Fransa Forvet Pazarı: Gyan, Gomis, Remy, Gignac

Ligue 1'de bu sene o kadar çok forvet transfer için uygun ki kimin nereye gideceği borsa gibi gün gün değişebiliyor. İşin içinde Fenerbahçe de varken ve anlaşılan 15 milyon avro civarında bir bonservis bedelini gözden çıkarmışken Türkiye bağlantılı bu 'forvet pazarı'na daha yakından göz atmak gerekiyor.

Bilindiği gibi Fenerbahçe'nin ilk gözdesi Gana'yla Dünya Kupası'nda etkileyici bir performans ortaya koyan 24 yaşındaki Asamoah Gyan. Rennes'deki performansını yakından izlemesek de son sezonda gol sayısında kaydettiği gelişimi de yadsımamak gerek. Dünya Kupası'nın da gazıyla Rennes, golcüsünün etiketine 20 milyon avro yazmış. Fenerbahçe'nin teklifi ise bonuslarla birlikte 16 milyon avro civarındaydı. Gyan ise "takımda da kalırım, gerekirse giderim de" tarzı klasik topçu açıklamaları da varken Fenerbahçe'nin bu transferi kotaracağını düşünüyorum ben.

Nasıl olur derseniz Gyan'ın adı geçen diğer altenatiflere göre daha uygun bir seçenek olduğu kesin. Miroslav Stoch ve Isier Dia ile değişik bir yapı oluştu burada ve daha güçlü ve hareket eden bir merkez forvet bence epey yararlı olacaktır lakin Fenerbahçe forvetleri söz konusuysa etiketi de hesaba katmak gerekiyor. Eğer bu transfer 16 milyon avroya gerçekleşecekse aynen Daniel Güiza, ondan önce Nicolas Anelka ve Mateja Kezman'da olduğu gibi bir fiyat/performans sorunu ortaya çıkabilir. Türkiye Ligi kolay bir lig değil ve kendine has bir sertlik geliştirdi forvetler özelinde. Gerçi Fransa kökenli oyuncular bu ligde her daim iş yapmıştır ama kariyeri boyunca 15-20+ gol atmamış bir oyuncudan bu performansı beklemek bence riskli hareket.

Lakin bugünkü L'Equipe'e gelen haber çok ilginç. Lyon'un pek de umduğunu bulamadığı milli forvet Bafetimbi Gomis'e Fenerbahçe'den gelen 13 milyon avroluk teklifi kabul edip Loic Remy ve Andre Pierre Gignac'a yöneleceği belirtiliyor. Lyon için ne kadar mantıklı hamleyse Fenerbahçe için o kadar yanlış olur bana kalırsa ki Lyon formasıyla Fransa'da parlayamamış bir forvetten şüphe ederim ederim ben. St.Etienne'de çok iyi bir çıkış yapsa da arkasını getiremedi Gomis. Bu sezon 37 maçta 10 gol atmış. Bu noktada şartları zorlayıp Gyan'ı getirmeye çalışmak daha makul. Eğer olur da Gomis gelirse bence beklenen performansı alamaz Fenerbahçe.

Pazarın diğer iştahlı alıcısı Lyon öncelikle Fenerbahçe'nin hamlesini bekleyecek gibi görünüyor. KEndi bünyelerinden çıkan Remy'yi geçen sene çok zorlayıp koparamamışlardı Nice'den. 7'ye sattıkları Remy için 15 milyon avroya kadar çıkmışlardı yanılmıyorsam, bu sene de ondan aşağı etmeyecektir. Bu piyasanın en şık adamı ise Andre Pierre Gignac ancak onu almak için daha büyük bir bütçe ayarlamaları gerekiyor, Lyon için bile zor bir hedef şu noktada. Fransa ve forvetler demişken son bir not, Schalke, Raul'dan sonra PSG'den Hoarau'ya da salça olmuş, 10 milyon avro önermiş. Bu transfer de yakın zamanda gerçekleşebilir...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

14 yorum:

cisco dedi ki...

bence gomis, gyan'dan cok daha dogru bir tercih olur fenerbahce icin ama 13M cok gibi.
(37 mac'in ne kadarina ilk 11 baslamis? benim izledigim maclarda hep sonradan giriyomus gibi aklimda kalmis.)

pclion dedi ki...

Cisco, şimdi baktım. 37 maçın 22'si ilk 11'miş...

gillerprensi dedi ki...

mevlüt'ü neden gündemlerine almazlar anlamıyorum acaba kendisi türkiye'yi tercih mi etmiyor. iyi paralar verilirse neden gelmesin.

unknown dedi ki...

sırala deseniz;
1-gignac
2-remy
3-gyan
4-gomis

5ocak dedi ki...

remy cok daha faydalı olur gibime geliyor ama ben de mevlut gorusune katılıyorum, boylece (butce ne kadar el veriri bilemem) ama belki bir stoper veya on libero transferine bile fırsat saglanabilir

pclion dedi ki...

Yalnız Mevlüt'e daha geçen sene 9 milyon avro ödedi galiba PSG, 15 de gol attı Mevlüt. Hem kendisi Türkiye'ye gelmek istemez, hem de bonservisi en az bu oyuncular kadar yüksek olur.

Hoş, geçen sene niye kimse zorlamadı, anlamış değilim. Önüne gelene 8-9 veriliyordu TSL'de...

TA dedi ki...

semih bahsi geçen isimler arasında en tercih edilesi isim bence.semih şentürk tabii.gerçekten kaliteli olsanda türk futbolcusu olmak türkiyede çok zor.
gyanın değeri normalde 5-6 milyon avro civarında.üst düzey kaliteli bir oyuncu değil.dünya kupasındaki 5 maçlık performası guizanın mallarcoda bir sezonluk performansına benziyor.guiza en azından 38 maçlık bir performan sergilemşti.5 maçta ortalama yükselen bir oyuncunun bu bonservis rakamlara çıkması olası 2. guiza faciasının bir benzeridir.guiza gol atamıyor diye kötüleniyor.gyan gol makinası mı? istatistikleri yerlerde.
semih şentürkten ne fazlası var merak ediyorum?gyanın ve diğerlerinin.
biz yıllardır hep aynı hatayı ısrarla yapıyoruz.getirdiğiniz oyuncu semihten iyi değil ama ismi yabancı olunca garip farklı özellikleri olan bir oyuncuymuş gibi bakıyoruz .

TA dedi ki...

bursasporda mesela türk oyuncusu olmak bir dezavantaj değil.çünkü ertuğrul sağlam var.formayı hak edene veriyor.semih kezmandan da guizadan da daha kaliteli bir oyuncu ama maalesef yıllardır yedek.

alperensaylar dedi ki...

sanırım bu listeye artık niang da eklendi:)

Adem dedi ki...

Fenerbahçe'nin yeni transfer politikası üzerinden bakıldığında bu isimlerin Asamoah haricindkileri tamamen isim yaptıkları için konuşulan adamlar. Türkiye'den bakıldığında Fransa'dan alınabilecek 5 isimden ikisini aldı Türk takımları. Diğer üç isimden ilki Kevin Gameiro'dur. Fenerbahçe neden böyle bir ismi düşünmez? Almayı düşündüğü diğer isimlere oranla daha kolay transfer edebilirler Gameiro'yu. Stoch, Dia ve Gameiro... Muhteşem bir üçlü olurlardı.

silent lucidity dedi ki...

@Cezasahasi

Gameiro iyi adam da 1.72 boyu,stoch ve dia zaten kısa,harcanır giderler bu boy ortalamasıyla.gyan'ın ben de fazla abartıldıgını düsünüyorum,gomis de riskli ama bence daha iyi golcü gyan'dan.

fenerbahce'nin listesine giren en iyi oyuncu niang,o da 31 yaşında diye sallayanlar var ama büyük takımda her sezon oynamış ve 15 golün altına inmemiş bir forvet niang.eger alınırsa ilaç olur,dünya kupası gazıyla gyan'ı alırlarsa da facia.

Ortega dedi ki...

Bunların arasında şüphesiz en iyi olan Gignac. Bu oyuncu Türkiye gelmek istemez ama...

Gyan'ın DK performansı da etkileyici değil. 3 golün 2'sini penaltıdan atmak nasıl etkileyici bir performans olabilir ki?

Master dedi ki...

Silent Lucidity, sen hic gameiro'yu izledin mi?

kuzen larry dedi ki...

gomis çok büyük kazık olur aman diyim. çok ağır bir futbolcu guizayı bile aratır. Niang iyi adam ama 31 yaşındaki adama 10 milyon ve üstü euro vermek pek akıllıca değil. yine en mantıklısı gyan olarak gözüküyor bence.ayrıca uruguay a karşı penaltılarda ilk atışı kullandığından beri ayrı bir sempatim var kendisine. geçen sezon da 13 gol atmış yanılmıyorsam. fransa ligi için iyi bir sayı.

gignac ve remy türkiyeye gelmezler o yüzden konuşmak gereksiz.

Related Posts with Thumbnails