NBA'e 4 & 5 İhracı: Ömer Aşık & Semih Erden

Mirsad Türkcan'ın NBA draftında ilk turdan seçildiği dönem küçüktüm, pek hatırlamıyorum ama Hidayet Türkoğlu'ndan bu yana drafta aday hemen her Türk basketbolcuyu takip ettim. Hepsinin ayrı bir hatırası vardır elbette ama bana kalırsa içlerinde en anlamlılarından birisi Ömer Aşık ve Semih Erden'in NBA'e adım atması oldu...

Ömer Aşık'ın draft edildiği sene yarattığı etki muazzamdı. Draftın son dönemlerinde birinci turda gideceği tahmin ediliyordu ama Fenerbahçe'yle olan kontratının bağlayıcılığı onu 36. sıraya kadar geriletti. Drafttan hemen sonra takasla yolunu tuttuğu Chicago Bulls'un Ömer'i aslında orta vadeli bir lottery pick olarak gördüğü, 2010'da Ömer'i kadrosuna katacağı biliniyordu. Aralık 2008'de yazmıştım, merak edenler bir göz atabilirler.

Arada geçirilen iki sezon ise Ömer Aşık adına pek istediği gibi geçmedi. Önce yaşadığı ağır diz sakatlığı, bu sezon da Fenerbahçe'yle arasındaki kontrat problemi onu düzenli oynamaktan alıkoydu. Buna rağmen Bulls'un uzun rotasyonunda yedekleme işini kotaracaktır, kenardan gelip katkı yapmayı bilecektir. Poor man's Joakim Noah diyorlardı zaten, Noah'ın olmadığı dakikalarda sahada olma ihtimali yüksek. Blok ve ribaund sezgisi, potaya gidişi ve atletikliğiyle NBA'de başarılı olacaktır.

Burada esas sürpriz Semih Erden. 2008 draftında 60. sıradan seçilmişti ki o dönemki yorumlar Semih'in seçilme nedeninin Celtics'in Avrupa'da kalacak bir oyuncu seçip salary cap'ini rahatlatma isteği olduğu düşünülüyordu. Celtics'le sözleşme yapmış olması harika haber. Rotasyonda kalabilir mi, Celtics'in DJ Mbengası olmaktan sıyrılabilir mi, onu bilemiyorum. Türkiye Ligi'ndeki hatalarından sıyrılması, her daim uyanık olması lazım. Yine de sırf gitmiş olması bile güzel haber. Kedrick Perkins'in yokluğu ona bir rol oyuncusu şansı açıyor.

NBA'e bir 4, bir de 5 numara yolladık, temsilci sayımızı da 5'ledik. Onları da keyifle izleyeceğiz. İki oyuncunun da doğunun sağlam takımlarından olmasını da kenara not düşelim. Ömer'i de Semih'i de keyifle izleriz artık. Gece kalkıp Hidayet'in, Mehmet'in 20 dakika süre alıp, 10 sayı 5 ribaund almasına sevinmemizi de yâd etmiş oluruz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Jesus dedi ki...

o son cümlen.. aynen ya aynen:) küçükken bile,ertesi gün sınavım varken bile, bir numaralı sporum aslında futbolken bile, evet onların 20 dk süre alıp 15 sayı atmasını izledim ben de onca zaman :)) şimdi ise 5'ledik ki seneye de gidenler olcaktır..

Related Posts with Thumbnails