Servet Çetin Marsilya'da

Marsilya'nın uzun süredir devam eden Servet ilgisi nihayete erdi ve kimine göre 7, kimine göre 10 milyon euro bonservis bedeliyle Marsilya'ya geçti Servet Çetin. Öncelikle hem bir Galatasaray taraftarı olarak hem de bir futbolsever olarak Servet'e takdir ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Fenerbahçe kariyeri sonrası Galatasaray'da pek sıcak karşılanmamıştı, transfer haberleri ilk çıktığında "Servet değil şampiyonluk istiyoruz." pankartları asılmıştı onun için, bundan sadece iki sene önce. Türk futbol kültüründe yeri olmayan kavramlardır azim, hırs, çalışma, o hiç durmadan çalışarak, kendini geliştirerek çok önemli bir yere getirdi kariyerini. Türkiye çıkışlı herhangi bir oyuncuya ödenen en büyük transfer bedelidir konuşulan rakamlar, Servet de dünden bugüne Türk futbolunun en büyük yıldızları olarak geçinen birçok oyuncudan farklı bir model olarak çok önemli bir işe imza attı aslında.

Galatasaray için bu transferin getirisi söz konusu bonservis bedelinden daha fazladır, bunu sürekli vurgulamaktayız zaten. Servet Çetin Marsilya'da kariyerine başarıyla devam ettikçe bu Galatasaray oyuncularının Avrupada değerlerini bulmalarına da yardımcı olacaktır. "Bonservisini al gel" devrinin kapanması anlamına da geliyor bir anlamda bu transfer. Bunlar orta vadede olan getirileri elbette, bir de önümüze bakmak gerekiyor. Servet'in gidişi Galatasaray'a nakit girdisi olarak geri dönmüş olsa da stoper rotasyonunda büyük bir boşluk da oluşturdu bir yandan. İç piyasada Servet'in yokluğunu telafi edebilecek bir oyuncu göremiyorum. Belki Eren Güngör iyi bir alternatif olabilirdi ancak dün Kayserispor'dan futbolcu almanın zorluklarından bahsetmiştik, daha kariyer zirvesine ulaşmamış bir oyuncu olan Eren'i şu aşamada satacaklarını zannetmiyorum. Bu da Galatasaray'ın defansın ortasına bir yabancı transferi yapmasını zorunlu kılıyor.

Gelecek yabancı oyuncunun partneri bence başka bir yabancı oyuncu olmayacaktır, başta Emre Güngör olmak üzere bu sene yavaş yavaş rotasyona giren Semih Kaya, her zaman kendini göreve hazır tutan bir Emre Aşık, bu oyuncuların haricinde gerekirse o bölgede sırıtmadan görev yapabilecek Hakan Balta ve Mehmet Topal var. Meira transferi sonrası yaşanan kriz Galatasaray'ın o bölgede boşluk yaşadığı gibi bir sanrı oluşturdu ama aksine Galatasaray'ın rotasyonu en geniş bölgesi bence defansın ortası. Servet'in gidişi de sadece alınacak yabancı oyuncunun tanımını değiştirmiştir. Galatasaray artık topu iyi oyuna sokabilecek bir stoperden fazlasını aramak durumunda ortada sertliği sağlayabilmek için. Stoperden ziyade sol beke ve orta sahanın ortasına alınacak oyuncular Hakan Balta ve Mehmet Topal'ın stoper rotasyonuna destek verebilmesi için önemli olacak. Hakan'ın stoper oynaması Galatasaray'da sorun yaratmadı sezon boyunca, sorunu esas yaratan Hakan'ın stopere geçişiyle sol bekte oluşan boşluktu.. Eğer konuşulan İsmail Köybaşı transferinde bir aksilik olmazsa gelecek sezon bu anlamda bir sıkıntı yaşanmayacaktır.

Servet Çetin ise 28 yaşında başladığı Avrupa kariyeri konusunda oldukça heyecanlıdır muhtemelen. Galatasaray'a geldiği günden bu yana laf olsun diye değil, gerçekten istiyordu Avrupaya gitmeyi. Bunu başarmasına kendi adıma çok sevindim. Bu azmi ve çalışkanlığıyla orda da başarılı olacağına şüphem yok. Tekrar yolu açık olsun diyorum. Transfer detayları kesinleşince muhtemelen yeni bir değerlendirme daha yazarız, şimdilik burda bırakalım...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

41 yorum:

Soner dedi ki...

Ben sevindim bu habere. Servet çok sağlam bir defanstı fakat yavaştı ve topu iyi kullanamıyordu. Hep yüreğiyle oynuyordu çok da seviyorduk kendisini o ayrı bir mevzu fakat bir sorum olacak. Yönetim eğere Servet'i gönderdiyse yerine kimi aldı? Yaş tahtaya basacaklarını sanmıyorum bu aralar.

Bir duyumun varsa paylaşırsan sevinirim.

Saygılar.

Spooky dedi ki...

böyle bir transfer hamlesi açıkcası bu sabah kafamı kurcalamıştı. gazetelerin büyük bölümünde aynı rijkaard'ın transfer listesi haberleri vardı ve bu listede fazlasıyla stoper ismi geçiyordu. kaynak sport.es olsa da bir şekilde teyit edildiğini düşünüyorum çünkü güvendiğim bir iki muhabir üstünde durmuş bu isimlerin.

stoper transferi yapmadan elimizdeki isimlere bakarsak; emre güngör'ün sağlam olduğunu düşünürsek yeri kesin gibi. (sertlik olarak servet'in düzeyinde olan tek isim o) bu durumda ikinci stoper için emre aşık, semih, murat ihtimal dahilinde. (bir de acil durumlarda mehmet topal ve hakan balta olabilir...)

üç ismin ikisinin paf takımda da oynadığını düşünürsek sezon bu yapıyla geçmez ama bazılarının iddia ettiği gibi iki stopere ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim. hem lüks olur hem gençleri değerlendiremeyiz. adı geçen isimlerden coloccini eski formunda değil ama 27-28 yaşında olması lazım yani bitmiş de değil. sertliğiyle mücadelesiyle öne çıkıyor cacares de genç bir oyuncu. yetenekli ama kendi gençlerimize güvenmeyi de düşünebiliriz. bir önceki postta da belirtmiştim genç isimlerden mahmut'u (ibb'de oynuyor) takip edelim. kendisiyle ilgili diğer arkadaşların da yorumlarını merak ediyorum.

servet'e de yaptıkları, mücadelesi için teşekkür ediyorum. yolu açık olsun. sakatlıksız, belasız başarılı bir dönem geçirir. zaten gitmek istiyordu. helal olsun.

aksilaz dedi ki...

Umarım dogrudur

Bahadır dedi ki...

7 milyon avro - tarihin en yüksek bonservis geliri.

icantblog dedi ki...

kewell dan sonra gitmesine en cok uzulecegim oyuncudur, baya bir hayal kirikligi yasadim aslinda. o tarzda savasan bir stoper almazlarsa aldiklari stoper ne kadar iyi olursa olsun kesinlikle yeri dolmaz.

Bhut_Jolokia dedi ki...

cacares'i alacaksak gitsin!

İker Casillas dedi ki...

Haberi nerden aldınız merak ediyorum sağı solu heryeri gezdim teyit ettiremedim haberi.Haber kaynağınız belirtseniz çok iyi olur.Yinede ilk duyanlardan olmak baya bi sevindirici.Emeğinize Sağlık İyi iş

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Melih Şabanoğlu "Köybaşı zora girdi." demiş.Şayet İsmail gelmeyecekse,savunmaya 2 yabancı stoper kesin lazım,muhtemelen bir tane alırlar,o zamanda Servet trasnferi kazanılan onca paraya rağmen hiç hayırlı bir sonuç vermez kanımca.Hele o Gürcü arkadaş gelirse tam kumar.Hiç hayırlı görmüyorum bu hamleyi,o kadar paraya rağmen...

Adsız dedi ki...

yabanci forumlarda da bu haber genis yer tutmus hayırlısı olsun.

Başkanson dedi ki...

Defansımızda oluşmuş olan krater boyundaki açıklığa önceden birşeyler düşünmüş olsa gerek bizim teknik ekip. o yüzden nispeten rahatım. semih-emre g.-emre a. üçlüsünün sezonu bitirebileceği görüşü, semih 3 4 ay daha sahalarda yokken çok komik olur zira.
....................
"commanding centerback" bulabilirsek birtane,çok güzel olucak.
......................
ayrıca 8milyon çok güzel para ; kaça aldım kaça sattım hesabına vurunca çok güzel iş.hep söylenilen ideal futbolcu alım satım modeli böyle birşey. buradan gelecek para ile birşeyler olacağı kesin. halil in schalke den geleceği söyleniyor.gürcü bir defans oyuncusu ve yabancı bir forvetten bahsediliyor. kısaca bize mehmet topal'ında satılması lazım ama şimdilik 8lira ile idare edicez.
Servete bugüne kadar göğsümüzü kabarttığı, fedakar işler yaptığı için çok teşekkür ederim.

Spooky dedi ki...

"bir alparslan vardı ne oldu ona?"
demek istiyorum, çok umut vadediyordu kısa süre alsa da, oynasın istiyorum...
volkan yaman'ın gönderileceği konuşuluyordu ama kamp sonrasına kaldı heralde.

Bahadır dedi ki...

caceres'i alamayız anca kiralarız. nereye alıyoruz 12 milyonluk adamı :)

Bahadır dedi ki...

ayrıca ortasahaya murat duruer gibi genç bir türk gelebilir.

os dedi ki...

servet'in gidişi hem kendisi, hem türk futbolu hem de galatasaray için iyi olacaktır.

pclion daha önce bir modric&arda kıyaslaması yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam.. modric 25*30 gibi rakamlara gidiyor, arda'ya en fazla 10-15 gibi rakamlar dönüyor...

şimdi servet 10'a gitse, topal için 10-15 arası bir tutardan açılır kapılar.. o fiyatlara giderse arda 20 civarı bir fiyat olur..

bunlar tabii ki lafın gelişi, tutup hepsini satalım, yollayalım demiyorum. eğer avrupa takımı imajını yapacaksak, aldığımız kupalar, galibiyetler kadar, yetiştirdiğimiz ve avrupa futboluna sunduğumuz oyuncularla da yapacağız..

bu transfer sırf bu sebepten iyidir, yoksa servet'ten boşalan yeri dolduracak adam tsl'de yok, yerine gelecek yabancı oyuncuya da herkes bi kulp bulacak.. kimsenin bir şey demiyeceği adam da zaten paha biçilemez, paramız olsa da satılık olmaz...

ayrıca 2 yabancı olayını ben de düşünmüyorum, emre güngör+semih kaya+murat akça+emre aşık gibi bi 4'lünün yanına gelecek bir yabancı iş görür, zaten düşünülüyordu bir stoper. bence çok sızlanacak bir durum yok. mehmet topal ( her ne kadar stoper oynamasını istemesem de, beğenmesem de ) yeri geldiğinde bu bölgeye geçebilir.

ayrıca hakan balta'nın son maçlarda gitgide artan stoper performansı da dikkate değer.

zaten rijkaard'ın solbek-sağbek kavramına pek uymayan bir yapısı var her ne kadar çok iyi bir oyuncu olsa da.. direk stoper olarak bile izleyebiliriz bu sene, bence hiçte sırıtmaz.

neyse, akıllı konuştuk biraz da duygusal olalım...

KÜÇÜK KAPTAN VAR ULAN !!!
derler ki küçük kaptan 10 kaplan gücündedir, kimin kademeye ihtiyacı varsa onun yanındadır...

ilker tahsin hesabı: daha pozisyon yokken kademeye geçiyor uğur !

takıldığımız şeye bak stoper yokmuş, olmadı kewell oynar.

hiççç...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yatmış deniyor şimdide...Hadi bakalım hayırlısı...

pclion dedi ki...

Melih abi 10 milyon euro'nun altında bir bonservisi yönetimin reddeceğini varsaydığı için öyle diyor bence. Transfer Fransa basınına da düştü, o yüzden sanmıyorum ben yatacağını...

apaç dedi ki...

sabri'den, ayhan'dan, barış'tan, emre güngör'den, topal'dan, arda'dan oluşan grubun en sevdiğim üyelerindendi.

alaca duygular içerisindeyim.

apaç dedi ki...

kendisini hayata döndüren teknik direktörlüğünün yanı sıra, mentorlüğü de bulunan bülent uygun.

elinde sihirli değnek olan, dünyanın en karizmatik teknik direktörü, hocam bülent uygun'u da bu vesileyle kutlamak istiyorum.

Adsız dedi ki...

Vay be , hem üzüldüm, hem sevindim. Yolun açık olsun Servet :)

i.k. dedi ki...

bir defans oyuncusu olarak çok önemli zaafları vardı. gitmesi iyi oldu.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Gider gitmez,yazmak istediğim bir şey var.Servet'in avrupa hedefi hep vardı.Buna rağmen Galatasaray'la sözleşme yeniledi.O hiç bedavaya gitmeyi düşünmedi,hep gidersemde para kazandırarak dedi.Galatasaray'lı değildir.Takım tuttuğunuda sanmıyorum,kendiside öyle söylemişti zaten.Ama ben tüm kadro Servet gibi olsun,hiçbiri Galatasaray'lı olmasın,buna razıyım.Sahada işini en iyi şekilde yapan,giderken o gitme imkanını edindiği klübü parasız bırakmayan,klübü malı gibi görmeyen,kapris,trip yapmayan...Kalmasını istiyorum,gidersede yolu açık olsun,büyük adamdır gözümde...

apaç dedi ki...

eren güngör'le, ediz'le filan olmaz bu işler.

türkiye hudutları içersinde servet'in yerini doldurabilecek yegane adam var:

o da futbolunun en olgun dönemini yaşayan sedat bayrak.

hemen alınmalı.

Akay dedi ki...

yazıyı okurken sadece bir yerde takıldım. o da defans konusundaki yorumlarda. sanki hiç galatasaray maçı seyretmemiş gibi yazmışsın. geçen sene mehmet topal ya da semih defansın göbeğinde oynadığında neler olduğunu gördük. en yakın örneği ankaraspor maçı. semih uzun oynaması ya da taca ataması gereken topu pas yapayım derken takibe kaptırdı. sonrasında yapılan ortaya kalecinin bana bırak diye bağırmasını mehmet topal bomboş stadda duymadı ve topu kornere attı. ardından yan topta gol yedik. kendini hazır tutan emre aşık 20 senedir hamle hatası yapmamayı geliştiremedi. emre güngör zaten cam adam. servet sakatlanmadan önce ve sonrasında bir puan durumu yapılsa sonuç ne olur acaba. bence servet adına büyük kazanç ama galatasaray adına da bir o kadar kayıp. servet ayarında defans ne türkiye içinde ne de yurtdışında bu paraya yok.
galatasaray'ı yine zor günler bekliyor. en azından yapılacak iki yabancı transferinin defansa(stoper ve sağ bek) olacağı garantilendi. hadi hayırlısı.

pclion dedi ki...

Galatasaray'ın baya maçını izledim Akay, emin olabilirsin. :) Ben Galatasaray defansındaki aksaklıkların defanstaki sakatlıklar kadar orta sahanın dirençsizliğine bağlıyorum. Orta sahadaki sorun giderilirse 2008 şampiyonluğunda pay sahibi oyunculardan Emre Güngör, Emre Aşık ve bana göre bütün stoperlerimizden daha üst düzey bir oyuncuya dönüşecek olan Semih Kaya rahatlıkla 2. stoper görevini kotararırlar. Bu seneyi baz almamak lazım, aynı defans hattı ligin en az gol yiyen takımıydı bir sene önce...

Adsız dedi ki...

apaç gene bülent uygun a bağlamış:)
hayalim futbolcu olmaktı ama artık vazgeçtim. yeni hayalim apaç ın sevdiği bir futbol adamı olmak. bu ne sevdi mi tam sevmedir yahu:)

TerryM0re dedi ki...

Yolun açık olsun Türkü Baba bu taraftar seni unutmaz!

tobias dedi ki...

geçmiş olsun.kaybımız çok büyük.

Sade dedi ki...

7 yada 10 milyon euro çok süper bir bonservis bedeli! Servet te gitmek istiyordu. Her iki tarafta kazanmış! Hayırlı uğurlu olsun!

father vic dedi ki...

yahu servetin ekstradan ne özelliği var da yeri doldurulamaz denio ben anlamadım..bir defans oyuncusunun yapması gerektiğinden fazla hiçbir şey yapmıyor sonuç olarak..ne çok hızlı üstüne üstlük dönüşlerde ağır ve nolursa olsun zaman zaman saçmalayarak tek başına gol de yedirebiliyor..böle negatif özellikleri de var..onun dışında çok skorer bir defans oyuncusu değil topu oyuna iyi sokamıyor ve bir defans oyuncusunda bulunması gereken en önemli özellik olan basit oynama özelliği yok topu taça atmamak için kenarlarda topu bırakıp 1 dakka boyunca rakibe omuz kalça vs atıyor..tamam çok hırslı itici bi güç ve o olduğu zaman daha güvenilebilcek bi defans hattımız olyordu ama bence 8-10 milyon€ veriliyorsa direk satılması gereken bi oyuncu aynı şekilde mehmet topal da ne kendini geliştirebiliyor ne de önliberoda kesicilikten fazla birşeyler yapabiliyor..ona da 8-10 veriliyorsa gözü kapalı satılmalı bu paralara onlar kadar futbolcu bulamıyorsak bu da bizim ayıbımızdır ülke olarak..bence değerini bulan her oyuncu satılmalıdır..deiveid i satmayan fb zamanında hasan şaşı satmayan gs şimdi durumu görünce 'tüh' diyolardır..bu duruma düşmeyelim daha fazla etmesi imkansızsa bu isimleri değerini bulmuşken göndermek lazım derim..

Akay dedi ki...

galatasaray'ın maçlarını seyrettiğini bildiğim için sanki hiç seyretmemişsin gibi yazmışsın dedim :) aslında yorumunla benim söylediklerimi kuvvetlendirmişsin. yani mehmet topal stoper oynarsa o takım çok gol yer bu bir gerçek. mehmetin yeri stoper değil ön liberodur. bir önceki sene az gol yiyen defans hattında servet banko oynuyordu. yanında da song gibi bir tecrübe vardı. emre aşık'ın forma giydiği maç sayısı sınırlıydı az gol yediğimiz sene. semih kaya'nın ise her alt yapıdan gelen türk sporcusu gibi "temel" eksikleri olduğunu gördüm ne yazık ki. umarım semih hakkında yanılırım. ayrıca 2008 yılında emre güngör'ü transfer ettiğimizde sağ bek oalrak aldık diye hatırlıyorum.

Naar dedi ki...

Galatasaray Servet'i satar, satmalı da. Daha güzel bir para kazanabilmek için bekletiyorlar biraz, karşı taraf da istekli çünkü. Rijkaard'ın aman sakın satmayın diyeceğini sanmıyorum, yönetimin de bu paraya satmayacağını sanmıyorum tabi.

Bu transfer Semih'in de önünü açar hem, Rijkaard'ın oyun tanımına daha çok uyuyor nitelik olarak. Servet'i satmanın iki oyuncu almak gerektireceğini de düşünmüyorum, tek bir defans oyuncusu yeterli. İyi bir sol bek alınırsa Hakan Balta stoper olarak kullanılır pekala.

h10 dedi ki...

Ben de Mehmet Topal ' ın stoperde kötü bir performans gösterdigini düsünüyorum, hem Milli takimda hem GS de cok gol yedik Mehmet' in orda ki hatalarından. H.Balta nın da solda daha saglam görüntü cizdigi malum.

Emre Güngör eger iyilestiyse artik süper ve aceto Mellberg ayrılacak demis o da olsa süper olurdu su anki halinden daha iyi bi defansımız olurdu.

-------------Leo-----------------
Ugur- Mellberg- E.Güngör- H.Balta
------------Topal-----------------
-----Linderoth-----Arda-----------
-?(Yaser,Aydın)--Baros---Kewell---

Thiam Jaba dedi ki...

Çok büyük bir oyuncuyu kaybettik. 2008 şampiyonluğunun bir numaralı ismiydi. O sezon ki sakat sakat oynamaları bu sezon uzun sakatlık süreci yaşamasına sebep oldu. Çok büyük adamdı. İnşallah çok başarılı olur Marsilya'da.

erdersson dedi ki...

eğer 10 milyon avroya satıp yerine 7 milyon avroya başka bir futbolcu alacaksan bence hiç satılmaması lazım.olayın bir başka yönü ise avrupaya futbolcu gönderme paranoyası.mesela süper ligin kalitesini yükseltmek için bazı oyuncuların burada kalması daha iyi değilmi?yani iyi oyuncuları avrupaya gönderip sonra ağzımız açık avrupa maçlarını izliyoruz.mesela tuncay.türkiyede kalsaydı daha iyi olmazmıydı.süper ligin kalitesini ve marka değerini yükseltmek için bazı oyuncuların kalması lazımdır.biz onları izleyeceğimize hem kendimizi zevkle izleriz hemde başkalarının bizi izlemesine katkıda bulunuruz.süper ligin kalitesini artırmak istiyorsak bunu yapmamız lazım.sırf avrupada oynasın demek kendimizi yok saymaktır.biz neresiyiz.büyük düşünürsek büyük oluruz.birde maddi yanı var ki bu olumlu karşılanır.dediğim gibi 10 a satıp yerine 7 ye başkasını alacaksan satmamak daha yerindedir.yerine gelecek futbolcunun tutacağıda belli değildir.risktir.ama servetin yerine semihi hazırlayacaksan doğru transfer olabilir.tuncayın aurelio nun transferi kime yaradı.kim zarar etti.fenerbahçe ve türkiye zarar etti.hem maddi kar yapıp hemde başarı sağlamak istiyorsan porto gibi kulüpleri örnek almaz lazımdır.ama daha iddialı olmak istiyorsan yani süper ligi markalaştırmak istiyorsan bu daha kapsamlı bir çalışmanın sonucu olacaktır.avrupayı gözümüzde çok büyütürsek biz yerimizde sayarız.ve ağzımız açık hayranlıkla avrupayı izlemeye devam ederiz.eğer maddi şeyler düşünülerek yapılmış bir transferse doğru denilebilir.ama başka türlü ise yanlıştır.(avrupada oynamak gibi)

Turiaf dedi ki...

Hocam iyi güzel yazmışsın ama Balta dışında hiçbir oyuncunuz ikinci stoper seviyesinde değil hatta emre güngör sağlıklı kalabildiği süre boyunca 3. stoper için bile zayıf kalıyor bu isimler. Balta stopere çekilse bu sefer sol bek için yerli bir oyuncu göremiyorum piyasada. Yani ya yabancı solbek + yabancı stoper yada 2 tane yabancı stoper alınacak. Her durumda defansa 2 yabancı gerekiyor ki daha sağ bek konusu var. Umarım bu senede "Uğur döner abiii" muhabbeti dönmez. Şu ekonomik ortamda çok iyi bir satış ancak Rijkaard'ın şapkadan tavşan çıkarması gerekecek.

pclion dedi ki...

Defans hattının görüldüğü kadar zayıf olmadığını düşünüyorum ben ama birisi sürekli oynayacak iki iyi rotasyon oyuncusuna ihtiyaç olduğu aşikar...

LeFoot dedi ki...

bu konuda bişeyler yazdıktan sonra, senin yazdıklarını okudum ve özellikle Servet'in satılmasının Türk takımları için getirileri olacacağını söylemişsin. Bu konuda hemfikirim. Kesinlikle gözden kaçırılmaması gereken bir ayrıntı bu. Artık futbolcu ithalatına harcadığımız çabayı, ihracata da harcamalıyız. Bir şekilde ligin bu konuda denge yakalaması gerekiyor. Ve yurtdışına futbolcu satarak gelir etmesi gereken sadece büyük takımlarımız değil kanımca... Anadolu takımlarının da bu konuda bir politika geliştirmesi gerekiyor.

Bir de Servet'in Fransa liginde zorlanacağını düşünüyorum. Servet ayakları çabuk olan forvetlere karşı sorunlar yaşayan bir defans oyuncusu. Bir diğer yandan da Marsilya kadrosundaki ciddi eksiklik yüzünden kadroya girmekte zorlanmayabilir. Servet'in Fransa liginde ne yapacağı ile ilgili sen ne düşünüyorsun?

Adsız dedi ki...

Servet 8 milyon euroya satıldı kesinleşti haber.Helal olsun

mes dedi ki...

Öncelikle yönetimimizi kutluyorum çünkü 28. yaşına girmiş ve 500.000 dolara gelmiş bir oyuncudan çok önemli bir para kazanarak büyük bir işe imza attılar. Hayırlı olsun.


Bazı yerlerde bu transfer hakkında bir şeyler okudum , inanamadım. Sanki Servet olmazsa her şey biter gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor gibime geldi. Bu tamamen saçmalık çünkü hiçbir büyük kulüp bir oyuncu yüzünden batmaz ki ben Servet'in öyle ahım şahım bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum , geçen sene Leverkusen maçında ve bu sene Metalist maçında yaptığı kritik hatalar en basitinden iki örnek , yani bu adam benim için hep saatli bombaydı tıpkı E.Aşık gibi ( Brugge maçını hala unutmadım ve son Beşiktaş maçı ).

Telaffuz edilen rakam 8 milyon Euro , el insaf yani. Hala iddia ediyorum bu Eren Güngör transfer edilsin 2 yıl içinde 2 Servet gücünde olabilecek bir kapasiteye sahip. Biraz dedektif sanlı tarzı bir yorum oldu ama gerçekten buna yürekten inanıyorum :) Ankaralı Ediz'de fena bir oyuncu değil ama yine de Eren diyorum ben.


Servet için hayırlı olur umarım , ben onun adına çok sevindim , karakteriyle bende çok farklı bir yere sahip. Taraftara yağ çekmeyen , hakemle veya rakip oyuncuyla oynamayan , takım için sonuna kadar savaşan ve en önemlisi bu transferde Galatasaray'ın elinin güçlü olması içn sözleşmesini uzatan delikanlı adam , tekrar teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Ben de şunu anlamıyorum.Metalist ve leverkusen e nolmuş.Luganonun da bir sürü hatası oluyor herkes göklere çıkartıyor.Luganolu defans her sene 30 dan fazla gol yemiş.
Servete emreye gelince 2 maç örnek veriliyor.E emre benfica maçında süperdi olmpiakosta süperdi milli takımda süperdi.Servet geçen sene bizi şampiyon yapan adamdır ardayla birlikte.E 21 gol yedirtmedi mi adam.Manisa maçı haricinde hangisinde servetin yüzünden gol yedik.Bu yıl uefada servet o hata haricinde diğer maçlarda harika oynadı.
Tabi süper değil pas özelliği yok ama yavaş falan da değil.Bu para da çok iyi kesinlikle satılması gerekirdi.Ama sürekli 2-3 maçlı örnekleri anlayamıyorum.Bülentte bir çok maçta hata yaptı alpay da yaptı.Zago da yaptı o da yaptı bu da yaptı.Ama iyi oynadığı maçlar söylenmez.Biz geçen yıl pozisyon bile vermiyoduk nerdeyse,büyük maçlarda bile.
Bunu sağlayan kimdi.Fb ile yapıyoruz nasıl olsa servet var diyoruz maçtan korkan bile yok.Bu kadar güvenilir olmuştu adam.Milli maçtada kötü oynadığı maç görmedim

CaRtMaNtR dedi ki...

Servet'ten gelen paranın yarısına yada üçte ikisine hem Ediz Bahtiyaroğlu hemde Eren Güngör alınsa. Emre , Ediz, Eren ve Semih'ten oluşan Emre A ise yer yer takıma girip sezon 3-5 maçla tamamlasa. Tamamen yerli stoper rotasyonu riskini denesek hazır Avrupa'da iki numaralı kupadayken.

Eğer başarılı olursak bu rotasyonda Aşık'ı saymazsak en yaşlısı 25 yaşında olacağından bu oyuncuları kulübe çok ciddi meblağlar kazandırılarak yabancı liglere transfer edebiliriz.

Hem bu sayede yabancı hakkımızıda orta sahada kullanıp +2 olarakta iki adet genç ucuz ve potansiyelli (Ordu'daki Bruno pek ucuz sayılmaz ama yinede +2 için düşünülebilecek ilk isim diğer aday için yine bankasyanın yabancıları yada balkanlar taranabilir ) genç yabancı alınıp onlarıda rotasyona dahil edip daha sonra gelişim durumlarına göre değerlendirebiliriz

Related Posts with Thumbnails