Torric Jebrin & Galatasaray?

Galatasaray'ın teknik patronu Fatih Terim'in play-off sistemi açıklandığı zaman yaptığı en ilginç açıklama "Bu sistemde devre arası transfer dönemi büyük önem kazanır" olmuştu. Bu yönde birkaç hamle görmemiz kuvvetle muhtemel ve Terim'in hedeflerinden biri Bank Asya'da olabilir.

İlk ciddi haber Gana'dan... Galatasaray, geçen sezon Bucaspor'a gelir gelmez dikkatleri üzerine çeken 20 yaşındaki orta saha oyuncusu Torric Jebrin'i devre arası transfer döneminde kadrosuna katmak istiyormuş. Söylenene göre yaz transfer döneminde de bir girişim olmuş ancak transfer gerçekleşmemiş. Ocak 2011'de Buca'ya gelen Jebrin'in sözleşmesi 2.5 yıllık ve 2013 yazında sona eriyor.

Galatasaray için Jebrin çok yerinde bir hamle olur çünkü takımın birisi derinde, ikisi içi oyuncusu olarak toplam üç orta sahaya şeklinde oynayacağı belli ve Selçuk İnan'ın partneri konusunda herhangi bir netlik yok. Engin Baytar burada formanın ilk sahibi. Sabri Sarıoğlu ve Emmanuel Eboue de bu bölgede kullanılıyor ancak doğal pozisyonlarının burası olduğunu söylemek güç ve performanslarına göre bu oyuncuların temposu yüksek bir yedeğe ihtiyacı olabilir. Ayhan Akman'ın yaşı da 34'ken gelecek sezona dair bile plan yapmak mümkün değil. Birçok Afrika kökenli oyuncunun aksine topla haşır neşir olmak yerine basit ve ayağa oynayan, riske girmeyen, ciğerli bir orta saha olan Jebrin'in Selçuk'u rahatlatma adına zaman zaman sahaya sürebilmek gayet iyi bir fikir.

Bu transfer konusunda belki de en önemli anekdot ise Buca cephesinden. Jebrin'in satılma ihtimaline karşı ayaklanan Bucasporfan.com'un bildirisine cevap veren Buca başkanı Şeref Üstündağ'ın verdiği demeç transfer girişimini doğrular nitelikte. Yeni Asır'daki 1 Kasım tarihli habere göre Üstündağ şöyle konuşmuş:

"Jebrin'i bu yönetim getirdi. Getirirken iyi de satmaya kalkınca mı kötü oluyoruz. Bu bir pazar, taraftarımız buna alışmalı. Jebrin keşke 3-5 milyon euro getirse. Bazen istenilen rakamlar olmuyor. Önümüzde Batdal örneği var. Yetiştirdiğimiz Batdal, elini kolunu sallayarak gitti. Sözleşmesi bitecek oyuncuyu nasıl tutacaksın. Değerini bulduğu an vermek lazım. Eğer Jebrin'i satsaydık, sezon başında daha satardık. Vermediğimiz için maddi sıkıntı çekiyoruz. Biz bu işi biliyoruz. Bize işimizi kimse öğretmesin"

Aynı haberde Fatih hocanın 92 jenerasyonunun daimi sağ beki Ahmet Kamil Çörekçi'yi de istediği yazılıyor. Buca'ya Millwall'dan geldi ve Türkiye'ye ve Türk futbol temposuna ayak uydurmayı başardı. Gelirse o da şans bulamayan Serkan Kurtuluş'tan daha yararlı bir yedek olabilir. Gelişmeleri takip edeceğiz...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

İlker Yılmaz dedi ki...

Bucaspor bu sezon genellikle 4-2-3-1 oynuyor ve jebrin ya tek forvetin arkasında ya da sol açıkta görev alıyor. Daha gole yakın, forvet tamamlayıcısı bir işi var. Fatih Terim içeride oynatır mı bilmem ama bence daha çok Riera'nın yedekleyicisi olarak düşünebilir.

pclion dedi ki...

Geçen sene üç kere Jebrin için maç izledim sanırım, hepsinde göbekte değerlendiriliyordu. Bank Asya'da daha ofansif kullanılması aslında iyi, farklı bölgeleri de yedekelyebileceği anlamına geliyor bu. Eyvallah yorum için...

admin dedi ki...

"Birçok Afrika kökenli oyuncunun aksine topla haşır neşir olmak yerine basit ve ayağa oynayan, riske girmeyen, ciğerli bir orta saha olan Jebrin'in ..."

burayı ben mi yanlış anladım yoksa afrikalı oyuncuların genelde fiziksel özelliklerinden ziyade topla haşır neşir olduklarını mı kastediyorsun? :)

pclion dedi ki...

Premier Lig'i standart alırsan elbette yanlış. :) Ligimizdeki Afrikalı oyuncular genellikle basit oynamıyor ya da oynayamıyor diyeyim. Ortalamanın üstünde topla oynuyorlar. Demek istediğim bu, Jebrin standartların üstünde bir yetenek...

uğur şenel dedi ki...

iyi hemde cok iyi oyuncu, 30unda yabancılar alınacağına böyle oyuncular alınsın..

Adsız dedi ki...

Jebrin Trabzonspor'da geçmiş olsun Galatasaraylı kardeşler..

Related Posts with Thumbnails