Ülke Puanımız '09-10: Başlıyoruz...

22 Haziran'da çekilen kuralarla 2009-2010 Avrupa sezonu resmen açılmış oldu, biz de gelecek sezon sıkça yazdığımız gibi Portekiz ve Hollanda'yla yarışırken bulduk kendimizi. Yarışta iki önemli avantajımız olacak. Öncelikle rakiplerimiz 6 takımla Avrupada mücadele edeceğinden toplam puanları 6'ya bölünecek, bizde ise bu sayı 5. Yani ekiplerimizden birinin göstereceği başarılı bir ekstra performans aynı düzeyde bir Holllanda ya da Portekiz ekibinin göstereceği performanstan daha fazla katkı sağlayacak bizim puanımıza. İkincisi 2005/06 sezonunda toplanan puanların seneye siliniyor olması ki hem Portekiz'den hem de Hollanda'dan daha az puanımız silinecek bu sene. Bu da gelecek sezon için Hollanda'dan +3.5 , Portekiz'den ise +1.5 puan fazlamız var demek. Bu sene eğer iki ülkeye de yakın bir puan çıkarabilirsek gelecek sezon dokuzunculuğa kadar yükselebiliriz.

09/10 sezonu hanemizde şimdiden 0.8 puan yazmakta, onu merak edenleriniz olabilir. Şampiyonlar ligine direkt olarak katılımın ödülü bu sene 4 puan ve ülkemizden Beşiktaş şimdiden gruplara kalmış durumda bildiğiniz gibi. Bu da 4/5 yani 0.8 puanı hanemize şimdiden yazdırmak demek. Sivasspor iki eleme turunu da geçer ve gruplara kalırsa 5.5 puan kazanmış olacak ancak Şampiyonlar Ligi yolunun lig ikincileri için ne kadar zorlu olduğunu şurda ve şurda belirtmiştik daha önce. Sivasspor'un UEFA Ligine kalması bile bence fazlasıyla yeterli bir senaryo. İlk Avrupa sezonunda UEFA Ligi oyuncuların o tecrübeye sahip olma süreci açısından da daha uygun olabilir. Sivasspor'un Avrupa yolculuğu bu sezonun X faktörü olacak ülke puanında.

Bunun dışında Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray da UEFA Ligi elemeleri oynayacaklar bildiğiniz gibi. Öncelikli hedefiimiz fire vermeden gruplara kalmak. Geçtiğimiz senelerde ön eleme turlarında puanlama sistemi normal turlarda olduğu gibi galibiyet ve beraber üzerindendi, şimdi ise geçilen tur başına puan kazanıyorsunuz. Bu da büyük bir kolaylık oldu takımlarımız açısından zira deplasmanlarda alınan gereksiz mağlubiyetler kolay diyebileceğimiz birçok puanın buharlaşması demekti geçtiğimiz senelerde, şimdi iki beraberlikle dahi turu geçseniz aynı puanı alma şansına sahipsiniz.

Şimdilik ön yazı mahiyetinde bir giriş yapalım, Galatasaray'ın Tobol maçlarıyla beraber bolca yeni statüler, ülke ve takım puanları üstüne yazılar yazacağız zaten. Herhangi bir sorunuz varsa yorum bölümünden cevaplayabilirim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

14 yorum:

HHKahraman dedi ki...

Romanya'nın 2006 yılında geçirdiği efsane sezonun(Steaua yarı final oynamıştı) puanları da önümüzdeki sezondan itibaren silinecek. O sezonda bizden 12.800 puan fazlaları olduğunu düşünürsek bu sene iyi bir performans bizi 8.liğe taşır. Hatta 2 sene üst üste 10-11.000 seviyelerine taşınabilirsek ilk 6'yı dahi zorlayabiliriz...

Fethi dedi ki...

bu sene en fazla puan kazanan ülke nasıl ukranya oldu anlayamadım.tamam uefa şampiyonu çıkardılar ama diğer taraftada mesela ingiltere şampiyonlar liginde 2 yarı fınal 1 fınal gordü.

muhakkak ki puanlamalarla bir açıklaması vardır ama bir ülkenin bir kaç takımı belli bir başarı göstermişken tek uefa kupalı;digeri yarı fınalınde elenen ukranyanın,ıngıltereyı gecmesı bana yanlış geldi.

pclion dedi ki...

Fethi,

Ukrayna'nın geçen sene Avrupa kupalarına katılan 4 takımı vardı, İngiltere'nin ise 7. Fark burdan kaynaklanıyor. Ukrayna takımlarından birisi kupayı aldı ama diğeri yarı final oynadı, bir diğeri son 16'ya kaldı. Üç tane bu seviyede takım çıkarmışsanız zaten bu puanları topluyorsunuz. Romanya'nın 05/06 performansının üzerine yazarım ben geçen seneki Ukrayna'yı, puan olarak Romanya önde olmasına rağmen zira bunu 4 takımla katılırken başardılar. Gelecek sezon ilk 6'da yer alırlarsa da pek fazla şaşırmamak lazım...

keymark9 dedi ki...

23650 türkiye
23462 portekiz
20213 hollanda
17241 romanya

olarak başlıyoruz aslında bir bakıma. bu da eğer sivas uefa'da az da olsa başarı kazanırsa önümüzdeki seneye 8. sırada başlayacağız.

Fethi dedi ki...

saol uğur,taşlar yerine şimdi oturdu:)

FD dedi ki...

her şeyden önce bu sezon hedef ilk 9 olmalı böylece avrupa ya 6 takım gitmeye başlar

reverdy dedi ki...

bilgisizliğimi bağışlayın , şimdi 6. sıra ile 9. sıra arasındaki farklar nelerdir acaba ? 5. ülke fransa 3 takım yolluyor şampiyonlar ligine peki 6. ülke ile 9. ülke arasında nasıl farklar var? ayrıca neden 7. ülke ukrayna 5 takım yolluyuor ?

pclion dedi ki...

6. ülke de şampiyonlar ligine 3 takım yolluyor, ikisi doğrudan birisi elemeyle olmak üzere. Toplamda ikisinin de Avrupada 6 takımı var ama birisi 3-3 diye dağılırken diğeri 2-4 olarak dağılıyor. 7. ile 9. ülke arasında fark yok ama.

Ukrayna'nın 5 takım yollaması daha önceki senelerdeki sıralama sebebiyle. Ülke puanları bir sene sonra uygulamaya konur, yani Ukrayna'nın uçuşu gelecek sene etkili olacak. Bu sezon için bakarsak Türkiye 11.ülke iken Ukrayna 12.ülke. :) Ukrayna 12.ülke olduğu için 5 takım yolluyor, seneye 6 takım yollayacaklar.

Açıklayıcı olmuştur umarım...

os dedi ki...

başlıyoruz'u görünce bi an heyecan yaptım sanki 2 gün sonra maçlar falan var diye..

sıkıldım yahu artık başlasın..

vuvuzela'ya karşı derin duygularım var, artı böyle reklam tatavalarına da en derin duygularım var..

yazamıyorum keza yazsam pclion yayınlamayacak..
neyse.

berthelemy dedi ki...

gelecek sezon(2010-2011) kaç takım yollayacağımız şimdiden belli aslında bu tabloya göre. 11. olduğumuz için 5 takım yollayacağız. 10. olsak 6 olacaktı. bu sene 10.luk ve üzerine çıkarsak 2011-2012 sezonunda 6 takım yollayabilicez.

ayrıca fransayla rusya arasındaki tek fark, fransa 3.sü cl için tek öneleme oynarken rusya 3.sü 2 öneleme oynuyor. ikisinin de ilk 2 takımları direk katılıyor.

cast dedi ki...

hocam bu medyanın ardayı fenere goturmek ıcın kılıf hazırlamasıyla bıde su azız yıldırım denen adamın bu kendını bılmez ve megaloman tavırlarıyla ılgılı bı yazı yazsan gercekten komık olmaya basladı sımdıden ardayı fenere transfer ettıler bu kadar korkulmazkı galatasaraydan acıyorum bu azız yıldırıma herseye care buldu ama galatasarayımıza bulamadı gercekten cok komık:d

hulleci dedi ki...

uefa puan sıralamasında son 5 yıl dikkate alınıyor. burdaki listede ise son 4 yılın puanlarına ek olarak önümüzdeki, yeni başlamakta olduğumuz bu sezonun şu ana dek edinilen puanları girilmiş. bir bakıma bu tablo "canlı" puan tablosu gibi bir şey. yani önümüzdeki sezonun kupa kontenjanları, ülke puanları hesaplanacağı zaman en sol sütundaki puanlar uçmayacak, kalacak. tek değişiklik son sütunda olacak bu sezonun puanları güncellendikçe. benim anladığım bu oldu tablodan, bilmiyorum ben mi yanlış gördüm?

pclion dedi ki...

Doğru gördün ancak biz de canlı puan tablosunu yorumluyoruz zaten. 5 senelik tabloyu geçtiğimiz sezonun sonunda yorumlamıştık, blog arşivinde var. Bu tablonun 2011/12 sezonunda kaç takımla katılacağımızı belirlediğinin farkındayım yani...

Adsız dedi ki...

Abi Romanya icinde +12 puanimiz olacak. Yani 8inci olacagiz seneye insallah.

Related Posts with Thumbnails