya'ya ispatlayamamışken kendine has tekniği, takıma kattığı yaratıcılığı ve driplingleriyle tüm dünyaya göstermiş oldu. Gelecek sezon sözleşmesi bitiyor ve biten sözleşmelerin avcısı Bayern, Marsilya'nın kapısına dayanmış durumda. Louis van Gaal, kenardan gelip Ribery'yi yedekleyecek, yetenekli bir genç bakıyordu, Ayew bu rol için biçilmiş kaftan. 5 milyon avrodan kapı açılmış. Marsilya'nın eli de pek kuvvetli değil. Ona kupaya kadar şans tanımadılar ve seneye serbest kalma ihtimali var. Bayern olmasa bile taliplileri çıkacak gibi.

Gana'nın gruptaki rakiplerinden Almanya'da en sürpriz çıkışı yapan adamsa Sami Khedira'dır bence. Mesut ve Müller çok göz önünde belki ama onların çıkışı zaten bekleniyordu. Khedira, kaptan Ballack'ın Boateng tarafından sakatlanmasıyla şans bulup değerlendirmiş bir adam. Ayew gibi onun da kontratı bu sezon sonunda sona eriyor ve oyuncu da gitmek istiyorken Stuttgart'ın yapabileceği pek fazla bir şey yok. Jose Mourinho'nun ona göz koyduğu konuşuluyor. Gerrard'ı Liverpool'dan koparamazsa orta sahaya Khedira'yı alıp o bölgeyi kotarabilir deniyor. Bir 10-15 milyon avro atacaktır illa ki Stuttgart'a, onların da canına minnet diyebiliriz. Kupanın tetiklediği transferler risklidir gerçi, Madrid'e bir boy küçük gelebilir.

Real Madrid demişken gündemdeki bir diğer transfer Chelsea'nin İngiliz sol beki Ashley Cole ki Mourinho'nun İngiltere'deki prenslerindendir kendisi. İngiliz şampiyonu, başarılı oyuncusunu kaybederse (ki Cole gitmek istiyor) onun yerini Benfica'nın 22 yaşındaki sol beki Fabio Contreao ile doldurabilir. Yoklamalar da şimdiden başlamış. Portekiz'in Ronaldo durdurulunca çaresiz kaldığı anlarda bir hücum alternatifi üreten neredeyse tek adamdı. Soldan inişleri etkileyiciydi. Dünya futbolu sol bek diye inliyorken Portekiz'de fazla kalmayacağı kesin. Portekiz pazarının düzenli müşterilerinden Chelsea onu koparırsa hiç şaşırmayacağım.

Son olarak bizden bir dedikoduyla bitirelim. Turnuvanın en hatırlanır hikayesinin kahramanı Asamoah Gyan'ın en ciddi talibi Daniel Güiza'yı postalayıp merkez forvete güçlü, kuvvetli bir forvet almak niyetinde olan Fenerbahçe. Fransa çıkışlı haberlere göre Fenerbahçe yönetimi Rennes'e Gyan'ın performansına göre belirlenecek 12+3 milyon avroluk bir bonservis teklif etmiş. Bana göre çok uçuk bir rakam. Sevilecek adamdır, keşke lige gelse ama 6-7 milyon avrodan fazla etmez bence Gyan. İşin ilginci bana fazlasıyla yüksek gelen bu teklif Rennes'e az gelmiş ve teklif reddedilmiş. Hangisi daha yanlış, ben çözemedim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

Surrealist Adam dedi ki...

Uğur,
Hatırlarsan Gyan meselesini seninle Twitter üzerinden konuşmuştuk. Türkiye'ye gelirse faydalı olabileceğini söylemiştim. Yazında bonservisine istenilen parayı çok bulduğunu belirtmişsin, ben de seninle aynı fikirdeyim.

Udinese'de oynadığı dönemden itibaren Avrupa kulüplerinin kıskacından olan bir futbolcu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Fenerbahçe'nin forvet mevkiinde Fast Striker pozisyonunda oynayabilen bir oyuncu aradığı biliniyor. Kısacası Güiza'nın bitiricilik özelliği biraz da yüksek bir oyuncu profili isteniyor Aykut Kocaman tarafından.

Gyan Fenerbahçe için aranan oyuncu mudur? Rennes'in oyuncuyu almak isteyen kulüplere kapıyı 15 milyon Euro'dan açması benim kafamda soru işareti yarattı. Hızlanma, pozisyon alma, takım oyununu iyi oynayabilme gibi özelliklere sahip olsa da Fenerbahçe'nin istediği profilde bir oyuncu değildir.

Eğer alınacaksa da Semih'le beraber oynatılması daha doğru olabilir. Semih'in bitiricilik yönünün yanında, Gyan'ın arkaası dönük pasör görevi Fenerbahçe'nin takım oyununa büyük katkı sağlayacaktır.

turkusev dedi ki...

bloglarda gyanni ilk yazan ki$i benim :)
3 ay önceki degeri 5-6 milyonken $imdi 2 katlami$ durumda ama 15 milyon edecek bir adam degil .fransada yillin en ektileyici perfonmansini sergeleyen NENE gibi 5.5 milyona takim degisdirdi.

http://turkusev.blogspot.com/2010/04/ici-gecmis-yabancilardan-sklan.html

Shareef dedi ki...

Liverpool'da ilgileniyor diye söylentiler var, ingiltere'de telaffuz edilen rakamlar 20M £ civarı. :D Herkes fiyatı üç aşağı beş yukarı aynı yazmış.. Bende bizim fakiranede Liverpool 5M £ a alırsa çok iyi bir transfer yapmış olur demiştim..

Kaan dedi ki...

Nene nin yaşını da göze alarak düşünmek lazım tabi yanlış bilmiyorsam 28 yaşında gyan 24

Kaan dedi ki...

Baroşa yedek alınmayı düşünülüyor ayew olsa ne dersin uğur hem kanat rotasyonunada giribilicek bir oyuncu sence alabilirmiyiz?

pclion dedi ki...

Kaan, benim gözüme kestirdiğim adamlardan biriydi Ayew de fazla piyasa yaptı. Bir de sol tarafta gol atacak oyuncu lazım bence. Kewell da kalacak gibi, yani zor...

Kaan dedi ki...

Ayew çok piyasa yaptığını düşünmüyorum 1 ay içersinde transfer yapamazsa bence gelebilir gibi.birde pino yu yedek olarak mı görüyorsun sonuçta 6 oyuncu ile sahaya çıkıcaz bu arada guti beşiktaşta:)

pclion dedi ki...

Ya şöyle diyeyim. Piyasa yapmasa bile Marsilya'yı kendisini en azından bir sene kadroda tutmaya ikna etmiştir. Ederinden fazlasını vermeyen takıma vermezler bana göre. O yüzden dedim.

Pino, ilk 11 için düşünülüyor bence ama Serdar ve Kewell, ondan dakika koparacaktır. Tabii Kewell'ın durumunun netleşmesini beklemek lazım. (Bence kalması çok mühim)

Guti harika transfer bence de...

Kaan dedi ki...

Kewel kalmassa tahmini 5 milyon civari bir paraya alına bilcek skorer bi kanat söyle desem tabi kewel kalmıcak ise yönetim bu sene mantığına göre genç bi oyuncu alınır gibi?

Turgay dedi ki...

Bir dönem Portekiz Ligi'ni baya yakından takip ediyordum ve Coentrao o zaman ilgimi çekmişti ama ilginç bir nokta var.

Yetenekli bir isim olduğu zaten biliniyordu Coentrao'nun ama Rio Ave'de kiralık olarak forma giydiği 1 sezonda Coentrao forvet ve forvet arkası olarak görev yaptı. Yani sol bekle uzaktan yakından ilgisi yoktu. Bileğine çok hakim, bire birde adam geçebilen ve Ronaldo'nun yerini alacak adam gözüyle bakılıyordu.

Ne olduysa Jorge Jesus'un Benfica'ya gelişiyle oldu; orada biraz bek oynadı. Ama asıl enteresanı Portekiz Milli takımına sol bek olarak seçilmesiydi. Ben onun adını kadroda görünce ''Büyük ihtimalle yedek olur.'' dedim arkadaşlarıma. Sonra sol bekte görünce daha da şaşırdım.

Coentrao çok iyi bir oyuncu, fizik olarak da üstüne koymuş. Jorge Jesus onun hücum özelliklerini biliyor, savunmasını da geliştirmiş ve müthiş bir ofansif bek yaratmış. Ama yine de benim için bek pozisyonunda şu an soru işareti. Çünkü kafamda hep Ronaldo'nun yerini alacak bir adam vardı...

pclion dedi ki...

Tugi, Portekizli İsmail Köybaşı diyorsun. :) Ben de sol açık diye bilirdim ama turnuvada gerçekten harika bir iş çıkardı. Kanattan bek denemeleri üstüne konuşmak lazım aslında...

Turgay dedi ki...

Dediğin gibi sol açık olarak da oynadı Coentrao. Rio Ave sezonun başında 4-3-3- oynarken kanatlarda, daha sonra 4-4-1-1 oynarken Yazalde'nin arkasında klasik 10 numara kimi zaman 4-4-2'de sol açık olarak görev yaptı. Ama gerçekten bek performansı da etkileyiciydi Dünya Kupasında.

Hücum gücüne söyleyecek bir şey yok, kanat bindirmelerini rahatlıkla yapacak potansiyel var. Ama savunmadaki performansı bir Dünya Kupası gazı mıydı, işte orasını bilemiyorum. =)

Related Posts with Thumbnails