Barış Özbek, Turgay Bahadır, Önder Turacı

Başlıktaki üç oyuncunun ortak özelliğini muhtemelen hepiniz biliyorsunuz, bu oyuncular ümit milli takım tercihlerini Türkiye tarafında kullanmadığı için Türkiye milli takımında oynayamayan oyuncular. Özellikle Önder Turacı için zamanında çok uğraşılmıştı ancak bu kural engel olmuştu milli formayı giymesine. Gelen haberler bu anlamda olumlu, FIFA bu konuda aldığı yeni karar doğrultusunda ümit milli takım dönemindeki tercihlerin A milli takım düzeyini etkilememesini ön görüyor. Yani bir nevi pişmanlık yasası. Barış'ın da dahil olduğu bu oyuncular isterlerse milli takım forması giyebilecekler. Kararın detaylarını şurdan öğrenebilirsiniz.

Önder'in düşen formu ve Fenerbahçe rotasyonundaki rolü milli takım seviyesinde öncelikli oyunculardan birisi olmasını engelliyor ancak geçtiğimiz aylarda milli takıma çağrılma girişiminde bulunulmuş olan Turgay Bahadır, bu karardan faydalanacak ilk oyuncu olabilir. Açık söyleyeyim, atletik bir oyuncu olmasına rağmen bir türlü gösterilen ilginin sebebini anlayamadığım bir oyuncu olmuştur Turgay. Kayserispor'u daha dikkatli takip eden okurlarımız varsa bizi aydınlatabilir belki, benim edindiğim izlenim yanlış da olabilir.

Barış Özbek'in durumunun diğerlerine göre biraz farklı olduğunu söyleyebiliriz. Çıkan bu kurala rağmen muhtemelen Türkiye aday kadrosuna çağrılmayacaktır, Fatih Terim ve ekibiyle sürtüşen diğer oyuncularda olduğu gibi. Bana göre Türkiye'de yetişen oyuncularda bulunmayan tamamlayıcı bir özelliğe sahip, özellikle orta sahayı ikileyen oyuncu olarak çok faydalı olabilir milli takıma. Yine de yakın gelecekte böyle bir sahneyi görmemiz pek olası gelmiyor bana. Almanya A milli takımına çağrılmayacağı aşikar, ümit milli takımı kadrosuna dahi alınmadı geçtiğimiz günlerde. Bu saatten sonra Almanya tarafından bir hamle beklemiyorum onunla ilgili. Futbol olarak esas gelişimini Galatasaray'da kaydetmiş bir oyuncu olarak Türkiye'yi tercih etmesi daha doğru olurdu, kendisi açısından da mantıklı olan buydu. Löw önderliğindeki Almanya yetkilileri iyi iş çıkarıyor bu konularda ama futbolcuların da her duyduklarına inanmamaları gerektiğini öğrenme vakitleri geldi de geçiyor. Köprüden önce son çıkış FIFA'dan...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

14 yorum:

Sade dedi ki...

Bu yasanın yeni düzenlemesi gerçekten çok daha özgürlükçü ve futbolcunun kariyerine katkı yapacak cinsten.

Barış, Önder ve Turgay bence hiç biri şuan için A Milli Takımda banko oynayabilecek oyuncular değil.

aksilaz dedi ki...

Nedendir bilmiyorum ama Barış'ı hamite benzetiyorum oyun yapısı olarak. Aralarında teknik oalrak fark var sadece. Barış bu yönünü geliştiremeyecek ancak ortasahada etkili bir oyuncu. Maalesf biz kendi ülkemizde bu tip bir orta saha oyuncusu çıkaramıyoruz.

Her Yol Roma dedi ki...

Barış zaten 86 doğumlu, Alman Ümit Milli'ye çağrılmaması normal. Yoksa ben mi yanlış biliyorum?

pclion dedi ki...

Her Yol Roma,

Sezon sonundaki turnuvaya seçilebilirdi Barış, eğer biz de Belarus'a elenmesek Arda, Mehmet Topal gibi oyuncular orda oynayabilecekti. Bu anlamda Barış'ın seçilmemesi Alman teknik heyetinin tercihidir...

mre dedi ki...

Barış milli takım hocalarıyla problem olduğu için değil Almanya adına oynamak istediği için alınmıyor diye biliyorum. Defalarca deklare etti bunu.

pclion dedi ki...

mre,

Ben de farklı bir şey söylemedim dikkat edersen. Problemin kaynağı zaten Almanya'yı tercih edip Türk yetkililer benle ilgilenmedi demesi. Bu yüzden zor diyorum geri dönmesi...

abeyle dedi ki...

Barış'ın zaten eskiden kararını değiştirme şansı vardı yaş itibariyle.Ama Almanya'dan yana tercihini kullandı malum vatandaşlık yasası yüzünden.Bence asıl atlanan ve önem taşıyan oyuncu Ekrem Dağ'dır.Bu oyuncular içinde en iyisi bence o.

pclion dedi ki...

Ekrem milli takımda oynadı diye biliyorum ben, o yüzden yazmadım. Yazsam ilk önce Veli Kavlak'ı yazardım zaten...

osmancanpolatblog.com dedi ki...

ekrem galiba avsuturya a milli takiminda oynadi onun icin o olmaz

aurora dedi ki...

barış bu son maç kadrosuna kadar ümit milli takımın kaptanlığını yapıyordu.
çağrılmaması performans sebebiyle değil, takımı yenileme amacıyladır diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Barış özbek çok iyi oyuncu mutlaka iş yapacaktır(+)

Adsız dedi ki...

Ekrem çağrıldı ama sakatlandı oynadı mı bilmiyorum ama içlerinde en kötüsü ekremdir

abeyle dedi ki...

telegole katıldığında hiç oynamadım dedi kendisi yalan atıyorsa bilemeyeceğim:)

Adsız dedi ki...

Barış nedir ki zaten? Galatasaraylılar'ın şişirmesi. milli takımda böyle bir adamı izlemek istemem. mental ve teknik olarak futbolcu olarak doğmamış maalesef. doğuştan gelen bir gücü olduğu aşikar ancak o kadar işte fazlası değil.

Related Posts with Thumbnails