Antalya Kampı & A2 Mezunları

Galatasaray'ın devre arası kamp döneminde hangi kadroyla yer alacağı açıklandı. Kadroda bulunan Musa Çağıran beklendiği gibi Konyaspor'a kiralık verildi. Ali Turan'ın kadroda yer almaması ise yolcu olduğuna bir işaret. Anladığım kadarıyla Serdar Özkan'a da onunla birlikte yol verilecek. 'Gönderilecekler' ayağı tamam da bu oyuncuların yerini kimlerin dolduracağı esas soru işareti. Gündeme gelen akıllara ziyan isimleri bir kenara koyarsak alternatiflerden birisi de A2 takımdan kampa katılacak oyuncuların kendini göstermesi olacaktır ki Hagi'den beklentilerimin başında da bu geliyor açıkçası.

Emirhan Ergün, Eray İşcan, Ahmet Kesim, Semih Oğuz, Bilal Özhan, Mert Çetin, Cumhur Yılmaztürk, Anıl Dilaver

Benim kafamda kamp kelimesinin karşılığı olan Ahmet Kesim her zamanki gibi yerini almış, ondan zaten emindik de geri kalanlara bakınca hayal kırıklığına uğramamak elde değil açıkçası. Takımın en iyi savunmacısı Sinan Osmanoğlu yok, en iyi beki Berk Neziroğulları yok, en yetenekli kanat oyuncusu Berkin Arslan yok, en potansiyelli ismi Cem Sultan yok. Berk'in yedeği Mert'in geliş sebebi için Beşiktaş maçında yaptığı güzel ortadan başka bir sebep bulamıyorum. Keza Semih Oğuz ile Bilal Özhan'ın A takım kampında ne işi var? Hayır, 96lı Berk Yıldız bile gitse A takımın havasını alsın, alışsın denmiştir derim ama dışarıda kalan oyunculara bakınca alınanlar hakikaten garip duruyor.

Geçenlerde Twitter'da A takıma yükselme potansiyeli gördüğüm oyuncuları yazmıştım. Bunların arasında Anıl dışındaki tek isim Cumhur Yılmaztürk. Buradaki isimleri gördükten sonra konuşmak yersiz. Kamp sonunda neyin ne olacağını göreceğiz ama "Genç olsun, takılsınlar" mantığıyla kamp kadrosu belirleme geleneği sanki devre arasında da devam ediyor gibi.

Bu arada Ahmet Kesim'e "kampların fatihi" diye boşuna demiyoruz. Altyapı konusunda biraz daha sivri olduğum 2008 yazında benzer bir kamp yazısında yine Ahmet Kesim'in neden A takımdayken, diğerlerinin dışarıda olduğunu sorgulamıştım. Gerçi Sinan'ı da arada kaynatmışız o dönem.

Yaz transfer dönemi kampına katılan gençleri için ise; Galatasaray'ın Yeni Çocukları

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

14 yorum:

mirmak dedi ki...

Uğur Berk, berkin, ve sinan konusunda sana katılıyorum.

ancak semih oğuz da gayet iyi bir defans oyuncusu üstelik ayaklarına hakim. forvette ileri çıktığında, defanstan orta sahaya4 dikine topla ilerlerken çalım atabildiğini görmüştüm. neden bilmem sevdim o zaman kendisini. ancak isabetli uzun top kullanan bir sinan osmanoğlu gerçeği var.

cumhur da bana nedense mehmet güven'i hatırlatıyor.

onu arıkan,cem ve berk'in olmamasına çok içerledim.

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba Uğur,

Ben Antalya'daki kadro ve Musa Çağıran hakkında bir kaç şey söyleyeceğim.

İnanılacak gibi değil! Nasıl olur da Cem Sultan, Sinan Osmanoğlu ve Berk Neziroğulları'nı Antalya'ya götürmezler. Bunun cevabını aramak lazım... Çocuklarda bir problem mi var?

Cumhur Yılmaztürk'ün 2. devrede kullanılacağına dair bir söylenti dolaşıyor. "Söylentinin doğru olmasını ve 10-11 sezonunun geri kalan kısmında 90 doğumluları i ve dış sahalarda görmeyi umalım" derim.

Altaylı Musa Çağıran'ı sezon boyunca kenarda tutmak ve en sonunda kiralık vermek hakikaten son yıllarda Galatasaray'a yakışan bir aksiyon oldu. İlerleyen yıllarda orta sahaya hakim olacak olan sporculardan biri olan Musa, yine umarım ki Konyaspor'da aktif rol alır.

Farkındaysan hep umuyoruz...

Sevgiler.

Elve dedi ki...

amirinden bekçisine çaycısından masörüne teknik ekibinden yönetimine ciddi bir araştırma yapmak lazım galatasaray hakkında... sanırım hiç biri görevinin ne oldugunu nerede çalıştıgını bu işlerin nasıl oldugunu bilmiyor. böyle devam ederse zınk diye bi atom bombası düşmesini dileyecegim florya'ya... böylece hersey sıfırdan başlar. çünkü sıfıra bile artık o kadar uzagız ki...

Adsız dedi ki...

altyapıdan a takıma cıkacak yahut cıkabilecek ilk oyuncu berkin daha sonra berk nezirogulları ve onlardan sonra ücüncü sırada anıl var ama nedense ilk 2 isim götürlmemiş dahası necati ,kazım ile anlaşdıgımız lafları ve dahası hiç ihtiyacımız olmayan maurica (forvet arkası oyuncu ) transferleri konşuluyorki malesef bu resim Galatasarayın futbol olarak sıfırı tüketmenin degil tamamen büyük bir batakda oldugunun göstergesi.. yapacak bir şey yok yönetimin ve teknik heyetlerin oluşturdu bu kadro yapısı üzerinden formayı cıkartırsak direk bank asyaya düşer , mevcut forma ilede düşmemekle 10unculuk arasında dolanır,emegi gecenlere teşekkürler...
u.senel.....

Adsız dedi ki...

''''Gönderilecekler' ayağı tamam da bu oyuncuların yerini kimlerin dolduracağı esas soru işareti.'''

bu oyuncular bir yeri doldurmuyordu zaten.yani biryer dolu değildi ki boşalsın ve o yer doldurulmaya çalışılsın.

mehmet güven konusunda biraz acımasız davranıldı.kolay vazgeçildi.umarım diğerleri böyle kolay bırakılmaz.

bir genç kaleci kazanılırsa bu devre en büyük kazanç olur bence.

pclion dedi ki...

Mehmet Güven konusuna yüzde yüz katılıyorum. Altyapı sempatisinden nasiplenmeyen tek adamdır gözümde...

Adsız dedi ki...

Bu oyuncuları Tugay hocanın getirdiği varsayarak konuşursak beklemek lazım.Belki altyapıda seviyesi düşük olarak görülen oyunculara a takım da deniyerek bu oyuncular hakkında kara verilicek zaten bekin,berk,cem bunları hepimiz biliyoruz zannetmiyorum tugay hoca bunları kaçırsın.

Kurt dedi ki...

aaah uğurum ah ! sen daha a2 heyecanını koru. kazım da geldi bu çocuklar afedersin ama nah forma görür. bi kanatta serdar özkan bi kanatta kazım. boş buldukları adamı alıyor herifler. bi tane aklı başında adam çıkıp da ne yapıyorsunuz beyler demiyor.

Adsız dedi ki...

Sinan özel bir üniversitede burslu okuyordu hatırladğım kadarıyla. Belki okulu izin vermemiştir.

UçanTekme dedi ki...

uğur, selamlar.

ben de konuya biraz daha farklı bir taraftan yaklaşmak istiyorum;

sinan osmanoğlu müthiş boyunun yanına 2.5 senedir birşey ekleyemedi, süper lig yükünü kaldırabilecek hıza ve güçlü forvetlerle didişebilecek bir kalınlığa sahip değil maalesef. berkin deseniz maç performansı anlamında 30 maç yapıp 5 maç oynayanlardan, şu sıralar konuştuğumuz kazım gibi. Cem sultan 1.5 senedir bir kaç aylık periyodlarla parlıyor ve sonra tekrar düşüyor, bir sorunu var ve tugayın yardım etmesi gerekiyor. berk konusunda sana katılıyorum, bir sakatlığı mı var acaba diye düşünmeden edemedim listeyi görünce.

ancak benim açımdan görünen şöyle, örnekle desteklemek gerekir ise; en basitinden ahmet kesim çok dengeli bir oyuncudur, genel olarak kampa davet edilen altyapı oyuncularının ortak noktası da bu zaten, dengeli ve istikrarlı özelliklere ve performanslara sahip olmaları.

bundan bir zaman evvel cumhur ve anıldan beklentilerimi şuralarda bir yorumda belirtmiş idim, düşüncem de daha aynı. olumlu yönde yani. hatta anıl geçen senenin son maçında 5 dk kala oyuna girecekken olan bir sakatlık yüzünden oyuna dahil olamadığında belki kaderdir, daha hayırlı olur ilk maçı düşüncem de beni yanıltmadı. ama anılın çok çalışması gerekiyor, daha önce de belirttiğim gibi a2 liginin üzerinde ancak galatasaray seviyesinin henüz altında. hagi ve tugay zorluk seviyesi düşük-orta maçlarda düzenli olarak şans verip sezon sonuna kadar üzerine ne koyabileceğine bakacaklardır. arada bir kaç kritik zamanda da oyuna sürüp kriz anlarındaki performansını bile oyuncuyu kaybetmeden denerlerse şaşırmam.

Cumhur ise hagi geldiğinden beri 18 e en çok giren altyapı oyuncumuz, hazırlanıyor, hannover maçında 45 dakika süre bulabilir ve performansıyla umarım en azından sarp-barış tan farklı şeyler gösterebilir, bu potansiyele fazlasıyla sahip. en tuttuğum altyapı oyuncumuz, hem istikrarlı hem de sürekli üzerine koyuyor. en basitinden, 2 sene önceki fiziğiyle şu anki halini kıyasladığımda bile fark ettiriyor kendini.

Musa ise a2 maçlarında dahi bir fark yaratamadı, a2 maçlarına çıktığı için belki biraz kırgınlık olmuştur ancak konyaya kiralandığı söyleniyor, eğer bu doğru ise galatasarayda bulamayacağı "kendini gösterme fırsatı"nı orada fazlasıyla yakalayabilir, iyi bir tercih yapmış bence.

9 kişilik genç ekipten 4 ya da 5 i haftasonuna geri gönderilirler, o zaman kalanlar hakkında daha rahat konuşabiliriz.

bana katlandığınız için teşekkürler. :)

pclion dedi ki...

Sinan'ın üniversite durumunu bilmiyordum ama bu kampa katılsa onun için epey değerli olabilirdi, yazık olur öyleyse.

Tugay Kerimoğlu'na elbette güvenmek gerekiyor ama ondan önce de bu tip anlaşılmaz tercihler yapılıyordu. Berk Neziroğulları mesela. İki kişi gitmiyor ya, şu altyapıdan seçilecek dokuz oyuncudan birisi Sinan, Berk ya da Cem olamıyorsa bence tercihler sorgulanmalı.

Uçan tekme hocam, estağfurullah. Değerli bir yorum olmuş, teşekkür ederim zaman ayırdığın için. :)

Bu arada Ahmet Kesim'in "Altyapıda idare eden ancak üst düzeye asla erişemeyeceği belli stoper" kontenjanından bir isim olduğuna inanıyorum. Garip bir tanım oldu ama çok oyuncu var böyle altyapılarda...

Adsız dedi ki...

hocam sinan, berk, cem sultan, berkin'in kaderi belli işte. bu sezon kiralık verilirler, hatta seneye de. öbür sene de bonservisleriyle bank asya birinci lig'de düzenli oynamaya başlarlar.

Selim Ugur dedi ki...

Cem Sultan, Sinan ve Berk'in menejerleri ayni kisi, sozlesme uzatmamalarinda bu adamin bir rolu olmus olabilir. Sonucta ucu de Antalya kampina goturulmedi.

Adsız dedi ki...

Bu a takıma çıkan futbolcular hakında çogu insan hiç birşey bilmiyor cem sultan a takıma çagrılmadan önce sözleşme önerilmedi daha sonra teklif yapıldı oda haklı olaraktan anıl dilaverden az almak istemedi bunun menecerle alakası yok çocuk çok haklı bence o anıldan daha iyi ve istikrarlı oynadıgı a2 maçlarına bakın berk nezir oglunun bir sakatlıgı var oda arasıra nuks ediyor sinan osmanoglu okul takımnda oldugundan gitmedi yusuf onur arıkan da ne hikmetse bu çocuktan kimse bahsetmiyor ama oynadıgı maçlara bakın performansı na göre gitmesi lazım fakat ne hikmetse bu çocugu kimse tanımıyor semih denen adam a2 kadrosubna giremezken bu çocuklar vardı....

Related Posts with Thumbnails