Galatasaray'ın Yeni Çocukları

Her sezon altyapıdan birçok futbolcu ilk kampa katılır, bu oyuncuların isimleri kulübün vizyonuyla birlikte alınır. Şu kadar oyuncumuz A takımda, büyük gurur nidaları yükselir yönetimlerden fakat herkes bilir ki bir aylık geçici rüzgardan geriye kalacak oyuncu sayısı ya birdir, ya iki. Bu oyunculardan hangilerinin takımda kalabileceğini tahmin etmek ise bir ritüel...

Kaleci: Emirhan Ergün
Savunma: Sinan Osmanoğlu, Ahmet Kesim, Çetin Güngör
Orta Saha: Cumhur Yılmaztürk, Emre Çolak, Caner Öztel, Berkin Kamil Arslan
Forvet: Anıl Dilaver

Bu sezon kampa çağrılan altyapı çıkışlı oyuncu sayısı dokuz. Geçen sezon bu oyunculardan sadece Emre Çolak'ın A takım kadrosunda yer aldığı, Çetin ve Berkin'in de bir-iki maçta denendiğini hatırlayacak olursak bu arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğuyla da ilk kamp dönemi sonrası vedalaşılacağını tahmin etmek zor değil. Kartalspor maçında attığı 5 golle kendini hatırlatan Cem Sultan'ın bu dokuz kişi arasında yer almaması da onunla ilgili her türlü beklentinin revize edilmesi gerektiğini net olarak gösteriyor.

A2 takımı takip edebildiğim kadarıyla geçen sezonu formda geçiren isimlerin başında kaptan Cumhur Yılmaztürk ve takımın forveti Anıl Dilaver geliyor. Bu iki ismi iş disiplini bakımından da diğerlerinden ayırırım. Takıma katılmalarını isteyeceğim oyuncuların başında geliyorlar. Berkin, genç milli takımlara en sık davet edilen oyuncu olmasına karşın benim beklediğim aşamayı henüz o düzeyde gösterebilmiş değil. Sinan da Servetvari rolüyle Murat yanında sol stoper görevini üstleniyordu. Üstün fiziğiyle hep dikkat çeker ama kendine bir şans yaratabilir mi, o soru işareti. Kaleci transferi durumuna göre Emirhan da takımın üçüncü kalecisi konumuna yükselebilir. Tüm bu isimlerin arasında kabak gibi sırıtan Ahmet Kesim'i ise hâlâ anlayabilmiş değilim. Üç sezondur ısrarla kampa davet ediliyor ama onu özel kılan nedir, A takımda tutunacak ne potansiyel görülüyor, henüz çözemedim. A2 maçlarında da ortalarda pek görünmeyen, ortalama bir oyuncu. Hakikaten anlayan biri varsa bana anlatsın.

Tahminin ne derseniz beklentileri fazla yüksek tutmamak gerektiğini söylerim baştan. Emre Çolak'ın kiralık verilebileceğini düşünüyorum, eğer iyi bir kamp dönemi geçirirse daralan kanat rotasyonuna Berkin Arslan yancı kontenjanından girer. Cumhur ve Anıl'ın durumunu merak ediyorum ama mevkileri problem, bek sıkıntısından dolayı Çetin'in de şansı var. Emirhan ise UEFA listeleri de göz önünde bulundurularak takımda tutulur bence. A2 Ligi'nin statüsü de değişti. 6+2+2 ile çok dalga geçildi ama sondaki +2, Rezerv Lig düzeninde fazlasıyla anlamlı. Yabancı transferleri netleşince oraya da bir göz atarız. Yeni çocuklarda durum şimdilik böyle...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

28 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel yazı olmuş eline sağlık.

fatih dedi ki...

Merak ettiğim bir husus var.bizim eski gençler ne oldu:)Özgürcan,uğur,oğuz falan.

HHKahraman dedi ki...

Emre Çolak narin bir adam, kiraya verilirse kaybolabilir. Onun gelişimini Florya'da tamamlaması daha doğru olacaktır.
Cumhur ve Anıl için ise aynı şeyi düşünmüyorum. Bunlar görev adamı statüsünde. Oynayabilecekleri kulüpte performanslarını bir görmeliyiz diye düşünüyorum ama Galatasaray'ın "oynayabileceği kulüp" ile ilgili tercihleri bugüne kadar çok yanlış oldu.
Sinan Osmanoğlu'ndan benim şahsen büyük beklentim var, o fiziğine rağmen ayağına oldukça hakim bir stoper. Güçlenmeyi başarırsa stoper rotasyonunda kalabilir. Berkin de narin bir oyuncu ama çok teknik. Onunda bu sene daha A2'de devam edeceğini tahmin etmek zor değil.
Son olarak yazıda bir Cem Sultan gördüm, bence artık öyle biri yok...

Erdem Karakuş dedi ki...

Ahmet Kesim ile ilgili şöyle bir yazı var.

http://galatasarayantreman.blogspot.com/2010/05/ahmet-kesim.html

Adsız dedi ki...

serdar eylik denizliye verilmedi onun yerine kaleci fırat gönderildi die bişeyler okumuştum.. kampa çağrılan oyuncu listesinde serdarı göremeyince bu haberin doğruluğu konusunda şüpheye düştüm.. lafın özü serdar eylik çağlar karşılığında denizliye verildi mi..?

88-89 gibi jenerasyonddan elimizde sadece ardanın kaldıgını düşünürsek böle vasat bi jenerasyondan a takıma oyuncu katılması bana hayal gibi geliyor.. tek umudumuz emre çolak umarım onuda kiralık gönderip sonunu getirmezler cünkü hangi kulübe giderse gitsin forma sansı cok zayıf.. umarım rijkaard iniesta ya yaptığı gibi bu cılız adamı kadroda tutup sonradan oyuna dahil ederek kazanmaya çalışır..

pclion dedi ki...

Florya'dan oyuncuları düzenli takip etmek başka bir şey ama oyuncuların karakter analizine dalmanın çok fayda getirdiğini düşünmüyorum ben. Kardeşim dahi olsa altyapı oyuncusuysa üst düzeye taşıyabileceği yetenekleri var mı, ona bakmak lazım. Ben Ahmet'i izlediğimde onu Galatasaray'da oynatacak bir taraf göremiyorum bir türlü. Düzgün çocuktur, kariyeri de istediği gibi gelişir inşallah da bence bundan fazlası olmalı. Fazlası olanların dahi ne hallere düştüğünü görmüşken hele.

Yunus, Fırat bonservisiyle, Serdar da kiralık olarak verildi Denizli'ye...

mirmak dedi ki...

Uğur bizim altyapının uzmanı değilim ama izlediğim maçlarda Ahmek Kesim sırıtmamıştı. Çeto'nun sakatlığında sağ bek oynadığı maçta izlemiştim. Onu da görev adamı sayabilirsin. Takip edebildiğim kadarıyla Murat Akça sakatken defansta Sinan'la, bazı maçlarda orta sahada Cumhur ile birlikte oynadı. İzlediğim maçlarda kötü oynadığını söyleyemem. Ancak, o maçların yeterli fikir verdiğini de söylemek güç tabi.

Anıl'ın sezon sonuna doğru performansında gol sayısındaki artışın etkili olduğunu düşünüyorum. Cem Sultan'ın Kartal'a 5 gol atmasına bakmamak gerek, Kartal maçına kadar yanlış hatırlamıyorsam gol sayısı 3 ya da 4 idi.(kartalspor maçı 3.devrede oynanmıştı)Belki bilmeyenler vardır: A2 ligi 4 devre oynandı, örneğin BeşiktaşA2 ile 4 kez karşılaştı bizimkiler.

Belki bilmeyenler ya da yeni takip edenler vardır. Selim abinin blogunda kısa bir Ahmet Kesim yazısı vardı.

http://galatasarayantreman.blogspot.com/2010/05/ahmet-kesim.html

hunter dedi ki...

Galatasaray bence altyapı ekolünü farklı amaçlar uğruna kullanmaya başladı mesela anadolu'da parlamış bir tük oyuncu içşn para+sayısız genç bence satılan topçular değilde galatasarayın ekolü :( yanlış hatırlamıyorsam kaleci UFUK da ve en sonda ÇAĞLAR da böyle oldu ersun yanal arda ve ferhatı iyi bir şekilde geri göndermişti bence bu şelikde kiralamalı bir beşiktaşlı olarak galatasarayın farkını bu olarak görüyor'D'um

pclion dedi ki...

Erdem abi, Irmak,

Hani "Hoca bana taktı" derler ya, Ahmet'e de ben taktım sanırım. :) Ahmet, Skibbe döneminden beri düzenli olarak kamplara davet edilen tek oyuncu fakat kendisinde A takım potansiyelini bir türlü göremiyorum ben. 20 yaşına geldi, hâlâ sırıtmamaktan öteye geçemedi bence. Skibbe döneminde o beşli arasında yer almasa bu kadar takmazdım diye düşünüyorum. :)

Eylül 2008 tarihli yazım;

http://pclionfc.blogspot.com/2008/09/cafercan-aksu-ugur-akdemir-ugur-demirok.html

Spooky dedi ki...

Uğur ben Cem Sultan'ın durumunu merak ediyorum... GS TV'den duydum veya bir gazete haberiydi sanırım ama A2 takımının çok büyük bölümünün Hollanda'ya gideceğini hatırlıyorum. Öyleydi haber... Şimdi o nesil A takımla çalışırken Cem'in kaybolması çok şaşırtıcı. Sordum Ata'ya ben de anlamadım dedi. Cem'in Dergi'deki röportajı da çalıştığını bu işe kafa yorduğunu gösteriyordu.

mre dedi ki...

Ben Sinan'ı izlediğim maçlarda beğendim. Ayağına hakim ve fiziği üstün. A takımda kaliteli forvetlere karşı çalışırsa kendini geliştirebilir diye düşünüyorum ama önünde çok adam var.

honor_deep dedi ki...

cem sutltan dan haberi olan yok mu gerçekten bende merak ediyorum. iyi bir çıkış yapmasını bekiyorduk ama adını pek duyamaz olduk...

Mert Kuyumcu dedi ki...

Meraba Uğur,

Bu tarzda yazılarını beklediğimi belirtmeden edemeyeceğim. Tebrik ediyorum.

Çok sevgiler.

Adsız dedi ki...

gs'nin alt yapısına baktığımda ilerisi için umut vaaden,belli bir potansiyeli olan ve bunları daha da ileri götürecek oyuncular olması yönünden çok heyecan verici bir durum.Ancak tek problem yönetimin alt yapıyı bakkal dükkanı gibi kullanması.Bir oyuncu alırken 2-3 alt yapıdan oyuncu ile takas yapılması para üstü sakız muamelesi gibi birşey dahası gençler üzerinde bıraktığı etki ve bunun getirdiği psikoloji süreci nasıl atlacakları konusu çok ciddi bir konu.bu zihniyetle ilerisi için nasıl bir strateji geliştirilebiliri gsliler düşünmeli...

vadidekigölge...

Serdar Erken dedi ki...

Bazı arkadaşlar gibi ben de Sinan'ı beğeniyorum ama boyuna göre biraz güçsüz gibi, en azından bacaklar falan cılız gözüküyor. kilo alsa bu sefer de daha da hantallaşabilir ama ayağına hakim olması önemli bir özellik.

Nevzat dedi ki...

Ben Berk'in ismini umuyordum listede.
H.Balta'nın ortaya geçmesi onun yolunu birazda olsa açtı diye düşünmüştüm.

UçanTekme dedi ki...

Açıkçası ben Sinan'ın hayatının hiçbir döneminde Galatasaray A takımında oynayacak kapasiteye ulaşabileceğini sanmıyorum.

uzun boyu kendisini çok ağırlaştırıyor ve bu durum zaman zaman a2 liginde bile sıkıntı yaratırken super lig forvetleri karşısında neler yaşayabileceğini düşünmek istemiyorum.

oyun tarzı ise çok zekice değildir, ayaklarına üstte yazıldığı kadar hakim de değildir. vaktiyle bir bekir vardı hani a takımda, adnan polat bir hazırlık maçında hakan şüküre adım attırmadığı (aslında kafa vurdurmadığı) için almış idi, işte sinanın ulaşabileceği son nokta o gibi görünüyor. fiziğinin güçlenmesi şart, çok zayıf bir çocuk, ancak kalınlaşması onu iyice ağırlaştıracaktır, onun için de işinin çok zor olduğunu düşünüyorum.

berkin ise mental anlamda pek başarılı bir adam değil, çalım ve gereksiz topla oynamayı sever bir görüntüsü var, üstelik güç ve hız anlamında da kendisini ne kadar geliştirebilir soru işareti. ancak bu noktada en önemli husus 90 jenerasyonuna değil 92 jenerasyonundan olması. yani çok genç yaşta iyi şanslar yakalayacak kadar yetenekli, kulaklarını kapatmaz ve kafasını gayretiyle birleştirirse yeteneklerini gösterebilir.

çetin düz bir oyuncu, A takıma girebilmesi için hakikaten uç düzeyde bir gelişim kaydetmeli.

ahmet kesim ise vaktiyle galatasaray antrenmanda yazıldığı gibi bir oyuncudur. boşverelim efendiğilini vs, onlara ben de takılmıyorum. ancak defans ve orta sahada görev yapabilen, zeki bir adamdır. fiziği iyidir, cumhur gibi ahmet de son senesinde yaptığı sıçramayla a2 takımının vazgeçilmezi oldu. cumhur u da vaktiyle burada kendisi hakkında bir konuda anlatmış idim. 2 sene önce sırt numarası 10 iken kullandığı bir serbest vuruş sonrası takibe başlamış idim, o günden beri de defansı zayıf bir adamdan komple bir orta saha oyuncusuna evrilmesini izlemekteyim. suat kayayı hatırlatıyor bana, çok sakin, çok hızlı düşünen, iki ayağını da kullanabilen, pire gibi koşan, iyi pozisyon alan ve anıl -altta yazacağım onu da- ile beraber bu jenerasyonun, ileride iz bırakma şanslarının en yüksek olduğunu düşündüğüm iki oyuncusundan birisi.

açıkçası benim kafamdaki en büyük soru işareti anıl dilaver dir. a2 için fazla yetenekli, mevkisi itibariyle A takım için ise çok zayıf kalacağını düşünmeme rağmen, onu takip ettiğim 2 sene boyunca belli bir seviyenin asla ve asla altına düşmemiş olması, ihtiyaçlardan doğan farklı sistemlere ya da maç içindeki farklı pozisyonlara bile kendisini inanılmaz hızlı adapte edebilen yapısıyla, top hakimiyeti ve zekasıyla her zaman için en azından kulübede böyle bir adam gereklidir diyemeden de duramıyorum. belki biraz hızlanması gerekli, ancak ve ancak çocukta tuhaf bir adaptasyon yeteneği var, hani sanki daha zorlu idman yaptırmalı da gelişimi hızlansın.

Cem sultan bu oyunculardan bir yaş küçük, sanırım onu bir sene daha a2 de izleyeceğiz. açıkçası bana kalırsa da önünde anıl gibi bir isim var iken acele etmeye çok da gerek yoktu. zira geçen sene çıktığı a2 liginde zaman zaman sakatlıklarla kesilen senede fazla forma şansı da bulamadı. bir sene daha izlemek şart kendisini. hırslı ve iyi çalışıyor, bu sene kampa gidememek onu bozmaz, tam tersine hırslandıracaktır. tanrı vergisi bir yeteneği ve gelişmeye en yukarı seviyede müsait bir fiziği olduğunu da unutmamak lazım.

gerçi şu kadroda cem sultanla yaşıt bir caner öztel de var, ama onun a2 ye geri döneceğini ve 1 sene daha orada oynayacağını düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

A2 Takımın tanıyan ve yakından takip eden biri olaraktan giden çocukların içinden bir sinan ve cumhur haricinde hiç biri yaramaz neden derseniz yazılarda okundugu gibi ahmet kesim caner öztel anıl dilaver ve çetin bunlar daha önce denenmiş adamlar gidenlerin bu sezon oynadıkları maçlara bakın derbi maçlarında sinan cumhur ve anıl haricinde kimse yok ama o maçlarda oynayan çocuklardan hiç bahsedilmiyor nedenini bilen varsa yazsın bir zahmet a takım kampına bence hak eden çocuklar cem sultan berk neziroglular onur arıkan cumhur yılmaztürk ve sinan osmanoglu olmalıydı bu sene bu çocuklar çok çalıştı cem hariç oda sakatı uzun bir süre kurtulamadı çocuk ne yapsın oda doktorların kurbanı oldu caner öztel geçen sene kampa gitti bütün basın onu bu takımda yeri olmadıgını yazdı ama ne hikmetse gene gitti kısaca bu takımda ne olur ne biter önceden bilinmez hollandalı geldi formayı hak eden alır dedik ama kiminin amcası var kiminin babası var.bu kulüp adam harcamayı çok güzel biliyor uzun zamandır tek emre çolakmı var başka oyuncu yok sanki tabi onunda arda abisi var hıncal uluç çok dogru söylüyor takımı futbolcu ve dışardakiler yöetiyor...............

Adsız dedi ki...

Uçan tekme sana ve adsıza katılıyorum yalnız katılmadıgım tek şey caner öztelin oyunu o düz oyuncu kendini geliştirme diye birşey yok cem malum sakatlıkları var onun önünde anıl var o bir sene daha bekler bence fakat bu sag tarafta canerde ısrar edilmesini anlamıyorum takıma bir katkısı yok bu sene 28 maç oynayan onur arıkan neden sag açık denenmiyor dere agzındaki maçta seyretim faner taraftarı dahil herkes taktir etti ne hikmetse bizden gören yok orta sahada emre yüksek tepe var birde gönderilenler var neden bu çocuklar çabuk harcanıyor lar solda cemre vardı bana göre ahmetten çok iyiydi onuda göndermişler emrahı göndermişle duyduguma göre çocukların maşlarını bile azaltmışlar yazıklar olsun bu kadar düştükmü gs tv paralı verdigin üç kuruş maşı kes tabi işe yaramayan serdar kurtuluş ve onun gibi adamların maşını ver ......

Adsız dedi ki...

Ahmet Kesim'le ilgili anlaşılmayan ne var bende onu anlamadım.İzlediğim maçların tümünde hatasız oynayan gayet sağlam bir sağ bek izlenimi verdi.Kesinlikle arkasında durulması gereken bir isim.
İnsiyatif kullanabilen ve cesaretli bir oyuncu.
Sabri'ye bakınca Ahmet Kesimi gözü kapalı 11'e koyarım.
Emre Çolak hala fiziksel açıdan çok zayıf.

Adsız dedi ki...

özgürcan ne oldu arkadaşlar,ne alemde,nerelere kayboldu,o da katılsa olmaz mı idi bu kampa...

Adsız dedi ki...

herkezin yorumları cok guzel fakat ısmı her ne olursa olsun galatasaray alt yapısından en az ıkı uc gencın yenı sezonda kadroda olması gerektıgını dusunuyorum yanı yedekte yıllardır bu kadar övülüyor galatasaray alt yapısı bence ıkı oyuncunun bu sezon yedek kulubesınde oturması cok zor olmamalı tesekkurler ....

Adsız dedi ki...

Oğuz Sabankay'a ne oldu? IBB'ye kiralanmıştı Haziran 2010'a kadar. Kayboldu sanırım.

UçanTekme dedi ki...

@Aktay

altyapıda bu sene 4-3-3 ve türevleri sistemi uygulandı ve bu gençler ağabeylerinden çok daha çabuk kıvırdılar değişikliği. sistem açısından bir sorun yok yani. ayrıca öğrenmeye aç olduklarını da kanıtladılar.

@adsız(lar)

tff ye göre özgürcanın sözleşmesi mayıs ayında sona ermiş, bu saatten sonra da yenileneceğini sanmıyorum, galatasarayda oynayabilecek bir sıçrama yapmadı zira. muhtemelen bank asyada top koşturmaya devam edecek.

oğuz sabankay'ın da durumu aynı, sözleşmesi sona erdi. özellikle abdullah hocanın yanında bir sıçrama yapması bekleniyordu, ancak şu ibb takımında dahi (bireysel yetenekli futbolcuların az olduğu, bir sürü sakatlıkla kadronun zor durumlara düştüğü zamanlarda dahi) doğru düzgün forma giyemedi, yaşı 23 ve bu zamandan sonra ondan da bir sıçrama beklemek zor.

üst düzey futbol hakikaten kolay şey değildir. her sene altyapıdan 2-3 oyuncuyu a takıma çıkartmak ve düzenli forma şansı vermek hiç de kolay değildir, en iyi altyapıya sahip takımlar bile üst düzey futbol oynayabilecek kapasitede 3-4 oyuncuyu 2-3 seneye yayılacak şekilde ancak çıkartabilirler.

bunun yanında bazı altyapılar ise biraz da pazarlama amaçlı oyuncu çıkartır durur, ancak bu oyuncuların birçoğu futbol hayatları boyunca orta seviyede futbol oynamaktadırlar.

dönüp baktığınız zaman, hatırladığım kadarıyla, galatasaray altyapısından beğenilmediği için gönderilip daha sonra üst düzey futbol oynayabilen tek oyuncu ceyhun eriş'tir. ayrıldıktan sonraki serüvenini fenerbahçeye kadar taşıyabilmiştir. onun harici süper ligin ve 1. ligin (ya da eski isimleriyle 1. ve 2. liglerin) orta sıra takımlarının demirbaş oyuncuları ilyas kahraman, papin mustafa gibi isimler vardır, diğerleri ise kaybolup gitmişlerdir. bu açıdan gönlünüzü ferah tutun, gerçekten yetenek sahibi ve çalışkan bir futbolcuyu kolay kolay harcamayız.

ha bir de kinston var tabi. :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

cafercan'la özgürcan bende milan'la juventus'a transfer oldu beyler. cem sultan'ı da barcelona istiyor ama satmadım. çünkü gittiğim takımlarda ilk sene bocalıyorum ikinci sene uçuyorum rijkaard gibi.

o değil de, beşiktaş ne takım oldu be... adnan polat başka transfer yapmasa bari. para boşa gidecek. biriktirsin, seneye yapar. bu seneden çok endişeliyim arkadaşlar.

Adsız dedi ki...

Bu a takıma giden gençlerden emre hariç hiç birinden adam olmaz göderilenlerin söyledigine göre geri kalan sinan cumhur hariç geri kalan ahmet anıl caner sigara içki yani kısaca alemciler bizde alenen yaoan joy bahane bulduk galatasaray eger bu alemci gençlere pirim tanırsa yazık orada gerçekten formayı hak eden gençlere ve biz taraftar olarak onlardan birşeyler bekliyoruz orayı gerçekten hak eden cem sultan berk nezirogluları onur arıkan emre yüksek tepe berkin aslan yazık bu çocuklara futbola küsecekler neden alltan adamçıkmıyor anlayın saygıllar...

Adsız dedi ki...

Adsız'n gözlemleri ve tespitleri çok yerinde. herkes dışardan basından gördüğü duyduğu isimleri tartışıyor ama karakter olarak oyun zekası ve teknik olarak A takımdakioyuncularımızda dahi göremediğimz vasıfta çok değerli gençler var . altyapıdan adam çıkmıyo deniyo da ne kadar yakınfan tanıyarak kulübün içini ne kadar bilerek bu yorumları yapıyoruz.. en güzel örneği gecen sezonun son karşılaşmasında Rijkaard ın Gençlerbirliği maçı kadrosuna Emre Yüksektepe yi dahil ediyo. A takım valizi eşyaları veriliyo ve her şey tamamken kadro dışı ediliyo. NEDEN??? çünkü altyapı antrönörnn defalarca yönetime bildirmiş göndrmiş olmasına rağmen profesyonellik belgesinin alınmadığı için. .. peki bu çocuğun morali ne olacak !! hadi kadrodasın. yok kadro dışısn..

TA dedi ki...

kaleci emirhan ergün'ün tez zamanda A takımın ilk 11 inde kaleye geçmesini temenni ediyorum.
kumaşı çok iyi bir kaleci.refleksleri mükemmel.güven verilirse rahat kaleyi koruyabilir.
ne ufuk ne de aykut emirhan gibi kumaşı iyi kaleciler değil.ufuka verilen şans emirhana verilse en azında sağlam bir kaleci kazanmış olurduk bu sezon.

Related Posts with Thumbnails