Hüznün Başrolü: Asamoah Gyan

Bu turnuva bittiğinde hafızalarımızda kalacak hikayelerden birisi, muhtemelen de en hüzünlüsü Asamoah Gyan'ınki olacak. 2010 Gana'sının Afrika futbol tarihine geçmesinde belki de en önemli role sahip olan adamı Gyan, Dünya Kupası tarihine geçmek üzereyken bu turnuvada en iyi yaptığı iş olan penaltıyı dışarı attı. Yazık... Maç Uruguay'ın galibiyetiyle bitse kimse böyle üzülmeyecekti ama ayağına kadar gelen fırsatı tepmek çok daha farklı bir deneyim.

Bence Roberto Baggio'nun kaçırdığı penaltıdan daha dramatikti bu. Baggio, zaten atsa da Brezilya büyük ihtimalle kupayı alacaktı, sadece son vuruş olmuştu. İtalya döner, dolaşır, kupaya tekrar aday olur ama Gana'nın Dünya Kupası yarı finali oynaması bence çok daha önemli bir olaydır bu açıdan. Gana, gelecek turnuvada da var olacak genç jenerasyona sahip, biraz şansla yine buralarda var olabilirler ama esas oğlanın penaltıyı kaçırması, direkten dönen yarı final yıllar boyunca konuşulacak, Nijerya, Kamerun ve Senegal efsanelerinin önüne yazılacak türden bir hikaye olacak bu. Güzel adamsın Asamoah Gyan....

İsmail Şenol yazmış Twitter'da, Roberto Baggio'nun sözünü. Gyan'ı ondan daha iyi tanımlayan da yoktur herhalde...


"Penaltı atışlarını sadece onları kullanacak kadar cesur olanlar kaçırır." - Roberto Baggio

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

4 yorum:

Hagi_10 dedi ki...

94'te baggio çok iyi bir turnuva geçirmişti. şimdi 16 sene geriye dönüp baktığımızda onu hep kaçırdığı penaltıyla hatırlıyoruz. gyan da bana göre mükemmel bir performans gösterdi turnuvada. acaba 16 sene sonra onu nasıl hatırlayacağız? roger milla mı, roberto baggio mu?

Adsız dedi ki...

Çok Güzel bi yazı olmuş Tebrikler kısa ve öz

Adsız dedi ki...

Uğur sence Asamoah Gyan nın üst seviye bi takıma gitme şansı nedir?

ali dedi ki...

ugur, gs ile ismi anilan pek cok lyonlu isim var.. lyonun juninho sonrasi brezilyali oyun kurucu kontenjanini dolduran ederson beklenen etkiyi yapamadi.. lyonun elanun pesinde olmasi ve makoun-kalstrom gibi isimlerin bir takasin konusu olmasi mumkunmudur?

Related Posts with Thumbnails