Galatasaray'ın Kewell'ı

Galatasaray 31 yaşında, uyum sürecine girmeyecek, forma giydiği iki sene boyunca takıma her şeyini vermiş, oyunu aklıyla oynamasını bilen bir oyuncuyu uygun şartlarda takıma kattı. Böyle bir adamın kalışını memnuniyetle karşılamak için ismin Harry Kewell olmasına gerek yok. Galatasaray çok doğru bir iş yaptı, işi inada bindirmeyip Kewell'ı takımda tutarak...

Süper Lig; 43 maç, 17 gol. Avrupa (elemeler hariç): 13 maç, 6 gol, Türkiye kupaları: 4 maç, 2 gol.

Harry Kewell'ın Galatasaray'da geçirdiği iki sezonda verdiği katkıyı sadece yukarıdaki rakamlar dahi yansıtır ama Kewell'ın Galatasaray kimliği içindeki konumu, saha içindeki duruşu ve iş ahlakıyla bunun çok daha ötesinde bir adam olduğunu bilmeyen yok. Evet, "Kewell Mania" durumu abartılı noktalara ulaşıyor olabilir, evet "Kız olsam verirdim" sığlığından öte bakmak lazım ama Harry Kewell bu yahu! Bize yeniden şarkılar söyleten adam... Kenarda otursun, yine de o formayı giysin denilecek adam. Taraftar olarak (kendi nezdimde) para, pul işlerine fazla karışıyoruz ama Kewell da çılgın bir sözleşmeye imza atmamışken şu durumu eleştirmek bence fazlasıyla yersizdir.

Kaldı ki Harry Kewell'ın Galatasaray kadrosundaki konumu soyut değil, somut olarak da önemli. Artık çift merkez forvetle oynayarak başarılı olmak mümkün değil, bu noktada başarılı bir forvetiniz olsa bile istikrarlı şekilde gol üretecek ikinci, üçüncü oyuncuları maça sokamıyorsanız uzun vadede büyük problem yaşıyorsunuz. Beşiktaş ve Fenerbahçe'de bu çok büyük bir sıkıntıdır mesela ama Galatasaray'da öndeki forvete skorer kimliğiyle destek olacak bir Kewell var. Herkes ondan beş kişiyi çalımlayıp içeri orta kesmesini bekliyor olabilir ama sağ taraftan gelip Baros'u ikileyecek oyuncu geçen sene yoktu. O bu işi soldan gelip yapabiliyor, çok da iyi beceriyor. Oyun içinde fazla topla oynamıyor oluşu hem kendini ekonomik kullanıyor oluşuyla hem de ikinci forvet rolüyle ilgili.

Öte yandan bugün, yarın açıklanacak (kabak tadı vermek üzere olsa da) bir Juan Pablo Pino transferi var. İtiraf edelim, Kader Keita kadar dominant bir oyuncu yokken ve 40 maç çıkarması ilk aşamada zor gözüken bir adamı tercih ediyorsanız arkasını da iyi doldurmalısınız. Bu noktada Serdar Özkan'ın yanına yazılacak bir Harry Kewell bence çok ama çok kıymetlidir. Kenarda dahi otursa... Galatasaray'a da, Kewell'a da hayırlı olsun.

Fotoğraf da Beşiktaş maçından, yüksek çözünürlükte olanını baya bir aradım. Şu adam gönderilir mi yahu!...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

13 yorum:

Orange dedi ki...

fotoğraf güzelmiş :)

os dedi ki...

cCc Harry Kewell cCc

Dicle Bağcı dedi ki...

Harika bir yazı, ellerine sağlık :)her söylediğine fazlasıyla katılıyorum kewell ile ilgili, harika bir iş oldu bu transfer hakikaten.

Adsız dedi ki...

bu fotoğrafın kalitelisini uzun zamandır arıyordum.. gerçekten anlamı olan özel bi fotoğraf.. sağol çok makbule geçti:D

Redingot dedi ki...

Bu gol sevincine neden olan gol bence Kewell'ın en güzel golü listesinde Bordeaux golüyle yarışabilir.

Adsız dedi ki...

yorumlarınıza aynen katılıyoruz, yer verdiğiniz için teşekkürler.

la noyée dedi ki...

daha demin ben de kewell ile ilgili bir yazı yazmıştım, hazır duygu yoğunluğum henüz kaçmamışken buraya da karalıyım bir şeyler.

Taraftar Hagi'den sonra başka bir futbolcuyu bu kadar sevdi mi bilmiyorum ama kendi adıma konuşayım ben sevmedim. Sevemedim. Hatta değil yabancı, Hagi'den sora yerli oyuncular da dahil kimseyi bu kadar sevmedim. Bu adamı gol attı diye mi sevdik peki? Ya da asist yaptı diye mi? Hayır. Efendiliğini sevdik. Gülüşünü sevdik, Sabri'yi hakeme karşı savunuşunu sevdik, defansta oyna denildiğinde ikiletmeden ses çıkarmadan oynamasını sevdik. Ondaki Galatasaray ruhunu sevdik.

Bu adamın çıkıp sahada oynamasına bile gerek yok. Hani oynayamayacak yaşa geldiğinde diyorum bu adam mutlaka Galatasaray'da bir yerde görev yapsın. Gençlere örnek olsun, yabancı futbolculara da örnek olsun. Hatta gitsin yönetimde yer alsın. O derece...

Bugün uzun zamandır olmadığım kadar mutluyum.

ccc kewell reyiz ccc

nevrochaotica dedi ki...

Resmi sitede de bu resmi kullanıyorlar şu an (:

sago dedi ki...

he stayed with us

Minero dedi ki...

Galatasaraylı olmamama rağmen çok sevidğim ve Türkiye'de kalması ligin değerii arttıracağını düşündüğümden çok seivndim haabere. Twitter'da yazdık burada da yazalım. (Fotoğrafın) En iyisini bulmuşsun ki kulüp senden görüp anasayfaya koymuş. Kulübün basın danışmanlığında seni görmek istiyoruz....

sembolist dedi ki...

Uğur çevremdeki küçük yaştaki çocuklar için Gs'li olma nedenidir Kewel..
Emre Çolak ve diğer gençler Kewel'la aynı takımda oynadıklarının farkına varıp ondan birşeyler kapmak için onu iyi izlemeliler..
Keşke bu sezon kaptanlık pazubandıyla sahaya bir kere de olsa çıksa,'kaptanlık bir insana bu kadar yakışır' cümlelerimiz hazır bekliyor:)
Keşke yardımcı hoca olarak da uzun yıllar GS'de kalsa..

onurgs dedi ki...

Kewell ın bizimle kalışı harika harika harika bu futbol beyefendisi için saatlerce hatta günlerce yorum yapılabilir ama sizlere sormak isterim Baros(benim deyimimle alamayacağı topa bile giren adam) bizimle kalacakmı bu sene sonunda sözleşmesi bitiyo yönetim parasal denge sağlamaya çalışırken Baros un tahminimce 3 milyon € luk beklentisini nasıl karşılarız /bizimle kal BAROS/

Gemici Düğümü dedi ki...

Beşiktaş 33 yaşındaki Guti'yi almak için çabalaken, 31 yaşında bu kadar yetenekli bir futbolcuya sahibiz. Sanki tekaüt bir adammış gibi düşünülüyor. Değil.
Dediğiniz gibi, sadece soyut olarak değil, somut olarak da önemli bir adam. Açık olarak düşüncemi söyleyeyim. Bu sezon sakat olmadığı sürece ilk 11 ya da yedek benchinde olacaktır. Daha aşağı düşmez. İyi bir Kewell varken, Kewell oynar.

Related Posts with Thumbnails