Los Galacticos Reloaded: Cristiano Ronaldo Real Madrid'de!

Real Madrid'in geçtiğimiz gün transfer ettiği Kaka'nın yılın transferi etiketi sadece bir gün üstünde kalabildi, sadece yılın değil tüm zamanların en pahalı ve ışıltılı transferi oldu Cristiano Ronaldo. Geçtiğimiz sene de çok uğraşmışlardı bu transfer için, hatta araya Ronaldo'nun annesini bile sokmaya kalktılar o dönem. Ferguson'dan ayarı yiyen Madrid ve Ronaldo bir sene daha beklemek zorunda kaldı. Barcelona'nın rüya gibi bir sezon geçirmesiyle beraber Madrid gözünü kararttı ve bir rüyayı gerçekleştirdi. Yukarda gördüğünüz fotoğraf FIFA Dünyada yılın oyuncusu ödül töreninden. 5 adaydan 2si Barcelona'dandı, şimdi durumu eşitlemiş oldu Real Madrid. Madrid taraftarları kendilerini şimdiden çok daha iyi hissediyordur eminim.

Kaka ve Cristiano Ronaldo zaten bizlere inanılmaz bir hücum hattı vadediyor, önlerine Villa, arkalarına da Xabi Alonso gelirse Los Galacticos'u bile gölgede bırakmaya aday bir jenerasyon yakalayacakları kesin. Uzun süredir en iyi oyuncuları Madrid semalarında göremez olmuştuk, onlara yaklaşık 160 milyon euro bonservise mal olsa da bu kalibrede iki oyuncuyu aynı anda kadroya katmanın keyfi bir başka olsa gerek.

Cristiano Ronaldo geçtiğimiz sene yıllardır görmediğimiz bir hücumcu orta saha performansı ortaya koyup hem İngiltere'yi, hem Avrupayı birbirine katmıştı. Euro 2008'deki başarısız performansı sonrası popülaritesini gitgide Messi'ye kaptırması onu da oldukça rahatsız ediyordu eminim. Şampiyonlar Ligi finali de buna tüy dikmiş olsa gerek. Artık Messi'yle olan ezeli rekabetini El Classico'da izleme şansını bulacağız, biz futbolseverler için çok güzel bir haber.
Bir diğer tartışma konusu ise forma numarası elbette. Real Madrid'de giyemeyeceğiniz iki forma numarası var, birisi Casillas'ın giydiği 1 numaralı forma, diğeri Raul'un giydiği 7 numaralı forma. Kendisine yeni bir numara bulmak zorunda Ronaldo. Benim bu tip durumlarda favorim 23 numara olmuştur her zaman, şimdilerde Hollandalılar kullanıyor Madrid'de. Onlara yol verilirse muhtemel numaralardan birisi odur derim. Bir de Sporting'deki numarasını merak ediyorum, eğer 7 değilse oraya bir dönüş olabilir.

Manchester United tarafı ise bu işten en kârlı çıkan taraflardan biri. 17 yaşında alıp yetiştirdikleri bir oyuncudan tam 94 milyon euro bonservis kazandılar. Kariyerinin zirve yaptığı son iki sezonda iki Şampiyonlar Ligi finali oynayıp birini müzelerine götürdüler. Oyuncu ayrılmak isterken ondan verim almak ve iyi bir parayla elden çıkarmak zahmetli iştir, zamanlaması çok önemlidir. Barcelona benzer durumdaki Ronaldinho'yu yönetememişti mesela, daha sonra o dönemki popülaritesini düşününce komik kalacak bir bonservisle gönderdiler. Gereksiz ısrarcılık yapıp realiteyi ıskalamadılar, bu açıdan ayrıca bir takdiri hak ediyor Sir Alex. Gelen bonservis bedelini en doğru şekilde kullanıp takımın üzerine koymak için çalışmalara şimdiden başlamıştır zaten, görünen o ki Franck Ribery'yi düşünüyorlar Ronaldo'nun yerine. Şişen piyasada Bayern'e çok uçuk bir bonservis kaptırmazlarsa bu krizi fazlasıyla iyi yönettiğini söyleyebiliriz Manu'nun.

Ronaldo-Messi, Barca-Madrid. Sabırsızlanmamak elde değil...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

22 yorum:

alperensaylar dedi ki...

sporting'de 28 giyiyordu. hatta manchester'a gelince de aynı numarayı istemiş fakat bu adamın geleceğini gören:) ferguson ona 7 numarayı vermiş.

Spooky dedi ki...

real de ribery'nin peşindeymiş, manu alır mı bilemiyorum... bu arada c.ronaldo'nun bonservisinin tamamını alex ferguson'a transfer bütçesi olarak bırakacakmış manu yönetimi. 20-30 milyon euro aralığında 2, 3 genç futbolcuya yatırıp 3-5 sene sonra satar mı manu? onun dışında piyasa yerinden oynadı bu sezon ama ribery dışında kim var peşinden koşulacak büyük isim veya gelecek vadeden 16-18 yaşlarında kimler var?

pclion dedi ki...

O zaman numarası muhtemelen 28 olur Ronaldo'nun.

Ribery dışında bir de Aguero var aklıma gelen, ona da sulanabilirler.

alperensaylar dedi ki...

Agüero'yu Chelsea de istiyor ve bahsedilen rakamlar 45-60 milyon avro arası. Forvet için Ferguson o kadar parayı gözden çıkarır mı emin değilim.

Ayrıca Ronaldo'nun 28 numarayı giymesi zor olabilir. Bildiğim kadarıyla as takım oyunucuları için 25 e kadar numara verilebiliyor. 25'ten sonrası B takımdan takviye edilen yani sezon içinde B takım kadrosuna adı yazdırılan fakat A takımda da oynatılan futbolcular için geçerli. Geçen seneki Palencia ve ilk sezonundaki Miguel Torres örneğinde olduğu gibi. Palencia'yı hatırlamıyorum ama Torres ilk sezonunda 39 numarayı giymişti.

tobias dedi ki...

real şampi...

alperensaylar dedi ki...

bu resimdeki 5 kişinin de yolu ispanyadan geçmiş olacak sezon başında. 80 lerdeki italyan egemenliği, 90 larda 3 ülke tarafından paylaşılan egemenlik, 2000 lerde ingiltere ve ispanya arasında gidip gelen egemenlik. bakalım kim devre dışı kalacak önümüzdeki sezonlarda.

aslan dedi ki...

real madrid villayı da almış galiba. david villa şu an milli takımda ama. var mı bilen ?

Nevzat dedi ki...

Asil problemi bence verilecegi numaradan haric CR7 olan markasi. Ablasiyla beraber CR7 adinda 2 tane elbise dukkani var. Gerci fazla bir problem degil aslinda.

Madridin harcadiklari 160£'yu 4-5 sene icinde merchandise'dan kolaylikla kazanirlar.

Adsız dedi ki...

Andriy Schevchenko Galatasaray'a hayırlı olsun...

Adsız dedi ki...

Bugün futboldan tiksindiğim gündür.

Bir tarafta emek verip, çabalayıp, yıllarca uğraşıp yetiştirdiği oyuncularla kupalar kazanan Barca, diğer tarafta gözünü kırpmadan 1 hafta içinde 2 oyuncuya 160 milyon € saçan Real Madrid. Real' in başarısız olmasını o kadar çok istiyorum ki anlatamam.

Gerçi farketmez. Real istediği kadar başarılı olsun, Barcelona' nın "mes qué en club" olduğu gerçeğini asla değiştiremez.

abeyle dedi ki...

ManU Ronaldoyu alırkende 15 milyon vermişti yani kar 80 falan...Bunun dışında Ferguson zaten daha önce beckham nistelrooy gibi yıldızları da doğru zamanda satarak işbilirliğini göstermişti.Ferguson agüeroyu falan da istemiyor.Açıkladı istediği oyuncuları: Valencia, Ribery, Benzema.

SozenE. dedi ki...

Uğur,

Ben 10 numara diye tahmin ediyorum. 23 seçerse, David Beckham ile ortak bir noktası daha olur.

Bir de...

Superclásico, River Plate ile Boca Juniors arasındaki. Barça ve Real'in rekabeti, El Clásico olarak geçer.

Bir adım ötesi ise, Club America ile Guadalajara takımlarının El Súper Clásico adlı derbisidir --ki konumuzla pek ilgisi yoktur. :)

Eray.

pclion dedi ki...

İyi gaza gelmişim demek ki yazarken, süper fazla kaçmış. :)

10 numarayı ben Kaka giyer diye tahmin ediyorum daha çok, 11 numara daha iyi gidebilir Ronaldo'ya. Ama 10 Ronaldo olursa da şaşırmam pek.

Düzeltme için sağol...

father vic dedi ki...

messi>kaka>>>>>>>>>>ronaldo

umarım realde bunun farkındadır..

bRn dedi ki...

Ne olursa olsun Ferguson'un bi avantajı vardı Real'e karşı. İkiside United'da birbirinden sağlam iken, ayrılığa yeşil ışık yakıp Real'in yolunu tutmuştu; güzel paralar bırakmışlardı İngiltere'ye. Gerçi v Nistelrooy'dan kar yaptılar demeyelim.

İkiliden kazanılan paralar, Ronaldo ile mukayese edilemez ama oyuncu konumları, yaşları, şartlar falan arasında da büyük farklar var. Ronaldo en güzel zamanda elden çıkarıldı denilebilir. Satmıyoruz! deme şansları da çok yok, Webster kanunu sayesinde. 1 sene daha takılıp, bu bedelin 6'da birine İspanya yolu tutabilecekti Ronaldo.

Özetle Becks ve Ruud sonrası daha genç ve parlak adamlar çıkartıldı, boşluk sözkonusu bile olmadı. Ronaldo sonrası da problem beklenmemeli. Ah bir de Nani dönüştürülebilseydi...

En azından, gelen paranın ''kücük'' bir bölümüyle Park/Scholes/Giggs'in yapmak zorunda kaldığı şeyi yapabilecek 1 adam getirilsin, daha sağlam yürüyecektir United.

bRn dedi ki...

Bir arkadaş CR7'ye dikkat çekmiş haklı olarak. Gidilen kulüp Real olunca, buna yapacak birşey yok.

Akla 1 önceki Ronaldo geliyor. Brezilya-Barça-Inter derken 9'un pek bi yakıştığı Ronaldo'nun da R9 markası mevcuttu. Real'e gelince işler değişmişti tabi, geçirmişlerdi 11 numarayı şişmanın sırtına. Ancak Morientes yol aldıktan sonra kavuşmuştu 9'una.

Engin Cakiroglu dedi ki...

CR'nin sene basinda ispanyada CR9'u tescil ettirdigi biliniyor, neden olmasin diyor insan:)

Spooky dedi ki...

ronaldo geçen sezon manu satmayıp real işi yattığında CR7 ile beraber CR9 markasını da tescil ettirmiş zaten o zamanlar real ile bir sonraki sezon(bu sezon) için gizli bir protokol yaptığına dair söylentiler çıkmıştı bu iki bilgiyi birleştiriyorum ve 9 numarayı giyeceğini iddia ediyorum. hadi bakalım
yanılmıyoursam 9u saviola giyiyor, yolcu zaten o...

CaRtMaNtR dedi ki...

Sene içinde Ronaldo'nun CR7 markası ile beraber CR9 marka isim haklarını aldığı Marca'da yazılmıştı. O nedenle 9 numara yada Figo ile milli takımdayken giydiği 17 numarada ihtimaller içinde bence.

Confeng dedi ki...

Yalnız başlık "cuk oturmuş" ağzına sağlık.

HaCiTo dedi ki...

Sporting'deki numarası olan 28'i alamaz CR, zira La Liga'da 25 kişilik kadrolar verilmekte sezonluk olarak ve 1-25 arası numaralar sıralanmakta.. 1-13-25 genelde kaleci numaraları olduğundan şu anda en mantıklı numara 9 gibi görünüyor.

Bu arada Kaká'ya Canna'dan boşalan 5'i teklif etmişler ama hep efsanelerin numarası olan #5 (Hierro, Zidane, Canna) yerine #18'i tercih edeceğini açıklamış Brezilyalı.

Adsız dedi ki...

C.RONALDO 10 NUMARALI FORMAYI GİYCEĞİ YÖNETİM TARAFINDAN AÇIKLANDI

Related Posts with Thumbnails