Şampiyonlar Ligi Golcüleri & Raul

Yukarıdaki tablo Şampiyonlar Ligi tarihindeki en golcü 10 oyuncuyu listeliyor. Bu listeyi bugün paylaşmamın sebebi ise açık ara zirvede bulunan Raul. Onun bir kulübün simgeleşmiş ismi olmanın çok daha ötesinde, büyük bir golcü olduğunu bizlere hatırlatan en somut veri bu. Henüz 32 yaşında gözden düşmüş gibi gözükse de büyük ölçüde anlaştığı Schalke 04 formasıyla da yapacak şeyleri var ve bunların başında Şampiyonlar Ligi'nde alıştığımız gollerine devam etmesi geliyor.

Felix Magath, transfer konusunda ısrarcı olurken "Raul buraya sadece para için gelmeyecek. Biz Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz ve onun yapacakları hâlâ bitmedi" diyordu. Haksız sayılmaz. Son demlerinde bir Premier Lig deneyimi kovalamayı tercih etmezse (ki bu da ihtimaller arasında) o sayının 66'da kalmayacağına eminim. İlk 10'da kendine yer bulan golcüler arasında kariyerini tek kulüpte oynamış sadece Alessandro Del Piero vardı Raul ile birlikte. Romantiklik futbolda klişeyle kol kola gezen bir unsur ama "Raul'ün yanında yazan takım sayısı da tek kalsaydı güzel olurdu be" demeden edemiyorum açıkçası.

Yalnız öyle ya da böyle, şu listedeki golcülerin neredeyse tamamının ununu eleyip eleğini asmış durumda olması aslında bir devrin de kapandığını gösteriyor bizlere. Şu 10 oyuncu içinde sadece Didier Drogba'nın tam kapasiteyle yoluna devam edebildiğini, Roy Makaay'ın ise komple bıraktığını düşünürsek (onun vedası hakkında da yazamadık, yazmak lazım) bir jenerasyona veda etmek üzerinde olduğumuz aşikâr. Baştan aşağı efsane isimlerle dolu bu listeye saygılarımızı sunalım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

excellence dedi ki...

Evet, gercekten hepsi birer efsane, ama iclerinde öyle birisi varki o benim favorim. Ruud Van Nistelrooy'dan bahsediyorum. Son vuruslarina hayrandim, top kontrolune hayrandim, golleri koklamasina hayrandim.

Dikkat edersen Ugur listedeki efsaneler arasinda acik ara en yüksek Ratio'ya sahip. Raul kadar mac oynasaydi liste basi Raul degil de acik ara Nistelrooy olurdu :).

excellence dedi ki...

kücük bir not: Eglencesine bir hesap yaptim; Nistelrooy, Raul kadar oynasaymis, 130 mac ta 96 gol atiyor olacakmis 0.74 ratio ile.

Raul mu daha iyi yoksa Nistelrooy mu mevzusu degil bu kimse yanlis anlamasin. Sadece enteresan bir not :)

anfieldyolu dedi ki...

Tabloya bakınca 10.sıradaki Makaay direk belirdi gözüme, yazının sonuna gelince bundan bahsetmene çok sevindim. Dediğin gibi bir yazıyı hakediyor galiba...

Related Posts with Thumbnails