Florya'daki Hesap: Serdar, Semih & Erhan

 Serdar Eylik, Sturm Graz karşısında 90 dakika forma giymişti...

Adnan Sezgin transferlerini şuursuzca eleştirmenin yersiz olduğunu düşünsem de kendisinin elindeki futbolculara karşı takındığı tavrı tasvip etmek mümkün değil. Çağlar Birinci transferi sırasında da söylemiştim. Kadrodaki genç oyuncuları takasta değerlendirmek mantıksız bir yol değil ama bunun da bir adabı olmalı. Oyunculara fikrini dahi sormadan kiloyla defter satar gibi davranmak hoş olmamasının yanı sıra altyapısına değer verdiği iddiasındaki Galatasaray kulübü adına bir fiyaskodur. Oyuncuların mevcut durumundan ve Galatasaray'da oynama ihtimallerinden bağımsızdır bu.

Semih Kaya, Hacettepe-Galatasaray
Denizlispor, Fırat Kocaoğlu ve Serdar Eylik'le üç yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Erhan ve Semih'le anlaşamadıklarını açıklamış. Bu iki ismin yanı sıra Cenk Gönen transferinde Beşiktaş'tan gelmesi gereken Emre Özkan'la da anlaşma sağlayamamışlar. Muhtemelen oyunculara hak ettiklerinin çok altında ücretler teklif edilmiştir. Bu isimler küçümsense de özellikle Erhan ve Emre'nin Bank Asya'da ciddi bir piyasaları olduğu unutulmamalı. Semih ise 19 yaşındaki bir ümit milli takımda oyuncusu. Bonus muamelesi görmekten fazlasını hak ediyorlar.

Spor İletişimi Dergisi için arkadaşlarımız Galatasaray altyapısı yetkilileriyle bir röportaj yapmıştı (Yeri gelmişken Taşra Baskısı Blog'u da öneririm), röportaj sırasında üst düzey bir yetkili bu transferde kimin bonservisle, kimin kiralık olarak verileceğini bilmediklerini söylemişti. Bu kadar başına buyruk yapılan bir işin sorunsuz tamamlanması zaten mümkün değildi. Galatasaray ayağı da Denizlispor ayağı da ayrı bir komedi.

Bu hikayenin esas oğlanı Serdar Eylik aslında. Gitmeyen oyuncuların yerine Denizlispor'a onun bonservisi verildi. Geçen sezon altyapıdan A takıma yükselen iki isimden biri olsa da profesyonel düzeydeki sınavından geçer not almadığını düşünüyorum ben Serdar'ın. Özellikle 2008/09 sezonunda, A2 ve genç milli takımlarda gösterdiği meziyetlerini üst düzeye yansıtmakta güçlük çekti. Yine de gidişi için fazlasıyla erkendi ama yukarıda çizdiğimiz resme bakarsak gönderilmesi sürpriz olmasa gerek. Altyapı koordinatörüne kimin gönderildiğini söylemeyenler Serdar Eylik'in bonservisiyle verildiğini de Rijkaard'a söylememiş olabilir, şaşırmam. Semih, Erhan ve Murat'ın sözleşmesi feshedilecek ve oyuncular Denizlispor'a verilecek denmişti, bari bu oyuncular takıma dönse de Serdar'ın bonservisi boşa gitmese bari...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

Omzuchan dedi ki...

bu haber gercekten cok üzücü yıllardır galatasaray alt yapısı dıye resmen bızı kandırıyorlar ben ınanıyorum ki çağlar kalıtesınde bır adam mutlaka vardır gs alt yapısında ferhat öztorunun caglar dan eksık olan tarafı nedır merak edıyorum merak edıyorum irfan başaranın mustafa sarptan yada barış özbekten eksık olan tarafı nedır artık ınanmaya basladım kı bır yerde torpılınız yoksa asla yukarılara ulasamassınız herkez fatıh terım degılkı tutup elınden cıkarsın yok oyle bır delıkanlı yurek yonetıme rest cekıcek bir ıkı transfer spekulasyonu ıle ortamı yumusatmaya calısan bır baskan ne yaptıgı bellı olmayan bır adnan sezgın ARDA nın satılmasına üzülmem bu gençlerin yok edılmesıne uzuldugum kadar türkiye butun sorunlar yonetıcılerde takım basarısız ılk suclu olarak teknık ekıp gosterılıyor ama hersey bastan planlı olmadıgı ıcın bunun gerceklestıgını kımse soylemıyor bakalım daha kac gencın gelecegı ıle oynayacak yada taraftarların beklentısını kursagında bırakacak bu yonetım ....

Kaan dedi ki...

Uğur benim anlayamadığım serdar ve semih nasıl gider musa ya bu kadar para verirken onları göndermek niye sknadalların yönetimi olduklarını kanıtlıyorrlar bu oyunculara en azından verilen şans 5 maçtan fazla olmalı.Rijkardın da sedarı istemediğini zannetmiyorum hazırlık maçlarında ısrarla oynatması TSL ve avrupada şans vermesi ilginç şeyler oluyor ve bu ilginç şeyler ortaya çıktığında yine iş işten geçmiş olucak.

Mario Jardel dedi ki...

Serdar Eylik'in bonservisi ile birlikte verilmesi kelimenin tam anlamıyla skandaldır. Demek neymiş çok övündüğümüz alt yapıdan a takıma çıkmanın bazı kuralları varmış hemen son zamanlarda alt yapıdan gelen emsallere bakalım

Arda Turan: Boleslav maçında efsane performans göstermeyip gol atmasa kimse tanımayacak belki bu gün Arda turan ismini büyükşehir belediyesinde falan görecektik en iyimser. Demek ki neymiş alt yapıdan çıkıpta sivrilmenin birinci şartı efsane bir performans göstermekmiş. 1 maç 1 maçtır o 1 maçta arda'nın yaptığı gibi gol atıp üstüne asist çakmazsan sittin sene bu takıma giremiyeceğin gibi adı sanı duyulmamış bir takımında sıradan bir futbolcu olarak kalabilirmişsin.

Aydın yılmaz: Ne yapmış bu genç ?Allahın verdiği cesaret ile şansının da yardımı ile Konyaspor'a son dakikada gol atmış. Onun dışında ne yapmış ? Görebilen var mı ? 3. amatör küme takımlarına yaptıklarını geçiniz efendim ? Bir tane kurtardığı maç söyleyin bu delikanlının, ortaya koyduğu efsane bir performans gösterin, sırtladığı bir maç söyleyin. Yok bulamazsınız ? ama buna karşın aydın yılmaz alt yapıdan a takıma girebilmek için en önemli kriter olan "maç kurtarma" kriterini o konyaspor maçında çok iyi tamamlamıştır. İşte 4-5 sene geçmesine rağmen hala bu takımdadır bakınız.. Arda turan yeteneği ile bu takımın kaptanlığına dahi yükseldi peki aydın yılmaz isimli futbolcunun bu yeteneksizliğine rağmen tek maçın kaymağı ile senelerdir bu takımda forma giymesine ne demeli ? Bu nasıl bir adalettir ? bu nasıl başarı anlayışıdır ?

Hülasa bu gençler 4-5 maçlık forma bulma şansını kesinlikle hak ediyorlardı. Formanın adaleti bu olmamalı, genç futbolcuların kendini gösterebilmeleri için koyulan çıta efsane performanslar ile ölçülmemeli.. Serdar Eylik, hazır bir Serdar Eylik 4-5 maç üst üste forma şansı bulmayı, kendini çocukluğundan bu yana yetiştiği takımda kanıtlamak için savaşacağı bir ortam bulmayı kesinlikle hak ediyordu. Çok yazık.

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

Aydın yılmaz'a verilen şansa bakıyorum birde serdar'a verilmeyene...Neresinden baksan çifte standart.

Omzuchan dedi ki...

bakıyorumda hemen hemen herkez hem fıkır aydına verılen sansın on da bırı ırfan basarana verılmedı verılmıs olsaydı belkıde butun sıtelerde box ta box arayan galatasaray taraftarının gonlundekı adam olucaktı ırfan boyle yeteneklı adamlara cok yazık edıldı resmen kusturuldu ısteyen orduspor maclarını ızleyebılır irfanın ayagına olan hakımıyetı oyun zekası futbol bılgısı pasorluk yetenegı bugun kadroda bulunan bırcok futbolcuya toz yutturur tabırı caizse ama nerde o şansı verıcek yürek futbol bır takım oyunudur bugun barcelona ve ispanyayı xavi iniesta ikilisi tasıyor zamanında okan ve emre nın gs yi tasıdıgı gıbı bunların yılların verdıgı ozverı ve guven meselesi bu yonetım bırcok genc futbolcuyu harcadı sans bıle verılmedı coguna aydın yıllardır bu takımda ama hala aynı aydın takımda sorumluluk alabılen bırı olamadı kendını gelıstıremedı ya bu arkadaslar nerede olduklarının farkında degıller cunku sokaklarda onların yerınde olmak ısteyen bınlerce genc var yada bız hıc bıseyden anlamıyoruz çok üzülüyorum genclerın boyle harcanmasına benım gıbı dusunen arkadaslar olmasıda sevındırıcı herkeze tesekkurler...

TA dedi ki...

''Muhtemelen oyunculara hak ettiklerinin çok altında ücretler teklif edilmiştir. Bu isimler küçümsense de özellikle Erhan ve Emre'nin Bank Asya'da ciddi bir piyasaları olduğu unutulmamalı.''

genç oyuncular kaç maç yapmış bank asya ve süper ligde.normaldir düşük ücretler teklif edilmesi.önce bir oynasınlar sonra piyasaları oluşur.sırf genç diye piyasası oluşmaz.bu oyuncular maddi duruma bakmadan gitmeli ve oynamalılar bank asyada.başka türlü oynayamadan futbol kariyerleri noktalanır.bir yerden başlamak lazım.mesela özgürcan gitti oynadı.şimdi azçok piyasası oluştu bank asyada.kimse gs altyapısından geldin diye bir ayrıcalık yapmaz.zaten teknik adamlar gibi liglerdeki oyuncularda belli oyuncuların etrafında dönüyor.buralara gitmek ve oynamakta önemlidir.özellikle bank asyaya tabi.

pclion dedi ki...

TA, Erhan'ın 40-50 arası profesyonel maçı var, Bank Asya+Süper Lig. Emre Özkan da geçen sene Orduspor'da düzenli oynadı. Denizlispor'da arada yönetim değişince bu oyunculara fasulye muamelesi yapılmış olması muhtemel.

Önce oynasınlar diyorsun, katılıyorum da bu oyuncular zaten oynuyorlar ve Denizli'nin kabul edilmez bir teklif yapması durumunda reddetme hakkına sahipler. Burada suçlu oyunculardan daha çok onları sormadan takasta mal gibi kullanan Galatasaray ve Beşiktaş'tadır, sonra Denizlispor'dadır. Sıra en son oyunculara gelir, bence...

Erdem Karakuş dedi ki...

Valla yazı iyi güzel de, kurulan bazı idealler Türkiye şartlarına uymuyor.

Türkiye'de düzgün altyapı sistemleri yok. Türkiye'de düzgün altyapı hocaları yok. Türkiye'de düzgün mentörler yok. Türkiye'de profesyonel idareciler de yok. Bu bilgileri bir kenara alıyoruz.

Konu örneğimiz Serdar Eylik olsun. Serdar'ın iyi bir futbol altyapısı yok, iyi bir mental eğitim almamış, onu yönlendirebilecek bir insan da yok. Bu şartlar altında Serdar'ın takımda kalmasının tek yolu var, şans verilen maçlarda çok çok iyi bir performans göstermesi. Son 5 yılda altyapıdan gelip yeterince şans verilen oyunculara bakarsak eğer Uğur, Arda ve Emre Çolak var. Uğur Kalli zamanı çok iyi performans gösteriyordu, takımda kaldı. Arda yine Boleslav maçıyla birlikte inanılmaz performans gösterdi ve diğer maçlarda da devam etti, takımda kaldı. Emre Çolak geçen seneden beri ne zaman şans bulsa çok iyi performans gösteriyor, takımda kaldı.

Yani demem o ki, üst düzey futbolcu olabilmek için gereken özelliklerden çoğunu eksik alıyorsa bu futbolcular, kendilerini gösterebilmeleri için tek bir şans var, A takımda şans bulduklarında çok iyi işler yapmaları. O yüzden bu gen. futbolcuların gönderilmelerine şaşırmıyorum.

Bu problem Galatasaray'ın problemi değildir ayrıca, Türk futbol sisteminden kaynaklanan birşeydir. Sonuçta bu sistemin içinden yetişen insanların yönettiği takımlarda bundan daha farklı uygulamalar görmek beklenemez, işin doğasına aykırı çünkü. Avrupa'daki kulüplerle kıyaslamak çok yanlış bir nokta olur, çünkü iki taraftarki futbola dahil olan insanların olgunlaşma süreçleri farklıdır.

Ama ben şahsen Galatasaray'dan ümitliyim, şu anki yönetimin altyapı konusunda birşeyler yapma gayreti var. Ne yapacaklarını bilmiyor olabilirler, ama birşeylerin yanlış olduğunun bilincine varıyorlar.

Adsız dedi ki...

Erdem karakuş söylediklerine katılıyorum 7 senedir alt yapıyı yakından takip eden biri olaraktan çok haklısın bunları daha önce bende dile getirdim fakat bana buradan ileri geri yazanlar oldu. evet bir hocanın çıkartıgı topcuyu gelen hoca ilk onbire bile almıyor neden dersen ben buldum demek için sana kısaca 91 gurubu vardı recep hocanın ve suat hocanın çok güvendigi gurp o guruptan 5 çocuk kaldı geri kalanlar 90lı gurup için dagıtıldı geriye bakarsan 90 gurbunu hiç ama hiç bir başarısı yok ama ne hikmetse onlar gündemde o yüzden serdar çetin cumhur ahmet ancak a2 takımında oynarlar başka yerde oynayamazlar o yüzden gidemiyorlar oınlarda semih murat ve erhan gibi takaslık adamlar bunu herkes biliyor saygılar....

Related Posts with Thumbnails