NBA All-Star '10 || Doğu: 141-139 :Batı

All-Star maçları her zaman için NBA'in en önemli markası olmuştur finallerle birlikte, 'şovun pazarlanması'nın doruk noktasıdır bu hafta sonu fakat Dallas Cowboys Arena'da dün öyle bir organizasyon vardı ki NBA standartlarında bile insana "yok artık" dedirtecek cinstendi. Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban ve Dallas Cowboys'un sahibi Jerry Jones'un yaklaşık 1.5 yıl önce dile getirdiği, Dallas Cowboys Arena'da 100 binden fazla kişiyle All-Star maçı düzenlenmesi fikri bugün gerçek oldu. Gerçekten akıl almaz bir organizasyon. Hele o saha boyutundaki dev ekranlar falan akıl alır cinsten değildi, yukardaki fotoğrafta da görülüyor zaten. 108,713 kişi olarak açıklandı maç izleyen kişi sayısı, daha önceki rekor 78 bin kişiymiş ki aradaki fark yapılan işin ne kadar farklı olduğunu ortaya koyuyor.

Gelin görün ki basketbol ekranla ya da seyirciyle oynanmıyor, All-Star maçı denince akla ilk gelenler bu öğeler değil. NBA All-Star maçı denince bir çırpıda sayabileceğimiz isimler Kobe Bryant, Shaquille O'neal, Vince Carter, Allen Iverson, Yao Ming gibi isimler sahada olmayınca maç hakkında da soru işareti oluşturuyordu kafalarda. Kim yoktan ziyade kim var denilebilecek bir durum yani. Sakatlık, formsuzluk vs vs. gibi sebepler sayılabilir ama öyle ya da böyle 2010'ların All-Star'larında bu isimlerin birçoğu uzun süre yer bulamayacaktı zaten, yeni bir devrin başlangıcı olarak da algılayabiliriz bunu şu yazıda da genişçe belirttiğim üzere.

Batı'da Kobe Bryant ile beraber ikinci önemli dış skorer Brandon Roy da sakatlık sebebiyle organizasyona katılamayınca meydan Melo'ya ve ilk kez All-Star olan Kevin Durant'e kalmıştı. Doğu'da ise bunun tam tersi, dış skorer konusunda LeBron ve Wade gibi iki üstün isim mevcutken oyun kurucu kısırlığı dikkat çekiyordu. Maç da bu açıdan beklendiği gibi geçti. Nash aldığı süre boyunca şuursuzca asist yaptı, zorunda kalınca idareten bir turnike bıraktı. Kenardan gelen Deron Williams hem asiste hem de skora katkıda bulununca Batı'nın maça tutunmasını sağlayan oyunculardan biri oldu zira Doğu skor potansiyeli olarak Batı'nın iki gömlek üzerinde görünüyordu. En iyi dış skorerler ve en dominant pota altı oyuncusu sizdeyse zaten maçı almamanız için epey kötü oynamanız gerekiyor. Howard'ın yanına bir de kenardan gelen Bosh katılınca üçüncü çeyreğin sonuna kadar 10 sayı civarında farkı cebinde tutmayı başardı Doğu karması.

Velhasıl bu bir All-Star maçı ve gevşek savunmaları biraz sıkınca bu farklar bir anda kapanabiliyor. Batı da son çeyreğe biraz istekli girince skor hemen dengeye geldi fakat Batı'da net bir sorun vardı. İlk çeyrekte oyun kurucuların da yardımıyla istatistik kağıdını epey dolduran Melo kenardaydı, ikinci ve üçüncü çeyreği muazzam oynayan Deron Williams ise katkısını sürdürmekten uzaktı. Bu noktada devreye üçlükleriyle Billups girdi fakat tek kişiyle olacak gibi değildi. LeBron'un zorlaması ve Wade'in efektif performansıyla skor bulmakta zorlanmayan Doğu yine farkı 9'a çıkardı fakat Billups işin ucunu bırakmayınca son bölüm yine büyük bir çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı hatalar, fauller derken Jordan'ın All-Star'ı bıraktığı sezondan bu yana en çekişmeli finallerden birini izlemiş olduk. Deron Williams'ı ben çok beğenirim fakat All-Star acemiliği mi desek, ne desek bilemedim ama son çeyrekte ortalama bir oyun tuttursa maçı kazanan Batı da olabilirdi.

Wade'in MVP ödülünü sonuna kadar hak ettiğini belirtmekte de fayda var. 26 sayı üretmesine rağmen çok yüzdeli ve şutu zorlamadan becerdi bunu, zaten oyun kurucu kısırı olan takımda 11 asist yaparak maçı alan oyuncu oldu diyebiliriz rahatlıkla. LeBron James akıllandı demiştik ama yuhalandığı All-Star'ı hatırlatan hareketler yapmaktan geri durmadı özellikle son çeyrekte, derdi neydi, anlayabilmiş değilim. Bıraksalar 50 şuta gidecekti herhalde. Wade'in ödülü kazanması bu açıdan da iyi oldu, zorlama performanslara taviz verilmemeli bu tip gösteri maçlarında. Chris Bosh'un da çaktırmadan epey sağlam bir oyun ortaya koyduğunu da unutmamak lazım. Ben memnun ayrıldım ekran başından, Kobe'yi, Shaq'ı da izlemek istiyor gönül ama çok daha yetersiz All-Star maçları görmüşken şuna laf edesim yok açıkçası. Bütün hıncımı smaç yarışmasında kusmuştum gerçi, belki de ondandır...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Gargy dedi ki...

İzleyici rekorunun kırıldığı bu organizasyonu ben de tvden izleme fırsatı buldum. Gerçekten üst seviyede bir organizasyon oldu.

Kobe Bryant oynayabilseydi sanırım Batı yenilmezdi. Sakatlıklarla dolu bir maç vardı ama yine de çok keyifliydi. Belki NBA starlarından yoksundu bu maç ama yine de son zamanların en çekişmeli maçı oldu. Wade bence geceye damgasını vuran isimdi

Adam dedi ki...

NBA.com dan canlı yayın mükemmeldi. 4-5 farklı kameradan istediğinden görüntü veriyor adamlar. Hem de HD kalitesinde en ufak bir kesinti olmaksızın. Nasıl bir bant genişlikleri varsa artık.
Ama seyirci çok ruhsuzdu. Tamam bazı önemli yıldızlar olmayabilir ama yine de güzel hareketler ve çekişme vardı. En azından bi tepki verir insan. 100 bin çekirdek çitleten eleman vardı sanırsam.
Alan büyük olduğundan akustik sorunu dicem ama şakira sahnedeyken gayet sesleri çıkıyordu :)
Lebraam olayına hiç girmicem sinir etti izleyen herkesi. Kid ve Nash'i umursamaz gördüm. Allstar dediğin ne ki şurda 2 ter atıp eğlenelim şeklinde takıldılar.
Benim gibi NBA'yi 80'li yıllarda izlemeye başlayanlar için nerde o eski Allstarlar diyorum. Carl malone, jordan, pippen, stockton, magic johnson gibi adamlar varken daha bir zevkliydi.

Related Posts with Thumbnails