Galatasaray'da Transfer Önceliği?

Colin Kazım Richards'ın gelişinin arkası olacağı belli ve birçok isim ortada dolanıyor. Ara transfer döneminde 3-4 transferden fazlasının yapılmayacağını varsayarsak (ki yönetimin sözlerine güvenmekte güçlük çektiğimiz bir dönemdeyiz) sağ açık dışında hangi iki bölgeye takviye yapılmasını tercih edersiniz?

Ben öncelik olarak orta saha, kaleci, forvet ve stoper alternatiflerini belirledim ve kombinasyonları buna göre hazırladım. Her türlü fikrinizi yorum bölümüne alalım, orada konuyu açarız...


Bu Yazıyı Paylaş!

Bookmark and Share

14 yorum:

Adsız dedi ki...

OrtaSaha-OrtaSaha şıkkı da olmalı bence

roni dedi ki...

kazim planlarin disinda gelismis bir transfer bence. yani o 4 transferin icine girmiyor. eger biglia ve formica dogruysa orta sahada cana biglia formica uclusu fena durmuyor.
simdi bir de culio ve mutu adi dolasiyor.
bir anlam cikarabileniniz ya da bir bileniniz varsa bir seyler soylesin..?

Adsız dedi ki...

orta saha ortasına sezer öztürk

teknik kapasitesi yüksek olan bir stoper.

kaleyede genç emirhanı koyardım.

Adsız dedi ki...

ha unutmuşum birde forvet mümkünse.kim olabilir? necati olabilir.

Adsız dedi ki...

bu arada ne aykut ne de ufuk galatasaray kalesini koruyacak çapta değiller.ama aykut kalsın derim.iyi bir yedek olabilir.girince sırıtmaz.barca yedeği pinto gibi.

Kaan dedi ki...

Başkan/Yönetici şıkkı olmaması üzücü

kaanua dedi ki...

Hepsi demek ister gönül ama öncelik kesinlikle ortasaha ve kaleci olmalı tabi forvette lazım ama kalene gelen her topta gol olursa attığının anlamı kalmıyor.Ama işin ilginç yanı son konuşulan isimler hiçbirini tam olarak karşılayamıyor.

Şen Şef dedi ki...

Galatasaray sadece 2 kaliteli yabancı stoper ve bir kaliteli kaleci almalı. Neill sağbekte çok iyi. Önümüzdeki 3-4 senenin geri omurgası kurulsun. Bu sene kaç gol attık, kaç pozisyon yakaladık fark etmez bu saatten sonra. Ama hem sağlam bir kaleci alır hem de Servet'le Gökhan'ı sallayabilirsek ben Kazım'ı bile seyretmeye razıyım.

Adsız dedi ki...

hepsi şıkkı olmaması cok kotu
Kalede yıllardır istikrar yok
Geri dörtlü zaten allaha emanet
Orta saha barış ayhan sarp
Forvette Baroş sürekli sakat
Yönetimden hiç bahsetmiyorum bile

Adsız dedi ki...

mutu-kazım, taraftara disko lazım.

yok artık! hadi kazım yerli statüsü, disiplinsiz, angut falan, kaldırırım da, mutuyu nasıl kaldırırız, onu bilemedim.

bkz. jo, lincon, misimovic, keita. Mutu bunların hepsinden 5 gömlek üstün alemcidir.

Adsız dedi ki...

dengeli bir defans oyuncusu ve iki yönlü oynayabilen ortalama sertliğin biraz üzerinde bir orta saha bence ilk ihtiyaç.

yerli bir kaleci (serdar kulbilge adı geçiyordu bir ara, bence kısa vadede faydalı olacaktır) ve forvet ise işin bonusu olacaktır.

zira elimizde forvet oynayabilen, şut atabilen, fizik güçleri yerinde pino ve kazım da var. her ne kadar kazımdan pek umutlu olmasak da forvet orijinli olduğunu unutmamak gerekiyor. pino - kazım - arda üçlüsü maç içinde dönerek oynayabilecek adamlar, haginin de hücum hattı stratejisi şu anda bana böyleymiş gibi görünüyor. ancak hagi hücum hattındaki bu serbestliğin işe yaraması için arkalarındaki adamların sağlam olmaları gerektiğinin fazlasıyla farkında sanıyorum.

aslında medyada defans oyuncusu namına hiç bir transfer haberi çıkmamasını 10 gündür şaşkınlıkla izlemekteyim. her nedense ne yerli ne yabancı kimsenin ismi geçmedi. halbuki geleceğin takımı kurma çabası var ise bu bölgeye takviye olmazsa olmazlardan değil midir?

çağların adele yırtığı sonrası insuanın kadroda kalması çok olası, bu sebepten de yabancı kontenjanında yabancı forvete yer açılır da defans bölgesi atlanırsa ve kaliteli yerli defans oyuncusu bulmanın da sıkıntılı olduğunu hesaba katarsak ikinci devre yine başımız ağrıyacaktır gibime geliyor. GS misyonlarını doldurduklarına inandığım servet-gökhan zan hariç tek stoperimiz neil ve yanına bir oyuncu şart. özellikle neilin zoraki şekilde en gerideki stoper olması pek hoşuma gitmiyor, zira beklerle ve diğer stoperle anlaşma konusunda sıkıntılı ve olmadık durumlarda ofsaytı bozabiliyor. neil daha ziyade ilk hamleyi yapacak sert stoper karakterinde. sert forvetlere karşı bu özelliğinin etkisini unutmamak gerekiyor, bkz. makakula ve nianga karşı olan performansları. yani popescu gibi (bulmak imkansız gibi gerçi) pozisyon bilgisi üst düzeyde, yeri geldiğinde sarkık da oynamayı becebilen ve gerektiğinde beklemesini bilip ona göre hamlesini yapan bir stoper bence elzemdir.

orta saha için ise biglia adı geçse de o transferin sonu belirsiz, üstelik onun sertliği konusunda şüphelerim var. culio adı geçiyor, sertliği iyi ancak yaratıcılığı soru işareti. baktığınız zaman, cana'nın yanına ayhandan sert ve bileğine hakim, daha hızlı ve orta sahanın her yerine basabilen bir oyuncu bulamazsak orta sahamız yine allaha emanet olacak.

Ibrahim Temel dedi ki...

Baros, Neill, Cana,
Yeni orta saha(?Biglia?)
ve yeni on numara(?Formica?),
bir de donusumlu olarak Kewell ve Pino. Duruma baktiginizda 6+2+2'nin o onemli 6'si tamamlanmis gozukuyor.

Bu durumda yabanci bir kaleci veya defans alinmasi imkansiz duruyor, yerlilerede baktigimizda bu bolgelere fiyati uygun alinabilecek oyuncu yok bu durumda yabancilarin yedek, forvet, on numara ve iki yonlu orta saha olacagini zannediyorum gubetciler veya genc yeteneklerde fiyata gore alinir kanaatindeyim.

unknown dedi ki...

en acil transfer mevkisi başkanlık bence

Adsız dedi ki...

mutu da harika olur ama uğur. mutu-baros çift forvet oynar takım.sağda kazım solda arda. göbek ikilisi culio-cana.

fena olmaz.

Related Posts with Thumbnails