Dünya Kupası'nın En İyi Takımı: Udinese

İyi bir oyuncuyu ikna etmek için üç enstrüman var günümüz futbolunda. Vitrin, para ve vizyon. En göz önündeki vitrindeki ürün olmak bütün oyuncuların arzusudur, her oyuncu Şampiyonlar Ligi'nde, Premier Lig'de, La Liga'da boy göstermek ister. Bu vitrin olamıyor, düzenli olarak bu alanlarda yarışamıyorsanız oyuncuyu bizim takımlarımız gibi parayla ikna etmeye çalışırsınız.

Burada da hedefler devreye girer. Hedefleri çıkmaza girmemiş hiçbir oyuncu bu sahneleri kolay kolay paraya tercih etmez. Bu iki özelliği baskın olmayan bir kulüp eğer doğru bir araştırmayla iyi oyuncuları herkesten önce buluyor ve onlara bir vizyon, bir kariyer planı çizerek takımında toplayabiliyorsa Alpay Erdem'in dediği gibi orada çok ama çok güzel bir kulüp var!..

Samir Handanovic, Aleksandar Lukovic, Mauricio Isla, Jonathan Mensah, Gökhan İnler, (Juve'ye paslasalar da) Simone Pepe, Kwadwo Asamoah, Antonio Di Natale ve Alexis Sanchez...

Hakikaten müthiş! Udinese kadrosundan Dünya Kupası gören tam dokuz oyuncu sayabiliyoruz ki bu oyuncuların neredeyse tamamı kendi ülkelerinin ilk 11 oyuncularından. Böylesine kaliteli bir araştırma ve öngörüye ancak saygı duyulur. Orta Avrupa'dan, Güney Amerika'ya, Afrika'ya kadar hemen her kıtayı taranmış, kağıt üstünde iyi de bir kadro oluşturulmuş.

Ne var ki bu kadro geçen sene Serie A'da çok iyi bir sezon geçirmedi ve ligi 14.sırada tamamladı. Avrupa kupalarında var olabilmek için diğer çıkış yolu olan İtalya Kupası'nda ise yarı finalde Roma'ya elendiler. Bu da Dünya Kupası vitrinine çıkacak oyuncularını elde tutmak adına takıma epey sıkıntı çıkaracak bir tablo.

Dünya Kupası'nda yıldızını parlatmış en önemli isimlerden olan Alexis Sanchez'in adı Manchester United, Real Madrid gibi ekiplerle geçmeye başladı. Gökhan İnler zaten Euro 2008'den beri Premier Lig'in kıskacında, bu sene onun İtalya'dan çıkışını aldığı sene olabilir. Di Natale'yi Birmingham istiyordu ama reddetmişti en son, o transfer de gerçekleşirse şaşırmamak lazım. Lukovic, Asamoah, Isla... Say say, bitecek gibi değil.

Transfer sezonu sonunda dönüp bakılması gereken takımlardan birisi Udinese olacak, bir diğeri de Palermo'dur, yazmıştık. Son bir not, Udinese'nin kadrosunda bir de Türk var. U21 Milli Takımı'nda da forma giyen Ergün Berisha'nın bonservisi İtalyan kulübünde, geçen Şubat ayında 1.5 yıllığına İstanbul BB'ye kiraladılar. Buralara kadar uzanmış adamlar yani...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

5 yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

zapo-sivok'tan gelen paralarla tabi :)

flyingdupe dedi ki...

Gyan Asamoah da udinese çıkışlı bildiğim kadarıyla .

zekalanga dedi ki...

tek tek baktığımızda her oyuncusunun performansı çok iyi olmasına rağmen udinesenin italyada bu sene düşmemeye oynamasıda ayrı bi konu.

aks111 dedi ki...

Jonathan mensah udinesede oynamıyor benim bildiğim ama yanılıyorda olabilirim tabi.

Unknown dedi ki...

tam underdog diyebilecegimiz turde bir takim bu udinese. bu ozelligi oyuncularinda da yansimis. genelde patlama yapti yapacak dedigimiz topcular. di natale haric tabi, o da sarap diye tabir edebilecegimiz adamlardan yillar getikce akillaniyor daha iyi oynuyor

Related Posts with Thumbnails