Obi-Wan Kenobi

Benim gibi bir Star Wars müptelası için favori karakterleri içinde bir Jedi olması çok şaşırtıcı olmasa gerek. Benim ezelden beri en sevdiğim Jedi ise iyilerin dostu kötülerin düşmanı, galaksinin kaderini çizen Skywalker'ların özel hocası Obi-Wan Kenobi.

Obi-Wan'ı diğerlerinden ayıran en büyük özellik bütün ömrü boyunca (hatta bir süre öldükten sonra bile) galaksinin geleceğinin belirlendiği bütün olayların içinde etkin bir rol oynaması. Tüm Skywalker'lar bu adamın elinden geçmiş, ötesi var mı? Ayrıca sadece hoca olarak değil birebirde de üstün başarılara sahip bir jedi. Evrenin gelmiş geçmiş en potansiyelli elemanı Anakin Skywalker'ı yenebilen tek kişidir. Yenmekle kalmayıp kolunu, bacağını, ciğerini de dilimlemiştir ayrıca.

Kendisine "I hate you" diye bağırırken bir yandan lepiska gibi saçları cayır cayır yanmakta olan Anakin'e bir de "You were my brother Anakin, I loved you" diye ayarı vermesi de unutulmazlardandır. "In my experince, there is no such a thing as luck" ise benim en sevdiğim sözü Obi-Wan ustanın.

Filmi izlemeyenler için bir nebze spoiler içerse de hikayeyi bozmamaya çalıştım. Sürc-i lisan ettiysek affola...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

1 yorum:

Ögeday Karabulut dedi ki...

Tam bir Dark Side fanatiği olsam da,ben de Obi-Wan Kenobi'yi çok severim.Merak ediyorum acaba Obi-Wan Dark Side'da olsaydı nasıl olurdu?Kıytırık Anakin'den(sonra Vader oldu karizma yaptı o ayrı :D)çok daha iyi olurdu sanki.

Related Posts with Thumbnails