Gökhan Zan Galatasaray'da

Öncelikle yönetime gerçekten kızgın olduğumu söylemek zorundayım. Günlerdir transfer nöbetlerinde sabahlara kadar beklemişken gidip dışarı çıktığım gün herkesi ters köşeye yatıracak cinsten bir transfer yapıyorlar. Şaka bir yana gerçekten ters köşe olduk hep beraber, en azından ben beklemediğimi söyleyeyim. Sözleşmesi bulunmadığını biliyorduk ama ben Fenerbahçe bir hamle yapar belki diye aklımdan geçirmişken kendi kulübümü aklımın ucuna getirmedim. Beşiktaş'la olan ilişkiler ve oyunculara verilen yıllık ücret konusunda Beşiktaş'ın daha bonkör olacağı fikri bu ihtimali göz ardı etmeme sebep oldu ama görünen köy kılavuz istemiyor bu saatten sonra. Galatasaray 8 milyon euro'ya Marsilya'ya sattığı Servet'in bölgesine bir diğer milli stoper Gökhan Zan'ı bonservis ücreti ödemeden transfer etti.

Galatasaray cephesindeki fikirler her zaman olduğu gibi iki uç noktaya ayrışmış durumda. Bir taraf Gökhan Zan'ın çok kötü bir transfer olduğunu savunurken diğer taraf Servet'in gidişinden sonra boşalan yerli rotasyonuna koyulabilecek en iyi yerli stoper olduğunu düşünüyor. Gökhan Zan'ın günümüze kadar gelen 'Cam Adam' imajı, özellikle tansiyonu yüksek maçlarda yapabildiği kademe hataları insanların göz önüne geliyor doğal olarak, istemeyenleri anlayabiliyorum ama ben katılmıyorum bu görüşe. Servet Çetin gitmişken Galatasaray'ın iki tane ilk 11'de oynayabilecek kalitede stoper alması gerekiyordu. Ya bu oyuncuların ikisi de yabancı olacak ve bonservis bütçemizi buraya aktaracaktık, ya da birisini yerli tercih edip bütçeye uygun bir alternatife yönelip Emre Güngör'ün sağlıklı kalması şartıyla rotasyonu kotarmaya çalışacaktır. Galatasaray yönetiminin yaptığı hamle hem Emre Güngör'ün sağlığı konusunda kumar oynama riskini ortadan kaldırdı, hem de bonservis bedeli ödemediğimizden hem defansa hem de diğer bölgelere yapılacak yabancı transferleri için elimizi güçlendirdi. Gökhan Zan konjonktür itibariyle şahane bir transferdir, emeği geçen herkese ben teşekkür ediyorum kendi adıma.

İkinci bir Servet Çetin vakası olarak kariyerini Galatasaray'da bir adım öteye götüreceği fikri her Galatasaraylının, hatta her Türk futbolseverin kafasında var. Şunu söylemeliyim ki Servet Çetin azmiyle, mücadeleci karakteriyle, profosyonelliğiyle ortalama bir Türk futbolcusunda göremeyeceğiniz bir anlayışa sahipti. Geldiği andan itibaren hedefi için çalıştı, hem Galatasaray'a hem bireysel kariyerine katkı yaptı ve bir yerlere geldi. Ben bu hırsı, bu isteği Gökhan Zan'da göreceğime emin değilim, bunu söyleyeyim. Yine de bu Gökhan Zan'ın Galatasaray'da başarılı olup olmayacağıyla alakalı bir tespit değil, söylemek istediğim başka. Servet Çetin gerçekten yapılmayanı yaptı, onun hakkını verelim ama bir yandan da önümüze bakmamız gerekiyor.

Gökhan Zan'ın Galatasaray adına doğru tercih olduğu fikrimi belirtmiştim, bunu açayım biraz. Gökhan Zan milli takımlarda her zaman ortalamasının çok üzerinde performans vermiş bir oyuncu, böyle oyuncular hemen hemen her ülkede vardır. Bu tip oyunculardan kulüp düzeyinde verim alabilmek için milli takıma en yakın ortamda bulunmaları performanslarına doğrudan katkı yapar. Bu anlamda Galatasaray hem oyun anlayışı olarak, hem de etrafındaki oyunculara aşinalığı sebebiyle Gökhan Zan için olabilecek en doğru tercihtir. Solunda oynayan bir Hakan Balta, önünde oynayan bir Mehmet Topal, sağ tarafında oynayan bir Sabri Sarıoğlu'nu bulacak takımda, bu da önemsiz bir detay gibi gözükse de bence dikkate alınması gerekiyor. Yanına alınacak muhtemel bir yabancı stoperin önemi burda ortaya çıkıyor. Bu tercihten sonra benim için en önemli stoper kriteri defansı organize edecek oyun bilgisine sahip olup olmadığıdır. Gökhan Zan'ın en zayıf yönü bu ve yeni gelecek oyuncu bunu gidermeli ilk önce. Topu oyuna sokmak da önemli elbette ama stoperlerin işinin önce defanstaki gedikleri kapatmak olduğunu unutmayalım.

Eren Güngör ve Serdar Taşçı. Bu oyuncuları hemen her Türk takımı kadrosuna katmak ister ama gerçeklerle yüzleşelim, bu oyuncuları transfer etmeniz için çok büyük bütçeler ayırmak zorundasınız. Kayserispor'un oyuncusunu satmak istemediği zaman gözünü ne kadar karartabildiğini 1,5 sene önce Mehmet Topuz'a gelen 11 milyon euroluk teklifi reddedişinden biliyoruz. Serdar'ın Türkiye radarından çıkmasının üstünden baya zaman geçti. Ben üstüne düşülsün isterdim ama nafile bir istekten öte bir şey değil bu. Tigana'nın ekibi zamanında onu bulup istediğinde değeri 750 bin euro'ydu, şimdi yanına yaklaşmak zor. Bu oyuncuları da kenara koyarsak Gökhan Zan transferinin üstüne yazabileceğim kimse yok. Ediz Bahtiyaroğlu ismi çok öne çıktı ama açık söylemek gerekirse benim içime sinen bir oyuncu değil Ediz, Galatasaray seviyesinde bir stoper olduğunu henüz ispatlamış bir oyuncu olduğunu sanmıyorum. Tutup da bu tip riskli bir transfer yapıp yıllardır iç piyasaya bu tip uçuk bedeller ödememe prensibini Ediz için bozmaya değer miydi, bence değmezdi. Gökhan Zan transferinin çok daha doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum bu anlamda.

Galatasaray için ne kadar doğru transfer olduğunu düşünüyorsam Beşiktaş için de bir o kadar yanlışlarla dolu bir hikaye bu. Son yılların en formda dönemini geçiren milli oyuncunuzla sözleşme uzatma opsiyonunuz varken bunu unutuyorsunuz, üstelik bu hatanın farkına vardıktan sonra da hızlı davranmayı beceremiyorsunuz. Nerden baksanız bir kaybet-kaybet politikası. Beşiktaşlı bir arkadaşım yazmış, kelimesine dokunmadan yazıyorum. "Beşiktaş'ın piyasanın şu durumunda para verip yerli stoper alması gerekecek. Galatasaray'ın stoper için yapacağı harcamayı Beşiktaş yapmak durumunda kalacak ne kadar komik değil mi?" Doğru söze ne hacet. Şampiyon olmuş ve mevcut yapının üzerine koymak için bir fırsat yakalamış olan Beşiktaş'ta yaşanan yönetim hatalarını komediden başka tanımlayacak kelime yok. Beşiktaşlı arkadaşlara allah sabır versin.

Son bir not. Düz kırmızı forma çıkmayacak diye biliyordum ben, görünce gerçekten çok sevindim. Fotoğrafta pek şık durmamış ama bir de yakından görmek lazım. Yeni sezonda favori formalarımdan biri olabilir. Sanırım parçalı-beyaz-kırmızı-lila oldu son tercih, çubuklunun yerini almış gibi görünüyor kırmızı. Kırmızı iyidir... (Forma antreman formasıymış bu arada. Bir ara kırmızı çıkarılacağı konuşuluyordu ama daha sonra store yetkilileri düz forma olarak lilayı tercih etmişlerdi. Bir düzeltme oldu sanmıştım, değilmiş ama. Bilgilendirme amaçlı ekleyelim, insanlar merak etmesin.)

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

63 yorum:

Adsız dedi ki...

Bakmayın Bjklilerin oh kurtulduk demesine.G.zan bu yıl üst düzey bir performans gösterdi.Aynı zaman da da milli takım da gayet iyi.Bjknin derdi çok büyük hem para kazanamadılar.Hem de yeni oyuncuı için para ödeyecekler en az 2 milyon eurodur.Bir de zapotocny sıkıntısı vardı onu da artık gönderemezlerse bir kez daha sıkıntıya düşecekler.Çok büyük oyuncu olmasa da bir amatör topçu da değil.Bedavaya milli takımın banko oyuncusunu alıyosun.Bjkde toraman ilk maçları kaçıracak kim oynayacak.Sivok da öyle üst düzey maç çıkaran bir oyuncu da değil.
Bu yıl Bjknin şampiyonluğunda G.zanın katkısının old.rahatlıkla söyleyebiliriz.En çokta bu koyuyor bence onlara.Adam hayatı boyunca ilk kez Bjkde çok iyi maçlar çıkarttı onda da ezeli rakibi o oyuncularını bedavaya aldı getirdi :) İlk 11 oynasın veya oynamasın kadro genişliği için iyidir.
Beşiktaşın şampiyonluğu hakikaten unutuldu gitti zaten de fazla önemsenmemişti.Hayırlı olsun.Artık yabancı stoper daha iyi olacaktır parayı oraya harcarız
Sürekli gökhan zanın fb metalist maçlarını örnek gösteriyolar peki ibrahim toramanları her tarihi farkta kadroda yok muydu?Metalist Liverpool maçlarında hatta tüm derbilerde.Bizden 4 yediğinde defansta sadece gökhan mı vardı.En son maçta inönüde baros alıp alıp götürürken toraman yoktu da sadece zan mı vardı.Guiza golü atarken toraman nerdeydi vb bir sürü maç.G.zan gitti diye büyük dertten kurtulduk ne demek yahu.Hadi Fb ve Gs olsalar neyse.G.zan gidince sen daha mı süper bir takım olacaksın.Fazla üzülmezsin ama takımının formda oyuncusu ve milli takım oyuncusu bedavaya gidiyor tabiki üzüleceksin

Adsız dedi ki...

Bence G.Zan öyle ahım şahım bir adam değil.Büyüklerde oynayıpta pozisyon almasını bilmeyen,ofsayt bozmakta üstlerine olmayan iki stoper Toraman ile Zan.Diğer bir taraftan bonsevissiz, 50'ye yakın milli maça çıkmış,27 yaşında ve Türk statüsünde biri..
Sevendiğim yanı bonservizsiz birini getirdeler artık yabancı stopere sağlam bir bütçe ayırırlar.Gürcü Zurab mıydı neydi onu getirmezler.Artık hem kaliteli hem tecrübeli biri olmalı.
Sakat olmayan bir Emre Güngör'ü kesmesi zor gibi..
Yabancı-G.Zan-E.Güngör-E.Aşık-Semih çok iyi bir rotasyona sahip olabiliriz.
Hayırlı olsun..

steven_stiffler dedi ki...

Forma pazar malı gibi yalnız :/

mes dedi ki...

Hayırlı olsun , Boca-River belgeselini seyrediyordum o yüzden Galatasaraylılığımın depreştiği sıralarda NtvSpor altyazı geçti haberi , haliyle dumur oldum hatta acaip kızdım sanırım belgesel yüzünden :) , ama ben hala iyi mi oldu yoksa kötü mü diye tam net bir şey söyleyemiyorum.


Servet'in gidişiyle sanırım artık bizde oyuncu alıp-satma işine gireceğiz diye düşünüyordum , bu düşüncemden dolayı yönetimin bir genç oyuncu alıp Servet gibi parlatma işine gireceğini umdum ama yanıldım galiba çünkü Gökhan böyle bir adam değil zaten yönetimde çok fazla güvenmiyor olacak ki 2 yıllık anlaşma yapmışlar aynı Servet'te olduğu gibi çünkü oda malüm kapalı kutuydu.


Şimdi artık iyi bir yabancı alınması şart , bu Senderos neden olmasın diye geçiriyorum içimden. Bu adam alınırsa Emre Güngör ile iyi bir ikili oluştururlar zira Zan'ı 11 oyuncusu olarak görmüyorum , bence yerli rotasyonu için böyle bir hamle yapıldı zaten aldığı parada 700.000 doları geçmez sanırım. Uzun lafın kısası '' eh işte '' diyebiliyorum sadece. Biraz ümidim kırılmadı değil.

Fethi dedi ki...

herşeyi geçtim bu mudur bizim yeni sezon formamız
kardeşim bıktım artık adidas'ın üç çizgisinden.anladık ambleminiz üç çizgi diye formayıda o şekilde tasarlamalar ama kaç yıl oldu aynı tarz.
yeter hakikaten yeter.bir sene koldan iner bir sene tek koldan iner bir sene diklemesine iner.
bir sene forma tasarlamadan önce gidin bir bakın bakalım lens'in formalarına.forma,şort ve tozluk uyumuna.formada siyah yer yok bizim isimlikler siyah renk.öndeki reklam beyaz renk arkadaki isimler siyah renk.

cingibi dedi ki...

Forma pazar malı gibi yalnız :/

yüzde yüz katılıyorum daha iyi olmalıydı sanki birde bunun yanına mor forma geleceği düşünülürse inşallah 3üncü formamız daha güzeldir diyorum zadece

Haketo Zaman dedi ki...

arkadaşlar,
bu maç formamız değil, antrenman forması. bugünkü idman resimlerine bakarsanız teknik heyetin üstünde de bunlardan var. sadece imza töreni için arkasına isim yazdırmışlar o kadar.

Spooky dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
firat selcuk dedi ki...

ben de dısarıya cıkıp geldim ve transfer haberini okudum..

acaba diyorum sozlesip toplu halde dısarıda tam bir gun gecirsek soyle saglam ve ortalıgı titretecek bir transfere sebep olur muyuz.. kıllanmaya basladım hafiften :)

Murat dedi ki...

ben hakan balta'nın ilk onbirde stoper olarak oynayacağını düşünüyorum. göhkan'da rotasyon için çok iyi bir transfer. yazının forma için yazılanlar dahil tamamına katılıyorum.

aksilaz dedi ki...

Şu koşullarda yapılabilecek en iyi yerli transferdir. Ancak kanımca ani verilmiş bir kararla aldı yönetim. En fazla iki günlük mazisi vardır. Açıklamalar bu yönde oldugunu gösteriyor. Yazıda dediğin gibi oyun kurabilen bi stoper şart artık.

Adsız dedi ki...

Bu forma antreman forması değil mi?

firat selcuk dedi ki...

adsız, evet o yorumlarda hic bahsedilmemis ama antrenman forması.. rijkaard ve neeskens'in ustundeydi sabah bunlar, fotograflarda goruluyor.. klasik parcalıyı giydirseler daha iyi olurdu, antrenman forması yavan duruyor uzerinde..

Şen Şef dedi ki...

yazı da, yorumların çoğunluğu da çok iyi ve spooky bence tamamlamış, bitirmiş..

acaba, merak ediyorum medyada böylesine kaliteli bir analiz bütünlüğü görür müyüz bu transferin ardından peh

father vic dedi ki...

bu ters köşeye yatırma olayı beni babel konusunda üzdü açıkçası..her yerde gelme ihtimalinin yüksek olduğundan bahsediliosa bu yönetim o adamı almaz herhalde=))

aynı şeyler senderos cacares neill ve adını söyleyemediğim gürcü stoper içinde geçerli..

şaka bir yana artık yabancı transferler de gelmeye başlamalı geçen sezon ki gibi geç kalmayalım yine..yönetim iyi ve doğru oyuncuyu getiriyor çoğunlukla ama bu sefer zamanlama da doğru olsun artık..

father vic dedi ki...

bu arada semih kayanın da idmana çıkması basında çıkan çapraz bağlarının koptuğu yalanının kanıtı oldu artık..bugünün en sevindirici haberiydi

yalçın dedi ki...

en çok Harry Kewell, Hakan Balta ve Mehmet Topal sevindi bu transfere heralde.seneye bu seneki gibi ultra şanssızlık(SAKATLIKLAR + CEZALAR) durumu yaşamazsak , bu adamlar kendi mevkisinde sezonu tamamlayacak.ayrıca servet= g. zan + 8 milyon euro, ticareti bilen kayserililerin topuz satışından bile karlı olsa gerek. hayırlısı olsun herkes için.leo franco da gelmiş sanırım bugün istanbula kendisi nekadar yararlı olur bilinmez ama benim fikrim bi santis den daha ii olmadığı yönde.sıradakiler rosicky ve L. neil olur umarım

Adsız dedi ki...

Geri geri giderek topa müdahale eden dünyadaki ilk ve tek stoperi transfer etti Gs.. Bir de milli takım stoperi en nihayetinde söylemini çok anlamsız buluyorum.. Sabri'de milli takımda, hemen transfer etsin Avrupa takımları o halde:) Milli takıma seçilmek iyi oyuncu olduğun anlamına gelmez hele bu ülkede.. Hele Toraman yerine Gökhan Zan tercih edilip hala sol kanat Üzülmez'e bırakılıyorsa..

Erdem Karakuş dedi ki...

Ben Gökhan Zan'ı beğenmeyen birisiyim. Potansiyel olarak gelişeceği kadar gelişmiş ve artık gelişim gösteremeyecek durumda olan bir oyuncu. Ayrıca Rijkaard'ın sistemine de oturmayacak bir oyuncu. Ama bu iki dezavantaja rağmen bence müthiş bir transfer. Bunun üç sebebi var. İlki önemli bir defans oyuncunuzu iyi bir fiyata satmanız ve bu oyuncunun boşluğunu fizik anlamında benzer bir oyuncuyu bedava alarak kapatmanız. İkincisi bu oyuncunun yerli olması. Üçüncüsü ise ne olduğunu bildiğiniz, kapalı kutu olmayan bir oyuncu almış olmanız. Şimdi Galatasaray Eren Güngör'ü almak istese Kayseri en az 4 milyon ister. Servet milli takımda banko oynuyor, büyük bir takımda şampiyonluk baskısı altında banko oynuyor, avrupa kupaları oynuyor, avrupa şampiyonası oynuyor, ve bunların hepsinde de istikrarlı bir şekilde iyi oynuyor, ve hala gelişim gösterebiliyor. Emre Güngör ile ilgili tek bildiğimiz iyi oyuncu olduğu. Ama kime göre iyi? Servet'in oynadığı takımda saydığım turnuvalarda oynasa o performansı gösterebilecek mi? Bunların hepsi muamma. Ama o Servet 8 milyonken o Emre için 4 milyon isterler. O yüzden bu transfer çok yerinde bir transfer. İlk 11 oynamasa da, çok çok iyi oynamasa da rotasyonda yer alan kalburüstü bir yerli oyuncunuz var. Artı Gökhan yerin dibine sokulacak kadar da kötü bir oyuncu değil. Ben bu adamı ne zaman kötü oynarken görsem berbat bir ortasahanın arkasında oynuyordu. Bireysel hata yaptığı zamanlar da oluyor elbet ama ben Servet'in ilk geldiği zamanları hatırlıyorum da yüreğim ağzımda izliyordum maçları. Servet iyi bir hale geldi ama bunun bir süresi oldu, cefası çekildi yani. Gökhan Zan'da belki takımdaki olumlu atmosferle birlikte oyununda pozitif bir gelişim yaşayabilir. Hayırlı olsun diyelim.

Jordi Metal dedi ki...

sERVET'İN YERİNE BU MEMLEKETTE ALINAACAK EN İYİ OYUNCU

Emir dedi ki...

Biraz kötümser olacağım ama sessizliğin sonu hiç iyi olmadı kanaatimce. Mustafa sarp ve Gökhan Zan gibi sıradan adamlar ve gerçekten çok çirkin Türk Telekom reklamlı olacak formayla afedersiniz ama iyice arabacı takımına döndük. Galatasaray kulübünün başka yerde olmayan karakterinin olumlu etkisiyle bu oyuncuları iyi performans gösterirken görebiliriz ama forma konusu gerçekten canımı sıktı çünkü sponsorun görüntüsü rezalet. Keşke TTNET yazısını koysalardı.

sawero dedi ki...

şimdi bir komplo teorisi üretelim,bu yaz transfer bütçemiz 10 milyon euro olsun, serveti yolladık 8 e yarısını peşin alıyoruz eğer yazılanlar doğruysa,eder size 14, yönetim gider 1 aydır sözleşmesini feshetmiş olmasına rağmen adı ingiltere basınında bizden başka kimseyle çıkmamış neill'i alır, leo franco ve gökhan zan'a para ödenmemiş olduğundan 3 ün soluna babel transferi 8-12 milyon euro arası halledilir,artan parayla sercan volkan a ya da başka yerli topçulara gidilir nonda linderoth lincoln üçlüsünden en az 2 si yollanabilirse bir de biglia alınır, seneye takım terminatör olur.

sunshine dedi ki...

Öncelikle beşiktaşın sözleşmeyi uzatmayı unutduğunu düşünmüyorum.
Ayrıca hemen ilk ombire koymuşsunuz eğer emre güngör sağlıklıysa yüzüne bile bakmam bu adamın.Dualarımda hiç sakatlanmaması emre güngör'ün.
Milli takımda oynama olaylarınada hiç girmeyelim bence.Türk milli takımından bahsediyorsak hiç bi zaman bizim için kıstas olmamalı.
Sonuç olarak eh işte olsa da olur olmasada.Hani bonservis falan verseler üzülürdümde bedavaya gelince ne üzülüyorum ne sevinebiliyorum.

quad dedi ki...

Beşiktaşlılar geçtiğimiz GS maçında Zan ayağının altından topu kaçırıp GS golü attığında sabır taşına dönüştü zaten. O yüzden şu anda pek üzülmüyorlar Uğur, merak etme. :)

Bu arada, neden opsiyonun kullanılmasının "unutulduğunu" düşündüğünü de merak ettim.

barış dedi ki...

servetle gökhanın transferi baya farklı aslında. birincisi senin dediğin gibi azimleri, servet her zaman futbolunu ileriye götürmek için uğraşmıştır. ikincisi ise servetin gökhandan mental olarak kat kat üstün olduğu gerçeği. sonuçta servet gökhan gibi top ıskaladığı için alay konusu olmamıştı, ağır olmasıydı onun handikapı. ama o bu fiziksel yetersizliğinin bile önüne geçebildi bir şekilde, hızlı forvetlere karşı sırıtmadı son senelerinde. diğer taraftan gökhan zan 28 yaşına gelmesine rağmen hala aynı hataları yapıyor, ayrıca topu oyuna sokma meselesinde rijkaardla nasıl anlşacak merak ediyoruz. sonuç olarak eğer rotasyon oyuncusu olarak alındıysa çok iyi transfer ama ilk 11 oyuncusu olacaksa vay halimize diyorum.

Cem Kalay dedi ki...

Önceclikle güzel yorumların için teşekkür ederim kendi adıma. Tam kafamdaki düşüncelerin detayını yaazmışsın.

Mustafa Sarp ve Gökhan Zan'ın kötü oyuncular olduğunada karşıyım. Mustafa Sarp'a kötü diyenler, Mustafa Sarp'ı 2-3 maç canlı olarak izledimi acaba? Kafa toplarına çok iyi çıkabiliyor, son vuruşları bilinçli ve oyunun iki yönünde de var. Barış'ın biraz daha akıllı halini düşünün, ve inanıyorumki Galatasaray'a faydalı olacak.

Gökhan Zan için ise stoper bölgesine yapılabilecek en iyi transfer, şu an için Türkiye'de. Anadolu takımlarına gittiğinizde gözleri €'larla doluyor adamların. Nerden baksan 5 Milyon €'dan açılacak transfer görüşmeleri. O açıdan, Gökhan Zan gibi milli bir stoperi, Beşiktaş'ın elinden bedavaya aldık. Tabiki eksiklikleride var ama Servet ilk geldiğinde daha ona edilen yorumlar hala gözümün önünde.

Gökhan'ın kendini tekrar ispatlaması için iyi bir fırsat bu.

Kaldı bir yabancı stoper transferi. Topu oyuna sokabilen, savunmayı iyi idare edebilecek ve yıldız adayı bir oyuncu alacağımız düşünüyorum. En azından Rijkaard'ın sistemini az çok bildiğim için böyle olacağını tahmin ediyorum.

Adsız dedi ki...

Aslında şu yabancı trasnfer Çakma Puyol yani Coloccini olsa çok güzel olur.Defansın her yerinde oynayan,hızlı,topu oyuna sokabilen biri.Geçen sezon Newcastle'da kötü bir sezon gecirdi.Gerçi çoğu kötü bir sezon geçirdi.
Marsilya ile adı geçiyordu. Marsilya Servet'i seçti.Bunun nedenini bilmiyorum.

Adsız dedi ki...

Bjkliler neden seviniyor anlayabilen var mı?Defansları çok mu süperdi.Milli takım konusu konuşuluyor.Milli takım da başarılı gökhan zan.
Bjk sayesinde daha kaliteli stoper alacağız.Bjk hem kendisi zarar etti hem de bize daha iyi oyuncu gelmesini sağlayacak.Hem de kesinlikle güç kaybetti.

apaç dedi ki...

hakan kadir balta'nın sözleşmesi 5 yıl uzatılsa bu kadar üzülmezdim.

çok kötü futbolcu, çok kötü transfer.

gulphi dedi ki...

bu arada hiç mi bakmamışım acaba daha önceleri , bildiğin michael jackson yahu:)))

apaç dedi ki...

neye göre belirlendiği kimse tarafından bilinmeyen bir milli takımın stoperi..

23 kişilik beşiktaş futbol takımının en zayıf halkası..

gidişiyle neredeyse tüm beşiktaş taraftarını 3. kupayı almışcasına sevindiren dirayetsiz.

mustafa denizli'nin fahiş bir miktar isterse üzerinde durmayın, verin eline sözleşmesini gitsin dediği adam.

kendisine yer kürede 1 milyon avrodan fazla verecek bir kulüp olmadığı için, 1.8 milyon avroya galatasaray'a imza atmış..

evet, bence de çok muazzam bir transfer.

sembolist dedi ki...

Serveti 8 milyon euroya yollayıp Gçkhan Zanın alınması doğru bir politika.Gelck bir yabancı stoperle rotasyonun dişlileri tamamlanmış olcak.BJK lilerin sevnri gibi yapıp içten içe mağlup psikoljisiyle Gökhanı kötülemlerini anlayamıyorum.Unutmasınlar ki Gökhan Şampiyonluk maçına kaptan olarak çıktı.
saygılar.

apaç dedi ki...

imza töreni sonrasında top sektirdi, izledim..

bildiğin top cambazı bu adam.

üstelik milli.

üstelik sıfır bonservis.

üstelik kimin kaptan olduğunu terliğin belirlediği şampiyon bir takımın kaptanı.

oynayacağı süre içerisinde de galatasaray'dan kuruş para almayacak zaten.

seninle kupalardan kupalara koşmak istiyoruz gökhan.

yuvana hoşgeldin!

Adsız dedi ki...

Rakibin kullandigi 10 duran toptan 7sine vursa yeter bize. Boyu da musait zaten.

Onunde Mehmet Topal, Ayhan ve Baris'tan en az ikisinin oynayacagi bir defansta ortalama bir topcu da cok rahat oynar.

tobias dedi ki...

boyuna yakışmayacak bir hava hakimiyeti var.zıplamayı bilmiyor.son 4-5 yılır duran toptan attığı gol sayısıi2 yi geçmez.ayağı iyi değil.tandem,markaj bilgisi sıfır.çok yavaş.bri stoperde olması gereken sertliğe,ısırganlığa sahip değil.tek hamleli,rakip forvetleri sürekli döndüren bir yapısı var.hiç çevik değil.kısaca gökhan zan olmadı.

sunshine dedi ki...

yıllık ne kadar verilmiş bilen varmı.eğer apaç'ın söylediği gibi 1.8 milyon avro vereceklerse bu yönetime söyleyecek sözüm yoktur.

pclion dedi ki...

Yıllık ücretin 1.8 olduğunu hiç sanmıyorum, hatta 1.5 milyon euro bile büyük sürprizdir benim için. Galatasaray'da yerli oyuncular için tavan 1.4 milyon euroydu geçen sezon, onu da Servet Çetin devre arasında imzalayarak almıştı. Hasan ve Ümit'in eskiden kalma sözleşmelerini saymıyorum elbette. Maksimum 1.2 milyon euro diyorum yıllık. Zan'ın Galatasaray tercihinin sebebi bence para değil...

apaç dedi ki...

rakamlar doğrudur.

ismi ne olursa olsun, bonservisi elinde olan adamlar her dem böylesi yüksek sözleşmelere imza atarlar.

gökhan da kendisine o paraları verebilecek yerküredeki tek takım galatasaray olduğu için galatasaray'ını seçmiştir.

ve yıllık 1.5/1.8 milyon avro arasında bir rakam alacaktır.

ki bu miktar da arda'nın yıllık maaşının nerdeyse iki katına, uğur uçar'ın aldığı meblanın ise 10 katına tekabül etmektedir.

adnan polat yönetiminin yapmış olduğu en büyük hatadır gökhan zan transferi.

allah, başta franco'ya olmak hepimize sabır versin.

Adsız dedi ki...

Spor sitelerinde 2milyon euro yazıyor bilgisi olan yok mu

pclion dedi ki...

Galatasaray dengeleri bozacak bir ücret vermez, hele ki yeni gelen bir oyuncuya. Merak etmeyin, 1.8-2 gibi ücretlerin olması mümkün değil. Beşiktaş Nobre'ye yıllık 2.3 milyon euro veren bir kulüp, Gökhan doğal olarak kaptan olduğu bir kulüpten 2 milyon euro istemiş olabilir ama Galatasaray benzer bir ücreti karşılamaz. Galatasaray'ın en değerli oyuncuları 1.5 milyon euro bile almıyorlar, buna göre hesap edin işte. Her gördüğünüze inanmayın. Ben yine de net bir rakam öğrenirsem burda yazarım.

Apaç, sen de transferin kötü olduğunu ispatlamak için millete gaz verme. :) Öyle bir ücretin verilmesi mümkün değil Gökhan Zan'a. Galatasaray maaş bütçesini en iyi idare eden kulüptür üç büyükler içerisinde...

apaç dedi ki...

kaynak sağlam uğur.

rakamlar açıklandığı gün apaç haklıymış diyecek, tarifi zor pişmanlıklar yaşayacak, hatta bir özür yazısı yazmaya kalkışacak; ama tüm bunlara karşın yaralı kalbime pansuman olamayacaksın :55

22.06.2009 itibariyle galatasaray futbol takımının en çok kazanan yerli futbolcusu statüsüne kavuşmuştur gökhan zan.

şaka gibi, ben de biliyorum; ama gerçek, siz her ne kadar kabul etmeseniz de bu dostlar.

hayır, ben de çok üzülüyorum..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

On numara bir hamle.Ama 11 için değil rotasyon içinse on numara.Haldun başkan bugün "2 yabancı daha alacağız,orta saha ve forvete." demiş.Şayet savunmaya yabancı gelmeyecekse hoş değil...

Cem Kalay dedi ki...

Biz ne laf edenler gördük. Servet geldi sümüklü, odun dediler. Ayhan geldi çirkef dediler, Emre Aşık geldi saatli bomba dediler, bırakın onlar diye dursunlar. Aslında içlerindeki kini kusma yolu bu.

Şimdi laf ettiği oyunculara bakın hepsi mlli ve gıpta ile bakılan oyuncular.

Tamam Gökhan onbir oyuncusu olamaz belki ancak rotasyon için süper bir transferdir, hem de BEDELSİZ olması ayrı bir güzellik.

Siz sıkmayın canınızı Galatasaraylı arkadaşlarım, Galatasaray Fergusonu getirse bile, yine birşey bulur onlar !!!

Adsız dedi ki...

ısınmadım, ısınamadım bu transfere.

ugur senel dedi ki...

apac bey sallıyor,gökhanın bejekeden aldığı para 700 bin euro idi galatasaraylada 850 bin euroya anlaştı,gerisi hikaye...

father vic dedi ki...

apaç kaynak sağlam ne demek ya gazeteci değiliz isim vermiceine söz mü werdin söle kim olduğunu o zaman..he bi de o sağlam kaynaktan gelecek diğer oyuncuların da ismini öğrenirsen seviniriz..

2 yıl için 2.75 milyon € yıllık 1.375 e geliyor..kaynak sağlam filan da değil internet sitelerinde gördüğüm tek rakam buydu..böyleyse bile çok paradır..gökhan zan 800 bin € dan fazla alıcak bir oyuncu değildir..ama bedavaya gelio ya fazla fazla oyuncuya veriorz..o zaman bonservis verilmemesinin ne manası var ki bu da takım içi dengeyi bozuyo nihayetinde..

Adsız dedi ki...

UĞUR KARDEŞİM ŞAHSEN BEN GÖKHANI SEVMEM DE BEĞENMEM DE TRANSFER EDİLMESİ BENİ HİÇ TATMİN ETMEDİ KESİNLİKLE YABANCI OYUNCU ALMALIYIZ NEİL GİBİ.GÖKHANA HER TOP GELDİĞİNDE AYNI EMREDEKİ GİBİ YÜREĞİMİZ AĞZIMIZDA OLACAK GERÇEKTEN SAATLİ BOMBA NE ZAMAN PATLAYACAĞI NEREYİ PARÇALAYACAĞI BELLİ DEĞİL BONSERVİSSİZ DİYE HER ÖNÜMÜZE GELENİ ALACAKSAK İŞİMİZ VAR

pclion dedi ki...

Ben de tam olarak bunu demeye çalışıyorum zaten. Önce sakin olmayı öğrenmemiz lazım. Çok iyi trransfer diye gelip başarılı olamayanları da gördük, hiçbir beklenti yokken harikalar yaratanları da. O yüzden biraz soluklanmak, beklemek gerektiğini düşünüyorum. Önümüzde zaman var, hep beraber göreceğiz...

Adsız dedi ki...

Bende yazmıcaktım ama kesin olmadığı için, inanmak zorunda değilsiniz tabi.Benim de bildiğim 1 milyon euro'nun altında bir rakama anlaşıldı.

apaç dedi ki...

şu an açıklanmış, en azından medyaya açıklanmış şudur denilen bir rakam yok. 1.4 yazan da var, 2 yazan da..

ama ben hala dediğimin arkasındayım, resmi olarak açıklandığı gün de hepiniz tanık olacaksınız buna. alacağı peşin para ve oynayacağı minimum 15-20 maç sonrası gökhan zan'ın kulüpten alacağı para 1.5/1.8 milyon avro arası bir fiyata tekabül edecektir.

ve arda'nın sözleşmesi son bir yılda ikinci kez yenilenmeyecekse ya da yenilenmediyse galatasaray futbol takımının en çok kazanan yerli oyuncusu statüsüne kavuşacaktır gökhan.

kendisinin 1 yılda alacağı paraya, sedat 3, ediz ise 4 yıl oynar.

ve bu iki isim de defa kere cebinden çıkarır gökhan zan denilen forvet miyobunu.

o yüzden kimse sıfır bonservis, milli takım oyuncusu filan demesin.

beşiktaş'ın arkasına teneke bağlayarak yolladığı bir adama, bu kadar para verilmez.

verene de adnan sezgin denir.

ugur senel dedi ki...

beyler medyanın gazına gelmeyin,gökhanın aldığı rakam kesinlikle yıllık 1 milyon euronun altına , medyada gecen rakamlar tamamen uydurmadır,yönetim umarım yakında gercek rakamı acıklar (benim görüşüme göre gökhan 800 bin euroda etmez ama naparsın)
öte yandan lucas neill e istekli olan arkadaşlara inanmak gercekden cok güc keza kendisi artık sıfırı türketmiş,oldukca ağır,beli dönmeyen, arkasına devamlı adam kacıran vede kolay calım yiyen birisidir ,alınırsa bir faciada o olur..

erdersson dedi ki...

gökhan zan transferine olumlu bakman bana ilginç geldi.bonservisi yok ama senede 1.6 milyon avro yani 3.5 trilyon alacak.semih kayada bu şekilde 18 e bile giremeyecek.galatasaray KALİTESİNE uymayacak bir transfer.hangi yönden olumlu baktın bu transfere anlamak zor.herhalde izlemedin.yada elindeki istatistiki bilgilere başvurdun(milli maç vs)

pclion dedi ki...

Türkiye ligini düzenli takip ediyorum Erdersson. Gökhan Zan'ın zayıf taraflarını tekrar tekrar anlatmaya gerek yok ki satır aralarında bunları vurgulayabildiğimi sanıyordum. Semih Kaya'yı ben çok beğeniyorum, Galatasaray'ın elindeki en komple savunma oyuncusuna evrileceğine eminim ama dünyanın hiçbir yerinde 18 yaşında bir stoper zirveye oynayan bir takımda kolay kolay ilk 11'de yer bulamaz, en azından sezon başı planlarınızı buna göre yapamazsınız. Bunu söylememe dahi gerek olmadığını düşünüyorum.

Galatasaray bu tip oyuncular için her zaman bir rehabilitasyon fırsatı sunmuştur, bu konuda açık ara en başarılı kulüptür. Gökhan'ın geçtiğimiz sezonlardan daha başarılı bir performans göstereceğine inanıyorum, bunu da istatistik kağıdına bakarak söylemediğime emin olabilirsiniz...

os dedi ki...

işin ilginç kısmı, kağıtlardaki istatistiklere bakılırsa bu transfere kimsenin laf söyleyemeyecek olması...

sezonu 2 kupayla kapatan takımın stoperini, yer yer kaptan oynayan oyuncusunu alıyorsunuz...

ki milli takımda'da banko forma giyen bir oyuncu...

istatistiklere, kağıt üzerlerine, etiketlere bakılmadığı için ılımlı yaklaşılıyor...yoksa çoktan göbek atmalara başlamıştı herkes böyle kariyerli(!) bir oyuncu takıma geldiği için...

tamam semih'i çok seviyoruz, cidden saha içinde de sırıtmıyor, bariz bir şekilde "ben geliyorum" diyor ama yapı olarak uzun vadelere bakabilen bir ırk değiliz, e eldeki ekonomik şartlar, yabancı sınırlaması, servet'in olası transferi gibi şartlar göz önünde bulundurulduğunda kadro için nokta transferdir.

ha gökhan 10 maç üst üste sıçar batırırsa, olmadı der geçeriz. ama o da milli takımda oynamak için çok çalışması gerektiğinin farkında..

demem o ki, herhangi bir takıma bu sene barcelona'dan bir oyuncu alınsa söylenecek cümle şu..
" barcelona'da 3 kupa kazanan os istanbul'a geldi"

sorsanız os sezon boyunca toplamda 88 dakika forma giymiştir...

işte size istatistik, işte size kağıt üstü transfer.

yabancı alınsa, yabancı sınırı, o kadarr para bikbik diyeceksiniz..

eren&ediz alınsa, ooo onlara o kadar para verilir mi diyeceksiniz..

semih'e güvenilip transfer yapılmasa, ohoo akıllanmadı gs, geçen sene 5 stoperi vardı da ne durumlara düştü, kewell oynadı ama bak hala akıllanmamışlar ekstra adam almıyorlar..

ekşi sözlük'te süregelen bir laf var, üzerinize alınmayın ama cuk diye oturuyor:

"arkadaş bi siki de beğenin be"

erdersson dedi ki...

arsenalde ve diğer bazı en üst düzeyde takımlarda 18 yaşında ilk 11 de oyuncuları rahat bir şekilde oynatıyorlar.birde 28 yaşından sonra bir oyuncunun değişmesi zordur.mesela teknik kapasitesi zayıf.bunu geliştiremezsin.bu birazda doğuştan olan birşey.mesela ayhan.tipik bir 10 numara oynuyordu antepte.sonra fizik yükleme ile başka bir pozisyona geldi.futbolcunun kondisyonunu çalışarak yükseltebilirsin ama tekniğini çalışarak yükseltemezsin .hele belli bir yaştan sonra hiç olmaz.bana göre gökhan küçük takım oyuncusu.galatasaray gibi paslaşarak çıkan bir takım için çok düşük kalitede.bu zamanda hucum defanstan başlıyor.defansın 2 ismide iyi top kullanan isimler olması gerekirki rakip takımın ilerideki presine karşı şişirme yapmasın.yada top kaptırmasın.vede hızlı olacakki defans orta sahaya çıktığında rakibini kaçırmasın.hızlı da değil.hava toplarında iyi.o kadar.vede çok dengesiz.fiziğiyle oynayan bir oyuncu.aklıyla değil.hele rijkaard için akıl her zaman ön plandadır.11 oynamaz dersen iyi bir yedek olur dersen galatasarayın bu ekonomik krizinde yedek bir oyuncuya 3.5 trilyon verme lüksü yoktur sanırım.gökhan konusunda osman tamburacı gayet yerinde yorumlar yapmış.
http://www.maraton.com.tr/article.php?article_id=5636

os dedi ki...

herhangi bir milli takım stoperini alacaksanız, o kadar para mecburen verilecek..
kadro kalitesi diyorsunuz, derinlik diyorsunuz sonra da yapılınca eleştirin.

gökhan zan benimde sevmediğim bir futbolcu tipi, FR a uymayabilir onu da anlarım ama takımda olması negatif hiç bir şey katmaz... ayrıca tamburacı rakiple itişemez demiş, gökhan zan'ı TSL'de yere yıkacak forvet sayısı bir elin parmaklarını kesmez...

arsenal bu işin en uç örneğidir, biz de isteriz 22 yaş ortalamasıyla maçlara çıkalım, ligde üst sıralara oynayalım.. ama arsenal uzun yıllardır bunu yapamıyor.
benim galatasaray'dan sonra tuttuğum takımdır arsenal, hastasıyımdır lakin 2004'teki şampiyonluk ve 2005'teki FA cup'tan sonra bir başarıları yok maalesef..

ayrıca o 17-18 yaşındaki genç oyuncuların alındıkları bonservis bedelleri hatrı sayılır bir tutarı bulmakta, 17 yaşındaki genç bir yabancı stopere 5 milyoj € verirse galatasaray yönetimi, ne adnanlar kalır ne o transferi isteyen teknik direktör...

ya da 23 yaşındaki bir süperstara verebilecek 20-25 milyon €'su yok galatasaray'ın.. superstar dediğime bakmayın, messi,ronaldo değil.. rosicky & nasri tipindeki adamlar...

Adsız dedi ki...

NEİL BELİNİ DOĞRULTAMIYOR DİYORSUN AMA ONDAN KAT KAT DAHA AĞIR OLAN ARKASINA DAHA ÇOK ADAM KAÇIRAN BİR TON HATA YAPAN GÖKHANA SAHİP ÇIKIYORSUN BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU AĞIR DEDİĞİN NEİL PREMİER LİG GİBİ DÜNYANIN EN ZOR LİGİNDE SENELERCE OYNAMIŞ AVUSTRALYA MİLLİ TAKIMININ DEĞİŞMEZ OYUNCULARINDAN BİR TANESİ GÖKGANLA İKİSİNİ KIYAS ETMEK FUTBOLA İHANETTİR GÖKHAN LUCASIN YANINDA ÇÖMEZ KALIR

Adsız dedi ki...

BUGÜN KANAL D DE POLATIN AÇIKLAMALARINI OKUDUM TEK KELİMEYLE REZALET YAZIKLAR OLSUN İNŞALLAH BİR DAHAKİ DÖNEM SEÇİLMEZ CANALDINDAN NEFRET EDEN FANATİK BİR GSLI OLARAK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM BAŞKANA GÖRE 1-2 TRANSFER YETERMİŞ NE DEMEK 1-2 TRANSFER ZATEN KALECİ LEO GELECEK 1 TRANSFER O DESEK ONDAN BAŞKA TRANSFER OLMAYACAK MI STOPER,SAĞ BEK VE FORVETTEKİ SIKINTILAR NOLACAK BU ÜÇ BÖLGEYE TRANSFER YAPILMAZSA HİÇ UMUTLANMAYA GEREK YOK SABRİYE SAĞ BEKİ VERİP STOPERE GÖKHANI GEÇİRİP İLERİYE DE NONDAYI KOYACAKSAK VAY HALİMİZE

ugur senel dedi ki...

malesef bu yıl rijkard belli bir zaman sonra istifa eder keza yapılan bütün transferler vede kadro felaket durumda , bir defa nonda,linderoth,lincoln vede kewell evet kewelldan medet umarsanız 9 kişi kalan rakipden bile baskı yiyeceğiniz bir rezalete döner iş yeni transferler mustafa sarp vede gökhan zan ve leo franco (arjantinli hayrettin) galatasaraya verecekleri bir şey yok daha kötüsü işgal edecekleri yerle takımın icine edecekler.. evet tahminen rijkard istifa eder ,adnan polatda secimde rezil olup cekip gider...
evet karanlık bir yıl daha galatasarayı bekliyor vede bu kadro yapısı ancak komik durumlara düşer malesef.

sunshine dedi ki...

Bu transferlerde rijkartın bi fikri olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.Galatasaray futbolcularını bile cd den çözmeye çalıştığına göre bu şekilde düşünmemekte haklıyım.Bu transferlerde kendisine fikir verecek cevat hocayıda şutladıklarına göre transferlerimizi adnanlar ve halduna bırakmışız demektir.Yoksa gökhan zanın ortada olan özellikleriyle galatasarayda ne işi var.Savunmayı orta sahada kuracak bir takım yaratılıyor geridede gökhan var vay halimize.real madrid valenciadan 15 milyon avroya defansa oyuncu alıyor yıllık 1.8 veriyor biz gökhan zana 1 bile versek gene içim yanar.ikinci meira vakasına hazır olun diyorum.

apaç dedi ki...

keşke meira kadar kötü olsa. ben ona da razıyım.

buçuk bouzid etmez gökhan.

Adsız dedi ki...

Bu yazında nasıl ters köşe olduysan malesef serdar özkan hakkındada ters köşe olacaksın saygılar

Kapalı dedi ki...

Caniniz mi sıkıldı, isler mi iyi gitmiyor, okul mu bitmiyor, is mi bulamiyorsunuz, kiz arkadasiniz mi terk etti? Acin okuyun bunu kahkahaya doyun

Related Posts with Thumbnails