Yılan Arena

Bursa, uzun süredir yeni bir stadyum yapılması planlanan şehirlerden birisi. 45 bin kişilik, İstanbul'a yakın bir stadyum olarak EURO 2016'da olduğu gibi, yeni tekliflerde de önemli yer tutacak. Çalışmaları yaklaşık üç yıldır süren bu stat için artık ihalenin yapılması bekleniyor. En kötü ihtimalle 2011 seçimleri öncesinde kazmanın vurulması mevcut hükümet politikası dahilinde beklenebilir.

Bence lig açısından önemli projelerden birisi olan Timsah Arena'yı buraya taşımam ise yaklaşık 15 gün önce nete düşen proje fotoğrafı. EURO 2016 sürecinde Ulu Cami'ye benzer bir tasarımın TFF tarafından yayınlanması olay olmuştu, Bursa BB Başkanı Recep Altepe ise Timsah Arena'da ısrarcı olduklarını söylemişti ancak güzel bir proje olmasına karşın stadyum için çizilen kafanın bir timsahtan çok yılana benziyor olması problem. Bursa'da da çok tepki çekmiş bu kafa hikayesi. Bu şekliyle yapılırsa hakikaten üstünden çok geyik dönecek gibi duruyor.

"Yılan Arena" fotolarından tatmin olmayan varsa şurada ufak bir videosu mevcut...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

6 yorum:

umutation! dedi ki...

illa arena olacak yani. dedesi gladyatör sanki hepsinin.

pclion dedi ki...

'Moderen' stadyum denince bizim aklımıza Amsterdam Arena geldiği için böyle bir artistik peşindeyiz bence, buna yoruyorum ben. :)

Adsız dedi ki...

timsaha kadar daha asaletli hayvan bulamamışlar mı yani?timsah gözyaşları denen birşey var.hele bursa gibi tarihi ve güzel bir şehre timsah hiç yakışmıyor.timsah ile bursa ne alaka anlamış değilim.afrikadan mususi geliyor timsah yürüyüşü yapıyor ve bir anda bursa timsahla özdeşleşiyor.bu kadar basit mi bu işler.

OziiX dedi ki...

Bütün yorumlara katılıyorum. Hele stadyumun isminin içerisinde "Arena" olması.

armny dedi ki...

Bu biraz göstermelik bir maket gibi gelmişti bana. Esas proje fotoğraflarına göre yapılırsa oldukça güzel duracaktır. Neye benzeyeceğinden çok dünyada tek olacak olması önemli. Başka bir kulübün kendiyle özdeşleşen maskotunu stad projesinde böyle kullandığını bilmiyorum ben.
"Timsah stadı" ismi oldukça saçma, bu yüzden "Timsah Arena" denmesini tartışmak da çok mantıksız. Ayrıca zaten günümüzde yapılan birçok modern stadyum Arena olarak adlandırılıyor.
Timsah sembolünü ortaya atan da eski Bursaspor yöneticisi Lemi Keskin'dir bu arada. Mususi işin daha sembolik hale dönmesini sağladı sadece.

pclion dedi ki...

İnşaat alanındaki panoda şu fotoğraf varmış, merak edenler için. Timsah-Yılan ayrımı bu tip bir projede hakikaten zor aslında, hak veriyorum ama muhabbeti her türlü yapılacak bir konu. :)

http://img815.imageshack.us/img815/2043/img0535m.jpg

Timsah ise bence başarılı bir sembol. Bu şekilde düşünürsek Aslan, Kartal, Kanarya gibi sembollerin de pek bir mantığı yok. Beyoğlu aslanıyla meşhur bir yer değil sonuçta...

Related Posts with Thumbnails