Kantarın 'Topuz'u

3 gündür bir transfer hikayesini izliyoruz futbolseverler olarak. Kabul edelim, eğlenceli de ilerliyor bu hikaye ama bir taraftan da Türk futbolunun nasıl yönetildiğini gösteren, tam bir ibretlik vaka aynı zamanda. Bir tarafta kulüple tam anlaşmadan oyuncuyla sözleşme imzalamaya kalkan bir kulüp, diğer yanda oyuncu gitmek istemediğini açıkça, hatta hafiften onur kırıcı bir şekilde ifade etmişken onun bonservisini almak için görüşmelere devam eden başka bir kulüp. Ortada ise onursal başkanı aynı zamanda belediye başkanı olan, 'Parayı veren düdüğü çalar.' gibi akıllara zarar bir açıklama yapan daha başka bir kulüp. Türk futbolu dediğimiz olgu bu kulüplerden oluşuyorsa aslında biz de boşuna konuşuyoruz bir anlamda. Yine de konuşan biz olalım bunları, yoksa ortalık Frank Rijkaard'ın basın toplantısında ona yakın soru sordukları halde ana fikri "Fenerbahçe'den teklif geldi mi?"den öteye gidemeyen adamlar konuşacak.

Aslında Türkiye sınırları içinde işler nasıl yürüyorsa Beşiktaş da öyle yürütmeye çalıştı görünürde. Kayserispor'un oyuncuyu satacağı kesinleşince yüzeysel bir görüşmenin ardından oyuncuyla anlaşıp bonservisi makul seviyeye çekmekti istedikleri. Benzer bir şeyi aslında Gökhan Ünal için Galatasaray da yapmıştı zamanında ama Kayserispor bunu yapmanız gereken en son takım olduğunu orda göstermişti. Fenerbahçe'den daha iyi teklif geldiğini görünce Mehmet Topuz falan dinlemeden Fenerbahçe'ye bonservisi verdiklerini açıkladılar. Hukuki olarak pek dayanağı yok tabii bu söylemin ama Kayserispor'un tavrını göstermesi açısından önemli.

Fenerbahçe tarafı ise teoride doğru, pratikte yanlış bir iş yapmakta ısrarcı. Mehmet Topuz'un bir şekilde -doğuştan Beşiktaşlılık değil muhtemelen- Beşiktaş'ta oynamak istediğini ve bunu dile getirdiğini düşününce ben Fenerbahçe yönetiminin bu ısrarını anlamakta zorlanıyorum. Daha doğrusu Fenerbahçe'nin transfer stratejisini anlamakta zorlanıyorum. Madem bu kadar bonservis teklif etme lüksünüz var, işi bu safhaya gelmeden bitirmeniz gerekir. Fenerbahçe bu sezonki başarısızlık sonrası yerli piyasasına girecekti, bu kesin. Neden bu kadar bekledikleri esas soru işareti. Bu saatten sonra ben Topuz'un Fenerbahçeli olacağına inanmıyorum ve bence kadrodaki önemli bir eksiği kapatabilirdi Fenerbahçe adına. Şut tehdidi olan, gol atan, cepheden iyi duran top kullanan yerli bir oyuncu. Fenerbahçe'de skora katkı yapanlar Alex ve öndeki forvetle kısıtlı oluyor genelde, Topuz bu anlamda X faktör olabilirdi. Bu yüzden transferdeki yersiz tutumları dışında teknik olarak da geç kalınmış bir hamle olduğunu söylemeliyim.

Kayserispor bu çekişmeden en kârlı çıkan taraf olacak belki ama büyük resimde bence en büyük hatayı onlar yaptılar. 11 milyon euro'luk resmi teklifi reddettikleri oyuncuyu şimdi en fazla 6 milyona satmak durumundalar, binbir türlü curcuna ile. Buram buram amatörlük kokan bu hikayede en büyük pay onlara ait.

Muhtemelen Kayserispor'un Beşiktaş'la bonserviste anlaşmasıyla sonuçlanacak bu iş, benim tahminim bu yönde. Bize birkaç günlük eğlence olması dışında ise elle tutulur tarafı olmayan bir hikaye olarak hafızalarımızdaki yerini alacak.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

21 yorum:

filiz dedi ki...

kendisi seneye fenerdedir. istiyorlarsa Satalım 7-8 milyona üstüne koyup hamiti alalım :)

Confeng dedi ki...

Ben gerçekten hayretle izliyorum bu yaşananları. Özellikle Demirören'in başka kulübe gitmek isteyen futbolcuyu almak isteyen kulübü "ezik" olarak nitelendirmesi "parayı verip düdüğü çalmak"tan bile daha abes duruyor.
Fenerbahçe eninde sonunda çekilecektir, Topuz Beşiktaş'lı olacaktır ama bununla biter mi bu entrikalar.
Eren Güngör'ü gönülden istediğim şu transfer döneminde artık beklemiyorum Kayseri'den bir hayır.
http://soylemedenduramadim.blogspot.com/2009/06/bunun-ad-nedir.html

MaSSaRo dedi ki...

bu transfer hikayesindeki en akılcı ve tarafsız yorumu senden okudum arkadaşım tebrik ederim.

ercan dedi ki...

fener neye dayanarak satıyor Topuz'u. Topuz fenerin sözleşmeli oyuncusu mu?

fener Kayseri'ye bahsi geçen parayı verecekse ve Mehmet de bugünkü kararlılığını gösterirse fb ocakta paranın üzerine suyu içer.

fener kendisine yar olmayacak oyuncu için Kayseri'ye 5m. avro + 1 oyuncu ve Topuz'a da senelik ücreti ödeyecek kadar keriz değildir.

Topuz ne isterse o olur.

pclion dedi ki...

:)) Tanıdık yüzler, tanıdık tartışmalar...

alperensaylar dedi ki...

zaten bu çocukluktan beri x takımlıyım muhabbetine sergen'den beri gıcığım. ayrıca cidden al birini vur ötekine durumu mevcut iki klüp içinde. mehmet topuz tabi ki kaliteli bir futbolcu bunu inkar edemeyiz ama bu kadar yaygara koparmaya değmez. bunu bir fenerbahçeli olarak üzülerek söylüyorum ki bu durum iki klübün de vizyonsuzluğu ve transfer stratejisi olmamasından kaynaklanıyor. büyük bir ihtimalle iş dava ile sonuçlanır, mehmet beşiktaş da oynar fenerbahçe'ye de tazminat ödenir diye düşünüyorum.

alperensaylar dedi ki...

ayrıca pclion hala soruma cevap alamadım, bu rijkaard'ın 2.yardımcısı kim?
sen de bilmeyeceksen:)

abeyle dedi ki...

Büyük ihtimalle seneye Fenerbahçe'de oynayacak.Şimdiden haberiniz olsun.

pclion dedi ki...

Afedersin, arada kaynamış sorun. :)

İkinci yardımcısı belli değil henüz, ben yine kendi ekibinden biri olacağını tahmin ediyorum. Yine de emin değilim tabii, yerli birisi getirilirse de şaşırmamak lazım. Bir haber alırsam yazarım blogda...

alperensaylar dedi ki...

ten cate olabilir mi:)

pclion dedi ki...

Yok yahu, o kadar da değil. :) Ten Cate Pana'da teknik direktörlük yapıyor zaten...

alperensaylar dedi ki...

belli mi olur ajax'tan sonra chelsea'ye gitti yine yardımcı antrenör olarak. şaka bir yana inşallah gelen yerli olursa ümit davala'ya yaptıkları gibi yapmazlar. en azından rijkaard arkasında iyi de bir t.direktör adayı bırakır.

Unknown dedi ki...

bu hikaye şöyle gelişir : bjk fb ye 6 milyon bonservis öder, fb de g.emreciksini 1 milyona kayseriye satmış gibi olur. gökten 3 elma düşer en irisi fb ye biri kayseriye diğeri bjk ye. Ya da -eğer fener bonservisini almadıysa adamın- bir rus klubü devreye girer güzel bir paraya kayseri okutur topuzu. topuz doğuştan gelen--hemen hemen her erkekte olan- rus kızı sevgisine karşı koyamaz ve gider. gökten düşen 3 elma yı kayseri hart hurt ısırır artık; bjk avcunu yalar, fb hani bana hani bana der. :)

Fethi dedi ki...

konuyla tamamen alakasız olucak ama hani diyorum finallerinde bitmişken "yenilsen de yensen de" programının ekleyemediğin bölümlerine bir el atsan...

pclion dedi ki...

Fethi, malesef bitmedi finallerim. :) İşi kökten çözmeyi planlıyorum, bölümleri NTV Spor'dan alabilirsem hepsini koyacağım sırayla. Fazla gecikti farkındayım ama elimde olan bir durum değildi malesef.

Bu arada Pazar(bugün) 13.30'da sezon finali yapacağız, program 1,5 saat sürecek. İzlemek isteyenler için söylemiş olayım...

alperensaylar dedi ki...

ya bu arada hakikaten insanın takıldığı blogların yazarlarını görmesi acaip bir duygu. bu arada emre atasoy (ich) bir ara aceto da yorumlara bakan hatta hala da bakıyor olabilir o ich mi?

Fethi dedi ki...

yazılara geri dönünce bitmiştir diye tahmin etmiştim:)kalan sınavlarda başarılar.heyecanla bekliyorum videoları...

pclion dedi ki...

Evet, kendisi. Fazla Arjantin ligi konuşamadığımızdan belli olmamış olabilir. :)

aksilaz dedi ki...

Pekde şaşırmamak lazım aslında bu olaya. Herhangi bi sektörde yada günlük hayatta hep karşımıza çıkan maalesef toplumsal kısırlığımız.

sahinkurt dedi ki...

bu hikaye ne hikmetse rijkaard geldiği zaman patladı.fenerbahçenin olayı uzatmasının esas nedeninin klasik bir aziz yıldırım taktiği olduğunu düşünüyorum.dikkatleri başka yöne çekip başarısızlığın üstünü örtmek taktiği.başarısız bitirdikleri bir sezonun ardından ezeli rakipleri Avrupa nın en iyi teknik direktörlerinden birini getiriyor,kendileri ise daha fazla para vererek Daum u getiriyor.Ortada aleni bir başarısızlık var ve bunu örtmenin en kolay yolu dikkatleri başka yöne çekmek.yoksa fifa kuralları açıkça hiçbir futbolcunun istemediği bir takımda zorla oynatılamayacağını belirtiyor.

H10 dedi ki...

ben AY nin bonservisini vereceğini düşünmüyorum inat edicektir muhtemelen ve Topuz BJK' ye gitmeyecek Kayseri' ye geri dönecek paşa paşa oynayacak, ayrıca BJK' li olduğuna inanmıyorum kafalamışlar ve muhtemelen CL' de oynamak için öyle bir tercih yaptı bunu da diyemedi, burda bence FB'nin amacı sadece güç gösterisiydi başarılı da oldu.

Related Posts with Thumbnails