Berk İsmail Ünsal Röportajı

Açıkçası uzun süredir yapmak istediğim bir röportaj serisi vardı ve bu röportajların ilki de Galatasaray A2'nin 94'lü forveti Berk İsmail Ünsal'la oldu. Türkiye'de genç oyuncular hakkında yazılanların yüzde 90'u hurafe olduğundan bu isimleri efsaneleştirmeden, doğrudan tanımak bir elzem. Oyun stilinin Hakan Şükür'le alakası olmadığı halde köşelerinde Berk'in adını Godot'yu bulmuş gibi Hakan diye geçirenleri gördükçe en doğru cevabı Berk'in vereceğini düşündüm, o bana daha fazlasını verdi.

Bir kere inanılmaz saygılı, hatta bir nebze çekingen birisi. Buna karşın oyununa, yeteneklerine ne kadar güvendiğini konuşmasından anlayabiliyorsunuz. Kendine idol olarak dayatılanlardan ziyade Fernando Llorente'yi söylemesi bile başlı başına takdir edilesi bir yaklaşım, 18 yaşındaki bir çocuk için. Eksiklerini sorduğumda da tereddüt etmeden cevapladı. Bizim dışarıdan gözlemlediğimiz Fatih Terim etkisini de açık açık dile getirmesi önemli, Fatih hocanın bu altyapıya kattıkları bir beş yıl sonra çok daha somut bir şekilde gözlemlenecek, buna eminim.

Hayatım Futbol Sayı 22
Röportajın hoşuma giden kısımlarını buraya alıyorum, tamamını merak edenleri ise dergimiz Hayatım Futbol'un sayfasına yönlendirelim.

Beni Adnan Polat keşfetti!
*Geçen yıl Gaziosmanpaşa'dan Galatasaray'a transfer oldun ama zaten U-17 Milli Takımı'na çağrılıyordun. Transferin nasıl gelişti?

Altyapıda Galatasaray’la bir hazırlık maçı yapmıştım, o maçı izlerken Adnan Polat ile Adnan Sezgin çok beğenmişler. O günden sonra ilgilenmeye başladılar, sonra bastırıp aldılar. Ocak ayında da Galatasaray’a geldim.

Hakan Şükür değil, Burak Yılmaz!
*Merkez forvet oynadığını biliyoruz ama uzun boyuna rağmen düzgün bileklerin var. Oyun stilini bize biraz anlatır mısın?

Herkes beni Hakan Şükür’e benzetiyor ama bence Burak Yılmaz bana daha yakın bir stile sahip. Benim önüme ya da araya atılsın, ben birebirde çalımlayıp bitireyim şeklinde düşünürüm, hareketli oynamayı severim. Kafa toplarım belki Hakan Şükür’e benzetilebilir ama sadece o kadar. Çift forvet oynamaktansa tek oynamayı tercih ediyorum. 5-6 yıl hep tek oynadım, artık ona alıştım. Dediğim gibi, Burak Yılmaz tipi bir oyuncuyum.

En büyük eksiğim fiziğim
Kendinde eksik gördüğün ve geliştirmek istediğin yönlerin neler? Kendini geliştirmek için özel idman yapıyor musun, ya da hocaların sana özel bir program hazırladılar mı?

Fiziğimi geliştirmeye gayret ediyorum, forvet olarak biraz zayıfım. Stoperler de kuvvetli oluyorlar, bu konuya eğiliyorum. Hocalarımın bana hazırlıkladıkları programlar da var, kendim de gayret ediyorum. Ağırlık çalışmaya burada başladım, Gaziosmanpaşa’da bu imkanlarımız yoktu. Yeri geliyordu beş topla, yer geliyordu topsuz çalışıyorduk. Galatasaray’a gelmem bu açıdan bir şans oldu.

Elmander tavsiyeler verdi
*Tekrar Galatasaray'a dönelim. A takımla idmanlara çıktığın oldu, oranın havasını solumak nasıldı?

A takımda dört hazırlık maçı oynadık, orada iki de gol attım. Çok da iyi oldu, Fatih hocanın gözüne girmeme yardımcı oldu. Baros’la çok iletişim kuramadım ama Elmander bana çok yardımcı oldu, gerçekten çok sıcakkanlı bir insan. Biraz stilimiz de benziyor. Çok çalışmamı tavsiye etti.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

3 yorum:

Ibrahim Temel dedi ki...

Röportajin tamaminida okudum ve sanki Berk Galatasaray'li degilmiste sirf "profesyonellik" yani imkanlar ve buyuk kulup olmasindan dolayi gelmis Galatasaray'a gibi hissettim sen ne diyorsun abi hislerimde yaniliyormuyum yoksa hakikaten boylemi?

pclion dedi ki...

Yok yok, Galatasaraylı çocuk ve inanılmaz da terbiyeli :) Yazıdan anlaşılmamıştır.

Ibrahim Temel dedi ki...

sen øyle diyorsan:)

Related Posts with Thumbnails