Rodrigo Tabata - Semih Şentürk - Selçuk İnan

TSL'de Bobo'dan sonra ikinci golüne ulaşan isimler Tabata, Semih Şentürk* ve Selçuk İnan oldular. Bu isimlerden ikisinin orta saha oyuncusu olması dikkat çekici bir detay.

Gaziantepsporlu Rodrigo Tabata bu senenin en efektif yabancı transferlerinden biri olduğunu bize net bir şekilde gösteriyor. Fenerbahçe'yi ilk haftada yıkan golü attıktan sonra Ankaraspor'u da boş geçmedi. Şutlarıyla, paslarıyla gerçekten etkili bir ofansif orta saha. Bir diğer ilginç yönü de Brezilyalı olmasının yanında Japon kökenli olması. 1980 doğumluymuş, daha genç olsa avrupa için güçlü bir şansı olabilirdi.

Semih Şentürk kaldığı yerden devam ediyor, Fenerbahçe onu oynatmakta ne kadar isteksizse o golleriyle kendisini oynattırmakta o kadar ısrarlı. Büyük saygı duyduğum bir oyuncu, özellikle Fenerbahçe gibi yerli oyunculara hakettiği değeri vermemekte ısrar eden bir kulüpte. Fenerbahçe'nin altyapıdan çıkan ve düzenli oynayan en son oyuncusunun Müjdat Yetkiner olması oldukça yeterli bir veri sanırım bu konda. Bu sene 20 golü rahat bulur Semih TSL'de, Avrupa'yı da boş geçmez.

Son oyuncumuz ise geçen hafta da kendisinden söz ettiğimiz Selçuk İnan. Oyunun iki yönünü de oynayabilen orta saha oyuncuları türk futbolunda çok ender görülüyor, Selçuk ta onlardan biri. Mehmet Topal, Gökhan Gönül gibi sık yetişmeyen oyuncu tiplerinin son örneği. NBA scoutları bu tarz oyuncular için "came out of nowhere" derler ama aslında Selçuk İnan bana göre bağıra bağıra geliyordu Dardanel'den beri. Galatasaray'da çok görmek istediğim bir oyuncuydu, Mehmet Topal'la beraber müthiş bir ikili oluşturabilirlerdi, olmadı. Trabzonspor'un yıllardır esas problemi olan üç büyüklerden arta kalmamış kaliteli türk oyunculara sahip olamayışını bir nebze kırdı Selçuk İnan. Umarım formda girdiği sezonda devamını getirir, biz de zevkle takip etmeye devam ederiz.

*Sonradan gelen edit: Semih'in ilk golüydü bu, diğer golü Partizan'a attı hafta içi. Düzeltme için Onur arkadaşa teşekkürler...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Adsız dedi ki...

semih ligdeki ilk golünü attı, ikinci değil..

pclion dedi ki...

Haklısın hocam, zaten ilk hafta golü yoktu Fenerbahçe'nin. Partizan maçındaki gol aklımda kalmış.

Düzeltme için teşekkürler. Bugün de dalgınlığım aldı yürüdü, hayırdır inşallah...

Related Posts with Thumbnails