Yalan Olmuş Wonderkidler #2: Quincy Owusu Abeyie

Dünya futbolu her dönem genç yaşta büyük çıkış yaptıktan sonra kariyeri dibe vuran oyuncular vardır. Ülkemizden de geçenler oldu bu oyunculardan, Galatasaray'dan Fabio Pinto akla ilk geleni mesela. Geçenlerde Freddy Adu ile başladığımız seriye biraz daha geriye gidip Abeyie ile devam edelim.

Quincy Owusu Abeyie'nin alt yaş kategorilerinde isminden söz ettirişi Hollanda alt yaş takımlarına rastlıyor. O dönemki fiziği ve yetenekleriyle Arsenal'in dikkatini çeken sol forvet, henüz 16 yaşındayken Ajax'dan Arsenal'e geçmişti. Aynı jenerasyonun en önemli oyuncusu Ryan Babel'le birlikte Türkiye'nin de katıldığı 2005 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda müthiş bir performans gösteren Abeyie o turnuvada büyük dikkat çekmişti. Bir genç oyuncuyu izler, beğenirsiniz ve o oyuncunun aslında büyük bir kulüp tarafından zaten transfer edildiğini öğrenirsiniz ya, Abeyie'nin o performansı tam da bu duruma sokuyordu insanı. Aynı turnuvaya Arjantin'in Leo Messi'nin de dahil olduğu sağlam bir jenerasyonla geldiğini de söylemeden geçemeyeceğim.

İşte o turnuvada Messi ve Obi Mikel'le beraber akıllarda yer eden oyunculardan biriydi Abeyie. O dönem Premier Lig'de yardıran Arsenal'e girmesi de merakla bekleniyordu. Olmadı. Arsene Wenger de ona yol verdi. Wenger dediyse bir bildiği vardır demiştik tabi ama bu tip ribaund transferleri bizim kulüplerin kovalaması gerektiğine inanırım ben, (buna da bir yazı yazacağım, inşallah) Spartak Moskova'ya transferi de beni üzmüştü açıkçası. 2.5 milyon avroyla geçtiği Moskova ekibi Abeyie'ye hiç yaramadı, zaten gözden iyice düşüşü de bu yüzdendi. Spartak Moskova onu daha sonra çeşitli kulüplere kiraladı, ben de izini kaybetmiştim o sırada. 2007'den bu yana sırayla Celta Vigo, Birmingham ve Cardiff City'ye kiralanmış.

Bu transfer dönemindeyse zor günler geçiren Portsmouth kiralamış kendisini. Cardiff sonrası döndüğü Moskova'da kaldığı dönemde hiç forma şansı bulamayan Abeyie, Arsenal döneminin ekmeğini yemekte hala fakat artık genç oyuncu statüsünde anılacak yaşı da geçmiş durumda. Yine de Cardiff döneminde 24 Championship mücadelesine çıktığını, Ocak ayında transfer olduğu Portsmouth'ta da 3 maçta forma giydiğini atlamamak lazım. Hala merak edilenler listemde yer buluyor kendisi, bekleyelim görelim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Müthiş potansiyeli vardı hakikaten,favori adamlarımdandı turnuvada.

HHKahraman dedi ki...

2005'teki turnuvanın açılış maçında ne oynamıştı, rakip Japonya'ydı galiba, Okay Karacan'ın Abeyie sesleri kulağımda halen...

Related Posts with Thumbnails