Keita, Galatasaray & Al Sadd

Galatasaray'ın orta saha kıtlığıyla beraber en büyük sorunlarından biri olan topu kimin kullanacağına karar vermekti. Elano vardı, Arda vardı, Keita vardı. Bu oyuncuların yanına Giovani de eklenince hiçbirinden verim alınamadı geçen sene. Bu dörtlüden en az ikisi gidecektir demiştim geçen gün, Kiralık Giovani'nin yanına eklenen adam Keita oldu ve bence Galatasaray alacağı 8 milyon avronun yanında bir de Arda ile Elano'yu transfer etmiştir şu tabloda...

Keita'nın özel yetenekleri olan bir adam olduğunu görmemek için kör olmak lazım. Adam topa hükmediyordu, hızlıydı, kaleye şut atıyordu, tamam ama bunları yapıyor olmak yeterli değil ki. Takımla aynı dili konuşmak, takımın geri kalanını oyuna sokabilmek de önemli. Elano'yu oyun kurucu, Arda'yı oyun lideri olarak konumlayıp sağda Keita'yı oynatmak mümkün değil. Keita'nın oynaması için topun tamamen ondan dönmesi gerek ki bunu sağlamak onun gibi gecesi gündüzü tutmayan bir adama yaslanmak Galatasaray'a ne Avrupa'da ne ligde zirve yolunu açardı...

Galatasaray'ın yabancılarında şöyle bir problem var. Hemen hepsi büyük maliyetlerle geldi ve Galatasaray bu oyunculardan zarar etmek istemiyor. Keita'nın da 29 yaşında olduğunu, Dünya Kupası'nda tekrar vitrine çıkma fırsatını kaçırdığını ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteremeyeceğini düşünürsek Galatasaray'ın son treni yakaladığını görmek zor değil. 8 milyon 150 bin avroya Katar'a giden bir oyuncuya Avrupa'da kaç para verirler, onu da hesap etmek lazım.

Saha içinde farklı bir adamdır, sevilir tamam ama ne Galatasaray, ne Türkiye Ligi pahalı yabancılar çöplüğüne dönüşmeden önce bu oyuncuları değerlendirmek gerekiyor. Gelecek sezon birçok kişinin gitsin diyebileceği bir oyuncuyu haraç mezat birilerine okutmaya çalışmaktan çok daha akılcı bir iştir. 10 senedir aynı film oynuyor, tribünün gitmesine ikna olduğu oyuncuya büyük paralar ödendiğini henüz görmedim. Göremeyiz de zaten, kimse bizim enayimiz değil...

Bu transferin arkası da illaki gelecektir. Benim aklımdaki hamle orta sahaya iki oyuncunun getirileceği ve Elano'nun sağa çekileceği yönünde. Tabii onun da kalıp kalmayacağı kesin değil henüz ama Elano'nun mevcut rolünde kalacağını düşünmüyorum ben. Şimdi sıra transferde. Gelecek oyuncular üstünden şekillenecek bir Galatasaray izleyeceğiz. Kadroyu şişirmek yerine yeniden kurma yoluna gitti yönetim. Bakalım ellerine, yüzlerine bulaştırmadan bunu becerebilecekler mi?...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

36 yorum:

Spooky dedi ki...

Ben Keita'nın takımın hücum ritmini bozduğunu da düşünüyordum... Fakat sonuçta zevk veren, adam geçen, yıkılmayan bir oyuncuydu. İnsan yine de üzülüyor. Üstelik sistem olarak Galatasaray'ın saat gibi işlerken Keita'nın bu sistemi aksattığını da söyleyemeyiz. Takımın ritmini bozması bazen de vites arttıran kaleye giden tek oyuncu olması anlamına geliyordu.
Bu sebeplerle teraziye koyduğumda net bir sonuca ulaşamıyorum.

Bu arada Elano'nun takımda kalıp kalmayacağından emin değilim.
Zira Avrupa basınında Elano'nun adı çok geçiyor. Keita'yı tutmayan yönetim, Elano'yu da tutmaz. Bu ikiliden biri satılacak dersek ortaya mantıksız bir durum çıkıyor.
Sağ kanadın göze hoş gelen istatistik kağıdına baktığımızda etkili oyuncusunu tutup, eleştirilen oyuncuyu göndermek yerine tersini yapıp Elano riskini bir sene daha almak açıkcası pek sağlıklı değil. Bu nedenle Elano da gidecektir.

Hem Elano Galatasaray'ın aradığı sağ kanat oyuncusu mudur? Takımın geneli onun bu kanatta verimli olmasına yardımcı olacak mı?

Adsız dedi ki...

Keitanın takımın dağıldığı çok maçta takımı ileriye taşıyan bir oyuncu olduğunu ve elononun asla takımı taşıyıp maç kurtaramıyacağına sadece takım içinde sisteme katkıda bulunacapını düşünürsek.Keitanın yerine keitadan daha kaliteli bir isim alınamıyacağı için alınırsa zaten 8 den fazla olur maliyeti.Bu durumda takım 23 yaşında dağılmış bir arda,ya olursa diye yıllardır beklenen serdar özkan,yeniden anlaşılırsa ne zaman sakatlanır diye gözünün içine bakılan kewela emanet edilicek.

Adsız dedi ki...

güzel yazmışsın da taraftar defe koyup öttürmesin seni? malum çoğunluğa ters dediklerin.

Old Sports Pub dedi ki...

Defansa sağlam bir oyuncu şart benim fikrimce birde santrafor. İki sezondur defans konusunda çok sıkıntı çekiyoruz. Bir tane hızlı ve topu oyuna sokacak stopere ihtiyaç var kanımca.

martel dedi ki...

yetenekli futbolcuydu ama istikrarlı değildi,bencildi ayrıca bana göre..bir de kendini yere atmaları,rol yapması falan vardi.üzülmedim açıkçası,yolu açık olsun...

Kepenk dedi ki...

hangi son tren diye düşünmek lazım. bu blog dahil neredeyse bütün internet camiasındaki Galatasaraylılar seçimlerde Adnan Polat yönetimine şans verilmesi gerektiği henüz projelerini tamamlayamadığından tamamladığında bambaşka bir Galatasaray oluşacağından bahsediyordu. Yine aynı blogerlar Keita'nın gitmesinin o kadar anormal olmadığını yaşının geçmekte pazarının kaybolmakta olduğunu söylüyorlar. 28 yaşında 8.5 milyon euro veren bir yönetim ve aynı yönetimin bir sene sonra Keita'ya 1 yıllık ödenen maaşını da göz önünde bulundurduğumuzda 2-3 milyon euro civarında zararına yapılan bir satış.. Bu işin içinde bir saçmalık var ama bu sadece yönetime ait de değil..

Sacit Tekin dedi ki...

Rijkaard hatalar yapsa da bireysel anlamda oyuncu değerlendirmesi gayet iyi. Keita nın satılmasına bahsettiğin faktörler kadar bence surinamlı nın oyun mantalitesi ile uyuşmayan yönerli de var. Pas futboluna pek yatkın olmayışı, zaman zaman yaşadığı "beyin-ayak koordinasyonsuzluğu" öyle olur böyle şeyler denilen cinsten değildi.

Gelişine Lille'deki günlerini hatırlayıp sevinmiştim ama uzun zaman takip etmek farklıymış şimdi giderken de yüzümde tebessümler var.

Yeri çok dahat, sisteme uygun adamlar ise dolar ama mesele yönetimin bunun ne ölçöüde becereceği, çünkü malesef elde refereans kabul edilebilecek bir transfer becerisi yok geçimişe dönüldüğünde...

Adsız dedi ki...

Yazdıklarınızın altına bende imzamı atıyorum.Bununla birlikte takım savunmasının hiç bir aşamasında yer almaması zaten zayıf olan 2.bölgeyi daha da kötü hale sokuyordu.İyi fiyata satıldığını düşünüyorum.Bunun yanı sıra o fiyata onun gibisini nasıl bulacaz diyen arkadaşlara sesleniyorum.Ribery kaça gelmişti ?
yeterki aramasını bilsin yöneticilerimiz.Onun yarı fiyatına dünya da neler var neler....

pclion dedi ki...

Kepenk, bence doğru bir yere temas etmişsin ama yapılan hata bugün Keita'nın satışı değil. Kadrodaki yabancıların yaş ortalaması 31'i geçiyordu bu sene. Giovani ve Jo geldi ama geldikleri gibi gittiler.

25 milyon avroya yakın bonservis bedeli ödenen bu adamların bedavaya gitmesi Galatasaray'ı bitirir. Bu sebeple yabancı rotasyonunu yenilemek de bir zorunluluk. Bunu mümkün olduğunca para kurtararak yapmak doğru diyorum, Keita'nın yokuluğunun da transferle telafi edilebileceğini düşünüyorum.

Bu bir yönetim övgüsü değil kısacası, benim kadroyla ilgili gördüğüm bir arızayı düzeltme yolunda önemli bir adım?...

Adsız dedi ki...

pardon adsız olarak çıkmıştı ilk başta bende @kepenk'e itafendir.

Adsız dedi ki...

1 yıllık maaşıda ne demek sayın adsız ? Adam o paraları geri almayacak hatta bu sene içindeki bazı alacaklarını almakdan da vazgeçmiş. Demekki 4 milyon uero falan para kazanacak Katar'da. Yoksa Franco gibi gitmezdi. Tamam Keita iyi adam ama bekleki oynasın bir maçta. 10 maçta sahada olmayıp 2-3 maç oynayacaksa sorun değil gidebilir. Kalenin ortasında 90. dakikada rovajataya kalkacak onuda dağlara taşlara atıp maç 1-1 bitecekse bu satışdan rahatsız olmam beklenemez. Ama futboluna diyeceğim birşey yok gerçeken iyi adam. Denedik olmadı ne var bunda yani. Tek sorunumuz bunca yıldır "değişim" içinde olmamız. Ne zaman bitecek ne zaman 2000'lere döneceğiz sabırsızlıkla bekliyorum. Ayrıca'da Uğur'a atıp tutmayın,yönetimin her yaptığını destekliyor diye. Uğur bunu düşünüyor,bunu yazıyor okumazsın olur biter.

A.Altuntaş

Adsız dedi ki...

Arda ile Elanoda geçen senenin en uyumlu ikilisiydi.Keita dan sonra dahada uyumlu olacaklardır(!)
Keita'yı 8,5 milyona satmak marifet değil Francoyu bonservis bedeliyle satmak marifettir,yapabilirlerse.

Görkem dedi ki...

Rijkard'ın bundan haberi olduğunu ve yerine Rijkard'ın da onayının alındığı bir futbolcu getirileceğini düşünerek mantıklı diyebiliceğim bir hamle,ama keitayı çok özleyeceğim ve şimdi orda Keita olsa diyebiliceğim birçok sahne yaşayacağım kesin..

Adsız dedi ki...

Google'de hesabım olmadığı için adsız olarak görünsem de adım Raşit. uğur yönetimi fazla eleştirme istersen, onlar da geleceğe yönelik hamle yapıyorlar. ellerinde para olsa onlar da ister kallström'ü kamp öncesi getirebilmek ama...

aks111 dedi ki...

Son tren diye o yüzden söyleniyor zaten.Adamın bir yıllık maaşına ki 200bin euro da almamış zarar diyosak yapcak bişey yok.O zaman buraya gelen adamlar hiç maaş almasın.Galatasarayın keita geldiği için sattığı formalardan ettiği kar yok mu.Keita için tribüne gelen adamlar yok muydu.Bunlarda paradır.Neden son tren çünkü adam 29 yaşında ve 1 yıl yaşlanmasına rağmen aynı bonservis bedeliyle gönderilebiliyor bu yüzden son tren çünkü önümüzde başka dünya kupası yok adamın vitrin yapacağı.

Adsız dedi ki...

bu arkadaşların düşüncelerini sezon sonu 2 senedir gerçekleşen ilk 2ye girememe olayı gerçekleştiğinde yine görmek isterim.

onur dedi ki...

2009-2010 sezonu sonu kanat oyuncuları: Kewell, Dos Santos, Keita, Arda, Caner (açık oynatıldığında)

2010-2011 sezonu kanat oyuncuları: Arda, Serdar Özkan

Fazla yoruma gerek yok sanırım...

Not: Elano'nun sağ forvet oynayabileceğine inanmıyorum. Brezilya milli takımında da orta santrafora yakın, bir nevi FB'deki Alex pozisyonunda oynuyor.

GY dedi ki...

Yorumlariniza tamamen katiliyorum. Ayrica, Adnan Polat'in dedigi gibi iki kalburustu orta saha oyuncusu ve hatta iyi bir stoper (belki de kaleci) icin ilk onbir oyanacak alti yabanci limitine yer acildi, gerekli fon saglandi diye yorumluyorum ben bu transferi. Ya da oyle yorumlamak istiyorum. Taraftarin fikir olarak ikiye bolunmus oldugu bu satilma hadisesinde bahsi gecen yeni transferler cok gecikmeden gerceklesirse Galatasaray bu hamleden guclenerek cikacaktir. Aksi takdirde takim sezona baslamadan ozellikle medya tarafindan ciddi bir yipratilma riski ile karsi karsiya.

Anıl dedi ki...

Keita'dan gelecek para Lyon'a gideceği için "Aaa bunu sattık şu kadar aldık, ooo onu sattık bu kadar aldık. Şimdi transfer yapabiliriz" mantığını da gülünç buluyorum.

julien sorel dedi ki...

sabahtan beri okuduğum en soğuk kanlı yorum. eline sağlık uğur...

hem geçen seneki oyunu eleştir, hem de hiç bir oyuncu gitmesin. o sizin dediğiniz fm'de oluyor be anam...

dünya kupasında gördük ki aslında elano dmc ya da mc'de değil, - milli takımında oynadığı gibi - sağ kanatta serbest olarak forveti destekleyen rolde daha başarılı. bu durumda galatasaray'da keita'nın yerinde oynarsa kendisinden verim almak mümkün olacaktır. bunu herkes zaten idrak etmedi mi?

aynı pozisyonda yüksek maliyetli iki oyuncudan birisi yedek oturmayacağına göre elano ya da keita'dan birisi satılacaktı. ki zaten sezon sonundan beri beklenen de buydu. görünüşe göre elano elde kaldı, keita katar'a doğru yola çıktı. şimdi bu durumda taraftarın bu galeyana gelmesi, yangına körükle gitmesi nedir yani?

brezilya milli takımındaki istikrarlı oyununu oynayan bir elano mu?

sağ kanattan depara kalkıp, önündeki topu rakip stoperin ayağına nişanlayan ya da bencil oynayan keita mı? iyi oyuncu, sempatik futbolcu tamam ama maç seçtiğini beklentilerin yüksek olduğu zamanlarda savruk, verimsiz oynadığını tekrar hatırlamakta fayda var...

hem arkadaşım bedavaya gitse, yerine adam alınmasa anlarım isyanınızı ama bugün temmuzun 6'sı. biraz sakin olun allah aşkına ama ya. adnan polat'ın ne adamlığı kaldı, ne galatasaraylılığı...

galatasaray türkiye midir, bilmem ama bu sabah gördük ki galatasaray taraftarı en türkiyeli taraftardır. ne sevincimiz orantılı, ne tepkimiz. bir günde omuzlardan yerlere derler ya işte aynen o...

ne geçen seneki gibi çok sevinip çoşun, ne de bugünkü gibi enseyi karatmayın. biraz sakin olun, gelişmeleri bekleyin.

MizahiGeveze dedi ki...

Bence akrakter bakımından takımımıza uymuyordu.Ve muhteşem bir fiyata satılmış.Helal olsun yönetime.

unknown dedi ki...

Galatasaray'ın yaptığı şey tam bir kumar.. Tutmazsa sene sonu ne TD ne yönetim ne göze batan oyuncular kimse kalmaz bu takımda.. Hayırlısı diyelim ama üzüldüm açıkçası..

dr_serhan dedi ki...

bu durumda kewell in da takımda kalacağı kesinleşti.uygun bir fiyatla anlaşıp takımda kalacaktır takımımıza 60 dakikalık destek olmaya devam edecektir.bu transferle birlikte sistem değişikliğine gidileceğini düşünmüyorum yerine elano düşünülebilir orta sahaya da diarra isimli zenci herhangi biri alınsa süper olur :)

mre dedi ki...

Bu topu paylasma hadisesi sadece bize ozgu bir durum mu? Yani misal real madrid forvetler daha az egolu mu ki topu paylasiyor? Ayrica Dos Santos, Arda, Keita, Elano ne zaman beraber oynamis? Kac dakika surmus? Elano'yu bosuna sag kanada yazmayin o da gldlcl para veren bulunursa. Keita gidince tu kaka olmus, blog aleminden ve buradan anladigim budur. Keita da buyuk kayiptir NOKTA!

Kepenk dedi ki...

@adsız(raşit)

Keita geçtiğimiz sezon Galatasaray'dan 2.2 milyon euro maaş aldı. 2oo bin euro alacağı varmış vazgeçmiş. Bu da demek oluyor ki 8.5 milyon euro bonservis + 2 milyon euro maaş ile Keita Galatasaray'a 10.5 milyon euroya mal olmuş. Transferi yapan Adnan Polat yönetimi. Bir başkası değil. Adnan Öztürk seçilmiş olsa ve böyle bir transfer stratejisi gütse anlayışla karşılarım.Ancak yönetim aynı yönetim.

Transferiyle Galatasaray'ın en az 10.5 milyon eurosuna mal olmuş bir oyuncuyu kalkar 1 sezon sonra 8.15 milyon euroya satarsanız. Bu yönetimin başarısızlığıdır. PcLion diyor ki yaşı geçiyordu piyasası varken satılması doğrudur. Böyle bir mantık yok. 2.5'a alırsınız ertesi sezon 8'e satarsınız bu anlaşılabilirdir. Ama zararına bir satış yapıyorsanız ve bunun yaş haddi ya da oyuncunun piyasası ile ilişkilendiriyorsanız bu işte yanlış bir şeyler vardır.

Bu noktada şu sorulur: Keita transferi geçtiğimiz sezon neden yapıldı?

Madem Galatasaray'ın ekonomik durumu belirli bir istikrara kavuşmamıştı neden Elano,Keita gibi oyuncular yüksek bonservis bedelleri ile alındı neden Jo ve Dos Santos gibi maliyetli kiralık oyunculara yönelindi?

Adsız dedi ki...

aslında bence keita 433 sisteminde sağ hücumcuyu oynayamıyodu. kaleye çok uzak oyunuyodu, savunmasıda yoktu. iyi yönleri varmıydı, vardı mutlaka ama genel olarak ben bu sistemde çokda oynayabileceğini zannatmiyodum. kıyaslayınca napıyon lan sen diceniz ama keitanın verdiği katkıyı bence serdar özkanda biyere kadar verebilir bence. elano, aydın, serdar, keita. keita, bu saydığım sağ forvet veya sağ açık rotasyonunda çok lüks kaçıyodu bana göre. her neyse 8,3 milyon gibi bi paraya satılması bence olumlu.

taktiksel açıdan bakınca arda,elano ve baroslu üçlü bence hem yetenek açısından, hem çalışkanlık açısından, hem üretkenlik açısından hem de defansif açıdan çok iyi gibi bence. üçüde defansı olan oyuncu, üçüde gol vuruşu olan oyuncu, üçüde topu ilerde tutabilecek oyuncu. bence müthiş bi üçlü. gerçi oynadıklarında ne olur görecez ama kağıt üstünde hakkaten çok iyiler. bence ileri üçlü için tek sorun bu saydığım üçlüyü yedekleyenler. aydın,batdal,serdar bu üçünü ne kadar yedekleyebilir muamma. benim burda beklentim, yedeklere girip kendini gösterebilecek süpriz bi altyapı topçusunun çıkması. bu yedekler bi oyuncu çıkarmaya müsait, tıpkı zamanında aydının çıkması gibi. (ya internette okudum wolfsburg baros'u istiyomuş ne kadar doğru acep)

velhasıl kelam bence en büyük problemimiz orta saha. açıkça sölim orta saha bom boş. mevcut orta sahaların hepsi ancak yedek olabilecek oyuncular. bize kesinlikle 3 adet adam gibi,oyunu çift yölü oynayabilen orta saha lazım. hamit bunlardan biriydi hemde bedavaydı, kaçırdık büyük balığı :(. neticede dün dündür bugünde bugün ama ne olcak bu gassaray orta sahasının hali?

Adsız dedi ki...

Arkadaşım iyi hesap et. Adamın aldığı o ücret yıllık hesabından,diğer yılları hesaba katmıyorsun. Muhasebesini sen yap artık.

mirmak dedi ki...

Baros'unda sağ/sol açıkta oynayabileceğini unutmamak lazım. Batdal , Baros ikilisini aynı anda sahada görebiliriz. Görünen o ki, Anıl Dilaver de yedek olabilir...

Kanatlarda oynayacak Serdar ile Arda ne kadar yeterli olacak acaba? Arda'nın bir çok maçta oyundan alındığını ve zaman zaman yürüdüğünü de düşününce Arda, Elano, Serdar, Aydın(kalırsa),Caner Öztel,Berkin,Sabri ile ne kadar başarılı oluruz bu büyük bir soru işareti.

Umarım orta sahaya iki iyi adam alırız.Kalström gibi... Kewell'ın da bu takımda kalacağını ümit ediyorum. Çünkü kanatlarda oynayabilecek etkili birine hala ihtiyacımız var

Adsız dedi ki...

8,5 milyon euro'ya alınmamıştı Keita. 7,5 milyon euro'ya geldi.4 yıla bölünmüştü.Her sene 2,5 milyon euro veriyordu Galatasaray. 4 yılda Keita 8 milyon euro alacaktı.Edecekti sana 15,5 milyon euro.
Ne oldu şimdi.2,5 Lyon'a verdi Galatasaray bu sene 2 milyon euro'da Keita'ya 4,5 milyon euro verildi şu ana kadar.Bundan sonra 5 milyon euro Lyon'a verilecek. Geriye kalan 3,15 milyon euro'da Galatasaray'ın cebine girecek.Muhasebesi budur.Yani senin hesabınla zarar değil kar etti. Senin küçümsediğin bu kişiler holding yönetiyorlar. Bu ufak tefek hesapları yapıyorlardır korkma.Mehmet ve Keita'dan elde edilen parayla yeni transferler yapılır.Belki bu iki ismin yanına birileri daha eklenir Servet vs.

Adsız dedi ki...

Ayrıca Ntvspor'da henüz dinledim.Keita'nın bonserisinin 3de1i yada 4de 1ini ödemiş Galatasaray.Keita avrupaya transfer olursa Lyona ödeme yapılacakmış.Avrupaya transfer olmadığından paranın tamamı Galatasaray'a gelecekmiş.Böyle birşeyse süper oldu.

os dedi ki...

Valla bende az evvel duydum, Keita'nın Lyon'a kalan taksitklerini de Al-Sadd ödeyecekmiş.. Böylelikle oyuncuyu satış fiyatımız 14-15 civarı bir rakama geldi.

Bence Galatasaray'ın bu fiyata hiç bir oyuncusunu satmama lüksü yok.

Bu fiyat veren takımdan istediği oyuncuyu alsın bence.

Adsız dedi ki...

http://sportifcumleler.blogspot.com/2010/07/keitann-ardndan-oksuz-kalan-taklalar.html

blog sahibi abi demişki al-saad gassarayın lyona kalan borcu olan 5 milyonuda ödicekmiş. varmı bunun aslı astarı, gerçi blog sahibinede sordum ama, bilen varsa bi sölesin.
muhasebe hesabı yapanlara duyrulur :)

TA dedi ki...

süper ligin sertliğine en uygun yabancılardan birini kar yapmadan satılması büyük yanlıştır kanımca.elano satılsa doğru olurda rakiple didişen sertlikten yılmayan az-çok tekniği olan ve asisteleri olan bir oyuncuyu kar yapmadan satıyorsun.

2 ye alıp 8 e satsan neysede 8 e alıp 8e satıyorsun.yerine elano oynayacak diyorsun uğur.ama brezilyada sağ kanatta maicon oynuyor.hem açık hem bek gibi.elano yardımcı kanat oyuncusu pozisyonunda oynuyor brezilyada..galatasarayda ise sabrinin yardımcısı pozisyonunda ne yapsın elano?

kepenkin yaptığı yoruma katılıyorum.madem maliyeti düşük oyuncu transferine yöneldin ne diye 2 senedir yüksek maliyetli oyuncu transferi yapıyorsun?
keita gitti yerine yine yüksek maliyetli oyuncu gelecek çok muhtemel.garip bir transfer politikası(zlığı).

CaRtMaNtR dedi ki...

Bir oyuncunun değeri üzerine hesap yapılırken ona yıllık verilen maaş hesaba katılmaz. Yani Keita 7-8 milyon euro'ya (ki oda 4 taksitle ödenecek) alınıp 8.15 milyon euro'ya (tamamı peşin) satılmıştır. Oyuncuya yıllık ödenen maaş karşılığında bu adam zaten tüm sezon boyunca bir kamyon gol atıp asist yapmıştır zten.

Asıl bu transferde konuşulması gerekene gelirsek. Keita takımda izlenmesi en keyif veren isimlerden biriydi. Fakat kadro yapısı olarak bu kadar şişkin kanat rotasyonu ne yazıkki sorun yaratıyordu. Bu sene muhtemelen solda Arda sağda Elano ilk tercihler olacak ve bu iki Aydın ve Serdar tarafından yedeklenecek hatta bu rotasyona 2'den isimlerde eklenebilir.

Fakat bu transfer döneminde elde edilen yaklaşık 15 milyon euro'luk gelirin takım eksiklerine mi yoksa genel borçlara yönelik mi kullanılacağı önem arz etmekte. Eğer Adnan Polat'ın bahsettiği iki orta saha oyuncusu için bu meblağ kullanılırsa her ne kadar Adnan Sezgin'e güvenmesede genç oyuncuların alınabileceğini düşünüyorum. Misal Gana'lı Kwadwo Asamoah ve ABD'li Michael Bradley alınabilse bence sistem içinde eksikliği yaşanan oyuncu türüne cevap olabilirler. Ayrıca her iki oyuncununda genç olmasıda onlardan ilerde para kazanılmasını mümün kılabilir.

Ayrıca kanat rotasyonunda böyle bir daralmaya gidilmişken Harry Kewell ile yeniden anlaşılması hem kanat rotasyonunda hemde forvet rotasyonunda ciddi bir rahatlama sağlayacaktır.

Sonuç olarak eskiye göre belki daha az yıldızsız fakat daha dengeli ve zayıf noktası az bir kadro kurulabilme şansı var şu anda yönetimin elinde. Umarım Adnan Sezgin bu işi eline yüzüne bulaştırmaz.

Adsız dedi ki...

Muhasebe hesabı yapan ben olarak, Lyon'a geri kalan kısmı Al Saad verecek mi pek bilgim yok ama 8,15 lira kasaya girdiği bilgisi net doğru.Eğer geri kalan kısımda zaten Katar takımı öderse hiç sorun değil. Benim derdim 1'e aldık zarar ettik yada 1'e sattık değil.Karlı bir antlaşma yaptık.O yüzden gitmesi bence uygun.

Emre Bozkurt dedi ki...

Rıjkaard sanırım Keita'nın bölgesinde Brezilyada kanatta başarılı olan Elano oynatmayı düşünüyor.Fakat Galatasaray'la Brezilya eşit değil ne yazııkkı bana göre oynanann bu kumar tutmaz ..

Related Posts with Thumbnails