Üç Büyüklerin 15+ Yıllık Transfer Bilançoları

Transfermarkt.de sitesi daha çok oyunculara biçtiği değerler ve bu değerlerin toplamları üstünden kadroları karşılaştırmak için kullanılıyor. Aslında bunun çok daha ötesinde, başarılı bir site. Arşiv kültürü sıfır olan Türkiye futbol geleneği adına muazzam bir kaynak. Keşke benzer bir site Türkiye içinde oluşturulabilse de Türk futbolu hakkındaki verilere daha kolay ulaşabilsek...

Siteyi kurcalarken bulduğum verilerden birisi de kulüplerin transfer bilançoları. Türkiye Ligi'yle ilgili transfer verileri 94/95 sezonuna kadar uzandığından son 15+1 sezonu kapsayan bu bilançolar aslında kulüplerin transfer gelenekleri ve strateji değişimleri hakkında önemli. Elbette Türkiye kaynaklı olmayan bir sitede transfer bedellerinde belli sapmalar olacaktır ancak toplamda gerçeğe yakın bir sonuç ortaya çıkıyor bana göre.



Beşiktaş

Transfer Harcamaları: 152.2 milyon avro
Transfer Gelirleri: 51 milyon avro
Bilanço: -101.2 milyon avro
Ortalama Harcama: 6.32 milyon avro




Fenerbahçe

Transfer Harcamaları:  220.2 milyon avro
Transfer Gelirleri: 63.7 milyon avro
Bilanço: -156.5 milyon avro
Ortalama Harcama: 9.2 milyon avro





Galatasaray

Transfer Harcamaları: 138.8 milyon avro
Transfer Gelirleri: 85.6 milyon avro
Bilanço: -53.2 milyon avro
Ortalama Harcama: 2.95 milyon avro

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

33 yorum:

Adsız dedi ki...

galatasaray transferlerden über kar ettiği için pinolara serdarlara kaldı zaten önemli olan alınan futbolcudan kazanılan paraysa ilhan cavcavın takımınıda bu listeye ekleyelim

excellence dedi ki...

Yogun ekonomik darliklardan cikmis, 4 sene sampiyonlar ligine katilamamis bir takimin taraftarlari Pino ve Serdar Özkan gibi futbolculari begenmiyorsa, o takimin taraftarlari haddinden fazla simartilmis demektir.

pclion dedi ki...

Afedersin de yazdığının konuyla hiçbir bağlantısı yok. :) Başlık 15+ yıl yazıyor, 15 gün değil. Bu dönem de Galatasaray tarihinin en başarılı dönemidir ayrıca...

liquefied dedi ki...

@Adsız

Pino ve Serdar diye küçük gördüğün adamlar, Stoch ve Dia seviyesindeler. Aksini iddia eden, gerçekleri inkar ediyordur ya da bu adamları izlemememiştir.

SirEvo dedi ki...

En çok harcayan Beşiktaş, her alanda en başarısız Beşiktaş.

Adsız dedi ki...

æliquafield

beşiktaşlıyım ben o sebeple serdarı küçük görmek herkesten çok benim hakkım,ayrıca her iki tarafada eşit mesafede bakan birisi olarak stoch +dia serdar+ pinodan en az iki kat daha iyi pinonun fransa ligi performansını içaçıcı bulmadım galatasarayda içinden nani çıkarsa yamulmuş olurum ama stoch serdar özkan karşılaştırması yapılamaz serdar emre çolak karşılaştırması bile yapılamaz.

@pclion

geçmiş dönem başarıları ilgi alanımda değil hala uefa kupası videoları izliyorsanız o da sizin bileceğiniz iş ben sportif açıdan galatasarayın şu anki durumuyla ilgili naçizane yorumumu yaptım hani siz keitadan para kazandık elanodan para kazanıcaz diye sevinmekten serdar pino gibi adamların yetersizliğini göremiyosunuz da o yüzden cavcav örneğini verdim yorumumu aslında buradan ilintileyebilirsiniz saygılarımla.

pclion dedi ki...

Beşiktaşlı adsız,

Tamam anladım, Serdar Özkan sana göre kötü oyuncu da Keita'nın takımda tutulmasıyla ilgili görüş de belirttim blogda, ona yazsaydın keşke.

Öncelikle Galatasaray'ın kanatlarında Pino ve Serdar dışında Arda Turan ve Harry Kewell gibi iki oyuncu var, bu ikili Keita'nın yerinde oynamayacaklar.

İkincisi, bugün 25 Temmuz, Galatasaray transfer bütçesi olarak artıda ve yabancı kontenjanında büyük boşluk var. Nereden biliyorsun transfer yapılmayacağını? Galatasaray'ın transfer geleneğiyle Cavcav'ı bağdaştırmak bence boş bir söylem.

Bir veriye rastladım ve onu paylaştım. Transfer şampiyonluğuyla şampiyonluk aynı şey değil. Zaten öyle olsa geçen sene Galatasaray 20 puan farklı şampiyon olurdu.

Ha, bir de not. Keita bu takıma gökten zembille inmedi. Kader Keita'yı da transfer eden Galatasaray'dı, o da bu hesaplara dahildir...

Adsız dedi ki...

keitanın takımda tutulmasıyla ilgili yazıyı henüz okumadım.

mesele salt keita meseleside değil,geçen yıl keita elano dos santos oynarken bu sene onlar yok alınan isimlerde serdar pino ve polatın açıklamalrına göre gelecek vadeden adı altında vasat bikaç yabancı daha gelecek ya tutarsa hesabı.

tarih 25 temmuz nerden biliyorsun alınmayacağını demişsin sen mevcut şartlarda dos santos ve keitadan hatta gitti gözüyle baktığımız elanodan daha iyisinin gelceeğine inanıyomusun ? sedar pino cana artçıydı asıl depremi robbenle yapıcaz ümidi mi taşıyosun ?

ben quaresma guti ve hilberti bi sene oynattıktan sonra iyi paraya saydırıp üstüne ivan de souza mehmet topuz emreciksin gibi oyuncuların alınmasından bir taraftar olarak rahatsız olurdum sizin olumlu yaklaşımınız anormal geldi.

transferle şampiyon elbette olunmaz ama sezon için bilgi verir transfer , galasaraylının bu sene ne umudu var ?

pclion dedi ki...

Bence umutsuzluğa kapılacak bir durum yok dediğin gibi, şu takımın geçen seneye göre daha az defosu var bence. Orta sahası dolu bir Galatasaray'ı seksen tane kanat oyuncusundan oluşan geçen seneki takıma tercih ederim. Daha dengeliyiz.

Keita meselesi ise bence farklı. Al Sadd'ın teklifi reddedilemeyecek kadar iyiydi zaten. Serdar-Pino hakkında herkesin fikri ayrıdır ama Keita'yı şu şartlarda satmak bence Galatasaray için doğru karardı.

Galatasaray'ın alacağı yabancıları beklemek lazım bence, yarım bir kadro üstüne yorum yapıyoruz. Elano meselesi çözülmeden Galatasaray hakkındaki yorumlar hep eksik kalacak...

Spooky dedi ki...

@beşiktaşlı adsız

"hala uefa kupası videoları izliyorsanız..." kısmı o kadar saçma ki.. neresine cevap vereyim bilemedim.

galatasaray'ın şu anki sportif durumu beşiktaş'tan kötü değil. guti, quaresma muhabbetiyse bu. yani biz daha iyiyiz transfere bak. siz de pino var hah hah mantığıysa. yazık ediyorsun kendine..

Adsız dedi ki...

10 kişi fenerbahçe karşısında üretkenlikten bu kadar uzak bir galatasaray beklemiyordum o yüzden şaşırdım ve işlerin iyi gitmediği hissine kapıldım.

bu saatten sonra alınacak olan futbolcunun da galatasaryın oyun sisteminin değişmesinde çok fazla katkısı olacağını düşünmüyorum adnan polatın konuşmalarına dayanarak.

bi de cana'nın yanına koyacak adamınız yok rakipler canayı erken sarartırsa arka taraf helva olabilir.

bi de siz bizi dinleyin serdarı oynatmamaya ekstra çaba gösterin son hamlelerinde bu kadar beceriksiz bir futbolcu yeryüzüne bir daha inmemiştir son hazırlık maçında kaleye bir metre kala açtığı orta özetin en dikkat çeken noktasıydı ayrıca hazırlık maçları ve fenerbahçe maçında da skora etki edemeyen keçiboynuzu performansını da sezon performansı olarak hafızanıza kazıyabilirsizin biz tecrübe ettik siz zaman harcamayın.

neyse saygısızlık etmek istemedim yanlış anlaşıldıysam da kusura kalmayın , yeni sezonda bol şans

pclion dedi ki...

Kusura bakılacak bir şey yok yahu, düzgünce fikrini yazdıktan sonra niye saygısızlık olsun. "Biz bize" formatında olmasından daha iyi oluyor böyle. Tek kriterimiz adam gibi bir üslupla yazılması, her türlü fikrin bu blogda yeri var yoksa...

Adsız dedi ki...

@spooky

'bizde quaresma var sende serdar pino var hahahaha'ya yakınsayan bi cümle dahi kurmadım yıldız oyuncu transferiyle orgazm olan birisi değilim en başta.

eleştirdiğim nokta biz quaresmayı alırken siz serdarı alıyorsunuz değil galatasarayın iyi oyuncuları satıp yerini en azından aynı kalibrede topçularla dolduramaması ve bundan neredeyse memnuniyet duyacak kıvama gelmesi bir nevi kadro kalitesinin düşmesi.

gerçi pclion daha az defolu olduğunu düşünüyor ama ben katılmıyorum.

liquefied dedi ki...

Beşiktaşlı eleman ortalığı karıştırmış.

1 - Serdar Özkan: Her izlediğim maçta iyi oynuyor bu adam. Geçen sezon bize karşı izlemiştim. Bir de hangisi olduğunu hatırlamadığım bir CL maçında izlemiştim. İkisinde de iyiydi. Bu sezon bakıyorum, kampın en iyi ismi. Bizim taraftarın Sabri takıntısı var, BJK'lilerin de Serdar takıntısı var büyük ihtimalle.

2 - Dia ve Pino: Geçen sezona kadar aynı değerlerde isimler olarak görülüyordu bu adamlar. Hatta Pino'yu daha iyi görenler de vardı. Sakatlandığı için kötü olmaz bir adam. İzlemediğin belli. İzleyen adamlara sorabilirsin bu isimleri. Fransa Ligi'ni yazan blogcular falan mevcut.

3 - Stoch: Eredevisie'de bile çok iyi oynayamayan bu adam yıldız falan değildir. Geçen sezon çok izledim bunu. Balonun teki. Flying Dutchman çok övdü ancak her futbol izleyen, futbolcudan anlayacak diye bir şey yok. Lens, Dembele gibi isimleri alırlardı 5 milyon €'ya.

4 - Sonuç: Fenerbahçe 13.5 milyon € ödeyerek, Galatasaray'ın 3 milyon €'ya aldığı isimlerden daha iyilerini alamadı.

Ibrahim Temel dedi ki...

Oncelikle Adsiz kardesime tesekkur ediyorum uzun suredir ilk defa bu kadar seviyeli duzgun Turkce'yle olusturulmus bir tartisma ortaminda buldum kendimi.

Ama fikirlerimiz uyusmuyor o ayri bir mesele bende Keita'nin gonderilmesini cok dogru bir hareket olarak goruyorum. Nasil Keita'nin onumuzdeki senede cok iyi oynayacagi gorusune simdiden kapilanlara katilmiyorsam, Pino ve Serdar'in cok kotu oynayacagi fikrinede oyle katilmiyorum. Bekleyip gormek lazim.

Iki senedir yildiz ustune yildiz transfer ediyoruz birak sampiyonlugu ikinci bile olamadik gerekirse bu senede sampiyon olamiyalim hic degilse o kadar para harcadik gene kazanamadik demeyiz.

Onceki yazilarimda da belirttim bir an once bir b2b gelsin su takima o zaman rahatlayacagim.

Tablolara gelince bu uc takim arasinda en az harcamayi yapip en cok para kazanan takimin Galatasaray olmasi bence yerli oyunculara ve alt yapisina verdigi degerden ote gelmektedir ve bunun boyle yansimasi hem cok hosuma gitti hemde gelecek icin daha da umutlanmami sagladi. Ama en cok oyuncu alan ve en cok oyuncu satan takimin Galatasaray olmasida bir turlu takim olgusunun oturtulamadiginin gostergesi bunun icinde uzuldum insAllah en yakin zamanda o uzun suredir soyledikleri artik her sene maks 2-3 transfer yapacagiz kadro butunlugunu koruyacagiz soylemini hayata gecirirler de bizde su yeniden yapilanma donemlerinden bir kurtulmus oluruz.

Adsız dedi ki...

Bu konuyu ''Küçülürken Büyümeye Çalışmak & Galatasaray'' başlığı ile yan yana okumakta yarar var.

Galatasaray'ın son sezonlarındaki harcamaları fahiş düzeyde seyretmiş. Hatta Jardel transferinin olduğu o 2000 yılı çıkartıldığında sanırım en büyük rakamlar Adnan Polat yönetiminde ve onun asbaşkanlığı döneminde gerçekleştirilmiş ki bu dönem aynı zamanda Galatasaray'ın Şampiyonlar Liginin neye benzediğini unuttuğu bir sürece karşılık geliyor.

Küçülürken büyüme çalışmak bir yönetim stratejisi olabilir ama bu yönetimin strateji ne kadar olabilir. Skibbe'nin gönderiliş şeklini unutamamış biri olarak böyle bir dönüşüm geçirdiklerini düşünmek güç.

Tarih ve bu tablo küçülürken büyümeye çalışmanın en güzel örneğini 0102 sezonunda gösteriyor. Perezli,Fleurqinli,Niculescu'lu kadro ve o kadro ile gelen şampiyonluk. Şüphesiz o oyuncular bugün gelse Galatasaray taraftarının tepkisini çeker ve alay konusu olur.

Ancak bunda taraftarın değil Galatasaray ekonomik koşullarını hiçe sayarak transfer stratejisini yanlış kuran yönetimin suçu fazla. Vasat isimlere eşlik eden uygun bir hoca ile de başarıya gidilebilir ve küçülürken büyüme sağlanabilirdiç

Lucescu ve Gerets bu bağlamda iki önemli örnek. Bu iki hocanın bir diğer ortak noktası ise taraftarlarca genç oyuncu yetiştirememeleri olarak bilinmesi de ayrıca ilginç bir nokta. Özellikle bugün geldiğimiz noktada altyapımızdan çıkan oyuncuların aslında o kadar da iyi olmadığını kavramamızdan sonra. (<Bir genellemedir öznel fikrim değildir)

Sonuç olarak demem odur ki madem küçülürken büyüyecektik bunu küçülürken büyümeyi tecrübe etmiş bir hoca ile gerçekleştirsek daha iyi olmaz mıydı. Şu anda transferden 4 milyon euro kar etmişiz ama teknik direktörümüze yılda 3 milyon euro ödüyoruz. Bu biraz çelişik bir durum değil mi? Gelir elde etmek için oyuncu satan ama elde edilen kar kadar parayı halihazırda teknik direktörüne veren bir takım..

sozcelyk dedi ki...

telefondan bağlandık diye adımız adsıza çıkmış :)

@liquefied

ortalığı karıştırmak amaçlı yazmadım rakip takım taraftarı olarak bu sezonki galatasarayla ilgili kendi fikirlerimi ifade ediyorum onaylandığına göre sanırım yanlış birşey yapmamışım.

serdar özkanla ilgili genel yanılgı odur sizde hep iyi oynadı algısı oluşur ama aslında oynadığı futbolun takıma katkısı yok denecek kadar azdır bunu taraflı olarak söylemiyorum 5 yıldır serdar özkanı çok dikkatle izlemiş bir gözlemci olarak söylüyorum , galatasaray'ın kamp döneminde en sivrilen oyuncu olmasına da inanmıyorum izlediğimiz maçlarda bende hala eski serdar özkandan işaretler taşıyor , bi de o mantıkla ilerleyecek olursak delgado'da sezon başı hazırlık kampının en çok çalışan oyuncusu ama yarın yarından da yakın gönderiliyor, çok ekstra bir gelişim göstermediyse bu hazırlık kampında ( göstermediğini izledik ) serdar özkan serdar özkandır

diayı olağanüstü transfer hamlesi olarak görüyorken pino'yu itin götüne sokmuyorum sadece geçen sezondan eksilmiş kadronun üstüne yapılmış parıltısız bi transfer olduğunu söyledim keita kadar iyi oynayacağını düşünmüyorum transfer hamlesi olarak da keitanın boşluğunu doldurabilir diye yapılmış bi transfer değil bana göre.

stochu çok izleyen birisi yukarıda senin yaptığın yorumu yapmaz.

@ ibrahim temel

ben teşekkür ediyorum , bikaç yorumum vardı bu blogda ama ilk kez bir post üzerine bu kadar gitme gereksinimi duydum :)

unknown dedi ki...

@adsız

liseli beyler ölü taklidi yapın gider.

Kaan dedi ki...

Çok ilginç bir durum var şuan bunları yani serdar ve pino yu beğenmiyenler var tabi Pino=Dia olayında geçensene pino çok daha önde idi ama dia patlama yaparak 8 gol attı pinonun tek farkı morinhonun övdüğü, bir aralar arsenal ile adının geçtiği bir oyuncu olması(sakatlanmadan önce).Serdarda beşiktaşın aydın yılmazı olabilirdi istemedi gs geldi şimdi galatasayın nesi olucakYetenek açısından stochla karşılaştırmada çok farkları yok ama üretkenlikte çok büyük farklar var.En büyük ayıp daha hayatında ilk kez 1 sezon boyunca 1.ligde oynamış bir oyuncuyu yıldız yapmak serdarın önüne koymak 21 yaşında ilk kez 1.lig gördü stoch.Bunlara karşı çıkılabilir ama hatem ben arfa ismi geçiyor eğer bu adam alınırsa o zaman ne tartışıcaz(bilemeyiz tabi alınır mı).

Adsız dedi ki...

Uğur keşke yapılan transferin yanına başarı grafiğide olsaydı sezonluk veya genel daha güzel bir değerlendirme olurdu.Sonuçta transfer başarı için yapılıyor.

TA dedi ki...

skibbenin yardımcısı boekampı kovan (şimdi frankfurtta skibbeyle birlikte) bir yönetimin herhangi bir yapılanma içinde olabileceğini düşünüyor musun???

UK dedi ki...

Bu tablolara ek olarak

1)Tablonun ilk başladığı yıldaki takım değerleri
2)Paraları Harcayan Yönetimler
3)Her Yönetim Zamanında Kazanılan Kupalar

Türk futbol tarihinde hiç yapılmamış bir çalışma -en azından benim bugüne kadar görmediğim- ortaya çıkar. Ve bu çalışma
1)kazanılan kupaların maliyetlerini
2)yönetimlerin analitik başarılarını
3)kupalara değer biçilmesi halinde ise futbol takımı özelinde irr, npv
gibi gerçekten kantitatif başarı rasyolarını ortaya koyar. Ondan sonra bizim Aziz paşa çıkıp marka değeri, kurumsal kimlik falan anlatsın bize

Yapacak olan varsa şimdiden eline sağlık.

Adsız dedi ki...

Keita'nın satılması doğru karardı fakat Giovani takımda tutulmalıydı öndeki 3lünün sağında çok iş yapabilecek bir oyuncuydu.

Öte yandan orta sahasına doğru eklemeler yapan bir galatasaray bu seneki kanat rotasyonu ile geçen seneden çok daha iyi bir durumda olacaktır. Tabloya bakıldığında en doğru transfer stratejisinin Galatasaray'da olduğu açıktır.

Fenerbahçe para edecek oyuncularını kesinlikle sözleşmesinin sonuna kadar oynatıyor sonra da o oyuncular bedava gidiyorlar, haliyle bir şey yapılamıyor. Transfer gelirleri çok daha yüksek olabilirdi Fenerbahçe'nin eğer para edecek oyuncuları satılabilseydi.

Fenerbahçe'nin bu tabloya rağmen hala ekonomik olarak rakiplerinden önde olmasını sağlayan ise kurumsal yapısı, tribün, Fenerium gibi gelir getiren değerleri.

Beşiktaş'taki sıkıntı ise 100.yılda gelen şampiyonluktan sonra 6 milyon euro kar etmişler 2003-2004 sezonunda bu kardan vazgeçip şampiyon takıma doğru eklemeler yapılsaydı belki o şampiyonluk verilmeyecekti en azından harcanan para sportif başarıyı getirecekti. Demirören dönemi tabloya göre facia zaten yoruma gerek yok.

sozcelyk dedi ki...

@unknown

sen de kendi argümanlarını sun (varsa) senin eğitim düzeyini de bilelim.

burdan baktığımda 4.nesil incici gibi gözüküyosun.

pclion dedi ki...

@YU Key ve adsız,

Benim esas niyetim o zaten, sezon sezon gitmek ama bir blog yazısı için çok uzun olacak ve bayağı uğraşmak gerekiyor. Parça parça ilgileneceğim, olmazsa sadece on seneye bakarız.

@Sozcelykk,

Kendini anlatmışsın zaten, yorumlar birden onaylanınca anlaşmazlık olmuştur. Boşver...

Adsız dedi ki...

Serdar özkan'ın olağan tüm eksikliklerine rağmen,geçen seneki kırılgan ve kolay geçilen GS takımına ilaç olabilceğini düşünüyorum..
BJK'li arkdaşlarda panik bşladı tabi,Serdar iyi çıkarsa ne deriz elaleme'korkusu..
Ekşibeşiktaşta nickleriyle yorum yazıp burda,adsız yorum yapan 'tanınmış' simalar hepsi..

Yunus Konmaz dedi ki...

Selamlar ,

Aslında çok ilginç bir konuyu işlemişsin her nekadar sanki son 15 günlük transfer politikası tartışılmış gibi olsada .

Benim hep merak ettiğim bir konuydu ve bunu bir şekilde ele aldığın için teşekkürler. Bence 'serdar özkan- keita' özelinde değil cok daha geniş tartışılması gereken bir konu.

Örneğin Fenerbahçe rakiplerine transfer harcaması olarak ciddi farklar atmış durumda. Nerdeyse Galatasaray'dan 100 milyon € daha fazla transfer harcaması yapabilmiş. Bu genel klub yapısının yanı sıra endüstriyel futbol dinamiklerini daha başarıyla paraya çevirmeyi başarmış demektir. Bu bakımdan tebrik etmek gerekir.

Galatasaray'sa rakiplerinin bütçe olarak çok gerisinde kalmasına rağmen sportif anlamda onların gerisinde kalmamış . Bu da başka bir acıdan incelenmesi gereken bir konu . Öte yandan transfer bütcelerini artırmayı başardığı , Fenerbahce gibi endüstriyel dinamikleri paraya çevirmeye başladığı yıllarda sportif başarılardan uzaklaşması ise ilginçtir .

Bence daha derin inceleme ve tartışmaları hakediyor bu konu.

iyi günler.

Adsız dedi ki...

Galatasaray'ın,Fenerbahçe ve Beşiktaş'a göre daha az transfer harcaması yapması Galatasaray yönetiminin başarısını göstermez netekim en fazla borç şu an Galatasaray'da.Fenerbahçe stat geliri ve fenerium'dan gelen paralarla,Beşiktaş da stat geliri ve gayrimenkullerinden gelen gelirlerle bu harcamaları yaparken,yıllarca rakiplerine göre daha düşük kapasiteli bir statta oynayan ve hissedarlarına gelirlerinden sürekli temettü dağıtan Galatasaray rakiplerinin ekonomik şartlarına sahip olsaydı yukarıdaki tablo daha farklı olabilirdi.Gs'ın parayı bulduğu Uefa Kupası'nın ertesi senesinde Bülent Akın,Serkan Aykut ve Jardel'in uçuk fiyatlara alındığı transfer dönemi ve 2.Fatih Terim dönemini de biliyoruz ve bu transfer dönemlerinden sonra Gs'ın başarısız olduğunu da biliyoruz.Bu da gösteriyor ki Gs'ın bu transfer stratejisi bir tercih değil zorunluluktan kaynaklanmış.

Yunus Konmaz dedi ki...

@adsız,

Galatasaray'ın daha az transfer yapması elbetteki yönetim başarısını göstermez ama rakiplerinden az transfer bütçeleriyle en az rakipleri kadar veya onlardan fazla sportif başarı elde etmesi bir yönetim başarısıdır. Belkide bahsettiğin finansal şartlar gereği alt yapı ve genç oyuncular kullanma zorunluluğu veya bazı gelenekleri bu başarıya sebebiyet verdi. Şimdi rakipleriyle eşit finansal güce sahip olduğunda ne yapacağı önemli. İlk denemelerinde başarılı bir izlenim vermedi futbol yönetimi.

pclion dedi ki...

Adsız, zorunluluktan dolayı olduğuna katılıyorum ama bu da bizi transferin şampiyonluk getirmediği ana fikrine götürüyor. Geçen senenin en sansasyonel ve görece başarılı transferini yapan Galatasaray da ilk ikiye giremedi mesela. Bu konu zaten yazı dizisi olacak, Galatasaray'dan başlarım akşama...

kuzen larry dedi ki...

Kabul etmek gerekir ki blog camiasında bir gs li hakimiyeti var ve gs li blog yazarları da her taraftar gibi hep iyi yönünden bakmaya çalışıyorlar yaşananlara.

Extensor a baktım geçen, adam hala sezon öncesi zayıf takımlarla oynayarak sistemin oturtulmaya çalışıldığını, bunun doğru olduğunu düşünüyor mesela.. o kadar inanıyor adam reijkaard a ama benim görebildiğim öyle veya böyle takım reijkard la bir adım ileri gidebilmiş değil ne sonuç ne sistem ne de futbol anlamında. Ben de bir dönem blog yazarlarının etkisiyle sanırım, gs nin sürekli daha iyiye gideceğini düşünüyordum ama gerçekler eninde sonunda gösteriyor kendini.

Bu seneki transfer hamlelerini gerçekçi ve doğru buluyorum ama takımın en azından şu haliyle güç kaybettiği de aşikar. Bir de hem takımda hem yönetimde hem de reijkaard da sürekli bir huzursuzluk var gibi gözüküyor, bu da en büyük sorun bence.

Kaan dedi ki...

@kuzen larry tamamen katılıyorum en büyük sorun bu huzursuzluk ve bu yönetim geldiğinden beri devam ediyor

Uğur şunu açık konuşmak lazım belkide bu sene şuan kadar gördüğümüz en kötü kadrolar arasında bu kadro.Evet oyuncu bazından bakıldığında iyi isimler yetenekli bişiler vere bilcek isimler ama elimizde sakatlanma tehlikesi olmayan tek yabancı cana kewel ne yapar pino ne zaman sakatlanır baros ne zaman ileşir sezon sonuda çok sakat verdik ondan gitti muhabbeti sakat adam transfer edilirse sakatta verilicektir bu aralar polak ismide geçiyor.Bence şunu şimdiden kesinleştirelim bu adamlarla sezon ortasında kimse çıkıp gs sağlık ekibini şansızlığı bahane etmemeli adamlar zaten sakat.Ben Arfa gelirse bunları konuşmayız demiştim bi önce ki oyurmda ama asıl sorunda orda başlıyor Arfa gelicek bu sakat arkadaşlar ileşmicek birden süper olmicak ama biz konuşmicaz.

En garibi 15+sene bir konuda bu seneyi tartışmamız oluryor tabi oda ayrı bi merak konusu 15+ sene de beşiktaşı övmek için bu seneye konuyu getirmek!

Surrealist Adam dedi ki...

Bilgin olsun diye veriyorum.
http://bit.ly/bOHd5x

Related Posts with Thumbnails