İsmail Berk Ünsal & Galatasaray Altyapısı

İki gündür beklediğim transferlerden birisi Berk İsmail Ünal'ın gelişiydi aslında ama CKR fırtınasında çoğu kişi farketmedi bile onu. Hoş, Galatasaray.org bu hataya düşmeyip transfer haberini birinci sıradan vermiş (!), eminim adının A milli bir futbolcudan daha önce anılmasına o da epey şaşırmıştır.

Son birkaç senedir sözünü ettiğim üzere özellikle 91 jenerasyonunun arkası Galatasaray'da epey sıkıntılı. Genç milli futbolcu gittikçe azaldı. özellikle U-17 kategorisi Galatasaray adına kalelerden birisi olmuştur uzun süre ancak son U-17 takımına Galatasaray'dan giden oyuncu sayısı sıfırdı! Milli takım hocaları adına en göz önündeki vitrin olan Florya'dan dahi genç milli takıma giremeyen bir jenerasyondan Galatasaray'a oyuncu kazandırmak mucize beklemekten öteydi ki aslında Adana Demirsporlu İbrahim Selen transferiyle yeni bir sürece girildiğini belliydi.

94 doğumlu Berk İsmail Ünsal aslında genç milli takım havuzuna yeni girmiş bir isim. Son dönemde Ersun Yanal önderliğinde genç milli takımlarda bir yenilenmeye gidildi ve Berk İsmail de o yenilenme esnasında keşfedilen yeteneklerden. Sıkı takip ettiğim U-17 Milli Takımı'na yeni dahil oldu ve ABD'de düzenlenen Nike Friendlies'te görev aldı. Maalesef kendisini daha önce izlemişliğim yok. O turnuvaya davet edilen diğer iki forvet olan Beykan ile İbrahim'in arkasında rotasyona girmesi dahi jenerasyonunun iyilerinden olduğunu gösterir ki bu jenerasyondaki kısırlıktan az önce söz ettim.

Kendim izlemediğim için çok fazla şey söyleyemeyeceğim ama araştırmalarıma göre fiziki yetileriyle öne çıkan, gol vuruşları da düzgün bir oyuncu. Zaten 1.90'lık boyuyla kendini belli ediyor hemen. Eğer o boyla temel yeterlilikleri sağlayan bir forvetse A takıma yükselişi sandığımız kadar uzun sürmeyebilir. Hangi takımda oynayacağına bağlı olarak ikinci yarıda dikkat kesileceğim oyunculardan birisi olacak. Hatta mümkün olursa bir röportaj da yapmak isterim, bakalım...

Not: Unutmadan, bu güzel fotoğrafı bulan blog okuyucularından Arda Ekim'e selam ederim...

Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

9 yorum:

Kaan dedi ki...

Bu arada Cem Sultanın neden A takım kampına gitmediği belli oldu.Sözleşme uzatmadığı ve sezon sonu için fener bahçe ile anlaştığı söyleniyor o yüzden A2 geri yollanmış.

mehmet dedi ki...

Cem Sultan ile ilgili kesinleşmiş bir haber var mı?Gerçekten köprüler atılmış mı?

Kaan dedi ki...

@Mehmet Cemin yaşadıklarına benzer olaylar önceden baya yaşandı genellikle bu kadro dışı olaylarından geri dönülmüyor oyuncu A Takım kapına alınmadı ama kadro dışıda bırakılmadı. Açıkçası inşaalah cemle anlaşılıp sözleşme imzalanmaz...

pclion dedi ki...

Cem'le ilgili olan konuyu araştıracağım. Sözleşmesinin bittiğini kasım sonunda köşede yazmıştım ama takımla anlaşamama gibi bir durum olacağını düşünmemiştim. Detayları öğrenince bir şeyler yazarım...

Adsız dedi ki...

94 jenerasyonu gerçekten çok iyi geliyor.92 lilerle birlikte 4-5 yıl içinde milli takıma kadar yükselebilrcek oyuncular var içlerinde.Geçenlerde premier cup Amerika-Türkiye maçını izlemiştim.Gerçekten iyi bir takım.Ama takımın iskeletini beşiktaş-fenerbahçe-ibb. üçlüsünden gelen oyuncular oluşturuyor.Berk şimdilik o kadroda alternatif oyuncu konumundaydı.Bence o yaş gurubunda fenerbahçe ve beşiktaşın oyuncuları dışındakilere yatırım yapılabilir.Özellikle ibb li enver cenk şahin, ibrahim yılmaz ve altaylı okay yokuşlu öne çıkan isimler.400 bin liraya ibb nin cenki satabileceğini düşünüyorum ben.

Adsız dedi ki...

Bu ÇoCuğa İyi Bakın Türkiyenin Gelmiş Gecmiş En iyi Oyuncularından En iyi Golcülerinden biri olucak...

pclion dedi ki...

Adsız kesinlikle. Bence 88'lilerden sonra 90-91 jenerasyonu da çok sağlamdı (Gökhan Töre 92li olsa da o jenerasyonda oynar) ancak beklenen sıçrama gelmedi. 94-95 takımı son yıllardaki en sağlam takım açık ara ki bu takımda Galatasaraylı olmaması düşündürücüydü.

Beykan Şimşek, Recep Niyaz (Fenerbahçe)
Cenk Şahin, İbrahim Yılmaz (İBB)
Okay Yokuşlu (Altay)

Benim favori oyuncularım bunlar. Galatasaray, Fenerbahçeliler dışındaki üçlüden kimi koparırsa muazzam iş yapar. Özellikle Okay ile Cenk bence profesyonel düzeyde de iş yapacak adamlar...

sonvagonblogspot.com dedi ki...

İlkay zaten Bayern'in oyuncusu, Nürnberg'de kiralık oynuyor, bilgine...

pclion dedi ki...

Son vagon,

Hem yazıyı, hem oyuncuyu karıştırmışsın. :) Bayern'den kiralık olan Mehmet Ekici'dir, İlkay Gündoğan değil...

Related Posts with Thumbnails