Avatar: Son Hava Bükücü

Birçoğunuz CNBC-E ekranlarında rastlayıp şöyle bir göz atmıştır bu çizgi filme, benim ilk tanışmam da o şekilde oldu zaten. Ara ara izliyordum televizyondan ama hikayenin bütünlüğünü yakalayayım diye girişim İngilizcesinden hatmetmiştim Avatar'ı. Çok güzel kurgulanmış, izlemesi ve takip etmesi de bir o kadar zevkli bir yapım. Karakterler var, hikaye var, daha güzeli ortada bir evren var. Amerikalılardan beklenmeyecek düzeyde, Japon animesi tadı veren, güzel bir çizgi filmdi Avatar: The Last Airbender...

Gel gelelim, her başarılı ABD yapımı gibi kaymağını köküne kadar yemeye çalışıp film üçlemesi yapıldı serinin, zaten üç kitap/sezondan oluşuyordu seri de. Su, Toprak ve Ateş. Su kitabı zaten hikayenin oturtulduğu, birçok kritik bölümü içinde barındıran önemli bir sezon, muhtemelen kötü bir ilk film izleyeceğiz demiştim. Demez olaydım. Kötünün de kötüsü, iğrencin de iğrenci var.

Bir seri ne kadar katledilebilirse o kadar katledilmiş bu filmde. Zuko'nun hikayesini, onun Aang'le ilişkisini, Katara'nın ve Sokka'nın ne ayak olduğuna yer vermeyi bırakın, daha karakterlerin kim olduğu bile tanıtılmamış. Dümdüz bir oyunculuk, Aang diye karşımıza konan kel bir çocuk. Zuko'nun yanığı bile yoktu yahu neredeyse! Hintliyi Zuko diye yedirecekler. Delirdim desem yeri. Hiç adetim olmadığı halde gidip mısır ve içecek aldım, bari ikinci yarı oyalanırım diye.

Bu hikaye rezaletini de 3D ile taçlandırmışlar zaten. Ya da 2,1D mi demeliyim, bilemedim. 3D sahne sayısı bir elin parmaklarını geçmezdi herhalde, idareten eklenmiş birkaç sahne dışında gözlüksüz de seyredebiliyordunuz filmi. Zaten ben ikinci yarı çıkarıp gözlüksüz devam ettim, en azından karanlıktan kurtuldum. Böyle kusar gibi oldu ama hakikaten hak ediyor. Tarihin en kötü seri uyarlaması diyorum ben. Seriyi izlemeden bu garabete uğrayanlara şunu demek isterim yalnız, film ne kadar kötüyse seri aslında o kadar iyi. Torrent'ten, Rapidshare'den, bir şekilde bulup izleyin. Güzelim seriye bu çamurun yapışıp kalmasını istemem...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

SirEvo dedi ki...

Inception diyoruz. :P

Şu ara para verilmeyecek yapımlardan biri Hava Bükücü. Çok yakın arkadaşlarım var dizisini deli gibi takip edip ayılıp bayılan ama filmi izledikten sonra ciddi bir hüsran oldu. Genel yorumlar, puanlar, 150 milyon dolarlık maliyetiyle 135 milyon dolar kazanan hasılatı, her şeyi fiyasko. :D

Kayhanoviç dedi ki...

Kısaca bombok bir film. İçine etmişler hikayenin. Allahın cezası hintliler :)) Ya çok küfür etmek istiyorum. Ben buna nasıl gidip para verdim.

Great White dedi ki...

Henüz izlemedim ama yönetmenin ismini duyunca bir halta benzemeyeceğini anlamıştım zaten..

voodoo girl dedi ki...

yönetmen ve oyuncu kadrosu açıklandığında yas tutmaya başlamıştım ben zaten, şaşırtmadı.

okan yücel dedi ki...

serinin orijinali ne kadar mükemmelse film de bir o kadar rezil. ikinci bir harry potter vakası bence.

pclion dedi ki...

Okan, Harry Potter'ın son filminden küfürler eşliğinde çıkan biri olarak iki filmi yan yana bile anmam ben. O kadar kötüydü bu bence. :)

okan yücel dedi ki...

orası öyle tabi yani bu filmin rezilliği apayrı bir boyutta ama harry potter filmleri de, hayatım boyunca, beni en fazla hayal kırıklığına uğratan filmlerdi, beklentim büyüktü napıyım =)

Adsız dedi ki...

gidenlerin gitmeyenleri gitmemesi konusunda uyarması lazım.

Kaan dedi ki...

Kesinlike yasaklanmalı çizgi flimi bu kadar harika olup flimin tek özeliğinin üç boyutlu olması çok kötü çizgi flimi çok severek izleyen biri olarak hayal kırıklığına uğradım ama 22dakikadaki yeni avatar çizgi filmini görünce yeniden sevindim

Adsız dedi ki...

O kadar sevdiğim bir seriyi bu hale getirdiler ya üzüntümden kahroluyorum... İlk filmin yapılacağını duyduğumda çok heyecanlanmıştım sonra oyuncuları görünce yıkıldım... Filme gitmeyeceğim, gidemeyeceğim... Avatar benim gözümde hep mükemmel kalsın...

Adsız dedi ki...

Bence güzeldi bu kadar aşağılamaya gerek yok. Ben tavsiye ederim. Karakterler benzeyecek diye zorunluluk yok. Konuyu değiştirmişler de az. Çok da güzel iyi olmuş.

Celal Abbas dedi ki...

Bende Bir Avatar Sever olarak Filmin üzerinden onca zaman geçmesine rağmen cnbce de her izleyişimde filmin sinemadaki katledilişi aklıma geliyor. buradada yorumunu görünce bir iki laf etmeden geçemedim.

Akıllı Birinden şunu beklersin. cnbce de zaten hazır seslendirenleri var. bu seslendirenlerden faydalanırsın. çizgi filmde söylenişi eng iken filmde ang diye seslendirilmiş. yani çizgi filmden bu kadarmı kopuk olunur. zaten ang diye okunduğunu görünce hayal kırıklığına uğradım . ang denmesi bana çizgi filmle sinema filminin çok kopuk olduğunu öyle bir anlatıyorduki. artık geridönüşüde yoktu parayı vermiştim. ilerisinin iyi olması umuduyla.

filmden çıktığımda yemin etmiştim. güzelim hayalimdeki avatardan faydalanıp beni sömürmelerine izin vermeyecektim. bir sonrajki filmlerine gitmeyecektim. tabbiii çekilirse. gitmeyeceğim de..

Related Posts with Thumbnails