Protesto Sınavı'nda Galatasaray & Türkiye

Türkiye'de yaşayan ya da bilen herkes az, çok bilir ki devlet görevindeki bir adamın yapacağı her konuşma az çok bellidir. Üstlerine övgüler yağdıracak, yaptığı işi parlatacak, aslan payını kendine alacak vs vs. bunlara aşina olabiliriz ancak bunu Erdoğan Bayraktar gibi yapanı ben hayatımda görmedim. Tarihin en kötü konuşma girişi konusunda oscar verilse bu yılın favorisi Bayraktar olur:

"Ali Sami Yen'de kiracılık hükümlülüklerini yerine getiremeyen Galatasaray yönetimi, ve aynı şekilde bu arazide de aynı şekilde yerine getiremedi. Bu stad olmayacakken, başbakanımız bu stadı yaptırdı"



50 bin kişinin karşısına çıkıp bunları söyleyebilmek için ne kafada olmak gerekir bilmiyorum ama orada binlerce kişiyi bir anda dehşete düşürdü ve tabiri caizse tepkiyi arandı. Hoş, başbakana yönelen tepkinin tek sebebi bu konuşma mıydı? Hayır, tepki ilk ismin anıldığı andan itibaren kısmen vardı ama anonsçu abimizin "yüksek himayesiyle" vurgusu ile Bayraktar'ın bu akıl ve mantık süzgecinden geçmemiş ilkel propagandası protestonun fitili yakmıştır. Bunu büyük ölçüde öyle olsa da tamamen AKP ya da hükümet karşıtlığı olarak okumamak, Galatasaray'ı alenen aşağılayan bu konuşmaya karşı konulan bir duruş olarak görmek lazım.

Tribünde olup da olayları gözlemleyen herkes bunların farkında aslında ama Galatasaray başkanı dahi çıkıp şirin görünmek uğruna protestoda yer alanlara "Galatasaray taraftarı dahi diyemeyeceğim insanlar" diyebiliyorsa bunu kimse anlamayacak, olayları medya nasıl sunuyorsa öyle alanlar tarafından da merak edilmeyecektir. Zaten Galatasaray taraftarı tanımını değiştirip "ultrAslan ve diğer taraftarlar" yapan sayın Adnan Polat'ın bu tip sert çıkışları bilinir ancak can havliyle yaptığı bu açıklama bence tarihe kazınacak türden bir aczi içinde barındırıyor. Üstüne daha fazla konuşmayayım.

Bence başka bir fiyasko açıklama daha Polat'la paralel bir biçimde ultrAslan'dan geldi ama onlara hakikaten kızmıyorum. Muhtemelen yukarıdan büyük baskı gördüler ve protestoyu ötekileştirerek etkisinin azaltılmasında yer almaları gerekmekteydi, onlar da kendilerine biçilen rolün dışına çıkacaklarına dair bir ipucu vermiyorlar uzun süredir. Epey uzun bir süre daha vereceklerini ben sanmıyorum. Stat içinde de ellerinden geldiğince alkışlarla, tezahüratlarla protestoları bastırmaya çalıştılar zaten.

Kişisel kanaatimi soracak olursanız abartılacak bir durum olmamakla birlikte protestonun önce temelleri, sonra gerekliliği hakkında şüphelerim var ancak böylesine tepkileri sorgulamaktan ziyade anlama ve çıkarım yapma gerekliliğine inanırım daha çok. Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray tribünlerince daha önce protesto edilmiş bir siyaset adamıdır, Hamburg maçında da buna benzer bir tepki konmuştu hatırladığım kadarıyla. İktidarın antipatisi kadar Fenerbahçe tribünlerince tutulmasının ve 2001'de Galatasaray'a karşı bayrak siyasetçi ilan edilmesinin de payı vardır bana göre.

Sebepleri ne olursa olsun bir protesto yapıldı ve bitti. Bu protestoya karşı bir lincin apartta beklediğini, özellikle hükümete yakınlığıyla bilinen görevlilerden ve bu işten zarar görmek istemeyenler tarafından olayların bu yöne itileceği kesin. Tarihe not düşmek adına orada yer alan biri olarak bunlar unutulmasın isterim.

Sonuncusu ve bence en önemlisi... Sırf ıslıkladığı ya da tezahürat yaptığı gerekçesiyle insanların adli işlem görmesi, fişlenmesi hatta cezalandırılmasının ise Dünya Basketbol Şampiyonası'nda olduğu gibi faşizanlıktan başka bir açıklaması olamayacak. Gücü elinde bulunduranların damarlarına basıldığında gösterebildiği hoşgörü her daim turnusol kağıdı görevi görmüştür. Daha önce epey düşük bir notla çakılan bu sınavdan en azından geçer not alınması gerekiyor. Hem Galatasaray'ın, hem de hükümete yakın isimlerin açıklamaları ise hiç de bu yönde gözükmüyor. Ne olacağını merakla bekliyorum.

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

45 yorum:

Minero dedi ki...

Bugünkü protestonun aslında bir çok sebebi var ama temel olarak günümüz siyasi tablosundan ayrı düşünülemez. Son günlerde Başbakan çıkışları, yasakları ve tek adam olma iddiaları ile gündemde. Bununla birlikte organizasyonda yapılan hatalar, TOKİ başkanının felaket konuşması ve Başbakan'ın Fenerbahçeli taraftar kimliği bu protestoyu getirmiştir. Abartlılı protestoyu bende mantıklı bulmuyorum ama TOKİ başkanının "Siz önemsizsiniz, biz size o kadar stat yaptık, haddinizi bilin" konuşmasından sonra ıslıklanmaması bu gerginlikle FB'li Başbakan'ın da taraftarın gazabına uğraması doğal. Adnan Polat'ın tavrını bir noktada anladım da yayıncı kuruluşun tavrı facia bence. Objektif habercilik yapmayıp Başbakan'ın medya üzerinde baskı yaptığı iddalarını doğrular şekilde davranıldı ne yazık ki. Ne olursa olsun stad hayırlı olsun. Açılışı böyle olan bir stadyum kolay kolay gündemden düşmez zaten :)

Thiam Jaba dedi ki...

Çok güzel yazmışsın, Ayrıca şunu dicem Ali Sami Yen üst kullanım hakkını toki'ye vererek, Galatasaray Toki'ye ve devlete bu yeni stad için harcanan paradan çok daha fazla para kazandırmıştır. Oran 3'e 4'e kadardır. Yalnız şunu söylemek istiyorum zamanında Sarıgül stadı yapmak istemişti, o zaman yaptırsaydı yönetim en azından bu adamların diline düşmezdik, ve de mecidiyeköy'den gitmezdik. son sözüm bu

Sayhan Efe dedi ki...

Benimse tam tersine anlamadığım 106 yıllık kulübün başkanı olduğunun farkında bile olmayan Sayın Polat'ın sırf ıslıkladılar diye stadı terk edip,üstüne üstlük gerekeni yapacağız diye saçma sapan bir açıklama yapmasıdır.Ne yani içeri mi attıracaksın?Sen kimsin be adam!Mussolini mi?

Kaan dedi ki...

Videoda net olarak duyamayanlar için küçük bir kısım "Galtasaray Yönetimi Ali Sami Yen ile ilgili kiracılık yükümlülüklerini yerine getiremezken bize geldi. Hem Ali Sami Yen'de hem de burada yükümlülüklerini yerine getiremedi. Özhan Canaydın'ın karşımıza gelip naif ve sessiz sedasız duruşu dün gibi aklımda"

Adsız dedi ki...

bu ülkede ıslıklı protesto etmekte yassah herhalde.

Adsız dedi ki...

sivil itaatsizlik. galatasaray taraftarını tebrik ediyorum.

Adsız dedi ki...

galatasaray taraftarı sonucu ne olursa olsun bence tarihe geçmiştir olumlu olarak.

Adsız dedi ki...

bu gslilere hayranım ,olayi kendi cikarlari dogrultusunda yorumlamalarina,adam acik acik size nasil bir kiyak yaptiklarini anlatiyor,burdaki gsliler hala devlete para kazandirmaktan bahsediyor,asy zaten devletin,gs kiralamis ama kirasini odemiyor,anlasmalara uyulsa gs hicbir hak iddia edecek durumda degil asy'de,devlet gsye yeni stad yapiyor,oraya geciriyor bedavaya,hala para kazandirmaktan bahsediyonuz.
bu stad size basbakanın kıyagı,adamda acik acik bunu demis ,eger illa protesto etmek istiyosanız,stada gitmeseydiniz,daha anlamli olurdu.

kaptan dedi ki...

son yazan adsiz a bir kamyon komur ve bulgur princ ve yag gonderele, protesto edenlerin sadrazam adnan psa tarafindan kelleleri kesile... unutmayin ulan galatasaray cumhuriyettir galatasaray turkiyedir. yalamalik yagcilik yapanlar her zaman tarihin icinde gomulecektir oncede ultraslar

Ozan dedi ki...

Adsız kişi...işte adsız kişiliksiz biri olduğun ismini yazamamandan belli...Bu ülkede devletin yaptığı herşey kamu malıdır...vergilerimizdir...devlet adamlarının hükümetlerin işi hizmettir...ama bunu abarta abarta sürekli nazileri andıran propaganda sistemi ile başa kakmak değildir! Başbakan ıslıklanabilir,...bu nasıl bir mantıktır...protestonun yeriydi dün...ben açılış için gittim...açtık geldik...hayırlı olsun...

ali dedi ki...

Protestolarin cikisinda acilis oncesi yaratilan atmosferin etkili oldugunu dusunuyorum; her aciklama yapan basbakani yuceltti ve taraftara haksiz olarak bir stada sahip olduklari fikri islendi.

Asagilanmayi "yarabbi sukur" diye karsilayan baskanina; Galatasaray baskani oldugunu hatirlatti taraftar, ona sallayan TOKI baskanina tepkiyi aninda ve tek bir agizla koyarak.

Simdi stad gercekten Galatasarayin oldu; simdi sira yeni baskanda.

not: basinda henuz senin yazin kalitesinde bir yazi yazan olmadi, tebrikler.

Emre Bozkurt dedi ki...

Toki başkanı tepkiyi fazlasıyla haketti fakat açılış öncesinde başbakanın anons edilmesi sırasında ıstıklanması futbol dışıdır.Orası futbol sahası.Başbakanı sevmiyosan git yumurta at yada ayakkabı at.Spora siyaset karıştırılma.Spor chp akp veya mhp değil.



http://img835.imageshack.us/img835/3431/2w2o5xx.jpg

Ayrıca şu koltukları kıran taraftarlar galatasraylılığı geçtim insan bile değil.

Adsız dedi ki...

Stad güzel, herkese hayırlı olsun, ama çimler çok bozuk, tarlayı andırıyor. Kadir Has'ı çimleri yüzünden aylarca eleştiri yağmuruna tutan şeref yoksunu yandaş Türk medyasına selamlarımı gönderiyorum. Hele bak hele, tek bir sayfa bile Aslantepe'nin bozuk sahasından bahsetmemiş. Reziller.

pclion dedi ki...

Aktay hocam, ben başbakanın ıslıklanması konusundaki görüşümü yazının içinde belirttim, o kısmı atlamışsınız sanırım. Protestoya katılıp katılmama fikrim baki olmakla birlikte bu yazı daha çok protestoya olan tahammülsüzlük ve yaklaşımla ilgili. Bir de Erdoğan Bayraktar'ın tarihe geçen konuşması var ki bence 'nasıl konuşma yapılmamalı' diye etiketlenip derslerde gösterilmesi gerekirdi. Benim maruzatım bu. Adnan Polat'ın açıklamalarını ise abartılı ve can havliyle yapılmış, çok yanlış bir tepki olarak görüyorum. Başbakanın yanında olmakla insanları Galatasaraylılıktan aforoz etmek farklı şeyler...

Can Karaca dedi ki...

sevgili kardesım toki baskanı konusmusmus ona protesto edılmısmıs gecın bunları daha recep tayyip erdoganın anonsu yapıldıgından basladı yuhalamalar ıslıklamalar , ben kendi siyasi gorusurmude belırtyım dsp lıyım yanlız bu stadın yapımında anlasmazlıklar oldugundan ıhaleler fes edıldıgınde o stad yapılıcak dıyen her türlü destegi veren tayyip erdgodan siyasi görüsü nedenıyle protestolara kurban gidiyor zaten galatasary taraftarının kafamdaki düzgün potresi coktan bitmisti hani cok seviyolardıya ali samiyenlerini mabedetlerini bıtıme 4 hafta yada 5 kotu sonuc aldılklarından kimdi o cok sevdikleri alı samıyenın koltuklarını soken hasatını cıkaran , ergen tayfa hep ergen tayfa dolmus trubunler nereye cekersen oraya gider tarzı olmus korkum var bu ülkeden yatak odamıza kadar siyaseti soktular helal olsun .

Aslantepe dedi ki...

Şu spora siyaset karıştırmayın zırvasını geçmek lazım. türkiye cumhuriyeti devleti galatasaray spor kulübü ile bir antlaşma yapmış ve bu antlaşmanın sonucunda bu stadı yapmayı yükümlenmiş. açılış töreni galatasaray spor kulübünün açılış töreni. oraya gelen siyasetçi, zat, zerzevat her kim varsa galatasaray kulübüne saygılarını sunmak için gelir. kendi şovunu yapmak için değil. eğer bir başbakan kalkıp siz burada sadece stadı görüyorsunuz ama bunun metrosunu yaptık kavşağını yaptık üst geçitini yaptık diyorsa spora siyaset karıştıran kişi kendisidir. gelirsin efendi efendi çok güzel bir stad oldu dersin. galatasaray camiasına hayırlı olsun demek için geldik dersin oturursun yerine. stad galatasaray'ın galasaray başkanı 1 dakika toki başkanı 10 dakika konuşuyor. başbakan konuşsa o da bir yarım saat sürerdi. stad başbakanın bir lüftu değil yapılan anlaşmanın gereğidir. kaldı ki o anlaşmanın ilk halinde spor salonu ve galatasarayın mülkiyetinde olacak olan toplu konut projesi de yer almaktaydı. o hakkımızdan da vazgeçerek toki ile iş yaptık. kim hangi yüzle konuşuyor anlayamıyorum.

Adsız dedi ki...

Sen eğer o stadı kendi siyasi menfaatin için yaptığını düşünüyor ve bunu da ordaki insanların gözlerine sokmaya çalışıyorsan bu protesto sonuna kadar haklıdır. Ki az çok tanıyorsak bu siyasi iktidar kendi menfaatine uymayan hiç bir projeyi hayata geçirmez. Adnan Polat'ı başkanlığı süresince yaptığı icraatlerin özellikle futbol yönetimi kısmıyla ilgili eleştirmiştim ama hiç bir zaman derhal istifa etmesi gerektiğini düşünmemiştim.Fakat dün akşamki aczi -tam karşılığı bu, çok güzel ifade etmişsin- gerçekten derhal bu klübün başından gitmesine yeter sebeptir.Bu klübün taraftarları sadece ücretsiz bilet verip istediği gibi yönettiği ultraslandan ibaret değil.E. Bayraktar'ın rahmetli Canyadın hakkında söylediği küstah şeylere rağmen eğer Adnan Polat tepki koyamıyorsa bu klübün başkanlığını haketmiyor. Ultraslanı ise üzülerek ve acıyarak seyrediyorum malesef.

onur dedi ki...

1) Stadın maliyeti resmi verilere göre 130 milyon €. Hadi diyelim ki bunun içinde yolu,metrosu vs. dahil değil. Koy üstüne 50 milyon €; eder sana 180 milyon €. ASY arsasının satışından Devletin elde ettiği para 400 milyon $. Bugünkü parite ile en az 160 milyon $ kazanmıştır Devlet bu işten açık ve net. Beleş, peşkeş filan değildir yani.

2) GS kirasını ödememiş de diğer kulüpler hep ödemiş mi? Bu kulüplerin hepsi "dernek" statüsündedir ve evet hepsinin vergi borcu bulunmaktadır. Devlet de hepsine arka çıkmaktadır sadece GS'a değil!

3) Bir başbakanın görevi elbette 160 milyon $ kazanacağı bir sözleşmenin yükümlülüklerini yerine getirmek için elinden geleni yapmaktır. Siyasi irade bu iş için kullanılmayacaksa ne için kullanılacak? Hep cukkaya alışmış olduğumuz için Devlet para kazansın diye siyasi irade kullanılınca şaşırıyoruz sanırım?

4) Protesto edildi diye hiç bir şey olmaz merak etmeyin siyasi açıdan. GS taraftarının sayısı (oy demektir) tıksırıncaya kadar içenden de, dağdaki teröristten de fazladır. Başbakan bunu bilir; ancak Adnan Polat farkında değil sanırım!

5) Stada gidip maç seyredecek taraftar parasını ödeyip hakkı ile girecek ise içeri; asayişi bozmadığı sürece her türlü protestoya hakkı vardır. Kendimizi koyun statüsünde görmekten vaz geçelim artık.

Adsız dedi ki...

@aslantepe

güzel yazmışsın.siyasi zerzevat gelip başa kakmak istedi stadı galatasaraylılara.ayrıca kendi siyasi propagandasını aylardır yapıyorlardı zaten.başbakan olmasaymış yapılmayacakmış.sanki kendi cebinden para verip stadı yapıyor.milletin vergileri ile stad yapıldı bunuda milletin başına kakıyorlar.

polat başkanda elpençe divan oldu tayyipin peşinden paçasında gidiverdi.

sanırım stadın gerçek sahibinin galatasaray olduğunu dün gece anlamıştır tayyip ve avanesi.

amaçları siyasi şova dönüştürmekti açılışı ama yapamadan gittiler.

dün gece stad gerçek anlamda galatasarayın oldu diyebiliriz.

Adsız dedi ki...

Aslantepe adlı kullanıcıya katılıyorum.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena sadece Galatasaray'ın değil , tüm Türkiye'nin stadıdır.
Bu işte Başbakan'ın , TOKİ Başkanı'nın yardımı dokunmuşsa , açılışta adları zikredilir , ufak bir konuşma yaparlar ve stadyumun varolma nedeni olan futbola geçilir.
Ancak oraya çıkıpda biz şunu yaptık bunu yaptık diyerek işi siyasete dökmek kendini yüceltmek yanlıştır.Bu stad Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ödediği vergilerle , devlete verdiği paralarla yaptırıldı.
Adnan Polat Galatasaray Klübünün başkanlığını yapacak seviyede değildir.Saniyede taraftarını silen , klübüne karşı yapılan hakarete hiçbir söz söyleyemeyen başkan benim gözümde hiçbirşeydir.Kaldı ki Adnan Polat'ın başkanlık sürecinde Galatasaray'ın elle tutulur bir başarısı yoktur.
Basında TOKİ Başkanın konuşmasına dair satır aralarında bile yer verilmemiş.Seni tebrik ediyorum Uğur kardeşim.Bir Galatasaray'lıdan çok tarafsız ve dürüst bir yazar olduğun için...

Adsız dedi ki...

bide mağduru oynarlar şimdi. hep yaptıkları şeydir mağduru oynamak tayyipin.

Can Karaca dedi ki...

adamlar hala cukka dıyor alıcak dıyor verıcek dıyor bu sıtat yapımındakı puruzlerı basbakan gıderdı menfaatı vardı yoktu bbenı ılgılendırmez galatasaray adına onemlı bır olaya destek verdi daha anonsu yapıldıgında sen yuhlamaya baslarsan cekecegımız var ıyı ozaman soyle olsun galatasaray trıbunlerı , sıyaset girdiya ülkücü ultrAslan , komünist ultrAslan , muhazafakar ultrAslan olurmu olmaz trıbunde sıyaset olmaz arkadasım bırde bazı arkdslar pkk dan daha fazlaymıs galatasaraylılar vs vs konuyu nereye cekmıs ergenekonada baglanır bu konu

Emre Bozkurt dedi ki...

Bakalım şimdi yollar ve kavşaklar aynı hızla yapılmaya devam edecekmi.

thieboudienne dedi ki...

benim anlamadigim su:

deniyor ki olay ayni zamanda akp'nin son donemdeki baskici yasakci vs politikalarina halkin tepkisini koymasidir.

iyi de bilader tum galatasaray taraftarlari icki icen, akpye oy vermeyen adamlar midir?

bu parti oyle ya da boyle yuzde 46 oy almisken ve bu partiye oy vermeyen yuzde on onbeslik bir mhp kitlesi de benzer ahlaki/hayatsal kaygilari paylasiyorken -yani toplumun yuzde ellisini olusturuyorken- nasil olur da tayyip'e gosterilen tepki tum galatasaray camiasina genellenebilir?

yok mudur asy'ye ve simdiki stada gelenler arasinda tayyipci? herkes mi mactan once bira iciyor kardesim? yok mudur basbakanin oyle ya da boyle durusunu ve fikirlerini tasvip eden?

o zaman, nasil gidip de kilicdaroglu'nu bilmemneredeki acilista yuhalarlarsa bunu kabul edemeyiz -etmemeliyiz de- tayyipo veya abdullah gulu de ayni sekilde yersiz bir sekilde protesto edenleri de kabul etmemek lazim.

unutmamali ki, stadyumlar secim meydani degil.

bunu akli sira hayat tarzini koruyan ama aslinda ideolojik sigligini gostermekten baska birsey yapmayan seyirci de, stadyuma gidip basbakana suna buna yag ceken toki baskani da, orayi secim konusmasi yapilacak yer sanan basbakan ve diger siyasetciler de aklinda bulundurmali.

turkiyeyi daha da cekilmez bir yer yapmakta elbirligiyle hareket ediyoruz.

Adsız dedi ki...

@cem

tayyipin yaptığı ne? cebinden para mı vermiş pürüzleri gidermek için.böyle olmadığı halde sanki abromoviç gelmiş yapmış havaları niye?niyesi belli .siyasi rant.

ha bi abromiviç gelir stad yapar cebinden o zaman ben olmasam yapılmazdı diyebilir.

sen milletin vergilerini kullan stad yap sonra ben yaptım havalarına bürün.yok öyle üç kuruşa beş köfte.zaten açılışta nazikçe cevap verilmiştir buna.

Can Karaca dedi ki...

arkadasım galatasaray klubunun bu stad yapımında 5 kurus katkısı yok. senın benım vergılerınden yapıldı dıyosun , ee tamam ben bursa sporluyum devlet bızım vergılerımızden bızede yapsın stad kolay ya bu ? hadı bızede yapsın. :) sadece senın deıl fenerlınınde vergısı besıktaslınında bursalınında gırıyor devlete devletın kazancı bu butun dunyada oldugu gibi vergılerdır . hala siyasi gorusten dolayı ortada olan devlet yardımını kabullenmeyebılırsınız gercekler bunlar arkadasım

Adsız dedi ki...

Kendi imkanlarınla stadını yapamazsan kendi üzerinden böyle reklam yapılmasını içine sindireceksin..

roni dedi ki...

Galatasaray Spor Klübü Başlanı SayınAdnan Polat’a Açık Mektup

Sayın Başkan,

Dün yaşanan protestolardan ötürü duyduğunuz üzüntüyü anlamaya çalışıyorum ancak siz bu protestonun niçin gerçekleştiğini anlamaya çalışıyor musunuz acaba bunu da merak ediyorum. Söylemlerinizden ötürü bu konuya üzerine pek düşünme fırsatı bulamadığınızı ve öncelikle dün gece protestolar sonrası ve bugün basın toplantısıyla verdiğiniz demeçlerle 105 yıllık Galatasaray klübünün başkanına yakışmayacak bir duruş sergilediğinizi düşündüğümü belirtmek isterim. Tepkinin sebebini izahaten birkaç söz söylemek istiyorum.

Öncelikli olarak bu atmosferi yaratanın tamamiyle siz yöneticiler olduğunun farkına varmanızı arzu ederim. Haftalardır verdiğiniz demeçlerle sanki bu stadyumun sefalet içerisinde olan Galatasaray Klübüne, Başbakan tarafından hibe edilmiş olduğu havasını yarattınız. Sanki bu işten devlet kar etmemiş de Recep Tayyip Bey cebinden parayı çıkarıp da yapmış düşüncesini oluşturdunuz beyinlerde. Recep Bey’in bunu siyasi bir propaganda olarak kullanacağını bile bile ardı arkası kesilmeyen demeçlerinizle rahmetli başkanımız Özhan Canaydın Bey’i bile unutarak yaptınız hem de bunu.

Yıllardır hasretle beklenen stadyumumuzu her gün fotoğraflarına bakarak hayalini kuran Galatasaray taraftarları inşaat sürecindeki tüm gelişmeleri yakından takip etmiş ve işin aslının farkında olarak stadyuma gelmişti dün akşam ve bunun bir seçim propagandasına dönüşmesine izin vermedi.

Sayın Başkan,

Yapmadığınız şey kalmamış gibi şimdi de taraftarı ötekileştirip ultaslan ve diğerleri haline getirerek bunun organize bir iş olabileceğini,bunu yapanların Galatasaraylı olarak adledilemeyeceğini söyleyerek bu protestoları yapanların stada alınmayacağını söylüyorsunuz. Ultaslana yaptığınız baskılarla onları susturduğunuzu düşünüyor olabilirsiniz ancak dün gece orada olan 40.000 kişinin yarısından fazlası kombine sahibi olmayan, sizin davet ettiğiniz divan üyeleri, klüp üyeleri ve sponsorluk vesaire kanallarından gelen diğer davetliler olduğunu iyi biliyoruz. Siz küçük bir kitlenin bu işi yaptığını söyleseniz de dün stadın 4/3’ü Başbakanı ve Başbakana yaranmak için 105 yıllık Galatasaray klübünü ayaklar altına alırcasına konuşan, merhum başkanımız Sayın Özhan Canaydın Beyfendiden zavallı gibi bahseden TOKİ Başkanı’nı ıslıklar ve yuhalamalarla protesto etti. Acaba bu duruma tepki göstermeyen sizzler mi o tribünlerdekilerden daha Galatasaraylısınız ve bu stadda olmayı hakediyorsunuz ? Ne taraftarınıza, ne futbolcunuza, ne de klübe sahip çıkamıyorsunuz. Orada durmaya devam edecekseniz çıkın ve TOKİ Başkanının sözleri üzerine bir şeyler söyleyin. Basın toplantısında söyleyeceğimi söylerim soru almadan kalkar giderimle olmaz bu işler. Bu güne kadar ne transfer ne Adnan Sezgin.. Sustum icraatlarınızı bekledim. Camia olarak kenetlenelim zor günler geçer dedim. Şimdi çıkıp hem taraftarınızı hem de değerlerinizi harcadınız. Galatasaray Klübü Başkanlığının ağırlığını kaldıramadığınız belli. Artık gidin. Galatasaray’a yakışmıyorsunuz.

onur dedi ki...

@ Roni,

+1

Adsız dedi ki...

bak bak galatasarylı taraftarlara bak ne kadar severlermıs ozhan baskanlarını her mac bastayken ana avrat duz gıden galatasaray taraftarı deılmıydı :)) o stadın yapımında ozhan canaydının katkısı sadece ugras vermesıdır mustafa sarıgul , ve recep tayyıp tarafından yapılmıstır

Adam dedi ki...

Fenerbahçe'liyim ancak TOKİ başkanının yaptığını doğru bulmuyorum. Söyledikleri doğru olmasına rağmen, yeri ve zamanı çok uygunsuz oldu. En azından açılış günü hatrına böyle bir çıkış yapmamalıydı.
Öte yandan Galatasaray taraftarı da ayıbın kralını yapmıştır. Her ne sebeple olursa olsun Başbakanın yuhlanması, ıslıklanması yanlıştır. Size bu kadar kıyak yapan adama teşekkür etmeyi bilmiyorsanız bile, protesto etmemeliydiniz. GS camiası bundan zarar görecektir elbet. En azından Seyrantepe hafızalarda ISLIKTEPE olarak kalacaktır.

crossover-d dedi ki...

futbolu içine siyaset sokulmadığın da seviyormuşum meğer..
statta başbakanın adı anons edildiğinde yuhalayanlardan biri de bendim.. koyun olmak istemediğim için yaptım..
ben yaptım demenin ayıp olduğunu bildiğim için yaptım..
stadyum yapımında eren talunun nasıl devlet eliyle iflas ettirildiğine şahit olduğum için yaptım..
tokinin bazı firmalarla nasıl içli dışlı olduğunu ve bu stadyumun nasıl o firmalarca yapıldığını gördüğüm için yaptım..
galatasaray adının,varlığının başbakanımızca nasıl aşağılandığını hissettiğim için yaptım..

asla siyasi değildi tepkim.. büyük ayıplar yapıldığı içindi..

ben tek bir kişiyim allah aşkına söyleyin başka nasıl protesto edebilirdim? ve siz buna nasıl saygı gösteremezsiniz!

bacon1903 dedi ki...

Ben bir bjkli olarak gs uefa kupasini aldiginda bu kadar gurur duymamistim gsyle!!!Helal olsun sizlere!!!!Yok boyle bir asagilama sen asagiliyacan asagilayacan sonra sak sak yok burasi sizin adamlarinizin yeri degil!!!!O stad bedavami yapildi be!!!!Ali samiyenin yer olarak degeri ile surasinin degeri aynimi????Bizim inonuden surulmek istenmemiz gibi bir sey!!!!!

Adsız dedi ki...

@can

senin benim vergilerimle yapıldı evet buna itiraz yok.ee o zaman niye tayyip ben yaptım oldu diyebiliyor.(2-3 aydır bürokratlarına söylettiriyor bunu)
son toki başkanının konuşmasını kendi kafasından mı yaptığını düşünüyorsun.?


padişah mı kardeşim tayyip ulufe dağıtacak.milletin bir memuru sadece.aracı. millete hizmet etmek için yükümlü bir şahıs.AMA kendini kral zannediyorduki açılışta sen sadece memursun denilmiştir protesto edilerek.

herkes yerini bilecek.

ha abromoviç gibi cebinden para verip stad yaptırır o zaman ben yaptım oldu diyebilir.

Uğur ! dedi ki...

ben adnanı anlamakta zorluk çekiyorum, ulan taraftar toki başkanını yuhalayarak aslında seni korudu. aciz yönetim dedi ve tepki başladı. başbakan gereğini yapın dedi, polat korktu ve faturayı sey6irciye kesti, ultraslanada özür yazısı yazdırdı. protesto etmeli galatasaray seyircisi, yer ise alisamiyen olmalı.

Adsız dedi ki...

bide polat açıklama yapıyor bunlar galatasaraylı değil diye.fenerde bunlar fenerli değil diyor.beşiktaşta diyor.eee kim kardeşim bunlar.buda klişeleşti.bunlar galatasaraylı fenerli bjk li değil.nereli kimdir necidir?

Adsız dedi ki...

fişleme başlar bundan sonra artık.

adnanların nasıl aciz kaldıklarını gördük güç iktidar karşısında.

her zaman söylemişimdir bu polat 1. adamlığa layık değildir diye.

lider olmak kolay birşey değil.

simonshouts.blogspot.com dedi ki...

Ugur, yazarlik sadece guzel cumleler kurmak degildir. Dusuncelerini yeri geldiginde can yakacagini bilsen de caninin yanacagini bilsen de kimseye yaranmaya calismadan etliye sutluye karismayayim dusuncesinden siyrilip direkt yazabilmektir.

Bu blogdan ben takip ettigim muddetce hayata dair bir yazi gecmedi, siyaset girmedi bu bloga. Ama dogru yukardaki bi cok koyun gibi uyutmaya calistilar hepimizi , neydi o?
SIYASETI KARISTIRMA, adam senin gozune sokmus siyaseti ama sen bu adam isliklandi ama sunun sunun yuzunden valla bilerek olmadi, siyasi degil bak valla diye kendini affettirmeye calisacaksin.

Kimsenin olurunu almaya onayini istemeye yok senin ihtiyacin, icinden geldigi gibi korkmadan yaz sonuna kadar yanindayiz.

Merak ettigim sen boyle bi yazinin arkasinda durabilir misin

http://lucarelli-breitner.blogspot.com/2011/01/ya-kafanz-kcnza-sokarsnz-ya-basnz-dik.html

Kal saglicakla

Mehmet ULUCAKLI dedi ki...

Söze nasıl başlanır böyle bir durumda bilmiyorum ama ilk önce Eren Talu'ya çok teşekkür ediyorum keşke kendi bitirebilseydi bu projeyi belki kızmalyız ona herşeyin bu şekle gelmesi birazda onun eseri istemedende olsa kim bilir neler yaşadı ve yaşatıldı kariyeri çok büyük bir darbe aldı bu eseri yapabilmek adına ama olmadı olamadı bir Galatasaray'lı bitiremedi projeyi ve elinden alındı ama yine de Başbakandan çok ona teşekkür ediyorum neden mi sammimi olduğu için sadece gönülden yaptığı için Galatasaray için çabaladığı için...

Başbakana neden teşekküer etmiyorum.Etmiyorum çünkü bu stad onun eseri felan değil hiç bir zamanda olmayacak evet çok katkı sağlamıştır ama yaptıklarıda görevidir ve aksi düşünülmemelidir.
bu katkıları için teşekkürüde hak etmiştir ama benim teşekkür etmeme nedenim kendisi ve etrafındaki dalkavuk ordusunun tutumlarıdır.
Kendisi ve kurmayları etradındaki bürokratları söylemleri ve eylemleri ile Galatasaray tarafatarını ve camiasını kışkırtmışlardır.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü bundan sadece bir kaç ay evvel tt arenada yaptığı basın toplantısında üstüne basarak 1 dakkika içinde 10 kez başbakana teşekkür etmiş (mikrofonsuz ve bağrarak)Adnan Polat ise yanında şekilden şekile girmiştir.Ben bunu izleyen bir Galatasaray taraftarı olarak gördüğüm şeyden ne çıkartmalıyım sizce ne anlamam gerekir.Birileri benim takımımın Stadı üzerinden renkleri üzerinden Başkanı üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorsa ben ne yapmalıyım...

Eğer o siyasi görüşe katılan biriyseniz bunu çok sorun görmeye bilirsiniz bu durumu ama unutmayın Türkiye'nin yarısından fazlazı buna katılmıyor(Galatasaray Türkiye'dir) ve bu insanlar bu yapılanları sineye çekmek zorunda değiller bende onlardan biriydim ve çekmedim sineye. Bu kişiler camia ve taraftar üzerinden oy kazanmaya çalışmamalı ve siyasi propaganda yapmamalıdır yaparlarsada sonuçlarına katlanmak durumda kalırlar bu kadar basit...

Eğer bu stad bu propagandaya dönüştürülmeseydi herkes hak ettiği saygıyı orada görecekti hak ettiği teşekkürü alacaktı ben buna inanıyorum...

Ayrıca size şunu soruyorum neden Kadir Topbaş konuşma yapmadı sizce
anakent belediyesinin bu kadar emeği varken istimlaklar olsun metro olsun sizce neden neden adı anılmıyor tek nedeni var önümüzdeki seçimler yerel seçimler değil bu yüzden başka bir nedeni yok ondan daha çok Başbakan'nın parlatılmaya ve gündem oluşturmaya ihtiyaçı var..

İşte bu kör göze parmak siyasti yüzünden bu olaylar geçekleşiyor başka bir nedenden değil herkes mütevaziliğini koruyup yerini bilse bunların hiçbiri yaşanmaz...

Benim teşekkürüm Dünden bugüne bütün Galatasaray camiasına ve bu camiaya emek verenlere,o stadda canını yitiren,terini akıtanlara stad düşüncesinin peşinden giden buna mesai harcayan sıkıntısını çeken yönetici ve başkanlara ve en büyük teşekkür ne olursa olsun Galatasaray'ı var eden bizlere yani taraftarlara...
Umarım bu siyasetin stadyumlara indiği son olay olur çünkü bizi birleştiren bir bütün olmamızı sağlayan ender yerlerden. Yeterince bölünmüş durumdayız zaten birde Stadlarda kendi aramızda böyle şeyleri yaşamayalım...Galatasaray'ı siyaste alet etmeyelim ettirmeyelim....

Kaan dedi ki...

Beyler hayırlı olsun kimsenin gözü yemediği için birden 40 kişi 300-500 ısıklıklamanın nedeni adnan polatı zor duruma düşürmek.VE böylece gündem de anında uçup gidecek her zaman olduğu gibi geçmiş olsun bizim burdan kazancımız Adnan Polatı tanımış olduk.

Adsız dedi ki...

Furkan
--
Açılışı kanal d'de basından sonuna kadar açılıştan sonrada maçı seyrettim.

Başbakan stadyuma yeni giriş yaptığında aşağıda basın haber müdürleri vs karşıladılar daha stadyumun içine girmeden tv'de yuhalama sesleri ekrandan net bir şekilde duyuluyordu başbakan geldi dedikden sonra daha da arttı toki başkanın yuhh denecek konuşmasına başladıktan sonrada tavan yaptı olay hala toki başkanın laflarıyla başlamış gibi bir şekilde olay oraya bağlanıyor.

Enteresan olanı spor programlarında vs kimsenin pek araştırmadığını
ntv 'de yorum farkı programını izlerken Emre Kongar söyledi. olayları anlamak için tüm gün araştırma yaptığını yazılanları görüntüleri seyrettiğini soruşturduğunu başbakana protestoların saat 18:00'da başladığını söyledi.Zaten baştan bir koşullanma olduğu gibi cümleler sarfetti

Galatasaray bir şekilde siyasetin içine çok güzel çekildi hükümette, muhalefette bundan bir pay alma çabasına girdi.

Kimi ekrandan kimi twit'ten

Barış Manço'nun bir şarkısı vardı

Ortada bir tencere boş mu dolu mu soran yok.

Adsız dedi ki...

bıktık bu CHP blog bürosu gibi yazılan yazılardan.. Nankör ucubeler sizi.. Bir kere de takdir edin be!

metehan dedi ki...

adnan polatın çok hatası var bence de kalkmalı o koltuktan ama o inince onun yerine geçmek için can atanlara bakıyorum da yapılan pis ayak oyunlarına bakıyorum da ama diyorum

adnan polat gerçekten çok kötü bi başkan sportif olarak hemde çok.GS nin gelenek ve göreneklerine de uymayan bi başkan öyle gözükmeye çalışsa da

ama

mali olarak yaptıkları ortada.5 yıl önce aman eksik kalsın diye kulübün kapısının önünden geçmeyenler bugün koltuk sevdalısı olup çıktılar neredeydi bu abiler 5 yıl önce.polat elini o taşın altına sokarken neredeydiler.kulübün o zaman ki mali tablosunu hatırlayacak herkes fenerlilerin bir numaralı alay konusuydu bu var mı bugün böyle bi şey?yok...

açılış tam bi rezaletti.adnan polat yaptığı konuşmayla,sonraki tavrı ve ertesi gün verdiği demeçlerle GS ye yakışmayan şeyler yaptı.ama neden tek başınaydı diye neden kimse soramıyor.adnan polat muhalifleri ağır abiler neden sus pus kesildi hepsi birer karton aslana döndüler.sadece adnan polata muhalif oldukları için mi?akpden tısttıkları için mi?onların tırstığı şeyden neden adnan polat tırsamasın hadi o tısttı hani siz büyük GS önderleriydiniz neden ağırlığını koyamadınız hayri kozak dışında herkes el pençe divan kesildi o kadar hakaret karşısında.bu tablo mu adnan polatın yakışmadığını söylediğimiz büyük GS başkanlığı için aday çıkartacak insan topluluğu ama eksik kalsın,istemez asıl rezillik budur benim gözümde.

GS ye sanki sadaka veriyorlarmış tarzı konuşmalar yapanlara karşı kimse neden gık demedi hani çok büyük ve etkiliydi bu camia.hadi başkan pisliğin teki yakışmıyor oraya onun dışında da birileri neden konuşamadı çok mu mahçuptuk ok o zaman adnan polata neden saldırılıyor GS nin haklarını savunamadı diye eğer savunulması gereken bi hak varsa bu sorumluluk sadece polatın üzerinde mi?

o yüzden bende başarısız buluyorum bu tablo olmasa kalksın derdim ama o gidince yerine geleceklerin hali ortada.futbol takımı da bugünkünden kötü durumda olamayacağı için olağan seçim zamanına kadar polat kalmalı.ne yapmış olursa olsun o makamı kimse tehtid edemez hele aynı yola baş koyduğu arkadaşları bu kesinlikle katılıyorum ihanettir,işte GS yi adnan polattan sonra bekleyen tablo da belki de budur.ne kadar GS kültürüne uzak şeyler yapmış olursa olsun polat ondan sonraki tablo bellidir.fırsatçı çakallar...

Adsız dedi ki...

iyi yapmıslar

M.Akif dedi ki...

Adnan Polat her geçen gün Adnan Sezgin ile beraberinde camiaya alışmayan şeyler yapmaktadır...

Related Posts with Thumbnails