Suskun Devler: Milan & Manchester United

Transfer sezonunun aktörleri belli olmuşken bu filmde yer almamaya karar veren büyük abiler de var. Elbette bilinçli bir tercihten öte finansal zorluklar da büyük etken bu suskunlukta. Geçen sezon Kaka'nın takımdan ayrılmasının ardından transfere bütçe ayırmaması taraftarlarca eleştirilen, hatta protesto edilen Milan ve borcu 700 milyon sterlini geçen Glazer'ların Manchester United bu transfer dönemini de ıskalayacak gibi görünüyor.

Milan'da bu sene bir değişiklik bekleyenlerin sayısı az değildi. Eğer bütçe ayrılamazsa kulübün el değiştireceği ve başkan Berlusconi'nin hisselerin büyük bir bölümünü satacağı haberleri ayyuka çıkmıştı ama ikisi de olmadı. Berlusconi ve Galliani hem taraftarı nankörlükle suçladı, hem de takımın yeterli olduğu tezine tekrar tutundu. Savunmayı Yunanistan'la Dünya Kupası'nda boy gösteren Papastathopoulos ve Chievo'dan 34 yaşındaki Yepes'le takviye etmeleri dışında takımın çehresini değiştirecek türden bir hamle gelmedi. Bunun yerine başkan "Ronaldinho, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu" demekle yetindi. Bir sene daha yaşlanan Milan'ın Inter ve Roma'ya yaklaşması şu görüntüsüyle pek mümkün değil.

Manchester cephesinde görüntü bu kadar karamsar olmasa da genç oyuncular Smailling ve Hernandez ile birlikte transferi kapattıkları bizzat Sir Alex Ferguson tarafından açıklandı. Mevcut kadrodan memnun olduğunu, kadroda yer alan ve altyapıdan gelen oyunculara yatırım yapacağını belirtmiş kurt hoca. Bütçe buysa Ferguson'un içgüdülerine güvenmek de en doğrusu. Beşiktaş karşısında sahneye çıkan oyuncuların birçoğu bu sezon sürelerini arttıracaktır, rol oyuncusu ihtiyacı bu şekilde karşılanabilir lakin Rooney olmadan zirve yolculuğunda tekleyeceğini bu sezon gösteren Manchester United'ın zirveyi Chelsea'den tekrar teslim alıp alamayacağını ise hep beraber göreceğiz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

brk dedi ki...

milan almunia'yı kiraladı diye biliyordum ayrıca konudan bağımsız scholes burnuna napıyor öle :)

pclion dedi ki...

Almunia Atletico'ya gitmeyecek miydi yahu? Bu arada Ronaldinho da sakatlanmış, Berlusconi nazar değdirdi adama. :)

brk dedi ki...

pardon
marco amelia
bi an isimelri karıştırdım :)

alperensaylar dedi ki...

1-2 sene içinde bir obertan patlaması yaratabilir ferguson, hatta biraz ütopik olacak ama old trafforda king eric ten sonra prince gabriel gelebiliri:)

pclion dedi ki...

King Eric demişken iki alttaki yazıya dikiz yapmanızı tavsiye ederim, figüran rolünde de olsa gözüküyor. :)

alperensaylar dedi ki...

farkettim ki kendisine sakal pek bi yakışıyor, böyle ayna gibi iyi durmuyor. ama olsun yine de kral kraldır:)

pclion dedi ki...

Tamam, hafif kamil bir duruşu var ama "adam Cantona beyler" derim ben yine. :) Karşısındaki takım da Galatasaray olunca benim için fotoğraf daha güzel tabii. :)

Related Posts with Thumbnails