Aly Cissokho Savaşı: Lyon vs. Milan

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Liginde Fenerbahçe'yle aynı grupta yer aldığından sıkça izleme fırsatı bulduğumuz bir takım oldu Porto, daha sonra Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline kadar yükseldiler. Takımın en çok dikkat çeken oyuncularından biri de 87 doğumlu sol bekleri Aly Cissokho'ydu. Etkili bindirmeleri olan, fizik gücü üst düzey bir oyuncu Cissokho, bunu zaten maçın ilk dakikasından beri hissettiriyor sizlere. Kendi kanadını sürekli etkin kılması bile başlı başına bir özellik. Bizim gözümüzden kaçmayan Avrupanın büyük kulüplerinden de kaçmamış elbette, Porto'nun yalnızca 300 bin euro'ya aldığı Aly Cissokho'ya iki büyük Avrupa kulübü talip, Lyon ve Milan.

Olympique Lyon Cissokho ve Lisandro Lopez ikilisi için geçtiğimiz günlerde 28 milyon euro önermişti Porto'ya, Porto bu teklifi kabul etmemişti. Anlaşılan oyuncularının piyasasının daha yüksek olduğu konusunda haklıymış Porto zira az önce okuduğum bir başka haberde AC Milan sadece Cissokho için başlangıçta 15 milyon euro'luk bir teklif götürmüş Porto'ya. Muhtemelen kabul edilecekmiş teklif. Cissokho'nun Milan'da kazandığı her kupa için 1 milyon euro bonus ödenecekmiş ayrıca, bu da ilginç bir detay. Lyon'un bu teklifi karşılayıp karşılamayacağı merak konusu zira uzun seneler sonra Fransa'da zirveyi kaptırdılar ve parlatacak oyuncu bulma konusunda sıkıntı çekiyorlar. Bir delilik yapıp teklifi karşılamak isteyebilirler.

Milan'ın Kaka'dan gelen 65 milyon euro'nun hücum hattına gösterişli bir transfere değil de defans hattını yenilemek amacıyla kullanacağının sinyallerini de alıyoruz Cissokho transferiyle. Kaka'nın boşluğunu Ronaldinho ve Brezilya'dan transfer etmeleri muhtemel Hernanes ile doldurmaya çalışıp gelen parayı diğer eksiklere harcamak bana da daha makul bir seçenek gibi gözüküyor. Maldini bıraktı, diğer defans elemanları da kariyerlerinin zirvesinden uzakta. Mourinho'nun Inter'iyle başa çıkabilmek için böyle cesur bir hamle gerekliydi açıkçası. Cissokho sol taraftaki eksiği fazlasıyla giderecektir, defansın ortasına da bu tipte bir transfer bekliyorum ben.Porto ise her zaman olduğu gibi oyuncuları parlatma konusundaki başarısını bir kez daha gösterdi. Ocak ayında 300 bin euro'ya aldığınız bir oyuncuyu vitrine koyup 15 milyon euro kazanabiliyorsanız kulübün marka değeri diye kendimizi paraladığımız olayı aşmışsınız demektir. Beni koysalar 5 milyona okutacaklar neredeyse. Geçtiğimiz günlerde sol beke U17 takımımızda forma giyen Engin Bekdemir'i almışlardı, Cissokho transferiyle bağlantılı olarak okuyabiliriz bunu da. Muhtemelen ilk 11 olmasa da rotasyonda yer alacak oyunculardan biri olacak Engin. 17 yaş altı takımının defansı helva kıvamında olduğundan Engin'in bindirmelerini ya da ofansif kabiliyetini ölçme şansı bulamamıştık Almanya maçında, Porto aldığına göre bir bildiği vardır diyelim. Onu da milli takımda daha bir alıcı gözle izlemek lazım, Porto rotasyonuna girerse bir anda milli takımda da görebiliriz zira...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

13 yorum:

alperensaylar dedi ki...

...ve milan 15 milyona euro'ya kadrosuna katar.

Bhut_Jolokia dedi ki...

milan anlaşma sağlamış,yarın sağlık kontrollerinden sonra atıyor imzayı cissokho

Spooky dedi ki...

ntvspor'a göre milan almış.

pclion dedi ki...

Milan'ın aldığı neredeyse kesindi zaten, Lyon'un büyük bir teklif yapması lazımdı bu saatten sonra, o da tahmin ettiğim gibi olmadı. Milan iyi transfer yaptı, devamı gelecek mi bakalım...

Ömer Anıl dedi ki...

Merhaba Uğur.

Zurab Khizanishvili Galatasaray'da diyorlar.Var mı kulağına gelen birşeyler?

Nevzat dedi ki...

Galatasarayin böyle bir oyuncu alma ihtimali ne acaba? Demek istedigim 15 milyon € degil tabii, ama 300''€. Yani oyuncunun tanilmadan önce alinmasi. Sanki biz bir yabanci alirsak ancak tanilmis, ismi olan birisi olacak. Bu daha cok son senelere oluyor gerci. Ribery'yi kim duymustu önce.
Aklima gelen tek isim Capone. Ne oldu ona, bilen varmi?

Kaka'nin gitmesi herhalde en cok Gourcoff'a yaradi.

pclion dedi ki...

Ciddi şekilde konuşulan isimlerden biri Khizanishvili, geçen sene de ilgilenmiştik zaten ama benim bildiğim bir kesinlik yok. Rijkaard karar verecek yabancı transferine, muhtemelen sadece ön görüşmesi yapılmıştır.Olursa şaşırmayacağım oyunculardan...

Bahadır dedi ki...

@nevzat
gourcuff'a nasıl yarasın ki ? o artık bordo'lu.

engin bekdemir'i fm'de kadroma katmıştım fena değildi. bakalım ne olacak?

Alper Öcal dedi ki...

Porto işi biliyor da biraz da Setubal'ın enayiliğini incelemek lazım Uğur.

Paulo Ferreira'yı da aynı enayilikle çok ucuz bir rakama Porto'ya satmışlardı. Porto aynı oyuncuyu 13 milyon sterline Chelsea'ya pazarlamıştı.

Nevzat dedi ki...

Bahadir, demek imza attmis ha?
Ben daha netlenmemis sannediyordum. Aslinda bir daha deneseydi Milani. Hem Ancelotti gitti, hem Kaka gitti.

mes dedi ki...

Hangi post olduğunu hatırlamıyorum ama ben buraya Porto ile ilgili birkaç şey yazmıştım bir ara özellikle Transfer politikalarından ve elde ettikleri gelirden bahsetmiştim ve Cissokho'nunda iyi bir fiyata satılacağını söylemiştim çünkü bu adamlar artık bu işi aşmış durumdalar , her sene 40-50£ sırf oyuncu satışından para indirip CL'de kesinlikle 2.turu görüyorlar.


Hulk , Rodriguez , Bruno Alves ve L.Lopez'in de çok iyi fiyatlara gideceğini düşünüyorum , ama en azından bizimkilerde yavaş yavaş uyanmaya başladı galiba Melih Abi 10£ olarak açıkladı Servet'ten elde edilen geliri bence hiç fena değil zira makul bir fiyata Eren Güngör alınabilir. Ben çok beğeniyorum kendisini , belki bana iyi görünmesinde Kayseri'nin defansif futbolununda etkisi var ama bu çocuk bire bir mücadelelerde de çok başarılı ve geleceği çok parlak , umarım bu transfer olur , nedense içime doğdu :)

edi vedır dedi ki...

engin bekdemir' in solbek olarak alındığını yazmışsın ama tam saha daki ropörtajında hayatı boyunca 10 numara mevkiinde oynadığını söylüyor. mevkiisi mi değişti acaba?

pclion dedi ki...

Edi vedır,

U17 Avrupa şampiyonasında sol bekte oynuyordu Engin. Normalde 10 numara oynuyor olabilir zira PSV'deki performansı ve bölgesi hakkında bir bilgim yok. Milli takımdaki tercihin sebebini merak ettim şimdi...

Related Posts with Thumbnails