Galatasaray 2-1 Bursaspor

Galatasaray son iki haftadır kazanıyor ligde ama bu oyunla daha seriyi uzatmak zor, hatta mucize. Bu şekilde çıkılacak bir Trabzonspor deplasmanı birçok şeyin sonu olabilir. Kendi sahanızda eli, ayağı düzgün bir pozisyon bile bulamıyorsanız orda işler iyi gitmiyor demektir.

Maç Galatasaray için olabilecek en iyi şekilde başlamıştı halbuki, Harry Kewell'ın şahane ortasında şansın da yardımıyla rakibe çarpan top ters yöne gitti ve Ivankov'a hamle yapma şansı bırakmadı. Daha 9. dakikada öne geçiyorsunuz ve rakibin bütün oyun planı bozuluyor. Buna rağmen üst üste iki pas yapamayan bir takım vardı sahada. Lincoln'de müthiş bir düşüş var, Skibbe'nin gidişinin onu fazla etkilememesini ummuştum ama beklediğimden de keskin bir oldu bu düşüş. Bir insanın form grafiği duygularıyla bu kadar bağlantılı olabilir mi, gerçekten şaşırıyorum. Harry Kewell, Bordeaux maçında harika bir gol atsa da unutmamamız gereken bir gerçek var, o da 3 aylık ameliyatlı bir sakatlıktan döneli daha 10 gün oldu, ikinci yarı ayakta kalamaması çok normal. İkinci goldeki mücadelesini takdir etsek de maç boyunca sağ kanadı işletemedi Aydın her zamanki gibi, arkasındaki Serkan'a da savunma anlamında yardımcı olamayınca iki yönü de işlemeyen bir sağ kanat izledik bugün.

Maçta iki tane net gol pozisyonu vardı, ikisi de gol olmadı. İlki Bursaspor'un golünün hemen ardından Nonda'nın bomboş pozisyonda topu tutmadan gelişine vurmaya çalışıp dağlara yolladı pozisyon, diğeri ise Emre Aşık'ın hatasında kaleciyle karşı karşıya kalan Shin Young-Rok'un topu kaleye gönderememesi. Bunun dışında Konyaspor maçında bahsettiğimiz skor baskısını Galatasaray yine yaşadı. Öne geçince daha rahat oynayıp oyunun hakimiyetini almak yerine skoru tutma psikolojisiyle daha ikinci yarı başından itibaren hücum başlangıçlarında yanlış kararlar veriyordu takım. Nonda biraz top tutmaya çalıştı ama bir süre sonra öyle toplar şişirildi ki karşı sahaya, bir Galatasaraylıya ulaşması mümkün değil. Kanatlardan çıkamıyorsunuz, göbekten Lincoln'le çıkamıyorsunuz, ileriyi geçtim topu orta sahada bile tutamıyorsunuz. Bu şekilde oynarsanız rakibin yeteneklerine kendinizi teslim etmişsinizdir demektir.

Savunma yapmaya, rakibi açılmaya zorlamaya karşı bir futbol görüşüm yok ama siz hücum yapmaktan vazgeçerseniz ligin iyi takımlarından değilsiniz demektir, kimse kusura bakmasın. Galatasaray takımı bu futboluyla şampiyonluğun adını dahi anmaması gerekir. Her maçta karşı kalede bir Ivankov, bir Jefferson olmayacak. Tek ümidim kendilerini Hamburg mücadelesine saklıyor olmaları, başka türlü mantıklı bir açıklama getiremeyeceğim bu oyuna çünkü.Maç öncesi Semih, Alpaslan oynayabilir, Serkan yedekten girer diye tahmin yürütmüştük, maçta tam tersini gördük. Serkan maça iyi bir giriş yapsa da pozisyon alma konusunda büyük yanlışları var. Çok önde pozisyon alıyor bir kere, rahatlıkla kafa vurması gereken toplarda zar zor dokunuyor ya da arkasındaki adamı kaçırıyor, ilk önce halletmesi gereken bu. İkinci olarak önündeki oyuncuyu tartmadan çıkış yapmamayı öğrenmeli. Tamam, Aydın'ın bu konuda daha büyük payı var ama öne aktardığı topun bindirme sonrası tekrar kendine gelmesi gerek ki bindirme bir işe yarasın. Önündeki oyuncu bu organizasyonu beceremeyince senin bölgen boş kalır, kabak da senin başına patlar. Yine de aşırı eleştiriye kaçmamak lazım, giderilebilecek hatalar bunlar. Önünde bir Arda Turan, bir Harry Kewell'la oynasa daha verimli olur diye tahmin ediyorum. Yine de bu görüntüsüyle kadroyu zorlayacak bir görüntü vermedi bizlere, eksik yönlerini bir an önce tamamlamalı, eğer oynamak istiyorsa.

İkinci yarıda Kewell'ın yerine Volkan Yaman'ın oyuna girmesini kaptana hiç yakıştıramadım, zaten ne kadar yanlış bir karar olduğunu maçı izleyen herkes görmüştür. Hiç ama hiç katkısı yok oyuna Volkan'ın, hücumda zaten bir şey beklemiyoruz ama ortalama bir defans oyuncusu bile değil Volkan. Hala Rizespor'a attığı duran top golünün ekmeğini yemekte, bu ilk izlenim çok önemli bir olay gerçekten.

Hamburg maçını merakla beklemekteyim, bugünden çok daha farklı olmasını ummaktan başka yapacak bir şey yok. Arda Turan kesinlikle yetişmeli bu maça. Bir şansımız olacaksa bu Arda'yla olabilir ancak...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

14 yorum:

Sacit Tekin dedi ki...

Bülent Korkmaz çok yerinde değişiklikler yaptı bugün.
Kewell-Volkan değişikliğinin temel nedeni de Kewell ın çok yorulması ve ileride basamaz hale gelmesi. Değişmesi gerekiyordu ya Alparslan ya Volkan girecekti, hiç beğenmesem de Volkan ı seçti ama mantık olarak doğruydu.

Serkan için zaten daha önce de yazmıştım bu adamdan ne bek olur ne açık. 1-2 yıla kadar ne mal olduğu anlaşılır. 1 milyon euro verilir mi bu adama yazık?

Şunu da kabul etmek lazım GS yönetimi eyrli transferinde inanılmaz hataları yapıyor. Volkan, Ferdi, Yaser, Serkan gibi adamlara para verirken Gökhan Gönül'e aynı parayı vermemek ahngi futbol aklının ürünüdür anlamk mümkün değil.

pclion dedi ki...

Ferdi ve Yaser'e bonservis verilmedi. Yerli transferinde en son eleştirilecek kulüptür Galatasaray, Mehmet Topal'dann Emre Güngör'e, Servet'e kadar birçok oyuncu çok makul fiyatlara geldi.

Gökhan Gönül bence de hatadır ancak ülkedeki bütün iyi yerlileri bir takımın almasını bekleyemezsiniz, elbette bazılarını Fenerbahçe ya da Beşiktaş alacak. Abartmayalım o kadar da...

apaç dedi ki...

bu maçta sabri'nin dinamizmini, ateşleyiciliğini, hırsını aramadım diyen yalan söyler.

bugün bir kez daha gördük, serkan kurtuluş'larla, aydın yılmaz'larla olmaz bu iş.

tarsus'lu ishak ayarında bir sağ ön oyuncusu yok koskoca gs futbol takımınında.

hakikaten şaka gibi.

Bolat dedi ki...

Bir Galatasarayli olmadigim icin Galatasaray ile ilgili gözlemlerim ne kadar onlar tarafindan ciddiye alinir bilmiyorum, öbür taraftan ayni sekilde Galatasaray taraftari olmamak olaylari yeterince izleyemeyi beraberinde getirecegi icin analizlerde eksiklik de sözkonusu olabilir.

Benim tahminim görüsüm o dur ki, Galatasaray son yillarda islerin her kötüye gidisinde teknik direktör degisikligi yaparak isleri cözdügünü sanma hastaligina yakalanmistir. Su bir gercektir,

Teknik direktör degisikligi ilk bir kaclik mactan olusan seride size oldukca iyi bir hareketlilik ve puanlar getirebilmektedir. Ama ayni gerceklik bizlere sunu da göstermistir: bu kisa süreli canlilik bir süre islerinin yine eski hamam eski tas halini almasina yol acar...

Galatasaray yönetimi, aynen Demirören'in yaptigi gibi büyükbir cogunlugu kendilerinden kaynaklanan hatalarla örülü bir sezonun üstünü örtmek icin teknik direktörünü kovup yerine gelecege dair hicbir yatirim olmadigi Hagi teklifi reddettigi icin mecburiyet bir cözüm olarak takimin basina getirilmesinden bellidir... Teknik direktör degisikliginin arkasindan elde edilen birkacmaclik galibiyet serisi, bir süre sonra yerini ciddi ciddi bir krize ve teknik adamin tartisilmasina birakabilir...

Bu konuda Hamburg maclari cok önemli veriler olacaktir... Hamburg'u yakindan tanidigim icin de bu karsilasmalarla ilgili bazi seyler söylebilme hakkim oldugunu düsünüyorum:

-Hamburg, Galatasaray'in rahat gectigi Berlin'in altinda olmasi nedeniyle Galatasaraylilar acisisindan biraz hafife alinabilir, hani biz bunlarin üstündeki takimi evire cevire yendik bunlari hayli hayli geceriz mantigiyla. Bu yaklasim cok hatali olur zira, Hamburg, Hertha Berlin'den cok ama cok daha disli bir takimdir... Hatta daha da ileriye giderek sunu da söylebilirim ki, Metaliks de dahil Galatasaray'in uefa'da karsilastigi rakipler arasindaki simdiye kadar, en ciddiye alinmasi gerekenidir... Tabii bunlar Galatasaay'in hic sansinin olmadigi anlamini tasimaz... Galatasaray avrupada ligtekinden bir kac gömlek üstün oynuyor, bu durum Hamburg karsisinda da devam edecektir... Ama kolay da olmayacaktir...

Sacit Tekin dedi ki...

Ferdi için bonservis verilmedi ama Ferdi den daha değerli oyuncular verildi mesela Çarkı Yarkın. BU bile bir kayıp başlı başında.

Elbette fener ve bjk alacak ama bırakın yaser i serkan ı alsın onlar, Gökan ı siz alın. Doğruyu yapan siz olun. Yoksa yanlış oyuncuyu alıp da bazılarını da onlar alsın anlayışının anlamı yok bence.

Servet ve Mehmet Topal var elinizde, var mı başka ekleyeceğiniz? En fazla Hakan Balta yı da eklersniz o kadar.

Elinizde yığınla genç varken Serkan ve Volkan a 2 milyon euro vermek, Yaser ve Ferdi yi almak???

1-2 defa izleyince ne olduğunu anladığını oyuncuların buralarda olması garip.

Yerli transferindeki başarı konusunda aynı fikirde değilim sizinle, genel manada başarılı olunduğunu söylemek zor. Bu takımda yedekten gelip katkı yapacak bir tane yerli oyuncu var mı?

pclion dedi ki...

Var mı başka ekleyeceğiniz demişsiniz ama ben de size "daha ne olsun?" demek istiyorum izninizle. Elimizde Arda Turan gibi bence milli takımın en değerli oyuncusu var, üstüne Servet, Emre, Topal, Balta gibi 4 milli oyuncu sayabiliyoruz. Türkiye sınırları içinde oynayıp da Galatasaray'da niye oynamıyor bu oyuncu diyebileceğimiz kaç tane adam var ki Gökhan Gönül dışında? Belki Mehmet Topuz denebilir ama onun bonservisi de çift haneleri rakamları aşıyor. Ana fikrinizi anlayabilmiş değilim hala, eğer "Galatasaray kötü yerli transfer yapıyor." diyorsanız kusura bakmayın, bu konuda uzlaşmamız mümkün değil. Galatasaray üç büyükler içinde açık ara en iyi yerli rotasyonuna sahip takımdır, bunu da rakiplerine oranla çok daha az maliyetle gerçekleştirmiştir.

Ferdi Elmas transferi hatalı olabilir ama Çağrı Yarkın'dan bir Sercan Yıldırım'mış gibi bahsetmenizi anlayamadım. Çağrı'yı Erhan Şentürk'tün, Özgürcan Özcan'ın bile önüne yazmam açıkçası, bırakın Galatasaray kadrosunu.

Serkan Kurtuluş da yanlış transfer değildir, bunu göreceksiniz. Volkan Yaman hakkındaki görüşlerimi tekrarlama gereği duymuyorum, onlarca transfer içinde bu tip yanlışlar elbette olacaktır. 10 yıl önce de oluyordu, bugün de oluyor, 10 sene sonra da olacak. Menejerlik oyununda değiliz...

Sacit Tekin dedi ki...

Lion,

Bu konuda uzlaşmamız mümkün değil.Bakış açılarının farklı olması da normal.

Arda bir altyapı ürünüdür ki altyapıya girecek olur isek onun da ne kadar verimli kullanıldığı soru işareti, bir de o mevzuya dalmayalım. Çünkü o da ağızlara sakız olmuş bir kavram ahline geldi.

Yerli konusunda serkan, volkan, ferdi, yaser için tek yazacağım 1-2 sene sonra bu takımda olmayacakları olmamaları gerektiği. Bu adamlar burada oldukça emre çolaklara, gökhan öztürklere, çetin güngörlere vs. vs. yer açmak kolay olur mu bilmiyorum? Çünkü para verilerek alınan oyuncu için daha fazla tahammül gösteriliyor, olan da gençlere oluyor.

Neyse konuyu daha fazla uzatmaaycağım, zaman her şey daha net koyacak ortaya...

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

Çağrı demişsiniz, o çocuk bir daha gsyi geçiyorum tslde oynayamaz..

Apaç sana bir şey demeyeceğim zaten futbol nedir bilmiyorsun, pclion kardeşim blogunu takip ediyorum çok güzel yazıyorsun böyle devam et :)

caglarkeceli dedi ki...

Sacit tekin çağrı yarkını çok önemli bir oyuncu olarak göstermiş buda onun futboldan ne kadar anladığının göstergesi çok takılmamak lazım onun yorumlarına diye düşünüyorum ayrıca hocanın bu maçta ya alparslan girecekti yada volkan gibi bir durum yoktu çünkü alparslan 18 kişilik kadroda değildi oyuncular hakkında bu kadar kendinizden emin yorumlar yapıyosun ama külübede kim var kim yok bilmiyosun :))))

serdar kurtuluşun 19 yaşında olduğunu hatırlatmakta fayda var diye düşünüyorum

@Apaç@ YORUMSUZ!!!!

pclion dedi ki...

Çağlar hocam, sen de Serdar demişsin yalnız, yanlış olmasın. :)

apaç dedi ki...

işte hala kimliğini kazanamamış serkan. hala serdar kurtuluş'un kardeşi etiketiyle idame ettiriyor hayatını.

zaten serdar kurtuluş'un kardeşi olduğu için ali atam'dan ya da halim kurtuluş'tan farklı. serdar kurtuluş'un kardeşi olduğu için gs futbol takımında.

gökhan şükür'Ü katarak söylüyorum, benim gördüğüm kardeşlerden en yeteneksizidir bu serkan.

istemeden de olsa doğru bir noktaya parmak basmış çağlar.

hem kendisine hem de görevde bulunduğu süre içerisinde bizlere serkan eziyetini yaşatmayan skibbe'ye teşekkür ediyorum.

Adsız dedi ki...

Ben senin kadar durumu vahim görmüyorum pclion bu maç özelinde.Çok erken golle ve çok tempolu başladık maça ki oyuncuların istekleri gayet üst düzeydeydi.Golü yediğimiz dakikaya kadar da Bursa'nın ciddi bir tehdit oluşturmadığını görebildik.Takımın uzun periyotlarda oyunu domine etmesi elbette hepimizin arzusu ama 1-2 yıl öncenin Pistons'ı gibiyiz,rakibe yetecek kadar oynama gibi kötü bir alışkanlığımız var.Üstüne Arda'nın yokluğu da iştah konusunda sıkıntı yarattı.Ancak duran topu yemesek ya da Shabani "30 cm." Nonda o topu içeri itebilse-vurması dahi gereksizdi- bu sıkıntılar olmazdı.Herşeye karşın son 5-10 dk. hariç rahat bir maçtı.Takımın kendini Trabzon-HSV maçlarında göstereceğine inanıyor ve maç içi huzurumun asıl sebebi "the special one(!)" Sarbi'ye geçiyorum.

Elbette ki Serkan bu takımın ideal sağbeki değil ve elbette kendini geliştireceği mental-fiziksel-teknik bir sürü yan var ancak şu maçta bile yaptıkları 55'in ne kadar ruh sağlığımı bozduğunu tekrar ispatladı.Doğru dürüst maç yapmadığı halde ne Sabri'nin hücumdaki saçma şut-pas-dribbling tercihleri ne de savunmada yarattığı devasa ve saçma zaafiyetler vardı bu genç adamda.Takımda ilk 11 oynamayan herhangi bir sağ ayaklı futbolcunun kısa süreli bir adaptasyon dönemi sonucu Sabri'den daha iyi sağ bek oynayabileceğini iddia ediyorum.Ofansta saçma tercihleri ve pozisyon ziyanı olmayan bir sağ bek,defansta hakeme itirazdan rakibi karşılamaktan aciz bir sağ bek,sağ bek gibi bir sağ bek,futbolcu gibi bir futbolcu izlemeyeli çok olmuş ki ilk kez böyle rahattım uzun süre sonra.Sağ ol Serkan ve umarım kendini geliştirebilirsin çünkü bu konuda ülkenin en başarılı takımındasın.Ayhan-Servet-Mehmet gibileri kendine örnek al ve sıkı çalış.

Bu kadar salladık ama hakkını da vereyim Samsun'lu Maicon'un.Benle yaşıtsın ve 24 yaşında bana hala profesyonel futbolda ve hatta aşığı olduğum klüpte bir şansım olduğunu söylüyorsun.2-3 ay sıkı çalışsam zaten boy ve güç avantajım sayesinde seni ilk 11 den keserim sanıyorum.He her 100 ortamdan 50 şutumdan 10 pasımdan biri belki isabetli olur ama ne gam,senden kötü değiliz ya.Hem en az senin kadar Galatasaraylıyım bir de taraftar bana küfür etse haddimi bilir çekilirim karşılarından.Bana bu umudu aşıladığın sen de sağol,varol Kaptan(!) Sabri!!!

37tosya37 dedi ki...

Arkadaşlar Serkan Kurtuluş'un fazla da ustune gotmeyın daha ilk lig maçı ve karşısında cok ıyı bı oyuncu vardı (tabı bence).Bursa'nın 10 numarası Volkan bence cok ıyı oynadı.O na ragmen Serkan fazla sırıtmadı ozellıkle ılk yarı . 2 yarı bıraz oyundan dustu ama zaten Galatasaray takım halınde kotuydu. İyi oynadı dıyebılceğemiz bi Emre Aşık vardı(bence) .Macı stadda ızledım kacırdıgım ayrıntılar olabılır ama bazen kotu oynayarak ta kazanmalı ama alıskanlık yapmamalı çünkü biz hep pozitif futbol oynayarak Galatasaray oldugumuzu düşünüyorum...Benım için önce futbol sonra 3 puan ...

caglarkeceli dedi ki...

evet ufak bir karışıklık olmuş özür dilerim ama apaç kardeşimde durumu abartmış kendisinin sabri hayranlığını bildiğim için çok üstünde durmayacağım ama serkan kurtuluş apaç seni seneye yanıltacak bundan eminim cuma günkü maçta attığı uzun isabetli toplar benim için yeterlidir ve tekrarlıyorum serkan kurtuluşun yaşı 19 dur

Related Posts with Thumbnails