Çılgın Piyasa II: Nihat, İsmail, Rıdvan Beşiktaş'ta

Fenerbahçe'nin piyasayı allak bullak edeceği aylar öncesinden belliydi ama buna Beşiktaş'ın da katılacağını tahmin etmiyordum. Topuz transferinde yaşananlardan sonra Beşiktaş da gözünü karartmış olacak ki bence en az Fenerbahçe kadar uçuk bonservis bedelleriyle piyasanın geri kalanını topladılar. Sezon başında takas ağırlıklı bir formülle Galatasaray'a gelmesi konusunda kulüpler arasında mutabakat sağlanan İsmail Köybaşı için tam 5 milyon euro ödedi Beşiktaş. Aykut+Volkan Yaman nerde, 5 milyon euro+Emre Özkan+Serdar Kurtuluş nerde! Bu piyasa dinamiklerinde Galatasaray'ın ismi olan bir oyuncuyu alması imkansız, doğrusu da budur bana kalırsa. İsmail'i çok beğenen ve yerli listesinin en üstüne yazan birisi olarak söylüyorum bunu. Galatasaray'ın İsmail transferindeki esas kaybı bu sözlü anlaşmaya güvenip bonservisi elinde olan altyapı çıkışlı Ferhat Öztorun'u Trabzonspor'a kaptırmasıdır.

Beşiktaş'a dönelim. Beşiktaş için maliyetli transfer olsalar da yerli rotasyonunda ciddi gedikler kapanmış oldu bir anlamda. Sol tarafta İbrahim yerine İsmail oynayacak ki en büyük upgrade bu olsa gerek. Eğer gelişimini sürdürürse Hakan Balta'yla beraber milli takımın değişilmezi olacaktır ancak hala eksikleri olan bir oyuncu İsmail, bu da atlanmamalı öte yandan. Fiyatı altında ezilen bir Ayhan Akman örneği varken Beşiktaş taraftarının da sabır göstermesi gerekecek İsmail'e bir süre. Yıllardır doğru düzgün bir bek performansı izleyemeyen Beşiktaşlılar için çok zor olmayacağını tahmin ediyorum. İsmail kadar dikkat çekmese de Karşıyaka'nın genç sağ beki Rıdvan da kotarılmak üzere olan bir diğer transfer. Sağ bekteki Toraman-Erhan Güven rotasyonunun hücum yönünde tamamlayacaktır Rıdvan. Açık söylemek gerekirse beni esas şaşırtan transfer bu oldu İsmail'den ziyade.

Hem Fenerbahçe'nin, hem Beşiktaş'ın verdiği bu bonservislerin aslında Türk futbolunda dolaylı yoldan da olsa bir vizyon değişikliği getireceğini görebiliriz, işin iyi yönünden bakarsak. Artık aklı başında Anadolu ekipleri kaşarlanmış futbolcular yerine ellerindeki genç oyuncuları değerlendirmenin ve gelişimlerini sağlamanın çok daha büyük bir getirisi olduğunu görmüş durumdalar. Bu işi daha önce gönülsüzce ya da tesadüfî yapan kulüpler de daha organize ve planlı olacaktır bundan sonra. Kayserispor'un, Ankaraspor'un, Gaziantepspor'un, önümüzdeki günlerde Bursaspor'un (Hem Sercan, hem Volkan) kasalarına giren malî girdiyi düşününce önümüzdeki senelerde Anadolu'da yaş ortalamasının aşağı ineceğini öngörmek zor değil. Son 25 yılın en önemli Anadolu performansına ard arda iki yıl imzasını atan Sivasspor bile bu kulüplerin kazandığı bonservislere yaklaşamadı. Esas okunması gereken nokta bu.
Bu transferler arasında en büyük isim ve kariyer Nihat Kahveci'nin şüphesiz, onu en sona bıraktım. Taktik anlamda bakarsak Nihat en az ihtiyaç duyulan bölgelerden birine geldi aslında. Forvet ikileyicileri Beşiktaş'ın en rahat olduğu konulardan biri, özellikle sağ taraftan bakınca. Filip Holosko gibi bir oyuncu varken sakatlıklardan kendini kurtarmakta güçlük çeken bir Nihat Kahveci'nin beklenen etkiyi yapıp yapamayacağı soru işareti. Belki sol tarafta ters ayaklı olarak da süre alabilir ikiliden biri, Mustafa Denizli'den bekleyeceğim türden bir hamle olur. Nihat Kahveci'nin Beşiktaş için anlamı büyük. Son yıllarda Beşiktaş altyapısı çıkışlı, takım üzerinde bir ağırlığı olan bir oyuncu yoktu, daha doğrusu Beşiktaş kimliğiyle anabileceğiniz bir oyuncu yoktu. Nihat bu anlamda önemli bir hamle. Gelir gelmez kaptan olacağını tahmin ediyorum. Ayrıca Avrupa kupalarındaki tecrübesi bu sene Şampiyonlar Ligine katılacak olan Beşiktaş'ın eksikliğini çektiği bir başka husus. Avrupadan geldiği için fiyat/performans oranı sorunlu bir transfer olsa da faydalı bir transfer olduğu görüşündeyim.

Başlığa çılgın piyasa 2 dedik ama bu çılgınlığı esas olarak başlatan Fenerbahçe'yi neden yazmadığımı merak edenler olabilir. Hepinizin bildiği gibi Fenerbahçe'nin Sercan Yıldırım için de benzer girişimleri var, bu transfer de olumlu ya da olumsuz sonuçlanırsa bir yazı yazacağım elbette. Bir yazıyı da Sivasspor hak ediyor aslında ama o yazının başlığının farklı olacağı kesin. Bu yazıyı sabahın köründe yazmamın sebebi ise dün gece erkenden uyuya kalmam, bana ulaşmak isteyip ulaşamamış dostlara selam ederim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

61 yorum:

apaç dedi ki...

nihat'a sevindim. ister sol forvet, ister tamamlayıcı forvet oynasın..başarılı bir sezon geçireceğine ihtimal vermiyorum.

hem milli takım için de iyi oldu bu. artık villareal'in forvet oyuncusu diye kafadan 11 oynamak zorunda kalmayacak. milli takıma en çok zarar veren, sistemine en çok darbe vuran oyuncuydu zira.

ismail için ise çok üzüldüm; ama yukarıda geçen miktarlar hakikaten şaka gibi. emre özkan-serdar kurtuluş+5 imlyon avro..nerden baksan 8 milyon avro eder ki bu da ne kadar potansiyeline inansam da tsl'nde henüz 30 maça çıkmamış bir futbolcu için çoktur, uçuktur, yersizdir.

ksk'li rıdvan için ne kadar bayıldıklarını bilmiyorum; ama çok iyi bildiğim bir şey var:

son yıllarda gördüğün en overrated futbolcudur rıdvan. ve genç olması dışında da başka hiçbir numarası yoktur.

tıpkı serkan kurtuluş gibi..

Adsız dedi ki...

İsmail Gs için ne kadar gereksizse;Bjk içinde bir o kadar gerekli transferdi.İsmail'e aynı tip bir oyuncu zaten mevcut kadroda.H.Balta'nın kesilmesi çok zor artık.Çünkü bazı şeyleri kanıtladı.
Bonservisi konusuda!yok artık! dedirtcek cinsten.Bunu Demirören bile yapmaz derdim ama her yerde yazıyor.
Rıdvan Şimşek'e üzüldüm.Keşke Gs'ye gelseydi.Kadroda mevcut olmayan bir sağ bek tipiydi.Rıdvan transferi maliyet-kalite açısından daha olumlu duruyor.Bjk'nin bu kadar çok sol bek ihtiyaçı olupta Ferhat'ı kaçırmaları yanlış.

Erdem Karakuş dedi ki...

İki transfer de gayet iyi, ama Galatasaray yapmadı diye memnunum. Yerli piyasasında bu paralara oyuncu almak çok anlamsız. Hadi bu sene aldın diyelim, gelecek sene bu takımlar bu sefer daha büyük paraları isteyecekler. Daha 19 yaşında, herhangi birşey ispat etmemiş, potansiyeli var dışında bir yorum yapılamayacak olan bir futbolcu için 8 milyona yaklaşan bir transfer bedeli ödenmez. Galatasaray inşallah diğer takımların hatalarına düşüp fiyat artırmaz bu sene. Hayırlı olsun diyelim.

Adsız dedi ki...

apaç sene boyunca ismail köybaşı dedin başka birşey demedin şimdi gelmmiş sırf bize transfer olduğu için adama sallıyorsun.paranız yoksa biz ne yapalım kardeşim.lütfen bırak bu işleri.

evrendeki en mutevazı insan dedi ki...

Serdar Kurtuluş gibi kendini az çok kabul ettirebilmiş bir oyuncuyu İsmail Köybaşı gibi daha geçen sene paf takımdan çıkmış bir oyuncu için takasda kullanmak ne kadar sağlıklı bir düşüncenin ürünü kestiremiyorum. Umarım bu laflarımdan ötürü pişman olurum.

aksilaz dedi ki...

Bonservis ücretleri dogruysa vahim bir durum. Hadi Nihat milli takım ve la liga apoletiyle hakediyor diyebiliriz. Nihat'ın bölgesinde Holosko ve S.Özkan mevcut. Ancak İsmail için 5 milyon euro+ Kurtulus ve E. özkanın verileceğine inanamıyorum. Kurtulus kronik sakat olabilir ancak hemen üstü çizilecek bir oyuncu değil. Galatasaraymızın bu transferlerden uzak durmasını yeğlerim. Zira topuz'a 9, İsmail'ede en iyi ihtimal 8 vereceğine takıma direk katkı yapabilecek bir yabancı oyuncu çok rahat alınabilir.

Bu sene ligdeki çekişmeden çok ümitliyim ama bu uçuk rakamlar ülke futbolu adına hayır değil diye düşünüyorum.

quad dedi ki...

Serdar Kurtuluş Mustafa Denizli tarafından günah keçisi ilan edilmiş bir oyuncudur. Bir derbi maaçında kalenin önünde müdahaleyi yapamadığından beri doğru düzgün oynatılmamıştır.

Benim Beşiktaşta en beğendiğim ve oynatılmamasına anlam veremediğim oyunculardan biridir. Bu oyuncuyu takasta kullananlara Allah akıl fikir versin :S

Adsız dedi ki...

NİHAT EFENDİYİ AMMA DA ABARTTILAR GÖREN DE ETOYU YA DA MESSİYİ ALDIAR ZANNEDECEK KAHVECİ GÖKHAN ZANIN FORVET OLAN MODELİ GEÇEN SENE İSPANYADA GÖRDÜK 2 MAÇ OYNADI 10 MAÇ SAKATTI OYNADIĞI MAÇLARDA DA REZİLDİ NİHAT BEŞİKTAŞIN İPİNİ ÇEKMEYE GELDİ BEŞİKTAŞTAN BU SENE BİR CACIK OLMAZ BİZİM ASIL RAKİMİZ FB BU SENE DEMİRÖREN GİDER BUNLAR 2020 YE KADAR ŞAMPİYON FALAN OLAMAZ BU SNE FENERLE GALATASARAYIN MEYDANI BOŞ BIRAKMASINDAN FAYDALANDILAR

tobias dedi ki...

3'üde iyi transfer.beşiktaş bu senede ligin en büyük adayı.

Adsız dedi ki...

ya arkadaslar bu adamlar ne yaptida bu kadar bonservis veriliyor inanilir gibi degil gercekten, nedir özelligi bu ismail in 10 trilyon verilmis bu adama ve benim bjk li olmamama ragmen takip ettigim emre özkan veriliyor- ki gayet iyi oyuncu- hayret ediyorum aklim almiyor, alparslan var gs de kocaeli macını izleyenler bilicek 50-60 mt. top sürüp gol pasi verdi, eminim o yaptigini baska bir takimda bize karsi yapsaydi, güzel bir propaganda ve gazla 5 milyonlar onun icinde havada ucardi.

Gercekten anlamak zor, bu takimlarin hicbiri iyi yönetilmiyor. Aydın konya da gol atti oo süper bu adam oldu, sonra ibb de bize karsi oynayinca vayy aydın süper topcu olmustu, gelsin bize dendi, şimdi de herkes aydın a şans verildi volkan a, sezer e karşılık verilsin deniyor. Yani bu futbolcularin arasında bu kadar 5 milyon euro filan bir fark yok hatta şu anda gönderilsin denilen Aydın bu transfer döneminde ki futbolcuların hepsinden daha iyidir; ama bazısının mental özellikleri yerdedir dolayısıyla yeteneklerini kullanamaz o yüzden bence bu adamlara bu kadar para vermeden önce elde ki futbolculara bi bakmak yeterli zira sahip olduklarımızı kücümseyip sahip olmadiklarimizi önemli yapiyoruz, bu yanlıs bana göre.

Özgür Umut dedi ki...

Nihat transferi kesinlikle kürkçü dükkanı mantığıyla yapılan bir transfer. Son 2 senede dogru duzgun top oynamamıs cok sakatlan bır oyuncuya bu kadar verılıp alınmaz. Yıldırım Demirören'nin Fenerbahçe'ye gider korkusuyla yaptığını zannediyorum. İsmail ve Rıdvan için fazla birşey söylememiz zor. Umarım Beşiktaş'a hayırlı olur. Galatasaray'ın bu yerel piyasada transfer yapamaz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

transferi beşiktaş yapınca bonservis konuşuluyor nedense.

berserk dedi ki...

Bu adam ne yapmis da biz görmemisiz, 10 trilyon ediyor.
Beşiktaş ın da bu arabesk tavırlarına, herkes bize düşman baskasina bisiy demiyorlar hep bize hep bize yapiyolar tavrına da bitiyorum.

MaSSaRo dedi ki...

nerden bakarsanız bakın 3 adamda eğer dikiş tutturursa kaliteli ve bjk ye yararlı olacak oyuncular... Nihat'a ihtiyaç yok deniyor ama rotasyonda düşünüldüğünde son derece yararlı olacak biri! geçen sezon solda tello sağda holosko uçta bobo oynuyordu ki bu da 3 yabancı hakkı demek enazındna nihat'ı at sağ tarafa holosko'yu çek sola tello da ortasahada oynar ve daha verimli bir hücum hattı sağlanır ki bunuda beğenmezsen nobreyle canavar 2li olurlar aynı kovacevic le oynadıkları gibi =) ismail zaten banko oynar gibi ve büyük takım sendromu yaşamazsa türk futbolu içinde kazanç olur. rıdvan da gelişene kadar şimdilik iyi bir yedek gibi gözüküyor zira ekrem geçen sezonki oyununu oynarsa rıdvan ın işi zor ve toraman'da esas bölgesi olan stopere çekilicek böylece zan'ın boşluğu(!) her türlü kapanıcak =) BENCE ARTIK ŞU BUKADAR EDERMİ BU OLAYDA KAZIK YEDİNİZ GİBİ MUHABBETLERİ BİTİRİP ADAMLARIN NASIL VERİM VERECEĞİNE BAKALIM! ERNST ve YUSUF(yaşından dolayı) ta iyi paraya geldi ama şampiyonlukta geldi ;)

katakofti dedi ki...

selamlar!
yazılarını uzun süre takip etmeme rağmen ilk kez yorum yazıyorum. fenerbahçe'nin transfer hamleleri ve özellikle mehmet topuz krizi, sezonu 2 kupa ile bitirmiş beşiktaş'ın başarısını tabiri caizse iğdiş etmiştir. Bu açıdan Nihat ve İsmail transferlerini beşiktaş yönetiminin saygınlığını pekiştirmeye yönelik hameleler olarak değerlendirmek gerekiyor. Dikkat ederseniz, her iki transfer hemen hemen aynı zamanda lanse edildi. bu durumun bir tesadüf olduğunu sanmıyorum. bonservislere ve oyunculara gelirsek açıkçası fenerbahçe'nin yarattığı hezeyan ortamında bence gayet normal rakamlar. takılmaya gerek yok. umarım bu transflerler beşiktaş için yararlı olur

Adsız dedi ki...

Mali yonden Besiktas kulubunun bir sikintisi yoktur. Fulya gelirleri, Cl geliri, TSL ve kupa sampiyonluguyla beraber yayin gelirleri bunun yaninda her yil oldugu gibi belirlenen bir butce mevcut. Onemli olan bu oyunculari takima kazandirmak. Nihat sol forvet, Holosko sag forvet oynar Tello sol icte oyun kurar ki cok basarili oluyor. İsmail direkt 11'e yapilmis bir transfer, verilen para muhim degil. Gsli arkadaslarin Ridvan icin uzulmesi gerekiyor zira kabak gibi belli problemleri. Ama bunu bu defa Besiktas YK'sı yahut Mustafa Denizli akil etmistir. Guzel transferler hayırlı olsun Besiktas'a.

No Pasaran dedi ki...

sen bitedur tavirlara da fener topuza 9 milyon verince super, koybasina 5 verdik diye tukaka...

Nihat'i da bi anda madara ettiniz. Fener'e ya da G.saray'a gitseydi tipki Gokhan Zan'da oldugu gibi yere goge koyulmazdi ama Besiktas alinca sakatti boktu pusurdu hepsi konusuluyo. Gecen sene sakatti da Euro2008'de neydi? Ondan onceki sene Villareal'in en iyi adami degil miydi bu adam? Kucumsediginiz adam Real Sociedad'i 2. yapti ligde, Real'e son haftalarda gecildiler...

Adsız dedi ki...

Bjkliler çoçuk gibi mi?Bir alınganlık war.Fb de böyle değil.
İsmail gibi sadece hayatı boyunca 13 maç iyi oynamış bir adama yığınla para vermişler doğal olarak iyi transfer olsada saçmalık.Hem avrupada işler yapıcaz diyolar hem de aldıkları adam avrupa için falan alınmamış.
Nihata gelince 2 senedir ne yaptığı belli olmayan,son seneler de milli takımın en kötüsü olan adama o kadar para vereceğime gider kaliteli adam alırım.Demirören iyice bunalmıştı gitti zararına da olsa milleti susturmak için transfer yaptı

No Pasaran dedi ki...

Yok Fb'li ve Gs'lilerde BJK ne yapsa elestirme huyu var. Nihat'i kac sene Fener kovaladi alamadi. Besiktas alinca bi ana bildigimiz Nihat tukaka oldu. Bu sene sakat denilen Nihat icin Besiktas degil Fener ya da G.Saray ugrassaydi sakatliktan falan bahseden olmazdi, super transfer olurdu. Yillardir fenerlisi g.saraylisi Cam Adam diye dalga gecti, besiktaslilar da hem fikir oldu, takimdan gitsin dedi, G.Saray'a gittigi anda milli stoper, en iyi yerli alternatif oldu. Besiktas Topuz'u alamadi, hala arkasindan kotu topcuydu zaten diyen biri bile yok, sadece karakterini tartismaya actilar. Bunlari gorememek icin ya Fenerli ya da G.sarayli olmak lazim...

Adsız dedi ki...

M.topuz beni ilgilendirmez m.topuz da başkanınız rezil etti.G.zana gelince bu sene çok iyi oynadı elinizden kaçırdınız mı sonuçta.Gidip parayla oyuncu alacaksınız.Bizim de elimizde daha az para gitmiş oldu.Hem g.zan milli takımda gayet iyi.
G.zanın çok kötü olmasının sebepleri belkide sizin takım yüzündendir.Bak bakalım defansında kimler var.Toraman-Ekrem-Üzülmez.Zago gelsin bu defansla oda rezil oynar.Kötü veya normal sonuçta bedavaya tecrübeli oyuncu yedekte durması bile avantajdır.Madem bu kadar kötüydü g.zan ne diye teknik direktörünüz her zaman g.zanı ilk 11 e koyup takımın dizilişleriyle oynadı
Nihatla ilgili her yerlerde başlık vardı.Fblilerin çoğu da gelmesini istemiyordu.
Nihatta da ismailde de bjk zarar etmiştir.Başarılı olsun weya olmasın.Nihata vereceği parayla daha iyisini alırdı.Holosko war elinde.Nihat tek forvette oynayamaz,top da tutamaz.Son 2 senede bjkliler bile milli takımda nihat neden oynuyor hala diyolardı.
İsmail başlı başına hata kaç maç iyi oynadı da o kadar para ediyor.Bunu söylemek doğru değil mi? Millet bjkye garezinden mi bu laf ediyor.Arsenalın karşısına ismail ekrem toramanla mı çıkacaksın.İsmail ilerde çok iyi olabilir ama yarım sezonluk parlamayla bu oyuncuya bu kadar veriyosan kazık yemişsindir.Bu transfeleri yapma sebebini herkes biliyor.
Yapılan 2 transferde soru işareti war ama nedense kasadan 10 milyon euro çıkmış

pclion dedi ki...

Gelen eleştirileri tam anlayamıyorum açıkçası. İddia nedir, cidden transferi Beşiktaş yaptığı için küçümseme olduğu mu? Eğer böyle bir şeyse gerçekten yazıyı okumadığınızı düşünürüm zira her oyuncu hakkında olumlu görüş belirttim, yorumlarım da takımdan bağımsızdır. Galatasaray da alsa Çatladıkkapıspor da alsa benim yazacağım şey aynıdır. Bunu blog okuyucularına her zaman için hissettirdiğimi düşünürüm, yanlış mı düşünüyorum acaba?

Eleştiri geneleyse ya da bana yönelik farklı bir şeyse ne olduğunu biri anlatırsa çok sevinirim çünkü gelen yorumları gerçekten anlayamıyorum.

Adsız dedi ki...

Gormeyeli iyice Senkardesler Kiraathanesine donmus burasi.

Adsız dedi ki...

jessie evet hatta önceki yazılara bakarsan mesela burda pclion mehmet topuz,özer transferini övmüş az bile vermişler demiş. ama beşiktaş olunca işler farklı oluyor maalesef

Adsız dedi ki...

ismail=8 milyon euro
djibril cisse=8 milyon euro

kusura bakmayın ama bu düpedüz enayiliktir.
-bilal tapanoğlu

Pads dedi ki...

Gelen elestirilerin tam aksi yonde, besiktas'a transfer oldugu icin oven arkadaslar enteresan asil. Ortalikta 'Turkiye'nin en iyi sol beki''Uzun zamandir takip ettigim muthis oyuncu' laflari ucusuyor.

Bu adam Gaziantep A takimina cikana kadar hic sol bek oynamadi. Biliyor muydunuz?

Yarin CL'de bir mac kaybettirse onu asacak adamlar simdi 2 mac izledikleri bir adam hakkinda Messi vari yorumlar yapiyorlar.

Enteresan.

Nihat transferi de Holosko satilacaksa dogru bir hamledir. Yoksa 4 forvete yer bulmak zor olacak. Harcanan bir Batuhan'i da hesaba katinca uzucu bir durum.

Ridvan hakkinda ise bir fikrim yok, hayirlisi olur insallah.

Adsız dedi ki...

Bugünkü Fransa-Türkiye U21 maçında Rıdvan'ı izledim, ne kadar para verildi bilmiyorum ama öyle Beşiktaş'ın sağ bek pozisyonunu gelecek 10 senede garantiye alacak bir oyuncu göremedim. Ki yapılan yorumlar çoğunlukla bu yönde, bence Rıdvan'ı 11'e alıp Toraman'ı stopere falan çekemeyecekler. Rıdvan en fazla kulübede koltuk eskitir. Bu yorumumun da Bjk ile ilgisi yok, Galatasaray'a transfer olsa da aynısını söylerdim.

Adsız dedi ki...

Tabi ya.Ben okudum bu blogda ve diğer Beşiktaş'lı olmayan yazarların bloglarında ve tüm medyada Topuz transferinin ne kadar ucuza kapandığı,ne kadar harika bir iş olduğu yazıldı hep.Ama Beşiktaş alınca para sorun oluyor.Hep bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar.Yalan söylüyorsun PC Lion efendi,uyuyordum diyorsun ama sen tüm gece Aziz'le birlikte Papermoon'da idin.Bu yazının talimatını alıyordun.Hepiniz satılık kalemlersiniz.Blog olması birşey ifade etmiyor.Beşiktaş taraftarının sabrını taşırmayın!!!

laleler laleler dedi ki...

ilginç gerçekten beşiktaş Djibril Cisse yi alabilirdi o paraya, hem yeni Nouma olurdu belki, ayakları oynarbaş ama olsun nihat ta farklı sayılmaz.

Ates dedi ki...

Kime ne Beşiktaş'ın bu transferlerden ettiği zarardan. Siz zamanında Lukunkulara Christianlara Almaquerlere ne paralar verdiniz. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek sizin için. İç piyasada rakamları Fenerle Beşiktaş'ın talepleri belirliyor sizin de gücünüz yok bu paraları vermeye...Atın çamuru izi kalsın. Neymiş Nihat milli takımı baltalıyormuş. Rıdvanla İsmail dünkü çocukmuş. Kaybedilen her oyuncudan sonra mideye giren kramplar... Siz de ne güzel işte Gökhan Zan'ı aldınız hem de bedava sevinin gari :)

No Pasaran dedi ki...

@pclion

Kendi adıma söyliyim, benim eleştirim senin post'una değil yorum kısmında Adsız olarak yorum yapan arkadaşaydı ki kendisi de cevap vermiş. Senin post'unda transferi Beşiktaş yaptı diye bi küçümseme görmedim.

Gelelim Messivari yorum yapıyolar, CL'de bi maç kaybettirse asacak adamlar diyenlere. Öncelikle futbol kulüplerinin asıl amacının kar etmek değil sportif başarı olduğunu bi ortaya koymak lazım. Beşiktaş'ın mali durumu sanılan kadar kötü değildir ve bu sene gelen şampiyonlukla beraber kulüp yeni bi atılım yapmak zorundadır. Bunun için de elde ettiği gelirleri bir şekilde değerlendirerek geleceğe yönelik hamleler yapmak zorundadır.CL'den alacağı ya da şampiyonluk rüzgarıyla sponsorlardan vs kazandığı paraları repo yapacak değil bu kulüp, bi yerlere harcayacak.

Kulüp şu anki konjöktürten dolayı ihtiyacı olan bölgeye almasının şart olduğu bi oyuncuya aşağı-yukarı 8 milyon euro verdi diye enayilikle suçlanmamalıdır. Sonuçta bu takıma uzun vadede bir solbek gerektiği aşikar.İsmail orayı yerli olarak kotarabilecek belki de tek alternatif. Ve Beşiktaş gidip o oyuncuyu almıştır.

5 milyon euro önemli bi para evet. + Serdar Kurtuluş diyolar ve Zapo diyolar ama oyuncular daha açıklanmadığı için kesin konuşmayalım. Zapo +2 için ideal bi yedek stoper ama M.Denizli istemiyor, o yüzden daha 1 sene önce 4,5 milyon euroya aldığın adamı göndermek zorunda kalıyosun. Burda kesinlikle yanlış bi yapılanma var kabul ama gelinen noktada ya hocadan vazgeçiceksin ya da oyuncudan. O zaman? Ayrıca Zapo'yu kiralık vermişler sanırım. Serdar Kurtuluş herkes gibi biz Beşiktaşlıların da çok şey beklediği geleceğimiz dediğimiz bi oyuncu. Ama M.Denizli düşünmüyor belli ki. Yapacak bişey yok. Olaya sadece maliyet olarak bakarsanız haklısınız. Ama bi yandan da bu takımın transfere ihtiyacı var ve ülkede saçma bir 6+2 kuralı var ve yerliler bu yüzden çok pahalı. Sol bek de yabancı harcanacak bölgelerden biri değil bana göre. Gidip piyasadaki en parlak yerli sol beki alıyosunuz ve bu kadar eleştiriliyosunuz. Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz işte...

Adsız dedi ki...

@Ates

Evet sorma, sizin büyük(!) başarılarınızın altında eziliyoruz biz. Transfer döneminde de, Türkiye'nin en büyük(!) en başarılı(!) futbol kulübünü baltalamak için, yaptığı muhteşem(!) transferleri küçük göstermek için böyle çemkirip duruyoruz. Napalım paramız yok bizim, sizin gibi ultra zengin takımların parası bizim çenemizi yoruyor...

Güldürmeyin adamı ya...

Adsız dedi ki...

mehmet topuz icin 9 milyon euro ne kadar coksa ismail icin 5m+2 oyuncu o kadar cok ama bu fiyatların sorumlusu man city mantıgıyla transfer yapmaya baslayan aziz yıldırımdır.

nihat icin de verilen yıllık ücret cok fazla ama baska türlü o adamı türkiyeye getiremezsiniz avrupa kariyeri en parlak türk futbolcudur nihat.

Adsız dedi ki...

pclion efendi diyen çakal beğenmiyorsan buradan defol git burada yazılanları okuma haddini aşma efendi ol biz galatasaraylıların asabını bozma 10senede bir şampiyon oldunuz g.tünüz kalktı ama biz o g.tü indirmesini biliriz

pclion dedi ki...

@Son adsız,

Bahsettiğin yorum daha çok ironi gibi geldi, tam tersi bir mesaj aslında. Sinirlenmeye gerek yok...

Adsız dedi ki...

@Adsız 18:11,

Kardeş ironi yaptık be.Anlaşılacağını düşündüm ama..."Papermooni,Aziz" filan dedim oradandamı çakmadın?Enteresan...

@Pclion,

Espri amaçlıda olsa "Pclion efendi" kelamı can sıktıysa kusuruma bakma.Saçma sapan alınganlık etmeyi taraftarlık tarzı haline getirenleri iğnelemekti amacım seninde anladığın üzere...

No Pasaran dedi ki...

Yalnız götünüz kalktı o götü indirmesini de biliriz, zaten 10 senede bir şampiyon oluyosunuz tarzı yorumların silinmemesi de enteresan gerçekten..

Bak ben götü direkt yazıyorum, g.t yazınca kamufle ettiğimi sanmadan...

Napalım o zaman, biz de "İndirin de görelim" diyerek bi arkadaşın bahsettiği gibi Şenkardeşler Kıraathanesi'ne mi üye olalım?

Adsız dedi ki...

Ya zaten Beşiktaşlıların lafları her zaman aynı değil midir? Mağlup olurlarsa hakem yüzündendir,kazık yiyerek transferler yaparlarsa bunları birileri söylerse kıskanıyor olur diğer takım taraftarları.Hakemler Gsnin veya Fbnin aleyhine old zaman öyle bir şey yok derler,kendi lehlerine old.zaman bize 1998 de şu maçta şu hatalar yapıldı onlara sayın derler.6 senede şampiyonluk yaşarlar biz hep hakem yüzünden olamıyoruz derler.Hakemler kendilerinin lehine çok fazla hata yapıp şampiyon oldukları zaman da ilk kez namuslu lig yaşandı derler daha bunları çoğaltabailiriz tabi.
Beşiktaş 2 transferde de kazığın alasını yemiştir.Size soruyorum Gsliler.Sabri sağ bekimiz,ismail köybaşıda sağ bek olsun we o ismaile 8 milyon euro wersek alsak sevinçten uçar mısınız yuh mu dersiniz?

Adsız dedi ki...

@ Apaç
ismail için ise çok üzüldüm; ama yukarıda geçen miktarlar hakikaten şaka gibi. emre özkan-serdar kurtuluş+5 imlyon avro..nerden baksan 8 milyon avro eder ki bu da ne kadar potansiyeline inansam da tsl'nde henüz 30 maça çıkmamış bir futbolcu için çoktur, uçuktur, yersizdir.

Apaç bunu yazmış gelen yoruma bakar mısınız?

@Adsız :apaç sene boyunca ismail köybaşı dedin başka birşey demedin şimdi gelmmiş sırf bize transfer olduğu için adama sallıyorsun.paranız yoksa biz ne yapalım kardeşim.lütfen bırak bu işleri.

APAÇIN SÜPER OYUNCU OLAN H.BALTA VE SİVAS HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNE KATILMAMAKLA BERABER,ŞURDA YAPTIĞI CÜMLEDE HİÇBİR ŞEY YOK.AMA TİPİK BJKLİ MESAJI GELİYOR APAÇA CEVAP ATIYOR.BUNU SADECE 1 KİŞİ DEMİYOR BJKLİLERİN GENELİ BU TARZDA CEVAP VERİR.KISKANÇLIKTAN ÖLÜYOR HEM GS,HEM FB.APAÇ BURDA İSMAİLİ BEĞENDİĞİNİ SÖYLEMEKLE BERABER BU PARANIN ETMEYECEĞİNİ SÖYLÜYOR.

4 KEZ CANLI İZLEMEDİKLERİ İSMAİLE 8 MİLYON EURO VERİYOLAR VE BİZ KISKANÇLKTAN ÖLÜYORUZ.YA TÜRKİYENİN EN İYİ SOL BEKİ VAR BİZDE İSMAİL GELSE YEDEK OLACAK ZATEN BİZ NEDEN ALALIM WEYA KISKANALIM.KISKANILACAK BU OYUNCU MU KALDI.SANKİ KENDİLERİ ÇOK BİLİR YA İSMAİLİ.

rogerio da silva bobo dedi ki...

@son adsız

Türkiye'nin en iyi sol beki olarak Hakan Balta'yı kastediyorsun galiba.
Peki sen hiç avrupa'nın ciddi takımlarında adam geçemeyen,0'a inmeyen,orta açamayan,ağır bir kanat oyuncusu gördün mü ?
Hakan Balta stoperden bozma bek oyuncususur.Türkiye'de sol bek yetişmediği için,H.Balta'nın da ayağı biraz düzgün olduğu için hocaları tarafından beke kaydırılmıştır.Benim gözümde İbrahim Üzülmez bile hakan'dan daha iyi bir bektir.
He hakan'ı stoper olarak beğenirim.Kendisi ayrıca beşiktaşldır.Galatasaray gibi bir takımda efendiliğiyle,ağır başlılığıyla kendisini hemen belli etmiştir ama Hakan Balta bek oyuncusu falan değildir,stoperdir.

Ates dedi ki...

bu adsızlara bi ad verin karısıyor bu adamlar hangisi dost hangisi düsman :)

Blog sahibi arkadaşın yazdıklarını beğendim. Ama altındaki yorumlarda bazı kompleksliler göze çarpıyor. Beşiktaş'ın yönetimini eleştirin, başkanı eleştirin biz de savunmuyoruz zaten icraatlarını ama gelip Nihat'a tukaka demeyin Gökhan Zan'ı kahraman ilan etmeyin komik oluyorsunuz.

Adsız dedi ki...

Bobo çok haklısın :) Sen hiç hakan baltanın karşısında yıldızlaşan bir oyuncu gördün mü? Sen hiç Hakan baltayı kötü oynarken gördün mü? O yüzden mi Ardayla H.balta seyir zevki veriyor izleyenlere.H.balta inemiyormuş i.üzülmez iniyor da noluyor sıfır asist.H.balta da şu vardır kafa hakimiyeti vardır,gerektiğinde iyi ortaları da vardır..Karşısında oynayan oyuncu yıldız olamaz hiçbir zaman.Sol bek stoper orta saha sol açık her yerde oynar.Ayaklarına çok hakimdir.
Senelerdir doğru düzgün sol beki olmayan bir takımın taraftarının hakan baltayı eleştirmesi garip geldi.
Bide üzülmezle falan kıyaslanınca çok fazla hakaret oluyor.Zaten h.balta kötü sol bek old.için euro08 de en iyi 2.sol bek oldu çok kötü old.için benfica olmpiakos vb çoğu avrupa maçının yıldızı oldu.Çok kötü olduğu için de milli takımın hiçbir maçında kötü oynamadı.
Vay be H.balta bile eleştiriliyormuş demek.Ben Gs de ardayı eleştiririm bu adamı eleştirmem 10 seneden aşağı vermez formayı.
Senin gözünde i.üzülmez daha iyi ama i.üzülmez kocaeli gibi takımlarda oynar aslında ama senin beğenmediğin h.baltaya avrupadan sürekli teklifler gelir

Adsız dedi ki...

Galatarasayın en iyi olduğu kanatta hem ofansif hem de defansif anlamda nedense sol bek ve sol kanat.Hakan baltayı bir kez ezip geçen birisi olursa bir daha yazarsın.İbrahim üzülmez gibi bir oyuncuyla kıyaslıyor ya :D dur bir daha gülmek istiyorum ibrahim üzülmez hani orta yapamayan önüne gelenden çalım yiyen karşısında kim olursa olsun o maçın yıldızı olan pas atamayan koşmaktan başka hiçbir şey yapamayan adam yani
H.baltayı 1000 Gsliye sor 999 u inanılmaz güvenir.
Üzülmezi de 1000 bjkliye sor 999u defol git der.
Gsnin en mükemmel tarafı sol kanattır.Hiç transferin t sine bile gerek yoktur.Defansın da en güvenilir adamı H.baltadır
Ha bu arada H.balta sadece bizlere göre değil çoğu kişiye göre ülkenin en iyi sol bekidir tabi arada çıkar beğenmeyenler.Ardayı bile beğenmeyenlerin olduğu yerde ;)

Adsız dedi ki...

Hırvatistan,Slovakya,Norveç,Bosna Hersek,Benfica,Berlin,Olmpiakos,Ts,Fb,Bjk vb nice maçlar şu maçları bence bir kez daha izle de sol bek nasıl olur onu gösteriyor.Hani 4 maç izlemediğiniz ismail dünyanın en iyi sol bekleri arasında ya.Bu hakan baltada avrupanın iyi takımlarına karşı nasıl oynamış bir bak sen.10 üzerinden 8 werirsen tamam dicem;ama herhalde bakmamışsınızdır.Zaten genel de süper oynadığı maçlara bakmaz millet.H.balta-Arda ikilisini izlemek büyük bir keyif.Dediğim gibi bir gün gelir hakanın karşısındaki oyuncu hakanı rezil eder ilk kez böyle bir şey yaşanır o zaman vay be derim.
H.balta denilince klasik laf ileri çıkıyor mu çıktımı da ne akıllı işler yapıyor onu söylemezler.Çıkmadı mı da ne akıllı işler yapıyor ki onun hatasından gol yemiyoruz neredeyse.Ha bide ileri çıkarsa da zaten avrupanın en iyi kulüpleri arasında yerini alır.Söylenildiği kadar da az falan ileri çıkmıyor.Dünyanın en iyi sol beki İsmail konuşulurken of ileri nasıl çıkar deniliyor ama of defansında bir sürü boşluklar veriliyor denmiyor.45 maç mı oynadı Hakan bu sene 40 maç iyidir 5 maç kötüdür.O 40 maçın içinde de ne harika oynadığı maçlar vardır.Hakikaten kötü bir sol bek iyi olsa neler olurdu kim bilir.Baksanıza hayrettinle üzülmez ileri çıkıyor valla bravo sen de çık hakan çıksan çıkarsın ama senin görevin hakan ilk önce gol yedirmemek zaten sakinliğiyle güzel paslarıyla ardayı rahatlatmasıyla süper oyuncu old.gösteriyor

son nokta dedi ki...

Öncelikle sunu soyleyeyim; sıkı Beşiktaş lıyım, takımıma bağlıyım.
bize "ezik" diyen Fbliye ya da "10 senede 1 sampiyon oldunuz götünüz kalktı,defol git" diyen Gsliye hatta, "2 büyük var, siz kimsiniz?" diyen ve bir bakima bana göre "Tek Büyük" olduğumuzu ilan eden futbolsevere de saygi duyarim. Dedim ya Beşiktaş lıyım.
Bu girişi(anlayana) yaptıktan sonra transferlere geceyim.
1. İsmail Köybaşı
Bu paraya Cisse yi almak falan hikaye. Biz Carew i aldik, Ailton u aldikda ne oldu. Rica üzerine bu adami farkli donemlerde yaklasik 6 ay 40 küsür maç izledim. Ofansif olarak yerli statüsünde bulunmaz bir nimet. Defansif olarak ise büyük handikaplari var.(isteyene ayrintili rapor verebilirim)
Bu adam 19 yaşında bir solbek.
1 sene öncesine kadar forvet arkasi oynuyordu. Yani günümüz futbolunda cok önemli olan, Denizli ninde cok sevdigi, ayni oyunculari kullanarak rotasyon yapmaya cok uygun. Defansif yönünü de 19 yasinda bir sporcu icin dezavantaj olarak gormüyorum. Şahsi kanaatim oyunun defansif yönü yetenekten çok ögrenme ve tecrube ile alakali. (bknz. r.carlos süper defans yaptigi icin mi yillarca dünyanin en iyi solbeki sıfatını kazandı)
2.Rıdvan Simsek
Tanimiyorum, ama Bank Asya liginde "yılın genc oyuncusu" ödülünü almasi, oyunun genc futbolcularla oynanması gerektigine inanan birisi olarak beni memnun etti. Ayrica Mustafa hocanın İsmail icin degilde Rıdvan icin mutlaka alın raporu vermeside cabası.
3. Nihat Kahveci
Bu E.Belozoglu--FB iliskisine zerre benzemez.
Eger Emre sporcu karakteri olarak düzgün bir adam olsaydi ve gecen yıl gs ye gelseydi belki biraz iliski kurulabilirdi.
Oyuncu özellikleri olarak anlatmaya gerek yok. TR de olmayan bir oyuncu. Eklemek gerekirse birde holosko var böyle. Neticede 2 side bizde.:) neyse sıkıldım selamlar olsun herkese. BJK lilere not : Emre FB yerine GS ye gelseydi bugun gsliler bayram yapardi elestirmek yerine. Ya da Fb nihat icin devreye girip imza attirsa, eziklerden süper adam kaptik, müthis alternatif, hemde yerli derlerdi. Yani bos bos konusurlardi. Nihat a doyamamistik, ceylan olarak gitti, lider olarak geldi. Diger 2 transferde 10 yıl fln bek ihtiyacimizi karsilar. (Kesin konusuyorum bakin Rıdvanı bilmiyorum ama ismail oyle. Görürsünüz.)

No Pasaran dedi ki...

Hakan Balta@Ispanya maci, Guiza'nin asist yaptigi, Riera'nin attigi gol. Dk. 90+

Hakan Balta'yi ust duzey maclarda izlemeye devam edin...

Adsız dedi ki...

GS'lilar neden BJK'in transferleri hakkinda yorum yapiyorlar, hic anlamadigim bir sey. Sahsen ben bir GS'li olarak hic takmiyorum. Kimi alirlarsa alsinlar beni korkutamaz BJK.
"Benim gözümde İbrahim Üzülmez bile hakan'dan daha iyi bir bektir."
ahahahaha
"Kendisi ayrıca beşiktaşldır.Galatasaray gibi bir takımda efendiliğiyle,ağır başlılığıyla kendisini hemen belli etmiştir"
Bir sey derdim ama neyse... Herhalde 106 yillik tarihlerinde hic cirkef oyunculari olmadi ya kendilerinin o yuzden boyle yorum yapiyorlar. Bu mantikla Ibrahim Uzulmezle Tello'nun GSli olmasi gerekiyor herhalde. (Ha Zago vardi bir de)
Ana fikir: Hakan Balta Turkiye'nin en iyi sol bekidir. GS'in en Avrupai futbolcusudur. Euro 08'de Cristiano Ronaldo'yu cok iyi tutmus ve kanat degistirmek zorunda birakmistir.

rogerio da silva bobo dedi ki...

Hakan Balta'nın bek oyuncusu olduğunu iddia ederken(dikkat edin iyi bir bek oyuncusu demiyorum.Bek oyuncusu diyorum.) söylediğiniz argümanlar hep aynı:Karşısındaki adam yıldız olmazmış,adam geçirtmezmiş,defansı çok iyiymiş.
Yakın zamanda dünya futboluna damga duran bek oyuncularından mesela R.carlos,Lahm,Cafu,Dani Alves'ten hangisi bu saydığınız özellikleriyle dünyanın en iyi bek oyuncuları mertebesine ulaşmış.
O zaman sizin düşüncenize göre koyalım emre aşık'ı sol beke,Türkiye'nin en iyi sol beki olsun.
Banane Türkiye'de Mehmet Yozgatlı'yı,Cihan Haspolatlı'yı durduruyorsa,eğer ben büyük takımsam ve her maçımı kazanmak zorundaysam bek oyuncularım da ileri geri gidip gelmeli önündeki adama yardım etmeli,hücumda etkin rol üstlenmeli.Beğenmediğiniz İbrahim Üzülmez'in hücuma katkısı Hakan Balta'yla kıyas bile götürmez.
He Hakan Balta lig beşincisi bir takım için iyi bir bek oyuncusu olabilir ama her maçını kazanmak zorunda olan büyük takım oyuncusu değildir ya da şöyle diyeyim büyük takımlar hakan balta gibi oyuncuları bekte değil ön liberoda veya defansın göbeğinde kullanır.
Bir de lütfen Hakan Balta'yı İsmail'le kıyaslamayın.Klasmanları bile farklı.Kırk yılın başı eli ayağı düzgün bir oyuncu çıktı piyasaya.Bari milli takım için destek verin çocuğa.

Adsız dedi ki...

@No pasaran

Hakan Balta@Ispanya maci, Guiza'nin asist yaptigi, Riera'nin attigi gol. Dk. 90+

Hakan Balta'yi ust duzey maclarda izlemeye devam edin..

Bir forvet oyuncusu defansı geçemiyecek diye bir şey mi var.Nerdeydi gökhan gönül reiar golü atarken.Bir adamı eleştirmek için 45 maçtan 1tanesini örnek wermeye çalışıyorlar.Bende biraz önce zaten üst düzey maçları saydım
Ha birde Heinze R.madridde oynuyor üzülmez daha çok bindiriyor o zaman üzülmezle takas yapsınlar

Üzülmez 40 defa bindirir 0 asist yapar,h.balta 20 kez bindirir 6 gol de payı olur.Üzülmez yüzünden senede 20 gol yersin,h.balta yüzünden sene de 1 gol yersin.Neyse zaten üzülmezle hakanı kıyaslayana fazla bir şey anlatmamak lazım :D
Bjk senede 1 oyuncu anca veriyordu,artık dakika başı ismail de ismail derler.Baksanız dünyanın en iyi sol bekiymiş İsmail :)
H.baltayı iyi izlemeye devam edin.Yalnız izlerken güzel izleyin 90 dk oyundayken 88 dk da iyi oynayıp 89.dk da rakibe pas attı diye uff ne berbat oyuncu demeyin :)

Adsız dedi ki...

@ No pasaran

Hırvatistan,Slovakya,Norveç,Bosna Hersek,Benfica,Berlin,Olmpiakos,Ts,Fb,Bjk,Portekiz
İstersen bir daha izle şu küçük kulüplere karşı oynadığı maçları :)

Cımbızla çekiyolar ya guiza geçmişte verdiği örnek bu.Ben senede üzülmezin 50 tane hatasını sayarım.Hatta carlosun da :)
C.ronalda holosko deivid yattara Schweinsteiger Rakitic Galletti Raffael Di maria Norveç ve Bosna sağ kanat oyuncuları ve ismini sayamadığım daha nice kaliteli yıldızlar.
Üzülmezin karşısında abdurrahman kemalettin hüsnü burhan bile yıldız oluyor
Neyse zaten bu 2sinin aynı yerde geçmesi bile hakaret old.için fazla uzatmaya gerek yok

Şimdi de İsmail mi 1 numara oluverdi vay be :) Baksanıza kıyaslamak bile hatalı olmuş.
Gökhan zana gelince kimse g.zana süper demedi.G.zan da siz zarar ettiniz gidip parayla oyuncu alacaksınız bizde kar ettik hepsi bu.G.zanın yanında senerlerdir toraman üzülmez vardı ön liberoda doğru düzgün oyuncu yoktu biraz hoşgörüyü hakediyor bu yüzden :)
Hem de bakarsanız fblisi bjklisi tslisi gökhan zanı övüyor.En fizikli oyuncularını en süper oynadığı dönemde kaybettiler

Adsız dedi ki...

Besiktas sampiyon olamayacak.

Adsız dedi ki...

rogerio da silva bobo dedi ki:

He Hakan Balta lig beşincisi bir takım için iyi bir bek oyuncusu olabilir ama her maçını kazanmak zorunda olan büyük takım oyuncusu değildir.

Bu cümlenle Galatasaray'ı mı küçümsedin sen şimdi? Bir Beşiktaşlının Galatasaray'ı küçümseyebilmesi için, önce takımının 17 şampiyonluk alması gerekir (kağıt üstünde ekleneninden değil, bilek hakkıyla alınanından), diğer kıstasları saymıyorum, şampiyonluk sayınız bize yaklaşsın o bile yeter. Haliniz ortadayken, aklınca bizi mi eziyorsun sen? Komik...

pclion dedi ki...

Arkadaşlar, tartışma iyice konu dışına çıkmaya başladı. Şimdiye kadar hiçbir yazıyı yoruma kapatmadım ama böyle devam ederse kapatmak zorunda kalacağım...

Adsız dedi ki...

Bu arada Pclion kadar tarafsız yazan mı war.Eksi Beşiktaş Tugayla ilgili bir konu açılmış nasıl gülsem bilemedim.Avrupada başarılı olsun weya olmasın kim kaç tane yollamış avrupaya oyuncu.Her neyse dünyanın en iyi sol beki ismail 14 maç iyi oynayarak defansif anlamda zaafları olarak 8 milyondan daha fazla paraya demirörenin taraftarı susturmak amacıyla transfer edilmiş we bjk tarihine kazık yiyerek alınmış olarak tarihe geçecektir.
2 ay sonra ismail milli takıma neden alınmaz nasıl h.baltayı kesemez of terim gibi laflar geçecektir.Hazırlıklı olalım.E ne de olsa H.balta avrupa maçlarında ve milli takımda milli takımın en iyi oyuncularından biridir ama işte adam orta yapamıyor guizadan bile çalım yedi tüh kötü.
Doğru ya Gs kadar oyuncularını öven bir kulüp yoktur.O yüzden 6 senedir bir M.topalınız olmadığı için defansınız mahfoldu,o yüzden bir H.balta olmadığı için defans mahfoldu.
Ardaya bile laf atmışlar tamam o da küçük oyuncu.Bobo avrupanın bile en iyi forveti diyen başkasıydı be :D Bobo bide yani
Her neyse Fb ve Gs bir daha bu sene verdiği tavizi vermemeli.Yakın Bjk her alanda Gsden üstün derlerse şaşırmayın.
Ekrem dağ>Ümit davala Bobo> Hakan Ş
Toraman>Popescu Neyse fazla uzatmayalım doğru

apaç dedi ki...

yerkürede hakan kadir balta'nın çok iyi bir sol bek olduğunu iddia eden 15 kişi var, 8'i bu blogda..

üstteki arkadaşlara ben de katılıyorum.

hem ibrahim üzülmez, hem hayrettin yerlikaya, hem de ismail köybaşı..

bu isimlerin hepsi de fersah fersah öndedir hkb'den.

sonunda bu blogta da benim gibi düşünen, hkb'ye hkb diyen birilerini gördüm ve çok mutluyum.

yaşasın muasır futbol, yaşasın koridor bekler!

Adsız dedi ki...

Ustte birisi her 1000 GSlidan 999u Hakan Balta'yi begenir yazmis. Begenmeyen o "1" kisi de apac zaten :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

her şey tartışılır ama ismail'i alana kadar cisse'yi alınırdı yorumu, hiç kusura bakmayın komik. cisse'yi alsan da almasan da ismail'i almak zorundasın

türkiye'de 5 yerli zorunluluğu kaç sene oldu hala anlaşılamadı ben buna yanıyorum.

Adsız dedi ki...

FB de BJK da cok fazla para harciyor transfere bu sene. Onumuzdeki sezon ikisinin de sampiyonluk umutlarinin dibine dari ekmek zevkli olacak. :)

Adsız dedi ki...

Tüküreyim böyle muasır futbol anlayışınada,hıncal özentisi,dikkat çekme peşinde koşan dediğim dedik futbol cahillerinede...sivasspor çok muasır futbol oynuyor,boş boş ileri koşup kanadını koridor edip,bir tane asist yapamayan,orta açmayı bilmeyen kımıl zararlısı bekler muasır bekler...evet...

bigbeckenbauer dedi ki...

konu çok saçma yerlere gitmiş. "adsız" arkadaşın bitmek tükenmek bilmeyen sallamaları kadar beşiktaş'lı arkadaşların artık kabak tadı veren paranoya halleri (herkes bize karşı, yolumuzu kesmeye çalışıyorlar, kıskanıyorlar...) can skıcı açıkçası.

adından da açıkça tuttuğu takımı belli etmesine rağmen pclion en beğendiğim blogların başında geliyor. gayet mantıklı ve sıkı yorumları var.

burada da anlatılan şey oyuncuların kapasiteleri değil, bu para edip etmeyecekleri. aziz yıldırım ve demirören'in aptalca ego savaşları ve camialarına karşı mahcup olmama çabaları işi zıvanadan çıkartmıştır açıkçası. öte yandan bu rakamlar kulüpler kadar, uğrunda paraların harcandığı genç adamlara da zarar veriyor bana kalırsa. böyle paraların altından kalkmak, hele ki bu yaşlarda, kolay bi olay değil. ismail'in çok başarılı olmaz ihtimali vardır tabii ki, ama bu ihtimal gerçekleşse dahi bu transferin normalin çok üstünde bir maliyetle gerçekleştiği gerçeğini değiştirmez.

son olarak, hakan balta konusunda da birşeyler söylemezsem şişerim. bana kalırsa tandem oynayan takımlar için en makbul sistem beklerden birinin kısa ve hücumcu, diğerinin de stoperden devşirme, kademeye girebilen daha "solid" bir bek olmasıdır. bu kapsamda da hakan balta bu sistem için biçilmiş kaftandır ve sürekli barca gibi üst düzey takımların beklerinden örnekler veren arkadaşların kendisini neden abidal dururken dani alves ile karşılaştırdıklarını merak ederim. eğer dani alves söz konusuysa kendisinin mevcut galatasaray kadrosundaki karşılığı sabri'dir, komik ama gerçek. :)

No Pasaran dedi ki...

Adsiz arkadas komik ya hakkaten gecenin bi yarisi eglendim. Ucmus insan gordum de bu kadarina sahit olmak da iyiymis. M.Topal'imiz yokmus, defansimiz ondan kotuymus, Zan'in etrafinda Toraman-Uzulmez varmis aslinda iyiymis, bildigimiz Cam Adam di mi bu, ofsayt diye el kaldiran, Alex'e kafa vurduran, Semih'ten omuz yiyen :))

Hakan Balta iyi oyuncudur ama cok iyi bek degildir, defansif yonu iyidir evet ama bi bekten ilk beklenen defansif olarak iyi olmasi olsa da hucuma katkisi da iyi olan bekler cok iyi bek sayilirlar, hakan balta hic bi zaman senede 6 asist yapmamistir :)

Adsız dedi ki...

Bu Besiktaslilar dune kadar kufrettikleri Ibrahim Uzulmezi sirf sidik yarisi yapmak ugruna savunur olmuslar. Komik dogrusu.

Related Posts with Thumbnails