Tapu Kadastro & Futbol

Geçen gün NTV Spor'da geride bıraktığımız sezonun son haftasının özet görüntülerini izliyordum, beni deli eden bir detayı tekrar hatırlattı bu görüntüler bana. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün 162. yıl dönümünü kutluyordu bir takımın futbolcuları. Ondan önce Emniyet Genel Müdürlüğünün, ondan önce Jandarma'nın, ondan önce başka bir şeyin. Orasının futbol sahası olduğunu, devletin kurumlarının tanıtımının yapıldığı bir yer olmadığını ne zaman anlayacağız acaba? O maçı seyreden insanlara abuk subuk detayları ne amaçla dayatıyorsunuz?

Ortalama bir futbol seyircisinin Tapu Kadastro'nun 162. yıl dönümü umrunda bile değildir, olmamalıdır da. Federasyonun ligin marka değerini falan pek takmadığını aldığı anlamsız kararlardan zaten biliyoruz ama belki birisi farkeder de şu saçmalığa bir son verir artık. Eskiden ara ara güzel kampanyalar için çıkılırdı pankartlarla, insanlar da değer verir okurdu. Şimdi görüntü kirliliğinden başka bir şey değil bu ve bence düzenlenmesi gerekiyor artık. Futbola dair mesajların dışında hiçbir pankart olmamalı orda, yoksa futbolda ırkçılık ya da küfür yoktur denileceğine Tapu Kadastro'nun yıl dönümünü kutlamaya devam ederiz ülke olarak...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

ziggytheking dedi ki...

"İlgi yazınız ile 28 Ocak 2007 tarihinde oynanacak olan Adana Demirspor-Alanyaspor Lig B Yükselme Grubu müsabakasında kulübünüzün sahaya ‘Hepimiz Hrant Dink'iz, hepimiz Ermeniyiz' ibareli pankartla çıkma isteği pankartın spor müsabakalarında kullanılacak bir içerik taşımaması nedeniyle Federasyonumuzca uygun görülmemiştir"

İçerik tartışmasına en güzel örnek budur. Bu pankarta izin ver(em)iyorsa Federasyon, dediğin gibi bize ne tapudan, kadastrodan. Sonra gelsin marka değeri, gitsin marka değeri :)

apaç dedi ki...

kiminin uzunluğu kısadır, 6. futbolcuyu göremez; kimisi çoğu tribün görmeden yere bırakılır; kimisi de gubidik sosyal mesajlara meze olur..

bence bütünüyle bitsin bu işkence.

ya da birinci dereceden ilintili şeyler için kullanılsın.

mesela futbolcular-yöneticiler taraftarlara vermek istediği mesajları pankartlarla versinler.

misal, gs futbol takımı ilk maça ''yeni sezonda yeni açık dolsun, galatasaray'ımız şampiyon olsun'' gibi bir pankartla çıksın.

evet, böyle olsun.

bence de hiç fena değil.

Turan dedi ki...

Gördüğüm en güzel pankart Gençlerbirliği-Galatasaray maçındaydı. Gençlerbirliği maça ''Kitaplar insanların yolunu aydınlatır'' pankartıyla çıkmıştı.

Related Posts with Thumbnails