Eski Sevgililer: Ashley Cole & Maicon

Mourinho nereye giderse gitsin, transfer önceliği verdiği ilk mevkii bekler. Porto'dan Chelsea'ye geçtiğinde yanında götürdüğü ilk oyuncu Paulo Ferreira'ydı. Oyun planının en önemli parçalarından biri Ashley Cole'un soldan bindirmeleriydi. Inter'de ise benzer bir rolü bu kez sağdaki Maicon'a biçmişti. İki oyuncunun onun döneminde yaptıkları çıkış ortada ve şimdi bu iki oyuncu Real Madrid'in transfer listesinin başında yer alıyor.

Mourinho'nun listesindeki diğer bekin Aleksandar Kolarov olduğu biliniyordu ama Sırp sol beki Lazio'dan koparan Manchester City olmuş. Bu sene her transfere salça olduklarını biliyoruz da Kolarov'un Real'e gitmesine kesin gözüyle bakıyordum ben. Bu transferde Mourinho'nun ısrarcı olmaması son günlerde ayyuka çıkan Ashley Cole transferine işaret olabilir. İngiliz oyuncu da tekliften memnun, özel hayatı en çok kurcalanan adamlardan birisi zaten. Şimdilik konuşulan fiyat 30 milyon sterlin, nereden baksak 35 milyon avro. Yalnız ortaya yeni bir soru işareti çıkıyor ki bu da Real Madrid'in iki beke 70 milyon avro bonservis ödemek isteyip istemeyeceği.

Interi Maicon'a gelen 25 milyon avroluk teklifi reddetti. Real yöneticileri geri adım atmak istediler ama gelen haberler Mourinho'nun son toplantıda transferi istediği ve teklifin 35 milyon avroya kadar çıkarabileceği yönünde. Bu noktada ise sol bek transferi şüpheye düşüyor. Diğer yandan da bir Sergio Ramos gerçeği var.

Sağ bekte dünyanın en iyi üç-dört oyuncusundan biri olan Ramos'un stoperde pasifize olma ihtimali yüksek. Portekizli hoca, AS gazetesine verdiği ilk demeçte mavi boncuk dağıtırken "Onun dünyanın en iyi stoperlerinden biri olacağını düşünüyorum" demişti de 70 milyon avro ödeyip Ramos'u beke çekmek bana pek makul gelmiyor. Bu noktada en doğrusu Ashley Cole'u zorlayıp Cole-Ramos ikilisini kullanmak ama Mourinho'nun Maicon aşkını da ekleyince denklem bir türlü oturmuyor. Bu üç bekin geleceğini ve Mourinho'nun kararını merakla bekliyorum. City'nin de hakikaten iyi bir takım kurma yolunda ilerlediğini not düşelim en son...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

sembolist dedi ki...

Uğur, Deco barcelonya gtmişti,çok sonra Chalseye gelmişti sanrım..

pclion dedi ki...

Haklısın Mesut, kendi adamını getirme alışkanlığını vurguladım orada aslında da örnek yanlış tabii. Düzelttim...

Adsız dedi ki...

kadrosunda ramos gibi bir sag bek olan takıma 35 milyon avro verip sag bek transfer etmek ne kadar mantıklı tartışılır ancak sol bek transferi muhakkak yapılacak bunun için de cole verilecek 35 milyon avro real için cok sorun olmaz heralde..

Related Posts with Thumbnails