Lorik Cana & Galatasaray

Bazı oyuncular vardır ya hani, "Keşke Galatasaray'da oynasa" dersiniz ama gerçekleşmesini pek mümkün görmezsiniz. Benim için tam da bu oyuncuydu Lorik Cana. Geçen sene Marsilya'dayken içten içe istediğim adamlardan biriydi ama Sunderland'e 7.5 milyon avroya transfer olunca susup oturmuştuk tabii. Bu adamın sadece bir sene sonra Galatasaray'a gelmesi harika ötesi bir haber. 4.5 milyon avroya gelmesine de inanmakta güçlük çektim çünkü Sunderland'de 40 maça çıkmış, takımın kaptanlığına kadar yükselmiş bir adamdır Cana.

Oyun karakterini uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Sertliğiyle, çalışkanlığıyla, bunun yanına eklediği hatrı sayılır top kullanma becerisiyle Galatasaraylıların gönlüne taht kuracaktır. Orta saha diye kendimizi paralamışken bu boşluğu Lorik Cana kalibresinde bir adamın dolduracak olması çok iyi oldu. Sadece kendi performansıyla değil, topun ileride kalmasını sağlayacak olmasıyla geçen sezon performansı düşen ofansif orta sahaları da parlatacaktır, bu kesin. Yanına gelecek bir oyuncu daha olduğunun hesabını yaparak söylüyorum bunu elbette.

Saha içinde verimli olmasının yanı sıra Türkiye'de onu başarılı kılacak bir başka unsur da yetiştiği kültürün Türkiye'ye yakınlığı. Priştine doğumlu bir Arnavut Cana, Kosova topraklarında doğmuş. Sıkı bir Galatasaray taraftarı olan Arnavut bir arkadaşım var. Geçen sene onun Galatasaray'a ne kadar yakışacağını tartışırken onunla konuştuğunu ve Galatasaray'a gelip gelmeyeceğini sorduğunu söylemişti. "Neden olmasın ama öncelik İngiltere" demiş ona. Önce İngiltere'ye gitti, şimdi Galatasaray'da. Bir daha herhangi bir transfer için kolay kolay heyecanlanmam diyordum ama Kewell'ın açıklanması sonrası ne hissediyorsam şu anda onu hissediyorum.

Bulunabilecek en doğru adamlardan biriyle büyük bir boşluğu doldurdu Galatasaray. Adnan Polat, bugün yaptığı basın toplantısında dört yabancı oyuncunun daha geleceği açıklamıştı. Gelmesi beklenen diğer oyuncu Pino. Potansiyeli yüksek ama bir türlü patlama yapamamış adamlardan o da, geçen sene epey bir popülerdi. Ribery etkisi bekleniyor ondan da sanırım ama şimdilik şüphelerim olduğunu söyleyeyim. Denenebilecek bir transfer türü ama arkasını doldurmak koşuluyla. Transfer resmileşirse detaylı konuşuruz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

38 yorum:

Adsız dedi ki...

Her şey çok güzel olacak.

sozcelyk dedi ki...

2 milyon daha verip m. bradley alınsaydı daha iyi olurdu görüşündeyim

hayırlı olsun ligimize , sanırım galatasaraylıdan başkası sevmez bu adamı :)

Seçkin Deniz dedi ki...

Çok iyi transfer! devamı gelsin!..

Lenovo Warcraft 3 Ligi

Adsız dedi ki...

geldiğinde abartırsınız, sezon içinde toz kondurmazsınız, sezon sonu yolladığınızda yeni ve çok olumlu bir yapılanmanın ilk adımı dersiniz.

pclion dedi ki...

Keita ne gelişiyle ne de gidişiyle bir başarısızlık hikayesi değildir. Gidişini kadro yapısı gereği doğru bulmam da beni bağlar. Günlük refleksler uğruna yakıp yıkmadan "Bir sakin olun" dememin ne kadar isabetli olduğu da görülmüştür. Cana'yı beğenmiyorsan da o senin fikrindir, beni bağlamaz. Kewell'dan bu yana yapılmış en isabetli transferdir bence ve bunu düşünüyorum diye kimseye hesap vermem. Benimle ilgili yargılarınızı ya kendinize saklayın, ya da mail atın, konuşalım. Konu Lorik Cana, Uğur değil...

Adsız dedi ki...

C.Baroni'ye 7 milyon dolar verin siz ancak. Sonra onu da siz yollamaya bakın. Lafa gelincede susmak nedir bilmeyin. Daha bu birşey değil delikanlı,4 tane daha sırada. Keita'ya hiçbir Galatasaraylı iyi değildi demedi,sadece satışını olumlu buldu ki bu satış 14 milyon euro'lara vurdu. 29 yaşında ve bundan sonraki senelerde 14 milyon euro verecek takım bulunmayacağından gayet mantıklı bulduk. Biz sağlıklı düşünen taraftarız sizin gibi 2 dakikalık bir sevinç için haykıran,timsah yürüyüşü yapan taraftar değiliz. Esenlikle kal yiğenim.

Cartalete dedi ki...

Mükemmel bir transfer. Şili'li Carmona hakkında bir yazdım vardır,3-1-3-3 oynayan bir takımın "kenar stoperlerinde" bile ofansif adam oynatabilmesinde en önemli etkendi, ortasahadaki inanılmaz pozisyon bilgisi ve enerjisiyle.

Cana da o model bir oyuncudur. Hatta Carmona'dan daha sert bir adamdır, artı olarak. Pozisyon bilgisi, fiziği ve mücadelesiyle ortasahayı doldurur...
Marsilya, O'nun sayesinde 4-3-3'ün ortasında hem Nasri'yi, hem de Ziani'yi oynatabilme opsiyonunu kazanmıştır...
Hatta Beşiktaş'ı 2-0 yendikleri maçta; yine Nasri-Cana-Ziani ortasahası vardı; Cana tek başına "Ertuğrul Sağlam'ın yumuşak ortasahasını" dövmüştü resmen...

Defansif ortasaha denince aklıma gelen isimlerden biriydi. Takımın boy ortalamasını uzatması da cabası...

27 yaşında, futbolcunun fizik ve mental olarak en hazır yaşıdır bu...

Çok güzel transferler oluyo bu sene hemen her kulüpte.

la noyée dedi ki...

Hani hep orta sahanın yumuşaklığından, rakip takım oyuncularına diş göstermekten çekinmesinden falan bahsediyorduk ya; işte bu trasnferler biraz olsun bunu yıkmayı başardı bu sene takım. Zira bu adam rakibi resmen korkutuyor. Derler ya, kemik sesi geliyor diye, işte bu adamın olduğu her yerden o ses gelebilir. Yalnız şurda şu ayrım yapılmalıdır ki, bu adam kasap değildir. Çirkef hiç değildir. Hırsı ve gücüyle mücadele ediyor. Her sene mutlaka bir oyuncu sezonu kapatıyor takımdan. Rakibin art niyeti yüzünden. Bakarsınız bu sense de de, q7, alex ya da sercan kapatır...

Adsız dedi ki...

Uğur sakin ol böyle insanlar hep var çok takmıcaksın.Benim merak etiğim oyuncuyu pek tanımadığımdan mehmet topalda hep yaşadığımız basit top kayıpları, uzun ve kısa toplarda durmadan top kayıplarını yaşıcakmıyız? birde mehmetin en büyük artısı contra ataklarda uzun bacakları ile çabuk dönmesiydi bunun eksikliğini çeker miyiz çabuk bir oyuncumudur?

fati dedi ki...

yazılarını hemen hemen 1.5-2 senedir takip ediyorum ve benim gibi fanatik gs li arkadaşlarımada öneriyorum okumaları için.cani transferini çok isabetli buldum ama merak ettigim bikac senedir pek haberleriyle karşilasmadigim özgurcan,oguz sabankay,ugur demirok,soner cihan gibi genclerin durumu...gs suanki mevcut gencleri hakkında bir yazı yazarsan guzel olur bence.)

TA dedi ki...

cana güzel transferde ben bu transferi rijkaard sistemi ile fazla anlamlandıramıyorum açıkcası.magath yapsa böyle bir transfer anlarımda rijkaard yapınca garip oluyor tabi.

bu arada agresifliği birçok yerde övülüyor(bende beğenirim kuşkusuz).ama barış özbek agresif olunca kazma yaftası yapıştırılır.yabancı bir oyuncu agresif olursa süper olur.

ben rijkaard olduğu sürece kadroya dahil olan iyi oyunculardan fazla bir verim alınacağını düşünmüyorum.

rijkaard sistem değiştirirse yanılırım kuşkusuz.yoksa geçen seneki sistemle fazla birşey olmaz.

pclion dedi ki...

Kaan, kızdığımdan değil, genel bir açıklama yapıp konuyu kapatayım istedim. Susunca pek anlaşılmıyor çünkü bu tip şeyler.

Cana bence daha komple bir oyuncu Topal'a göre, top kaybı istatistiklerini ise çıkaracağım uğraşıp. Çabukluğunda bir problem de yoktur, izlediğim maçlarda yavaş kaldığını görmedim.

Fati, bugün "Galatasaray'ın yeni gençleri" başlıklı bir yazı yazacaktım ama fırsat bulana kadar Cana geldi. :) Yarın zamanım olursa onu yazarım...

muyek dedi ki...

Cana super transfer FB olarak kiskandim ve Baroni gibi bir adamin kendi takimimda olmasindan utanc duydum..

Merak ettigim bu adam Marsilyadan Sunderland e gecti, kaptan oldu , 40 mac oynamis diyoruz , neden Steve Bruce ve Sunderland bu kadar umut bagladigi, kaptan yaptigi adami 1 sene sonra gonderdi ? Acaba huzursuzluk mu yapti veya aldigi kartlar mi etkili oldu, bu konuya biri deginebilir mi acaba.

pclion dedi ki...

Muyek, benim biraz araştırdığım kadarıyla takım arkadaşlarıyla ilgili bir problem, başka bir şey bulamadım konuyla ilgili. Yine de Cana Galatasaray'ı istemese Sunderland bırakmazdı diye düşünüyorum. Sanırım ailevi faktörler etkili olmuş. Sunderland sitesinden yaptığı açıklamada da o vardı...

Adsız dedi ki...

Lugano'nun sözleşmesinde ki 3,5 milyon euro'yu getirene verilecek maddesi yüzünden Galatasaray'ın misillime yapacağı söylentileri yükseldi iyice. Lugano'yla maddi anlamda anlaşılırsa yarın öbür gün açıklanır gibi.

la noyée dedi ki...

önceki yorumuma edit yapabilmeyi dilerdim şimdi yazacağım şey için ama bunu yazmazsam gerçekten de içimde kalırdı.


ccc cana reyiz ccc

sakar dedi ki...

Babası Türk vatandaşı olması nedeni ile yerli statüsünde oynayabilir mi?

Ibrahim Temel dedi ki...

Dogrusunu soylemek gerekirse Cana ismini daha once hic duymamistim ve nasil birisi oldugunu bilmiyordum, ama internette hakkinda okudugum, yaptigim arastirmalar vede izledigim videolar sonucunda ihtiyacimiz olan mucadeleci orta saha oyuncusuna ihtiyacimiz vardi, ve bunu ihtiyacimizi karsilayabilecek birisi oldugu hiss uyandi bende.

Konunun beni sevindiren bair baska kismi ise oyuncunun musluman olmasi belki bazi arkadaslar karsi cikacaktir bu dusunceme ama, ben bir musluman olarak transfer edilen yabanci bir futbolcunun musluman olmasina daha cok seviniyorum, Ornegin Keita geldiginde ve imza toreninde seyircilere karsi Selamun Aleykum dediginde cok sevinmistim. Yine Musluman bir oyuncunun transfer edilmesi beni daha cok sevindirdi.

pclion dedi ki...

Türk vatandaşlığı konusu gerçekten ilginç oldu. Haluk Ulusoy zamanında çıkan absürd statü yüzünden başka milli takımlarda oynamış bir oyuncunun Türk statüsünde oynaması mümkün değil ama Lorik, 4 yaşından beri Türk vatandaşıysa bu statünün önüne geçebilir. Araştırmak lazım...

Adsız dedi ki...

Uğur,orta sahaya bir oyuncu daha alınır mı sence?yoksa Cana yeterli mi?sanki bir oyuncu daha alınırsa güzel olur.

Emre Bozkurt dedi ki...

Nihayet bizimde bir kasabımız oldu..:D

pclion dedi ki...

Adsız, benim bildiğim orta sahaya iki ismin alınmasıydı. Bir kişi daha bekliyorum ben, bakalım...

Adsız dedi ki...

eden hazard ismi gecmeye basladı fb misilleme olarak???

sembolist dedi ki...

Değerli spor basınındaki naşetler hazır:
Cimboma Cana'var..
Gol attığı ve gs'in kazandığı bir maçtan sonra:Cimbom antalyayı cana cana içti..:)
Bu arada takımda Neill ruhunda isyancı bir ismin varolması demek,Arda'nın pas tercihlerinde daha dikkatli olması anlamına gelir,bu güzel..

and1905 dedi ki...

Türk statüsü için niye bu kadar can atıyoruz anlamadım! Yeteri kadar kontanjanımız var yabancı için. fazlasını kendi adıma istemiyorum.

Başkan 5 yabancı alacağız dedi.Bizim o kadar transfere ihtiyacımız var mı gerçekten.

Cana yanına Kallström çok yakışır.

Adsız dedi ki...

Yanına da Kallström gibi ileri-geri çalışacak,topu çok iyi kullanabilecek birisi gelirse çok iyi bir orta saha olur.
Kubilay Kula

Tsana dedi ki...

Oyuncunun ismi "Tsana" olarak telaffuz ediliyor.

UçanTekme dedi ki...

Lugano konusu hakkında;

galatasaray ın ilgilendiği tümüyle yalan haber gibime geliyor, zira luganonun senelik ücreti 2.5 milyon euro civarı olmalı, galatasaray bu ücreti ya da daha fazlasını verecek bir anlayışta değil. sadece inat olsun diye bu paraların ödenmesi yanlış.

ikinci olarak; defansta servet çetin faktörünü unutmamak gerekiyor. evet, top kullanma konusunda sıkıntıları vardır, ancak bu onun kesiciliğini ve gücünü unutturmamalı. zira iyi ve dinamik bir orta sahanın arkasında oynayan bir servet galatasarayın her zaman bankosudur. takım göbek bölgede bir kazma oyuncu kaldırabilir, sorun bu oyuncunun önünde ve/veya yanında bir ya da birden fazla kazmanın da oynamasıyla doğuyordu zaten. (g. zan, emre güngör, barış, sarp, topal)

transferde öncelik yine orta saha ve ardından forvet olacaktır. yabancı defans oyuncusu durumu ise ancak neil gibi bonservisi kelepir ve kaliteli bir oyuncu denk düşerse olacaktır.

Adsız dedi ki...

Uğur 2 ortasaha daha ve 1 forvet alınıcağı söyleniyor eğer böyle olursa elona takımda kalmıcak veya kalırsada kanat oynicak diye bilirmiyiz.Birde ben pino yu azda olsa araştırdım geçen sene stochtan önde bir oyuncu bu sene ise karşılatıramıyorum çünkü pino sakattı ve az oynadı bide birinin liginde suarez 35 gol atıyo diyerinin liginde lisandro+gomis=25 gol sana şunu sormak istiyorum şuan ki hali ile takımda ilk 11 oyuncusu mu olur yoksa bir kanat alınması lazım ancak rotasyon olurmu diyosun?

Kaan dedi ki...

@and1905 türk statüsüne can atmamızın nedeni sahada 6 yabancı oynicak olması eğer cana türk olursa faydalı olur saha içindeki diziliş açısından

CaRtMaNtR dedi ki...

Valla yabancı hakkında bir fazla kullanma fırsatı varsa bu sonuna kadar zorlanmalı. O nedenle yerli statüsü durumu varmı yokmu yönetim bunu ciddi ciddi araştırsın bana kalırsa. Bu arada orta üçlüye bir transfer daha yapılacak oda çok kritik bence. Adı geçen Kallstrom olusa olukça şık bir ekleme olacaktır. Birde Pino yada Alexis Sanchez gibi bir kanat forvet rotasyona uygun bir meblaya eklenirse geçen seneye göre kadro kalitesi ciddi şekilde artmış olacaktır.

Adsız dedi ki...

6 milyon euro üzeri bir bonservis olduğunu söylüyor Sunderland resmi sitesi.. 2 kulüpten biri yalan söylüyor.. Kimin olduğunu anlamak zor değil..

Kaan dedi ki...

@tozasor nasi bir resmi site 6 milyon üzeri der gazetemi bu üç aşa beş yukarı şu kadar aldık der 4.5 milyon euro + 1.5 milyonda performansa göre deniyor tıpkı benzamada olduğu gibi çıkıp bu tür klüpleri yalan söylemekle itham edicek kadar gözünüzün boyanmasını anlamak mümkün değil amaç nedir ?

Adsız dedi ki...

@ Kaan bonservisten bahsediyorum.. Oyuncu iyi performans gösterirse niye Sunderland'e para ödensin ayrıca performansın kıstası nedir?

Sunderland kulübü açıklama yapıyor 6 milyon euro bonservis diyor bende bunu söylüyorum..

Just Frank dedi ki...

@Uçan Tekme
Galatasaray Luganoyla ilgilenemez keza 3.5m Euroyu veren Lugano'yu alır maddesi ülke içi transferde geçerli değilmiş

@tozasor
Hangi kulübün yalan söylediğini kestirmek zor değil haklısın..kap.gov.tr gibi devletin resmi bir kurumuna yasal olarak fiyatı doğru açıklamak durumunda olan Galatasaray yalan söylüyor ve bildiriyor, resmi internet sitesinde "6m Erou'yu aşan" gibi muallak bir tabir kullanan Sunderland kesin doğru söylüyordur..

Kaan dedi ki...

@tozasor anlıyorum orda örnek verdim 3 kelime okumuşsun soruyosun performanstan kasıt ne niye para ödensin benzemada da aynı olay oldu lyon la realmadrid arasından performansdan kasıtı ben nası bilebilirm 2 klüp arasında alınmış karar ayrıca galatasaray 4.5 olarak borsaya bildirdi dikkatini çekerim borsa yani resmi bir bildirim denetim içerisinde olan bi bildirim
eğer borsaya yanlış bildirim yapıldıysa zaten büyük skandaldır ortaya çıkar bir kaç güne.Bİrde sen 6 milyon diyor ve onu söylemiyorsun bide bunu söylüyorsun ''2 kulüpten biri yalan söylüyor.. Kimin olduğunu anlamak zor değil..''bu itham ister galatasaray a ister sunderland de olsun ayıptır

Gala's dedi ki...

Sahaya bir biz daha.

Hayırlı olsun.

Surrealist Adam dedi ki...

Futbolunun sertliği bir yana saha içinde bazen acımazsıca rakiple dövüşüyor. Türkiye'de hakemlerin buna seyirci kalmayacağı gerçeği de var. Aslında bakarsak tam Türkiye'ye göre bir oyuncu ama...
http://alaskadanbirisi.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails