Transfer Tanrısı: Haim Fresco

Galatasaray'da 'karanlık çağ'ın ilk dönemlerinde transferlerin hiçbirinde isabet sağlanamıyor, istenilen oyuncular bir türlü gelmiyordu. Gelmek isteyen oyuncularla görüşmeye uçağı kaçırdığı için gidemeyen, Brezilya Milli Takımı'nda oynayan dünya çapındaki isimleri "İyi çıkacağını bilmiyorduk" diyerek acizliğini ilan eden yöneticiler kulüpte hüküm sürüyordu. Bu gidişata son vermek, sportif başarısızlığı tolere etmek için dönemin başkanı Özhan Canaydın, arzuladıkları transferlerin gerçekleşmesi için özel güçleri devreye sokacaktı. O gücün adı Haim Fresco'ydu, taraftar arasındaki lakabıyla 'Transfer Tanrısı'.

Marcelo Gallardo, Kily Gonzalez, Robert Pires, Laurent Robert ve daha niceleri. Arap saçına dönen ne kadar transfer varsa istisnasız hepsiyle adı geçmiş bir adamdı Haim Fresco. Onun adı haberlerde yer aldığında baştan bir acaba denir, Fransa bağlantısı geyikleri yapılır, son olarak transferin gerçekleşmeyeceğine kanaat getirilirdi. Bir süre sonra tanıyanlar için Haim Fresco öyle bir referansa dönüştü ki onun adı gazetede görüldüğünde transferin gerçekleşmeyeceğine kanaat getiriliyordu. Galatasaray'ın bir dönemine damga vuran unutulmaz bir isim oldu Fresco, isimden ziyade bir ikon hatta.

Fresco'nun adı o kadar çok oyuncunun transferinde geçti ki Fransa'dan gelip başarılı olan fakat tam piyangoyu bulduğumuzu düşünürken elimizden kaçırdığımız Franck Ribery'yi onun getirdiği söylentileri çıkmıştı bazı yerlerde. "Adam o kada uğraştı, herhalde bunu o halletmiştir" diye düşündü birçok kişi fakat şu günlerde adı başkan adaylığı için geçen Adnan Öztürk'tü o transferde pay sahibi, Fresco demişken onu da söylemek gerek.

Geçtiğimiz sezon Harry Kewell'ın transferiyle başlayan süreçte adı her geçen gün daha fazla ön plana çıkan dış transfer sorumlusu Haldun Üstünel'in ismi bu devre arası transfer döneminden sonra ulusal medyada da sıkça anılır oldu. Galatasaraylılar zaten onun yabancı transferindeki iş bitiriciliğinin farkındaydı fakat kitleleri mâl oldu desek yalan olmayacak şu son dönemde. Beş sene önce Haim Fresco, beş sene sonra Haldun Üstünel. İnsan nereden nereye diyor hakikaten...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

7 yorum:

BcG dedi ki...

Nam-ı diğer "Haim Fiyasko"

Adsız dedi ki...

hocam unutulan ekuri:cem sultan için günün yazıları diye yazmışdın ama 3 gün oldu hala yok

pclion dedi ki...

Bir türlü zaman bulamadım, yarın bloga eğileceğim inşallah...

Adsız dedi ki...

eyvallah. birde bir kaç a2 futbolcusu antalyaya götürülmüş ama içlerinden forvet varmı diye merak ettim. mertan caner galiba forvet diye geçiyor ama daha yeni bir oyuncu galiba. bir bilginiz varmı pclion

Adsız dedi ki...

"Onun adı haberlerde yer aldığında baştan bir acaba denir, Fransa bağlantısı geyikleri yapılır, son olarak transferin gerçekleşmeyeceğine kanaat getirilirdi. Bir süre sonra tanıyanlar için Haim Fresco öyle bir referansa dönüştü ki onun adı gazetede görüldüğünde transferin gerçekleşmeyeceğine kanaat getiriliyordu" bu iki cümleden biri gereksiz olmuş gibi

Unknown dedi ki...

Bir transferin yattığını bilmemiz için okumamız gereken tek bir cümle vardı: "Haim Fresco devreye girdi."

Gala's dedi ki...

@ adsız

Cumhur Yılmaztürk ve Emre Yüksektepe orta saha oyuncusu. Çetin Güngör sağ bek. Merthan ise forvet. Ama forvette oynayacak kapasitesi henüz yok. Sadece sezon sonunda almak yerine yeni ekip sürekli yeni isimleri a takımla deneyip, gerçek yerini görmek istiyor. Oldukça da mantıklı.

Haim Fresco tam bir efsaneydi. Şu günleri gördükçe o zamanı hatırlamak bile istemiyorum. Ama bazıları bugünleri beğenmiyor. Demekki o günleri özlüyorlar.

Related Posts with Thumbnails