Turuncudan Mercana Alternatif Formalar

 Öncelikle şunu söyleyeyim, şu gün bizlere takımın üçüncü formasının rengini konuşturan, tartıştıran ve trendi belirleyen bir strateji var ve formanın renginden öte oluşturulan bu sinerji bence Galatasaray'ın yararına. Galatasaray'ın klasik renklerinden uzaklaştığı gibi bir sanrı var ama bundan dört-beş sene önceye kadar Ali Sami Yen Stadı'ndaki maçların yarısına siyah, diğer yarısına beyaz formayla çıkan, sarıdan ya da kırmızıdan eser taşımayan bir takım vardı sahada. Niye sarı-kırmızı değil diye sorulduğunda "Çocuklar öyle istiyormuş, uğurlu diyorlarmış" gibi sığ ötesi açıklamalar duyduğumuz günleri unutmamamız gerekiyor bu sebeple.

Üç senedir yakalanan alternatif forma serisinin son modeli 2289 Mercan, namı diğer somon/pembe forma. Tabii ki uzun süredir biliniyordu bu forma, hatta bloglardan gazete sayfalarına haber aşırmalar da yaşandı. Ben renk konusunda tutucu birisi olduğumdan bu tip formaları ilk bakışta beğenmiyorum, geçen sene moru da hiç beğenmemiştim, turuncuya da mesafeli yaklaşmıştım. Turuncuyu çok sevdim, mora da alıştım. Mercan forma da benzer bir süreçten geçecektir ancak ilk izlenimim bu sefer daha şık bir alternatif formamız olduğu yönünde.

Mercan formayı farklı kılan ise toplumumuzda pembe rengin dişilikle özdeşleşmesi, erkekler tarafından giyilmesine karşı bir önyargı olması. İlk duyduğumuzda "Pembe de mi giyeceğiz, yok artık" diyen çok olmuştur ama bu düşünceden sıyrılıp şu fotoğrafa bir bakınca "gayet güzelmiş" diyebiliyorum ben. Özellikle siyahla çok uyumlu olmuş ki Palermo'nun renklerini de severim zaten. Galatasaray tarihinde en çok satılan formalar mor ve turuncuydu ve bu gerçek ortadayken her sene bir alternatif forma göreceğiz, bundan kaçış yok. Beğenmeyeni olsa da bu trende uyum sağlamak isteyen, formayı alacak ve birçoğumuzu şaşırtacak geniş bir kitle de varken çıkarılan bu forma beklentilerimin üzerinde.

Bence buradaki esas yanlış "Arslan forma" olarak tanıtılan krem. Alternatif forma Mercan'sa diğerleri yeni dizayn olmakla birlikte Galatasaray renklerinden tercih edilmelidir. İçine aslan motifi konduğu için Galatasaray'la bağdaşmaz o forma. Klasik parçalı dışında beyazın mutlaka olduğu, bir alternatif formanın yanına da düz sarı veya kırmızının eklendiği bir kreasyon benden tam not alır. Defalarca söylemişimdir, benim en keyifle giydiğim forma düz kırmızıdır.

Düz sarı ise apayrı bir konu. Galatasaray Store'un üst düzey yetkililerinden biriyle düz sarı formayı neden düşünmediğimizi sormuştum, birkaç arkadaşımla birlikte. Formaların genellikle kotla giyildiğini ve sarı-lacivert bir kombinasyonu insanların tercih etmeyeceğini düşündüklerini söylemişti. Böylesine absürd bir detay uğruna kulübün kendi renginden taviz vermesi inanılır gibi değil. Galatasaray Store'un benden tam notu aldığı gün benim için Galatasaray'ı tanımlayan maç olan Manchester United karşısında giyilen sapsarı formayı kreasyona ekledikleri gün olacaktır.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

Adsız dedi ki...

pembesinde morunda değilim endüstrileşen futbol denilen şeyin bir sonucu bu. önemli olan tek bir değer var o da piyasa değeri. ileriki sezonlarda çocuk tüketici kitlesi için de spiderman desenli formalar çıkacak dese biri şaşırmam..

ama.. sarı kırmızı parçalının altına bir sezon da siyah şort yahu diyorum.. susuyorum.

Adsız dedi ki...

Düz kırmızı,düz sarıya kesinlikle katılıyorum...
Hele ki düz sarı dediğin gibi Show TV reklamlı forma gelir akıllara hep,yıllardır bir sürü formam vardır ama o sarının yeri ayrıdır hep korumuşumdur...

onurgs dedi ki...

Şahsen çok beyendim geçen sene kırmızı forma çıktığı için 1 forma hakkımı mor dan değil kırmızıdan yana kullanmıştım bu sene parçalıda yenilik olmadığı kremin beni açmadığı ve çubukluyu zaten sevmediğim için 2289 mercanı almamı engelliyicek bir durum yok.
Pembeeeeeeeeeeeeeeeeee...

Adsız dedi ki...

Dediklerine diyicem bişi yok pembe ve aslan güzeldi ama beyaz olmaması biraz şaşırttı asıl skandal güzel bir reklam filmi çekilmiş olan parçalının direk deyişmeden gelmesi en azından küçük bir deyişiklik olabilirdi.

Dicle Bağcı dedi ki...

Mercan forma harika, Kewell'ın tanıtımı daha da harika :) Ayrıca gerçekten çok şık.

mirmak dedi ki...

Kim ne derse desin Pembe forma güzel. Ama siyah ve gri forma da görmek istiyoruz.

Bir de düz kırmızı hersene olsun be yahu. o forma çok güzel duruyor ama geçen seneki düz kırmızıdan daha güzel dizayn edilmeli.

Koray Özdemir dedi ki...

Turuncudan iz taşıyan tok bir sarı forma da istiyorum ben. Umarım önümüzdeki yıl olur...

TA dedi ki...

renklerin tonlarının içine ediyorlar.mesela kırmızının tonu rezaletti.birde parlak yapmışlar ki felaket. morunda tonunun içine etmişler.hem koyu hemde parlak.
son olarak eğer yukarıdaki renkse buda çok kötü.bu rengin farklı tonuda var .o fena durmuyor.hangisini kullanacaklar?
pazarlama amaçlı yapılabilir.her takım yapıyor sonuçta.ama böyle garip renkler ve üzerine garip tonlar görüntüyü çok bozuyor.fiorentina moru ile galatasaray moru arasında çok fark var.yukarıdaki kewell ın dışında benzer bir renk daha var.
renk seçimi kötü olduğu gibi tonlarda rezalet.

kuzen larry dedi ki...

tonlar konusna katılıyorum mesela geçen seneki mor forma bana hep ülkerin hobby çikolatalarını hatırlatıyordu. bir de arkada ülker yazınca hobby reklamı gibi dolaşıyorlardı ortada. daha düzgün daha az cafcaflı bir tonla güzel olabilirdi mor forma.

bir de sarı forma bence de gs ye pek yakışmaz, sarı diyince fenerahçe geliyo benim aklıma daha çok. sarı kanaryalar lakabı ile ilgili olsa gerek..

Related Posts with Thumbnails