Fransa 1-0 Türkiye

Milli takımın Azerbaycan maçını tam olarak izleyememiştim. Gördüğüm kadarıyla yedek ağırlıklı, milli takıma oyuncuları ısındırmak amaçlı bir kadro vardı. Bunun amacının Fransa maçına oyuncuları saklamak olduğunu düşünmüştüm herkes gibi ama anlaşılan Fatih hoca birkaç parçanın eksik olmasını çok önemli bulmamış. İyi iş çıkardığımız bir maçta malesef bu ufak eksiklikler canımızı yakan ve sahadan mağlup ayrılmamızı sağlayan detaylar oldu.

Sabri Sarıoğlu ve İbrahim Üzülmez. Eğer milli takımın en iyi bek oyuncuları bunlarsa bizim o seviyede tutunma şansımız zaten yok. Söylesinler, bari boşuna ümitlenmeyelim. Stoper dediğiniz stoperdir, sol bek sol bektir. Sırf İbrahim Üzülmez oynasın diye Hakan Balta'yı göbeğe çekmenin ne anlamı var? Kulüp takımı olsanız anlarım, zorunluluktan böyle hamleler yapabilirsiniz ama milli takım bu yahu! Eren Güngör gibi gayet formda bir stoper varken İbrahim ısrarı nedir bu kadar, milli takıma mı kazandıracağız tekrardan? Kusura bakmasın ama her milli maçta bu hataları izlemekten ben yıldım açıkçası. Sabri Sarıoğlu'na bağışıklığımız var bir derece ama o da ekran başında bizleri deli etmekten başka bir işe yaramıyor. Bir oyuncunun 3 pasından 2si rakibe, diğeri sol ayağını kullanma özürlü olduğu için geriye olur mu, böyle milli takım beki olur mu? Gökhan Gönül'ün bir sakatlık bir problemi yoksa milli takımın sağ beki Gökhan'dır, bu açık ve net. Umarım Galatasaray'da Uğur Uçar formayı alır, inanın gelecek sezon hakkındaki en önemli temennim bu. Rahatça maç izlemek istiyorum artık, bir oyuncu teoride hızlı diye pas trafiğini mahvetmesine, bölgesini boşaltmasına, rakibe pozisyonlar vermesine tahammülüm yok benim. Apaç da kusura bakmasın artık.

Bunun dışında takımı oldukça beğendim ben, Fransa'nın baskılı oyununa rağmen ilk 20 dakikadan sonra kendi ataklarımızı geliştirir olduk, tehlikeli pozisyonlar da bulduk. Nuri Şahin ve Mehmet Topal gerçekten çok uyumlu bir ikili, Galatasaray bunu göz önünde bulundursa hiç fena olmayacak. Galatasaray'ın Iniesta'sı olabilir Nuri Şahin. Neyse milli takıma dönelim. Kanatlarda Arda ve Mevlüt, serbest ve insiyatif kullanan oyuncu olarak ise Tuncay vardı. Arda Turan bariz bir şekilde fiziksel düşüş yaşıyor, bunun sebeplerini tam olarak bilmiyorum ama kendini kısa sürede toparlamalı. Sadece tekniğiyle potansiyelini tam olarak kullanamaz. Bu yaz ciddi anlamda düşünmeli durumu hakkında. Mevlüt'ün sağ kanat oynamasını ilk milli maçından beri anlayamadım, anlayamayacağım. Olmuyor işte, adam bariz bir şekilde kanatta sırıtıyor. Sochaux'da sağ açık oynarak atmıyor o golleri, bildiğin striker Mevlüt Erdinç. O tarafa ciddi bir çözüm şart. Hamit Altıntop oynuyor normal şartlarda ama alternatifsiz hissi veriyor bana sağ taraf. Mehmet Topuz da yeni takımında düzgün bir form tutturursa önümüzdeki sene oraya alternatif olabilir. Fatih Terim göz önündeyken Topuz'a net bir tavır koymaz diye düşünüyorum.

Forvet hattında Halil ilk yarı etkiliydi bana göre, takım yaslanmak zorunda kaldığından etkili bölgelerde top alamasa da yararlı oynadı. İkinci yarıda oyundan alınmasını ben yadırgadım açıkçası. Semih bu takımın santraforu, tamam ama formda olduğu zaman. Paslarını veremediği, topları indiremediği zaman takımın hiçbir etkinlik şansı kalmıyor. Euro 2008 zedelerden birisi de Semih, gelecek sezon toparlayabilecek mi bakalım.Fransa tarafında Anelka ilk yarı boyunca sağ tarafı işleyen oyuncu oldu, en sonunda İbrahim'in hatasıyla maçı getiren gol ve kırmızı kart geldi zaten. 10 kişi kalmasına rağmen bizim takıma atak şansı tanıması ve pozisyon vermesi Fransa için bence iyi işaretler değil. Ribery girdikten sonra sürekli pozisyon buldular ama onları da değerlendiremediler. Ribery cidden bir maestro gibiydi. Gourcuff fazla etkin değildi, keza Benzema da öyle. Bunda tandemin iyi iş çıkarmasının da payı büyük. Gökhan Zan milli maçlarda gerçekten farklı bir oyuncu oluyor, izlediğim en iyi Gökhan Zan performanslarından biriydi bu maç. Hakan Balta her zamanki gibi işini yapıyor, bu maçta da eksiksiz yerine getirdi. Eren Güngör de onlardan aşağı kalmadı girdikten sonra. Servet Çetin'in dönüşüyle beraber iyi bir stoper hattımız olacak milli takımda, eskiden sıkıntılı olduğumuz bir bölge için umut verici gelişmeler.

İşin bir de çirkin tarafı var ki artık kelimeler kiyafetsiz kalıyor. Kendimi kaybedip üslubumla pek bağdaşmayan şeyler de yazabilirim, zor tutuyorum kendimi. Gördüğüm en kötü seyircilerden biri vardı bugün Fransa'da, bu nasıl bir rezalettir? Bizi kepaze etmeye kimin hakkı var orda, dostluk maçında yapılmasın bari bunlar. Cidden tiksindim şu görüntülerden, maçın son bölümünü de izlemedim sırf bu yüzden. Vedat Özdemiroğlu'nun Uykusuz'da sıkça yazdığı gibi, azalarak bitsin artık şu saçma sapan işler!

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

17 yorum:

apaç dedi ki...

sabri, gökhan gönül'den sonra bu ülkenin en iyi sağ bekidir.

ibrahim üzülmez ise ergün ve hakan ünsal bıraktığından beri kulvarında tektir.

gördük, görüyoruz işte hakan balta'yı. olmuyor, olamaz da..

fatih terim de gördü en sonunda allahtan ki tekrar çağırdı ibo'yu milli takıma.

koridor bekleri seven rijkaard'dan da aynı hamleyi bekliyorum.

sabri-ismail köybaşı..

budur olması gereken galatasaray'ın bek ikilisi.

uğur uçar ve hakan kadir balta'nın kanatları paylaştığı bir 4-4-2 olmaz beyler.

olsaydı orhan şam'lı, murat kalkan'Lı hacettepe küme düşmezdi.

bek, sabri'dir, abdurrahman dereli'dir, ergün teber'dir, ibrahim üzülmez'dir, ismail köybaşı'dır, erhan güven'dir, ekrem dağ'dır, uğur boral'dır hatta ve hatta bank asya'daki erdem özgenç ile ahmet burak solakel'dir.

geldiği ilk günden arşa çıkardığınız rijkaard da, tercihini sabri'den yana kullanınca bir kez daha yüzleşeceksiniz bu acı gerçekle :(

Genel Sekreter Vak dedi ki...

"Apaç da kusura bakmasın artık."

apaç dedi ki...

işte aklın yolu;

sabri sarıoğlu(abdurrahman dereli)-emre güngör(semih kaya)-servet çetin(murat sözgelmez)-ismail köybaşı(alpaslan erdem)

sizi fazla üzmek istemem; ama anca claudio ranieri gelirse görebilirsiniz, arka kanatlarını serkan kurtuluş'la, hakan kadir balta'nın paylaştığı bir 4-4-2'yi.

o yüzden hiç boşuna heveslenmeyin der, ikinci kez ''aydın, arda'dan çok daha futbolcu'' diyen balon abdullah'ın gözlerinden öper, orta sahaya sivasspor'dan sezer'in alınmasını şart koşarım..

teşekkürler..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

öeeh apaç...belletti yerine 2 sene oleguer'i oynayan rijkaard...koridor bekleri seven rijkaard...benim gibi barça-sever adama anlatma bari bunu.

ha oleguer dediğin odun hücumu beceremediği gibi savunmayıda beceremiyordu,kütük gibi durup çalım yiyordu.o yüzden o zamanlar "belletti oynasın lan,ne olsa savunma her türlü yok,hiç değilse bir-iki bindirir sağdan." diyordum.ama neyseki hem dünyanın en iyi sol beki,hem küçük kaptan savunma yapmayı bilen oyuncular.

üzülmez denen adamın kariyerinin özetidir dün geceki maç.ileri geri koşar ama ne ileride bir numarası var ne geride.just like sabri.

bende diyorum ki,sabri,ya kontratak silahı olarak klübede,ya da başka herhangi bir takımda sürdürecek futbol hayatını.varmısın iddiaya?

ha,bak köybaşı geliyormuş.tekniği,driblingleri etkili bir arkadaş kendisi.savunmayıda öğrenirse zamanla keser hakan balta'yı bakarsın,hele bir gelsin de...

Nevzat dedi ki...

Apaç, tamam H.Balta "safe" oynuyor, fazla attack yapmiyor ama nede olsa top ona geldiginde hic endise etmiyorum, bazende iyide kosulari oluyot. Ama Ugur Ucar'i onla kiyaslamani anlamiyorum. Ugur sakatlanmadan önce kac assist yapmisti?
Bana göre GS'nin en iyi oyuncusuydu. Zaten hersene Istanbula geldigimde onun ismini yazdiriyorum formama.

Birde sanki Alpaslan Erdemi fazla buyuk göruluyor. Sadece Super kupa macinda az görmuslugum var, beyendim tabii. Ama okadar iyi olsa oynatmazlarmiydi?
Gerci Ugurcum, senin adamin Volkandan kötu olamaz herhalde. :)

sunshine dedi ki...

Hay sabri kadar başınıza taş düşsün diyesi geliyor insanın.
Dünkü maç hakkında birşey yazacaksak eğer neden hakan balta stoper oynar diye sormamız lazım.Hadi kulübünde stoperler sakatlanınca mecburiyetten oynatılıyor peki sana ne oluyor be adamda türkiyede stoper yokmuş gibi beki stoper oynatıyorsun.Bunu bana kimse izah edemez.

tobias dedi ki...

esas fatih terim i eleştirmek lazım bence. saçma sapan kadro tercihleri resmen bıktırdı. hep şans hep gaz..bir kere adam gibi futbol oynaduğımızı örmedim.

Adsız dedi ki...

ferhat öztorun'u hala almadı trabzonspor bildiğim kadarıyla.ferhat'ı tekrar takıma kazandırabiliriz.kesinlikle ismail köybaşı'ndan kötü değil.herm bonservisi elinde, hem de kendi evladımız.devreye girmekk lazım bence.

Adsız dedi ki...

Sabri pas trafiğini bozuyor da Barış için aynı lafları duyamıyoruz senden. bu kadar çifte standart fazla. Barış da sadece koşuyor, pas trafiğini bozuyor. onu da eleştirelim.

Adsız dedi ki...

Barış pas trafiğini bozsa Bjk ve Fbye karşı orta saha üstünlüğü bizde olmazdı.Barışın Berlin Bordo veya zorlu maçlarda oynadığı oyuna bir bakın nasıl paslar atıyor göğsüyle nasıl indiriyor (+)

father vic dedi ki...

ya apaç hadi sabriyi savunuyodun anladık da bari ibrahim üzülmezi savunma ya..beğenmediğin uğur uçarın sakatlanana kadar yaptığı asist sabriyle ibrahimin bu sezon yaptıklarının toplamından fazla..yarı sahayı geçmek hücum yapmak demek değildir..sabri de ibrahimde hücumu rakip yarı sahaya topla yada topsuz geçmek olarak görüo sende bunu kanadı koridor gibi kullanmaktan bahsediosun..bu adamlar ne gol atıolar ne asist yapıolar üstelik kanatlarından sayısız gol yediriolar..daha önce bi yorumumda bi hesap yapalım demiştim gol ve asistler + kanadından yenilen goller - olsun averaja bakalım die..ibrahim üzülmez ve sabriyi toplayalım..bi de uğurun oynadığı dönemle hakan baltanın bu sezonunu..o zaman kim bek kim elek anlaşılır.

Özgür Şeker dedi ki...

trt maçın içine etti. Heryerde reklam + yayının kesilip durması

kardeşim yapamayacaksanız üstlenmeyin..

apaç dedi ki...

@vakilinchuk

dün maç kasetleriyle gitmiş rijkaard ülkesine.

şayet zaman ayırıp, oturur izlerse sabri gene ilk 11'deki yerini alır.

zaten son 6 yıldır kesen bir hoca olmadı kendisini.

bu saatten sonra da olacağını sanmıyorum.

milan'da gattuso nasıl yedek kalamazsa, sabri de galatasaray'da öyle yedek kalamaz.

bir futbolcudan çok ötesi sabri. bir ruh, bir simge, bir dışa vurum.

onsuz bir gs futbol takımı olmaz, olmamalı.

hepinizi kendi değerlerimize sahip çıkmaya çağırıyorum.

********

@Nevzat

hakan kadir balta'yla, uğur uçar'ı aynı kefeye koymuyorum bittabi. uğur fersah fersah ötededir hkb'den.

benim demek istediğim sol beki hkb olan bir takımın, sağ beki uğur olamaz.

senin dediğin asitlerin de 3'ü içerdeki konya maçındaydı.

kaldı ki bir de sakatlıktan nasıl döneceği var bu adamın. ne kadar isterse istesin, eskisi gibi olamayacağı çok aşikar.

bunu da en iyi kendisi biliyor.

********

@amanteramco

sana sonuna kadar katılıyorum dostum. kulübün çocuğu sabri'ye çok yükleniliyor.

toraman'ı kadroya almayan fatih terim'e de kafam girsin. bu kadar net.

********

@father vic

üstte de söyledim, o asistlerin yarısından çoğu konya maçına ait.

evet bu zikrettiğim isimler, yarı sahayı her geçince gol ya da asist yapmıyorlar; ama en azından oyunu rakip sahaya yıkıyorlar. oyuna çıkıyorlar, arıyorlar, rakip takımın ön kanatlarını edilgen kılıyorlar.

hadi uğur neyse de, ben daha hkb'nin bir kere oyuna çıktığını görmedim. orda 15 metre kare bi alanı var, orada gönlünce eğleniyor. lan bi hucuma çık, açığını içeri katettir, ya da bir orta yap; stoper uzaklaştıramasın, gelişine mehmet topal vursun, tehlike filan olsun.

yok, orda çok güzel bir alanı var babanın. skor lehte de, aleyhte de olsa düsturunu bozmuyor.

ve bunun adı da ''adam hata yapmıyor baba, çok soğukkanlı. sanırsın buzdolabı'' oluyor.

fenerbahçe'den vederson'u istememek elde değil!

father vic dedi ki...

apaç şunu da gözardı edemezsin ama..hkb nın önünde oynayan ardaya dünyanın en iyi futbolcusu kim die sorulduğunda biraz abartılı da olsa hakan balta cevabı verdi ve devamında arkamda o olduğu zaman çok daha rahat oynuyorum dedi.dediğim gibi biraz abartılı bi cvp da olsa bence önünde oynayan bi adamın bu övgüsü gözardı edilemez..ayrıca sabri atağa çıktığında sürekli olur olmadık top kaybederse ileri çıkması sadece pozisyon yememize neden olur ki bu blogdaki herkes de bundan şikayetçi.

Adsız dedi ki...

Hakan baltayı savunmaya ve açıklamaya gerek yok.Açık ara Türkiyenin en iyi sol bekidir.Avrupada da oynayabilecek kapasitededir.
34 maçta 30unda oynar 28inde çok iyidir 2sinde kötüdür dersiniz

Adsız dedi ki...

Sabir sadece sabir lazim. Biz sabirli olursak basarilar da er ya da gec gelecektir. Sonucta kalitesi tescillenmis bir teknik direktor. Mesela Sabri'yi banko oynatsa bile bir bildigi vardir deyip elestirmeyecegim.
Bu arada post dunku macla ilgili ama yorumlar sabri-hakan balta ekseninde olmus:))

Adsız dedi ki...

Bu arada apac'in kullandigi "koridor bek" deyimi cuk oturmus. Ne de olsa her mac sag kanadimiz rakip sol aciklar tarafindan koridora donduruluyor. :D Bu arada bu Hakan Kadir Balta'yi cok seviyorum ben. Arda'dan filan daha cok seviyorum yani o kadar. Kesinlikle bu takimin en Avrupai futbolcusu. Hani Manchester United'da oynasa siritmaz o derece. Oglum olursa adini Hakan Kadir koyacam:)) :22

Related Posts with Thumbnails