Gençlerbirliği, Avustralya ve Premier Lig

Josip Skoko, Mile Sterjovski* ve Nick Carle. Bu oyuncuların ortak özelliği Gençlerbirliği üzerinden İngiltere'ye transfer olmaları. Gençlerbirliği'nden sonra Skoko Wigan'a, Sterjovski Derby Country'ye, Carle ise Bristol City'ye geçti. Bu durum Avustralya'da Gençlerbirliği'nin marka değerini arttırdığından olsa gerek, bu akım Bruce Djite'yle devam etti bu transfer sezonunda.

Bruce Djite Twente gibi bir kulüp tarafından istenirken Gençlerbirliği'ni tercih ediş sebebini Avrupa'da kendisini kanıtlamak olduğunu söylemişti ilk röportajında. Burdan Gençlerbirliği'nin kurduğu Avustralya-EPL hattının ne kadar doğru bir strateji olduğunu anlıyoruz. Keşke diğer kulüplerimiz de saçma sapan yabancı transferleri yapacaklarına bir Benfica, bir Rennes, bir Gençlerbirliği gibi transfer stratejisine sahip olsalar, belki o zaman Turkcell Süper Lig gerçekten bir gün ismini hakeden bir lig olur.

Peki diyeceksiniz Djite transfer olalı yıl oldu, bu yazının sırası mıydı? Bu yazıyı tetikleyen gelişme ise bir başka Avustralyalı , Newcastle United'lı James Troisi'nin yarın Gençlerbirliği'yle sözleşme imzalayacak olması.

Gençlerbirliği uzun süre sonra doğru işler yapıyor yabancı transferinde, Cavcav duraklama devrinden çıkıyor mu acaba?

*Sterjovski Gençlerbirliği değil, OFTAŞ'taydı, yersen...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Nick Carle Bristol City'de değil Crystal Palace'de oynuyor.

pclion dedi ki...

Nick Carle Gençlerbirliği'nden Bristol City'ye transfer olmuştu, şu anda oynadığı takımı söylemiyorum.
Skoko da Wigan da oynamıyor zaten. Şu an Hajduk Split'teymiş, neden türk takımları düşünmedi Skoko'yu acaba?

Adsız dedi ki...

pardon dikkat etmemişim. Skoko gibi bi adamı bizim takımların almamasından çok acaba skoko gelmek istiyor mudur diye düşünüyorum. Sonuçta Gençlerbirliği'nden sonra yıllarca ingiltere de oynamış bi futbolcu, şu anki takımı da Hırvatistan'da şampiyonluğa oynayan bi takım gelip bizim anadolu takımlarında ne yapsın ki? Ha ama Trabzon olabilir tabi ki.

Related Posts with Thumbnails