Orduspor 0-0 Gaziantepspor || Uyku İlacı


Şöyle ağız tadıyla iki iyi takımın maçını izleyelim diye ekran başına geçtik ama bir Türkiye Ligi gerçeği olarak maçın karşısına kafadan birer puan yazmış iki hoca ve öğrencileriyle karşılaştık. Birbirini fazla kollayan iki ekip tehlikelidir, 0-0'a razı olmak da... Sanki bu bir grup maçı ve bu sonuçla iki takım da üst tura yükseliyor gibi bir ilk yarı vardı. İki takım da alanını kapatıyor, bütün mücadelesini kontratak yememek için veriyor gibiydi. Doğal sonuç golsüzlük...

Kamerunlu Binya, Abdullah Ercan'ın
orta sahada düzenli oynattığı isimlerden.
Gaziantepspor'da Abdullah Ercan'ın savunma güvenliğini ön plana alma niyetini geldiği andan itibaren söylüyorum. U-17 maçlarından sonra bile çıkıp mücadele, koşma temellli açıklamaları dün gibi aklımda. Ercan, dörtlü savunmanın önünde sabit bir ikili kullanıyor ve bu şekilde orta sahayı tutmak istiyor genelde. Bu maçta kullandığı Binya-Yasin ikilisi geldiğinden bu yana kullandığı en defansif ikili. Avusturya'dan bu sezon gelen Yasin Pehlivan'ın fiziği harika, iyi de bir kondisyonu var ama pasları Antep hücum düzeninde çok yetersiz kaldı. Biraz da Türkiye Ligi'nde oynamanın güçlüğünü yaşıyor. Avusturya'da çok daha rahat hücumlar, geniş alanlarla oynanırken bu kadar sırıtmıyordu belki ama burada daha bir inceci olmak gerekiyor. Zamanla aşama kaydedecektir lakin Orhan Gülle kulübeyken benim tercihim ondan yana olabilirdi.

Maçın özellikle ilk yarısına damga vuran oyuncu Orduspor'un zorunluluktan oynattığı Alman stoperi Tobias Nickenig'di. Türkiye'de boş, klişe istatistikler çok göze sokulur ama ikili mücadele kazanma oranı, sayısı gibi savunma becerisini doğrudan ortaya koyan istatistikler tutulmuyor. Tutulsaydı Nickenig'in ne kadar üstün bir maç çıkardığını daha net görebilirdik. Birebirde hiçbir Antepliye geçit vermedi desek yeri, maç boyunca görebildiğim tek hatası vardı. Elbette Ordu'nun yabancı kontenjanı gibi bir sorunu olabilir, Yalçın Ayhan-Sedat Bayrak ikilisi ligin en az gol yiyen tandemini oluşturuyor olabilir lakin bugün izlediğim Nickenig'i oynatmama gibi bir lüksü yok gibi Ordu'nun. Fazlasıyla iyi stoper.

Maçta hücum adına bir şeyler yapmaya çalışan oyuncular belliydi. Antep, Olcan'ın tekniğine ve yaratıcılığına bakıyordu ama onun da tek başına yapabilecekleri belli. Muhammet ve Popov'la yapabildiği kadar pas yapıp kaleye inmeye çalıştı ama bu denemeler sınırlı kaldı. Ordu genelde Culio ile soldan inmeye çalıştı ama Serdar epey faullü oynasa da sertlikle bir şekilde orayı tıkamayı bildi. Stancu ile Dany'nin birebirlerini izlemek de iyiydi fakat Dany oradan ekmek yedirmedi Rumen golcüye. Culio'nun kestiği bir ortada kafa vurdu ama o da cılız kaldı.

Son olarak bir detay daha... Son haftalarda rüştünü ispat eden Muhammet Demir, onu stil olarak en çok benzettiğim isim olan Fatih Tekke'yle aynı sahadaydı bugün. Oyun stilleri birbirine epey yakın, topu kullanış biçimleri, standart merkez forvet boyunda olmamalarına karşın iyi fizikleri vs. Tabii Fatih artık o niteliklerini kullanacak fiziksel yeterliliğe sahip değil, sakatlıklar ve zaman onu hırpaladı. Muhammet'in ise önünde uzun yıllar var.

Uyku ilacı tadındaki bu maç için fazla bile yazdım herhalde. Yeter...

Foto: Ajansspor

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails