Akdeniz Oyunları & Türkiye

İtalya'nın Pescara kentinde düzenlenecek Akdeniz Oyunlarına katılacak 21 yaş altı milli takım kadrosu belli olmuş. Genelde seçilen ümit milli takım kadrosundan farklı bir rotasyon olmuş açıkçası, benim tahminim kesinlikle bu yönde değildi. Sanırım amaç daha çok yurt dışı çıkışlı oyuncuları takıma ısındırmak, özellikle defans ve forvet hattındaki seçimler bana bu hissi verdi.

Kalede Altay'dan Kayserispor'a transfer olan Gökhan Değirmenci olacak, yedeği ise Fenerbahçe PAF takımının kalecisi Mert. Gökhan son 2 senede gerçekten iyi bir çıkış yaptı. Türkiye çıkışlı kalecilere pek güvenmem açıkçası ama gelişim sürecini merak ettiğim oyunculardan biri olmayı başardı. Özellikle Galatasaray'a karşı gösterdiği performansla tanınırlığını arttırmıştı, Kayserispor da çok uygun bir fiyata almış bonservisini. Eğer şans verirlerse milli takım havuzuna iyi bir kaleci daha katılır Sinan Bolat'la beraber.

Savunma benim için tam bir muamma açıkçası, tamamen yurtdışı ağırlıklı bir rotasyon var. Türkiye'den seçilmiş sadece iki oyuncu var, birisi genelde U 19 milli takımında yer bulan Bursasporlu Serdar Aziz, diğeri Fenerbahçe PAF takımından tanıdığımız Özgür Çek. Serdar Kesimal ümit milli takımda yer bulan bir oyuncu genelde ama Barış olsun, Semih olsun pek aşina olduğum oyuncular değiller. Bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa görüşlerini bildirirlerse sevinirim.

Orta sahada ise durum tam tersi, Türkiye ağırlıklı bir seçim söz konusu. Furkan, Umut, Tunay ve Eren 3te 3 yaparak U 19 Avrupa Şampiyonasına kalan takımın oyuncuları, Orhan ise U 17 milli takımında dikkat çeken ender oyunculardan biriydi. Bu oyuncular ümit milli takıma ısındırılmaya çalışılıyor anlaşılan. Bu isimler dışında Bank Asya'da iyi bir sezon geçiren Manisasporlu Yiğit ve Gaziantepspor'un hücum rotasyonunu yedekleyen altyapı çıkışlı oyuncusu Ahmet Arı da yer alıyor takımda. Ahmet, İsmail ve Murat'la beraber Antep altyapısının vitrine çıkması öngörülen üç oyuncusundan biri ancak henüz beklenilen patlamayı yapabilmiş değil. Bu turnuvada şans bulur mu bilmiyorum ama izlenmesi gereken oyunculardan biri bana göre.

Bana göre esas önemli eksikler forvet bölgesinde. Sercan Yıldırım ve Batuhan Karadeniz takıma çağrılmamış, bunun yanında alt yaş kategorilerinde parlayan Muhammet Demir de yok. Bence yetersiz bir forvet rotasyonu oluşturulmuş. Altaylı Burak Çalık iyi bir çıkış göstermişti bu sezon ama izlediğim maçlarda bana takım oyununa yatkın bir oyuncu izlenimi vermedi. Fuleli ve fizik kalite olarak dikkat çeken bir oyuncu olmasına rağmen gol vuruşları çok güven vermiyor bana, yanındaki arkadaşlarına servis yapacak bir stili de yok. Tek forvet olarak Burak oynamayacaktır tahminen ama bu yönde bir tercih olursa ne derece başarılı oluruz, bu konuda şüphelerim var. Ümit milli takımın genel rotasyonunda yer bulan forvetlerden olan Ömer Şişmanoğlu muhtemelen takımın ileri uçtaki as oyuncusu olacak. Onur Atık da Werder Bremen altyapısından bir oyuncuymuş, ilk defa gördüm. Bremen altyapısından iyi forvetler çıkıyor, Almanya U 17 takımında da birden fazla Bremen çıkışlı forvet vardı.

Kadromuz genel hatlarıyla böyle, tamamına ise aşağıdan göz atabilirsiniz.
Kaleciler: Gökhan Değirmenci (Altay), Fethi Mert Günok (Fenerbahçe)
Savunma: Tunay Acar (SV Wehen Wiesbaden), Semih Zorlu (MSV Duisburg), Serdar Aziz (Bursaspor, Barış Başdaş (Alemannia Aachen), Serdar Kesimal (FC Köln), Özgür Çek (Fenerbahçe), Hasan Ali Yıldırım (FSV Mainz 05)
Orta Alan: Ahmet Arı (Gaziantepspor), Yiğit İsmail Gökoğlan (Manisaspor), Orhan Gülle (Beşiktaş), Furkan Özçal (Kayserispor), Umut Sözen (Ankaraspor), Necip Uysal (Beşiktaş), Eren Albayrak (Bursaspor), Tunay Torun (Hamburg SV)
Forvet: Onur Atık (SV Werder Bremen), Burak Çalık (Altay), Ömer Şişmanoğlu (FC Saint Pauli).

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

12 yorum:

LeFoot dedi ki...

Muhammet Demir'in kadroda olmaması şaşırtıcı açıkcası... Kendi döneminin en yetenekli oyuncularından biri olarak gösterilen bir oyuncunun bu kadroda yer alması gerekirdi diye düşünüyorum.

Belirlenen kadroda 8 tane oyuncu yurtdışından. Yani 21 yaş altı milli takımımızın neredeyse % 40'ını yurtdışından sağlamışız. Hem iyi, hem de kötü bir gelişme bu. Sanki bazı tercihler "ama elimizden kaçırmayalım!" korkusuyla yapılmışa benziyor. Umarım öyle değildir.

FIFA'nın yeni düzenlemesi her ne kadar lehimize bir gelişme olarak görünse de, verimli bir şekilde kullanılacağı konusunda da ciddi şüphelerim var?

HHKahraman dedi ki...

Bu yaz düzenlenecek olan Avrupa Ümitler Şampiyonası'na katılmaktı asıl hedef. Bu olmayınca o jenerasyonun yerine bir sonraki turnuva ve olimpiyat vizesi alabilmek için yeni bir jenerasyon oluşturuluyor düşüncesi hakim illi Takım yetkililerinde bana göre. Bu kadrodan çıkış yapabilecek isimleri Y.İsmail Gökoğlan, Furkan Özçal, Özgür Çek, Tunay Torun ve Ömer Şişmanoğlu olarak söyleyebilirim.

Her Yol Roma dedi ki...

W.Bremenli Onur genç milli takımlarımıza çağrılan bir oyuncudur. En son u19 milli olabildi. Bu arada kaynakta bi hata var sanırım ama "Onur Ayık" olmalı..

pclion dedi ki...

Ben izleme şansı bulamadım hiç. Bize anlatır mısın, nasıl bir oyuncudur?

Her Yol Roma dedi ki...

anlatabilecek durumda değilim, zira izlemedim. düzenli olarak genç milli takımların aday kadrolarını takip ettiğimden biliyorum sadece. son 1-2 yıldır da düzenli çağrılmakta onur. malumatım da budur :)

Confeng dedi ki...

Turnuva'yı en azından bizim maçları TV'den izleyebilir miyiz? Evetse hangi kanaldan?

papaz dedi ki...

@ Le Foot

U-21 değil U-20 takımı Akdeniz Oyunları'na gidiyor. 89 ve sonrası doğumlular çağrıldı. Çok ciddiye almıyoruz turnuvayı görünüşe göre, zayıf bir kadro gitmiş.

Muhammet Demir baya küçük kalıyor bunlara göre - ki Muhammet'den büyük beklentileri olan birisiyim-. Sakatlıktan yeni çıkmış Muhammet'in bu dönemde mücadele yapmasını da istemem açıkcası. Biraz daha güçlenmesi iyi olacaktır, sezon başı kampını da yerse Bursa'da Ertuğrul Sağlam da görevdeyken şans bulabilir.

alperensaylar dedi ki...

mert'in de volkan babacan gibi. oda 2005'teki kadrodaydı.

papaz dedi ki...

kadroya biraz daha dikkatli bakınca fena değilmiş aslında, özellikle savunmada uyum sorunu yaşamazsak başarılı olabiliriz, detaylı bir yazı da yazdım Uğur.

http://papazmetin.blogspot.com/2009/06/akdeniz-oyunlar.html

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

abi belki yeri değil ama yorumlarını bekliyorum:

Beylerbeyi yönetimi değişmiş sence toparlancaklarmı pilot klüp olma yönünde

father vic dedi ki...

boşuna mı övünüyoruz altyapımızla acaba bir tane bile gs li oyuncu çağırılmamış..

pclion dedi ki...

Beylerbeyi istediği kadar yapılansın, bu saatten sonra Galatasaray'ın pilot kulübü olamaz Taylan.

Father vic, o kadar karamsar olmamak lazım. Normalde bu takımda as oynayan Aydın Yılmaz, Serkan Kurtuluş ve Semih Kaya var, U 19 takımında da birçok as oyuncumuz var. Bir çok as oyuncu davet edilmemiş kadroya, anlaşılan değişik bir şeyler denemek istiyorlar.

Metin, yazına göz attım, her zamanki gibi doyurucu bir yazı olmuş. Birkaç oyuncuyu merak ediyordum, genel çerçece olarak anlatmışsın.

Related Posts with Thumbnails