Galatasaray - Kayserispor || Maç Öncesi

Galatasaray bu sezonki ikinci resmi maçına Almanya'da Kayserispor karşısında çıkacak. Bir çok yeni oyuncuyu izleme fırsatı da bulacağız bu maçta.

Aslına bakarsanız bu maçın amacı bir kupa kazanmaktan ziyade kritik Steaua Bükreş maçına kadar takımın biraz daha uyum sağlaması. Tabii ki bunu yaparken de kazanmak isteyecektir Galatasaray. 27 Ağustos'a kadar kadronun oturması için yapılması gereken ise mümkün olduğunca aynı taktik düzende ve oyuncularla maç yapmak. Hazırlık döneminin bu hususta iyi geçtiğini söylemek maalesef mümkün değil. Kayserispor ve Denizlispor maçları Steaua maçı öncesi belirleyici olacak.

Benim tahmini 11'im.

-----------De Sanctis------------

-Güngör-Servet--Meira--Volkan-

---------Topal--Hakan----------

---Barış---Lincoln---Kewell-----

-------------Nonda--------------

Lincoln'ün oynayıp oynamayacağı konusunda şüpheler vardı, eğer oynamazsa ben Aydın Yılmaz'ın ya da Yaser Yıldız'ın forma şansı bulacağını düşünüyorum.

Skibbe 4-2-3-1 düzeninden vazgeçmeyecektir, bunda çoğumuz hemfikiriz sanırım. Benim beklediğim esas sürpriz ise Hakan Balta'nın orta sahadaki defansif ikiliye çekilmesi. Bu değişikliği yanlış bulanlar olabilir ancak Hakan Balta'nın saf bir sol bek olmadığını, futbol karakteristiğinde bir çok mevkiide oynamak olduğunu unutmamamız gerekir. Ofansif orta saha dahil, orta sahanın ortası, sol açık, sol bek hatta stoperde bile görev yapabildiğini biliyoruz Hakan Balta'nın. Bunu Galatasaray'da başaran en son oyuncu ise şu anda yardımcı antrenörümüz olan Ümit Davala'ydı, arada bir Cihan Haspolatlı denemesi de oldu ama o bir faciayla sonuçlandı.

Hakan Balta oyun kurucu görevi üzerine yıkılmadığı sürece bir problem yaşamayacaktır bu bölgede, zaten bu işi daha geriden yapması için alınan Fernando Meira bunu layıkıyla başaracaktır. Hakan Balta Mehmet Topal'a göre daha soğukkanlı bir oyuncu, Barış Özbek'e göre ise daha düzgün bir pasör. Formda bir "Ayhan Akman" bu görevi layıkıyla yerine getirirdi ancak form durumundan emin olmadan oynamalı demek pek sağlıklı değil bana göre. Bu görevin gerçek adamı Tobias Linderoth'tur ancak bir türlü faydalanmak kısmet olmadı kendisinden, kısa sürede düzeleceğini ümit ediyorum.

Harry Kewell ise büyük ihtimalle kadroda olacak bu maç, kendisini ilk kez ciddi bir sınavda izleme fırsatı bulacağız. Bu takımda uzun süredir bu kadar etkili ortalar yapabilen bir oyuncu yoktu, bu açıdan da özellikle takip edeceğim kendisini.

Eğer bir sakatlık problemi yoksa sağ bek için adayım Emre Güngör, eğer oynayamayacak durumda ise Sabri'ye şans verecektir Skibbe büyük ihtimalle. Sağ açıkta ise Hasan-Barış ikilisinden biri tercih edilecek, bence bu tercih Barış Özbek olmalı.

Kayserispor'da yeni transferler Olembe-Aghahowa-Puroviç üçlüsünü izlemek ilginç olacak. TSL için gayet yeterli bir kadroları var, bu sene de ilk 4'ü zorlayacaktır Kayserispor.

Maç saat 21'de TRT 1'de, bunu da belirtmiş olalım son olarak...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Emre Güngör Almanya'ya götürülmedi, Kewell'ın ise 90 dakika oynayabilecek durumda olmadığını söyledi skibbe. Dolayısıyla maça kewell ile başlamayacak...

pclion dedi ki...

Düzeltmeler için teşekkürler Uğur, yazdığım sırada bir bilgim yoktu, yazıya da sonradan müdahele etmek istemedim.

Maç sonu bir yazı daha yazacağım, orda daha sağlıklı bir değerlendirme yaparım.

Related Posts with Thumbnails