Frank Rijkaard Galatasaray'da

Frank Rijkaard ve Johan Neeskens. Rüya gibi bir teknik kadroya kavuştu Galatasaray. Şöyle söyleyelim, Rijkaard, Derwall'le beraber Galatasaray'ı çalıştıracak en kariyerli teknik direktör. Şampiyonlar Ligini uzun bir aradan sonra Barcelona'ya getirmiş, mevcut sistemin temellerini atmış adamdan bahsediyoruz. Ben hala olayı realize edememiş durumdayım aslında, yazıyoruz falan ama kendimi inandırabilmem için zamana ihtiyacım var.

Hollandalıyı hepimiz tanıyoruz aslında, fazla detaya inmek şu an için gerekli değil. Barcelona'da yaptıkları belli, bugün Messi önderliğindeki pas trafiği üzerinden oyuna hükmetme özelliğini kadroya yerleştiren adamdır Rijkaard. Önde koridor açan tek forvet, ofansif ve teknik kanat oyuncuları ve bir maestro. Galatasaray'ın bu sezon denemelerini yaptığı ama oturtma fırsatı bulamadığı sistemden bahsediyoruz. Bu anlamda da harika bir seçim Rijkaard.

En az onun kadar önemli bir adam daha var ki yönetimi esas tebrik etmemiz gereken nokta bu bence. Sevincimi mazur görün ama bu kadar önemli bir iki numara Türkiye'ye gelmemiştir muhtemelen, bu da yeni bir çağın başlangıcı aslında Galatasaray ve Türk futbolu adına. İkinci adam olarak kimi görmek istersin deseler vereceğim ilk cevaplardan biri olabilirdi Neeskens. Aslında ben en iyisi susayım da Bülent abinin 2 sene önce yazdığı Neeskens yazısı konuşsun.

Dip not olarak ekstra bir müjde vereyim sizlere, neredeyse her futbol meraklısının takımında görmek istediği İsmail Köybaşı büyük bir sürpriz olmazsa seneye Galatasaray forması giyecek. Bir süredir konuşuluyordu bu gelişme ama artık yavaş yavaş söylemenin vakti geldi. Volkan Yaman ve Necati Ateş de var bu transferin içinde. Kesinleşince bu transferin ne kadar önemli olduğu hakkında söyleyeceklerimiz olacak...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

30 yorum:

mcD dedi ki...

helal olsun

father vic dedi ki...

ters köşe yapmak konusunda gerçekten çok iyi iş çıkardı yönetimimiz yine..barcelonanın eski td sini getirerek de büyük iş başardılar..ancak doğru tercih olduğu konusunda pek emin değilim..hatta fb li arkadaşlarım ve ben birbirimizi kızdırırdık size rijkaard gelicek sizi mahvedicek die..bu haberi hangi gsliye sölesemde ilk tepkisi hay a.... dan ibaret oldu..neyse hayırlısı bundan sonra başarılı olması için dua edicez..he bi de ronaldinho gibi ardayı da bitirmemesi için de tabi

LC dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
apaç dedi ki...

ilk sene çöpe atılır.
ikinci sene de beklenmez ve aragones olur.

dediydi dersiniz.

Serhat Varer dedi ki...

İşte bu!
İçimi bir huzur kapladı :)

Lütfen çocuklar bu fırsatı iyi değerlendirin.

Hocalarınız Neeskens ve Rijkaard.
Yoksa böyle fırsatı bir daha bulamazsınız.

Aydın sana söylüyorum,Arda sen anla!

Özgür Umut dedi ki...

Netten okudum inanmadım, Resmi siteye baktım ancak ozaman inandım...Yönetim büyük iş yaptı tebrikler gerçekten...

aksilaz dedi ki...

arkasında durabılen bı yonetım olmalı. adnan sezgin istirahata gecer umarım

Gala's dedi ki...

tabi ya apaç Bülent Uygun dimi.. Yönetim İstifa!!!

hey allahım..

T. Egemen Gul dedi ki...

Bir Beşiktaş'lı olarak sevindigim bir hadise bu. Galatasaray'in iflah olmaz psikolojisi belki düzelir fakat "sistem seven" Rijkaard'in ilk sene başarılı olmasi pek mümkün değil.

erenbatum dedi ki...

father vic yapma ya ronaldinho kendi kendini bitirdi messi xavi iniesta henry bu adamlarla niye problem olmadıda etoo ve ronaldinho ile oldu hem de rijkaard ı boşver neeskens gibi bir adam geldi ya 2. derwall gibi bunlar derwall- mustafa denizli, rijkaard-neeskens büyük başarılar bizi bekliyor inşallah 2 yılın sonunda tekrar la ligaya dönmek istiyorum diyip te gitmez biraz destek yahu en azından 10 maç avans verin adamlara ligde.

alperensaylar dedi ki...

olayı bozan fenerli olmak istemem:) ama sabretmeniz gerekiyor kesinlikle rijkaard'a. rijkaard'ın 4-3-2-1'i kolay oturacak bir sistem değil. gs yönetimi için asıl iş burdan sonra başlıyor, skibbe göreceli olarak daha tecrübesizdi rahat gönderildi ama rijkaard'ı başlardaki olası tökezlemelerde öyle kolay kolay ateşe atmaması gerekir yönetimin. kısacası zamanında ali sami yen'de fenerden 4 yiyen takımın başkanı gibi olmalı adnan polat. taraftar zaten sonuna kadar arkasında durur rijkaard'ın işler kötü gitse bile ama önemli olan yönetimin bundan sonraki politikası.

CaRtMaNtR dedi ki...

İlk sezon takım 10. olsa bile tüm derbileri kaybetse bile sabır sabır sabır ve sabır göstermek lazım. Geçen sene rijkaardın sistemine yakın bir sistemle oynanması, elde arda, baros, kewell ve hatta aydın ile lincol gibi adamların olması ile geçiş daha yumuşak olacaktır. Ayrıca bana kalırsa sağlıklı bir Uğur Uçar bu sene çok önemli bir atılım yapabilir.

Birde İsmail Köybaşı ile gerçekten anlaşıldı ise gelecek sene İsmail'İn sol bekte Alpaslan'ında sol açıkta rotasyona girip en az 10 maç kadar forma giyebilmeleri lazım.

Aydın, Yaser ve Mehmet Güven içinse kendilerine örnek alıp çok şey örenebilecekleri bir döneme giriyoruz muhakkak bu şansı kullanmaları lazım takımda kalmak istiyorlarsa.

mondo trasho dedi ki...

rijkaard ve köybaşı.
geleceğe atılmış iki önemli imza:)

çağrı dedi ki...

Umutluyum çünkü sabretmekten başka çaresi yok yönetimin.Rijkaard'ın da Skibbevari bi şekilde ayrılması sonucunda oluşacak maddi ve manevi(prestij özellikle) kayıplar göze alınamaz.

Onu kulübede görmek bile büyük keyif olacak...

Aslantepe dedi ki...

Yorum yapmak için biraz erken. Kontrat süresi de önemli. Yeni bir 1+1 vakası ise sevincimizin kursağımızda kalması da olası. Yine de sadece Neeskens'in gelmesi bile çok önemli bir olay. Tek başına bir Rijkaard sıradan bir macera olabilirdi. Neeskens ise tek başına Galatasaray'a teknik direktör olabilecek bir isim.
Yönetim geçmişteki hataları tekrarlamaz,uzun süreli bir proje olarak bunu gerçekleştirebilir ve taraftar gerekli sabrı gösterirse Türkiye futbolu için tarihi önemi olan bir değişim olabilir bu.

pclion dedi ki...

Aslantepe, sözleşme 2+2 yıllık. Kongre sonrası opsiyon kullanılır diye düşünüyorum...

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

ben demiştim bilen bilir :)


http://yetenekavcisi.blogspot.com/2009/05/rijkaard-galatasaray.html

SİYAH ULAN! dedi ki...

öncelikle gs yönetimini tebrik etmek gerek, gerçekten çok önemli bir işe imza attılar. rijkaard şu an türkiye'ye gelebilecek en kariyerli & spektaküler 2-3 hocadan biridir. yalnız diğer arkadaşların da çoğunun üzerinde durduğu üzere ülkemizde her şey "bir an önce" başarıya endeksli olduğu için gs camiasının her koşulda rijkaardın arkasında durup sabretmesi lazım. zira hatırlayanlar varsa barcanın başına geldiği ilk sezon takım bir ara düşme hattının hemen üstündeydi ama her zaman uzun vadeli düşünen ispanyollar bizde olduğu gibi adamın kalemini kırmadılar ve desteklerini sürdürdüler. sonunda da avrupanın tozunu atan o barca ortaya çıktı. onun için eğer gs camiası da aynı dirayeti gösterebilirse uzun vadede güzel bir gelecek bekliyor diyebilirim onları..

barış dedi ki...

bu arada nedir bu sol bek sevdası anlamadık?

hakan balta satılacak ya da stopere mi çekilecek? tabii ismail sağ bekte de oynayabiliyor olabilir. ama her yerden önce sağ kanada ihtiyacımız var diye düşünüyorum.

Nevzat dedi ki...

Ben fazla umutlanmadim bu habere. Insallah hayirli olur. Ama sanki bize biraz daha sert ve disiplinli bir hoca gerek. Rijkaard oyunculara biraz fazla serbest davraniyor. Sapitabilir bizimkiler.

Birde Barcaya gelmeden önce pek basarili degildi Rijkaard. Onu Cruyf getirdi Barcaya. "Az imkanli takimda birsey yapamaz ama bol imkanli takimda cok seyler yapar" dedi Cruyft.
Bakalim bizim takimin imkanlari nasil?

pclion dedi ki...

Nevzat, Galatasaray'ın referans alması gereken Rotterdam'daki deneyimi değil, Barcelona'daki deneyimi olmalıdır. Rotterdam çapı belli bir takım, Galatasaray'ın Türkiye ölçeğindeki imkanlarıyla karşılaştırmak doğru olmaz. 5 sene Barcelona'yı yönetmiş ve bugünkü sistemin temellerini atmış adamdır Rijkaard, üstelik kendisi kadar önemli bir teknik adamı da yanında getiriyor. Umutsuz olmamak gerekir kanımca, hatta baya baya umutlanabiliriz. :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

çok iyi oldu bu.2 şey lazım artık bize;

1-yeniçerilerden arınmış bir galatasaray.

2.sabır,sabır,sabır,sabır,SABIR!!

Takım ilk sene düşmemeye oynamak hariç ne yaparsa yapsın Rijkaard'ın arkasında durulmalıdır!

Uzun vadede efsanemiz olur.

SABIR.

transferdede 2 yabancının belli olduğu söyleniyor ama bilmem,2 güne çıkar kokusu.bence biri gudjohnssen.

erdersson dedi ki...

sabır ve skora bakmamak.skibbe ş.ligi elenmesinden sonra hem yönetim hem medya hep yan gözle baktı skibbeye.umarım skora ve medyaya fazla yüzlerini çevirmezler.iyi bir tercih elbette.birde rijkaardın son barca senesinde ronaldinho-etoo krizi patlak vermişti.birazda başarısızlığın nedeni buydu.ronaldinhonun her topu alışında çalım atma sevdası takımı biraz bozdu.birde etoonun aykırı davranışarı eklenince dengesizlik yaşadılar.ve ronaldinhonun biletini kestiler.galatasaraya hayırlı olsun diyelim.

anilkos dedi ki...

Geçen seneden aşina olunan futbolun daha da komplike daha da özenli yapılmış hali bekliyor bizleri transferler de bitsede sezonu güzel şekilde açsak.

os dedi ki...

kapalıya 2 sezon önce açılan "KONSANTRASYON" pankartı gibi eşşek kadar bir "SABIR" pankartı açılsın :)

hayırlı olsun...

alperensaylar dedi ki...

o değil de diğer yardımcısı kim rijkaard'ın?

forzaerdxnc dedi ki...

çok süper bir transferle başlıyoruz bu sene inş devamı gelir eger sistemi oturtursa reykard harika bir dönem baslayabilir

Gala's dedi ki...

rotterdam düştüğünde kulüp iflas noktasındaydı ve tüm oyuncuları gitmişti. paf takım ile oynadılar. bilginiz olsun.

Başkanson dedi ki...

tüm camia için ve tüm memleket için kusursuz kabul görecek bir isim rijkaard.
ülkemizdeki en kariyerli isim ve onun bu gücü aynı zamanda etrafında oluşan ekip yüzünden. sadece rijkaard-neskeens değil, sakatlandımı-öldümü belli olmayan oyuncular topluluğuna dönüşmeyecez bu sene.dolayısıyla da sadece elimizdeki kadroyla bile ligdeki en iyi ekibe sahip olduğumuz gerçeği ile karşı karşıyayız.
hinterlandı en yüksek antrenöre sahip olarak da, barça dan gudjohnsen gibi barça için ikincil ama bizde önemli olabilecek isimleri kadromuza katabiliriz. hatta bir de kiraliık oyuncu söylentisi ciddi olarak geçiyor ki ; spekülatif ve uçmuş bir hayal gücüne bağlayarak genç bojan gibi bir ismi bile kısa süreli olarak görebiliriz takımda. sonuçta rijkaard onu çıkaran isim oldu ve guardiola onu o kadar da sık kullanmadı. sadece spekülasyon yaptım ve salladım ama bu tarz farklı örnekler çoğaltılabilir ve kadromuzu çok acayip bir seviyeye çekebiliriz.
kadrodan önemlisi ise, yönetimin sabır göstermesi, herkes bunda hemfikir, kaldı ki boşa tazminat ödeyecek durumumuz da yok. bununfarkında herkes. ya harro ya marro diyip bu işe girdik ve büyük bir isim getirdik.
bence gs. için yeni bir devrin başlangıcı olabilir. 4 5 senelik bir beraberlik yaşarsak, müthiş yıllar geçirebiliriz.
sabrın olduğu yerde başarı gelir

edi vedır dedi ki...

Yazının sonunda çok fena moralimi bozdun. İsmail Köyaşı bu sene fenere en çok istediğim adamdı. Alan takım gelecek 10 yılda solbek problemi yaşamaz bence.

Related Posts with Thumbnails