Ülke Puanımız #9: İkinci Devre Açılırken...

İlk devreyi kapatırken UEFA'nın bu sezon devreye giren Şampiyonlar Ligi'nin bonus puanlarıyla ilgili yeni düzenlemesine değinmiş, özellike Şampiyonlar Ligi'nde Porto'yu bir üst tura taşımayı başaran Portekiz'in bu sebeple cididi bir atak yaptığından söz etmiştik. Hollanda'nın da son beş sezonun en iyi performansını ortaya koyduğunu düşününce bu iki ülkeyle dokuzunculuk için rekabete giren Türkiye'nin kendi dinamikleri içerisinde epey başarılı bir performans ortaya koymasına rağmen bu iki ülkenin bir adım gerisinde kalmasına şaşırmamamız gerekiyor. En yakın rakibi Yunanistan'a 4.750 puan fark atarak 11. sıradaki yerini garantiye alan Türkiye'nin bundan fazlasını yapabilmesi için üst düzey işler yapması gerekiyor, bunun için ise hem Galatasaray hem de Fenerbahçe zorlu rakiplerine rağmen en azından ilk sekize kalmak zorunda.

Portekiz: Porto 2 puan, Benfica 1 puan, Lizbon 0 puan
Hollanda: Twente 2 puan, Ajax 0 puan, PSV 0 puan
Türkiye: Galatasaray 1 puan, Fenerbahçe 0 puan

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 maçlarının yarısı oynanırken UEFA Avrupa Ligi'nde de ilk maçlar geride kalırken üç ülkenin temsilcileri de maçlarını tamamladı .Türkiye fikstürü en zor ülkeydi, o yüzden bu hafta fark kapatmak çok ekstra bir durum olacaktı. Farkı kapatamasak da rakiplere tur avantajı vermemek de fazlasıyla önemli, bu iki takımın mümkün olduğunca ilerlemesi gerekiyor öncelikli olarak. Portekiz'de ise Porto etkisini görmeye devam ediyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde devam ediyor olmaları yetmiyormuş gibi hakemden destek alsalar da Arsenal'i mağlup edip 2 değerli puan daha kazandılar. Bir an önce elenmeleri bizim açımızdan baya hayırlı olacak gibi, geçtikleri her tur başına bir bonus puan daha alacaklar zira.

Hollanda tarafında ise haberler iyiydi. Ajax, Juventus karşısında kendi evinde mağlup olarak Avrupa'ya veda etti diyebiliriz şimdiden. Hoş, Juventus bu seneden sabıkalı ama ikinci kez aynı hatayı tekrarlamayacaklardır diye tahmin ediyorum zira 1-0'lık mağlubiyete bile Juventus turu atlayan taraf oluyor. PSV de Hamburg'a 1-0 mağlup oldu ki bu da evinde yiyeceği bir golün turu epey zora sokacağı anlamına geliyor. Nistelrooy bekleneni yaparsa muhtemelen iki Hollanda takımı Avrupa'ya veda etmiş olacak. Twente ise ilk maçında kabul edilebilir bir sonuç alan tek Hollanda ekibi. Geçen senenin UEFA Kupası finalisti Werder Bremen'i içerde 1-0 yendiler ve Almanya'ya nispeten avantajlı gidecekler. Almanya-Hollanda eşleşmesi bu açıdan ilgi çekici olacak.

Özelden genele geçersek haftayı problemli geçiren ülkelerin başında İspanya geliyor. UEFA Avrupa Ligi'ndeki dört temsilcisinden galibiyet çıkaramayan İspanya, Atletico Madrid-Galatasaray de dahil olmak üzere bütün eşleşmelerde avantajı rakiplerine verdi. Real Madrid'in de Lyon'a yenildiğini düşünürsek daha Şubat ayında biren fazla fire vermeleri olası görünüyor. Son iki sezonda İngiltere'nin gerisinde kalan İspanya, bu sezon da kaderini değiştiremeyecek gibi. Alt tarafta ise yılın sürprizi Avusturya'nın tek temsilcisi Salzburg iki farklı öne geçmesine rağmen Belçika temsilcisi Liege'e 3-2 yenilerek bu turnuvadaki ilk puan kaybını sonunda yaptı. İçerde kazanamazlarsa rüyanın sonuna gelecekler. İsrail'in temsilcisi Hapoel'in durumu daha da zor. Rubin Kazan'ın gazabına uğrayan İsrailliler Avrupa'da sezonu kapatmış görünüyorlar.

Avrupa kupalarında ikinci yarının ilk maçları önemlidir, ülkeler en çok temsilcilerini bu turda kaybederler. Eğer bir üst tura iki ekibimizi de taşıyabilirsek o zaman daha net bir şeyler söyleyebiliriz. Sırada Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin takım puanı analizleri var...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

ihk dedi ki...

aslında 9.luk bizim için bu sene olmazsa da seneye garanti. sıradışı bir gelişme olmazsa , ki çok ihtimal vermiyorum, romanya ve rusya seneye 10. ve 11. sıraya gerileyecekler. hatta romanya 2 sene sonra 15-20 arsıne bile gerileyebilir. şu anda ikisi de 05/06 sezonunun kaymağını yiyorlar.

Kemal Mardin dedi ki...

Almanya'nın sessiz ve derinden 3. sıraya yaklaşması dikkat çekici.

Jesus dedi ki...

hollanda takımları ajax psv ve twente muhtemelen elenecekler ve cok olumlu bizim için

Related Posts with Thumbnails