Mesut Özil, Hatem Ben Arfa & Elano

2010 Dünya Kupası'nın en çok yaradığı oyuncuların başına Mesut Özil'i yazarım ben. Thomas Müller çok büyük bir etki bıraktı ama Mesut'un durumu biraz daha farklı ve tam da kariyerinde sıçrama yapacakken kendisini bir anda en üst sınıfın ilgi alanında buldu. 2011 yazında sözleşmesi bitiyor ve Werder Bremen'in eli bu açıdan çok zayıf. Zaten Schalke 04'ten de "Bosman öncesi son çıkış" yöntemiyle ayrılarak gelmişti Bremen'e.

Manchester City'nin yanı sıra Chelsea, Barcelona ve Real Madrid gibi takımların da ismi geçiyor. Barça Fabregas'ı Arsenal'den koparmazsa Mesut'a yönelecek. Madrid ve Chelsea'nin ilgisinin ne düzeyde olduğu muamma ama City de bir ton para saçarken 20 milyon avroya rahatlıkla koparabileceği, 21 yaşındaki Mesut'a muhakkak salça olacaktır.

23 yaşındaki Hatem Ben Arfa 17'si ilk 11
olmak üzere 29 Ligue 1 maçında forma giydi.
Werder Bremen'in Mesut'un yerine düşündüğü isim ise Hatem Ben Arfa. Lyon'dayken yıldız adayıydı bu adam, Karim Benzema'nın ekürisiyken piyasası da ondan aşağı değildi. Fakat yeteneğiyle paralel bir etki bırakamadı sahada, Lyon sisteminin temel parçası olamadı. Arsene Wenger, Samir Nasri'yi Arsenal'e getirince Marsilya onun boşluğunu Ben Arfa'yla doldurmak ve birkaç sene sonra onu da Ada'ya pazarlamayı düşünüyordu ancak burada da sıçrama yapabildiğini söylemek zor. 23 yaş da sadece yetenek referansıyla en büyük vitrine çıkmak için fazla geç, takımlar net bir performans görmek istiyor.

Bremen de tam bu işin kulübü aslında. Benzer durumdaki Diego'yu Porto'dan 5 milyon avroya alıp Juventus'a 24 milyon avroya sattı. Yerine koyduğu Mesut Özil de benzer bir sıçrama gösterdi. Sıradaki aday olarak Ben Arfa'yı görüyorlar. Fransız oyuncu da Bundesliga'ya gelmek istediğini söylemiş. İşte burada ilginç bir ayrıntı var. Bundesliga'ya gitmek istediğini açıklayan oyuncu L'Equipe'e göre Galatasaray'a gelmeyi reddetmiş. (Pas Jesus Almeyda'dan) 12 milyon avroya Marsilya'ya geçen oyuncunun muhtemel bonservis bedeli 7-8 milyon avrodan aşağı olmaz ki Galatasaray'ın bir ofansif orta sahaya yatırım yapma ihtimali ancak Elano'nun gidişiyle mümkün.

Elano'yla ilgili transfer söylentilerinin merkezi İtalya. Özellikle Juventus'un ona çok ciddi bir ilgisi olduğu, 12 milyon avro civarında bir bonservis bedelini gözden çıkardığı yönünde haberler 15 gün önceye kadar ağırlıktaydı ama şimdilik sesi soluğu kesildi. Yine de Ben Arfa haberi de denkleme eklersek pek de kalıcı olmayacağı, gelen en iyi teklifte gönderileceği varsayılabilir. Galatasaray'daki en önemli soru işareti şimdilik bu ve Mesut Özil'den başlayan bu zincir Elano'ya, Galatasaray'a kadar uzanabilir...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

okan yücel dedi ki...

iki gündür fransız medyasında ve bizim medyamızda bahsediliyor Ben Arfa'nın Galatasaray'a transferinden. Bunun doğruluğu ya da doğrulanabilirliği ne düzeyde acaba, zira gelirse buna en çok sevinecek taraftar olurum herhalde. kısacası net bir bilgi var mı ortada?

Adsız dedi ki...

ben arfa suan icin takımın önceligi olan bir oyuncu değil bu cok acık.. hücumcu orta saha olarak oynayabilcek arda turan war.. o yoksa emre çolak war bence hazırlık maçlarında cok iyi performans gösteriyor emre.. ben arfa gibi bir oyuncunun transferi emrenin önünü kapatır bundan dolayı ben bu tarz bir transfer girişiminin yanlış oldugunu düşünüyorum..

cananın top kullanma becerisinin cok iyi olamdıgı hazırlık maclarında gördük bu adamın yanına top kullanabilen bir orta saha alınmazsa hem cana istenileni veremeyip rıdvan gibilerin diline düşecek hem biz gecen yıl oldugu gibi kahrolacagız..

aks111 dedi ki...

Diego da zaten juventusa gidince porto günlerine döndü :).Demekki adam sadece bremen de oynayabiliyor:))

okan yücel dedi ki...

@yunus

Ben Arfa orta sahanın hücum kısmına yönelik düşünülürse söyledikleriniz doğrudur yani hücum hattında birçok opsiyonumuz varken özellikle de Emre Çolak varken Ben Arfa transferi yanlış olur buna katılmamak mümkün değil. Ancak şöyle bir durum varki Ben Arfa orta sahanın ortasında da oynayabilen pas bağlantılarını sağlayabilen bir oyuncu ve Cana'nın yanına top kullanacak orta saha beklentilerimizi sağlayabilecek bir oyuncudur bence. Ve birçok mevkiide de oynayabildiği için yeri gelince takımın diğer eksikliklerine de çare olabilir.

Ibrahim Temel dedi ki...

Ben ilk once su takima tam bir box-to-box transferi yapildigini duymak istiyorum sonra messiyi alsinlar bu konu kadar onemli degil benim icin.

Kac gundur Norvec medyasina aciklama yapiyor Annan daha buyuk bir ligde oynamak istiyorum diye diger taleblileri alacak olsalar simdiye alirlardi Rosenborg'da zaten oyle cok para talep edebilecek bir takim degil zaten oyuncu ayrilmak istiyor ne yapabilirlerki.

Fiyati maks 3-4 milyon olur dunya kupasindaki performansinida gorduk.
Teknik direktorude aciklama yapmis Annan'in gitmesini istemiyorum son donemde kendini cok gelistirdi ve daha gelistirme potensiyeli var diye. Arne Eggen kaliteli ve genc oyuncu gelisiminden anlayan bir teknik direktordur yani dediklerine kulak asmak lazim.

Bende bizim orta sahaya ilac gibi gelecektir Annan. InsAllah bir Galatasaray yoneticisi duyar diye yaziyorum bu yaziyi.

excellence dedi ki...

Ibrahim Temel arkadas, sen ne dedigini bilen bir arkadasa benziyorsun, Annan da iyi bir oyuncu ama Annan daha cok düz bir oyuncu. Annan'a oyunu pas uzerinden kurma gibi bir misyon yüklenemez bence.

Spooky dedi ki...

Ben Arfa'nın pozisyon itibariyle önceliğimiz olmadığını düşünenlere katılmıyorum.

Bütçemiz kısıtlı ve mümkün olan en iyi takviyeyi yapmamız lazım. Genel olarak Arda'yı denklemmden çıkarırsak (ceza, sakatlık gibi) bir anda kanat ve orta saha rotasyonu zayıflıyor. Kewell'ın, Pino'nun da bazı belirsizlikleri olduğunu düşünürsek. Arda kanatlara kaydıralibir. Ben Arfa işte bize bu esnekliği sağlar. Adeta iki oyuncu transfer etmiş gibi oluruz. Al kanada koy Baros'un arkasına koy, Baros yoksa onun yerine koy gibi gibi. Emre'nin üst düzey tecrübe ve sürat eksiği var. Arfa'da bu yok. Ayrıcaa 8-10'a alınırsa tekrar bu civar bonservisleri bulması muhtemel oyuncu. Keita gibi, Elano gibi. Ben ihtimal vermiyorum ama keşke olsa.

Bu arada sabah baktığım haberleri vereyim. Newcastle-Bremen-Galatasaray Arfa'yı istiyor. Yalnız Newcastle bir iki oyuncuya daha saldırmış. Onlar olursa çekilebilirler. Bremen'in kiralık istediğini yazan gazeteler var. O da durumda da avantajlı oluruz. Yıllık ücret anlamında da bize kayar bu oyuncu. Vergi yok, ücretler yüksek gibi...

Bradley ile Ben Arfa iyi olur alısın. Evet yine Bradley'e bağladım :)

Bi de Mesut'un performansı Almanya ilerledikçe düştü. Çok iyi futbolcu ama fizik kondüsyonunu geliştirmezse ve geriye bu kadar az gelmeyi adet edinirse işi zorlaşır.

Adsız dedi ki...

Annan seçimi çok gereksiz olur zaten skor yapamiycak bir cana varken birde sezonda 1-2 gol anca atan annan yani ortasaha dan toplam 3-4 gol zor çıkar annan gibi bir oyuncu alınırsa

Unknown dedi ki...

Bence Ben Arfa tipi bir oyuncu merkez ortasaha için fiziksel olarak yetersiz kalır, düşünülüyorsa bile o bölgeye değildir. Ayrıca Annan tipi bir oyuncu Cana etkisi yaratacaktır yine iki yönlü oyuncu eksikliği çekeriz, Arjantin'e döneriz arka beşli ileri beşli, zaten sorunumuz buydu. Cumhur'la ilgili bir yazınız olacak mı? Bu oyıncunun iki yönlü merkez ortasaha mevkiinde rotasyona girebileceğini düşünüyorum ama tabi bir iki maçlık gözlemden sonraki algım bu.

Kaan dedi ki...

uğur elano giderse münkün demişsin bana göre elano zaten gitti nasıl keita açıklanmadan 2 gün önce gidiceği çok net ise sonradan hemen cana açıklandı ise elanonun gitttiği açıklamanın tepki olucağını bildiklerinden yerine alınıcak oyuncu ile anlaşmaya çalışıyor bence.Elanonun gitiğini düşünmemin nedeni ise ardanın bile gstv de keita gitti elanoda gitti gibi bir cümle kurması

Ibrahim Temel dedi ki...

Abi be dunya kupasindada Rosenborg'un maclarindada izledim cok yuksek pas yuzdeleriyle oynuyor her macinda. Verdigi supriz arapaslariyla bir anda takimini pozisyona sokabiliyor. Pozisyon alislari mukemmel hem cok garanti bir futbol oynuyor hemde donen toplara cok etkili mudahaleler yapabiliyor.

Norvec ligi 30 hafta bir iki cezali haftasi haric her sene rahat 25-28 mac yapiyor Rosenborg'un Avrupa maclari haric. Simdiye kadar 17 lig macinin 14unde oynadi 3 macta dunya kupasi yuzunden kacti. Devamli problemsiz bir oyuncu eger diger oyunculara yuksek bedeller verilmek istenmiyorsa bence alinmali.

Spooky dedi ki...

annan'ın adı üst düzey ingiliz kulüpleriyle anılıyor. bence o yüzden gündemimizden cıktı.

Related Posts with Thumbnails