Ülke Puanımız #2

Ülke olarak ŞL'ye iki sene üstüste 2 takımla katılmışlığımız yoktu, bu sene ümitliydim ama gelenek devam etti. Bundan sonra 2.lerin de zorlu ön elemelerden geçeceğini varsayarsak bir daha ne zaman gerçekleşir, kestirmek zor.
Ukrayna çıkışını sürdürüyor, iki takımla ŞL'ye katılmakla kalmayıp günü 2 galibiyetle kapadılar ve ülkelerine bir gün içinde 2 puan kazandırdılar. Shaktar da D.Kiev de 4. torbada yer alıyor yalnız, biraz da şansın yardımıyla grup sonuncusu olacakları bir kura çekmeleri çok zor değil. İkisinin de gruplarda elenmesi oldukça işimize gelir.

Önümüzdeki senelerde rakiplerimizden olacak olan Hollanda ve Portekiz de birer temsilcisini kaybetti ŞL'de. Guimares az kalsın başarıyordu ancak Twente Arsenal duvarına tosladı. Bu iki ekip te Galatasaray gibi UEFA yolunu tutanlardan.

Alt tarafta ise Yunanistan en güçlü temsilcisi Olympiyakos'u şok bir sonuçla kaybetmiş durumda. Belçika ise en vahim durumda olanı, 2. ön elemede Anderlecht'in avrupa dışı kalmasından sonra umut bağladıkları Liege'in de Dirk Kuyt'ın 118. dakikadaki golüyle elenmesiyle yıkıldılar. Belçika için gelecek hiç iyi görünmüyor. İsviçre ise çok uzun bir aranın ardından ŞL'de temsil edilecek Basel'le.

Bu gecenin sonunda tekrar bir değerlendirme yapacağım UEFA sonuçları gelince, şimdilik yeterli bu değerlendirme...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

SozenE. dedi ki...

UEFA Kupası'nda Yunanistan'dan AEK ve Aris de elendi. İskoç Queen of the South, Çarşamba seansında saf dışı kalmıştı.

İsviçreli Bellinzona, 3-2 kaybettiği ilk Dnipro maçının ardından kendi evindeki karşılaşmanın 41. dakikasını 1-1 ile geçiyor. Ukrayna'dan Dnipro'nun elenmesi daha iyi olur. Böylece seribaşı takımlardan biri gider ve seribaşı olmayan kuvvetli takımlardan biri seribaşı olarak kuraya girer.

Maçlar sona erdikten sonra ''seed-unseed'' durumuna bir bakmak gerekebilir.

pclion dedi ki...

Eray, ben de aynı maçları takip ediyorum şu an. Yunanlılara büyük bir darbe oldu oldu bu, UEFA'da gruplara kalabilecek potansiyelde iki takımlarını ön elemede kaybettiler.

Dnipro maçının ikinci yarısını ise justin tv'den izlemeyi düşünüyorum, hatta Hotbird'ten veriyor mu diye bir bakmak lazım.

Beşiktaş'ın galibiyeti de iyi oldu, puan puandır...

Related Posts with Thumbnails